Νέα ιδιοκατασκευή - Φωτορεπορτάζ

Ηχητικά μου άρεσε πολύ θα έλεγα. Ιδίως οι mild βρωμιές...  :-*

ευγε!

Εμφανισιακά, κάτι παθαίνω όταν βλεπω οτιδήποτε με σχήμα Tele που δεν είναι traditional Tele...

γουηθ ωλλ ντου ρισπέκτ  :)

marmelaki είπε:
Σχολια για την κιθαρα εκανα... διαβασα, συμφωνω απολυτα.

Αλλα κι αυτο το wah με αρεσε  :)

Αθηνα υπαρχουν η μονο Θεσσαλονικη;
Παίκτη είναι των blue pedals και τα φτιάχνει ο Αρχέλαος ο οποίος είναι και μέλος του φόρουμ , μπορεί να παρέχει πληροφορίες φαντάζομαι ή τον βρίσκεις παρακάτω

https://www.facebook.com/blue.pedals?ref=ts&fref=ts

Φτιάχνει πολύ ωραία πράγματα και σε πολύ λογικές τιμές!

Ηχητικά μου άρεσε πολύ θα έλεγα. Ιδίως οι mild βρωμιές...  :-*

ευγε!

Εμφανισιακά, κάτι παθαίνω όταν βλεπω οτιδήποτε με σχήμα Tele που δεν είναι traditional Tele...

γουηθ ωλλ ντου ρισπέκτ  :)

Έχεις δίκιο μαν , αλλά δες την σαν καμπρονίτα με στοιχεία από την πρώτη snakehead tele και ίσως αλλάξεις γνώμη, το pickguard από Cabronita είναι....

Πάντως και γω όσο βιντατζολάτρης και να είμαι (ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ) έκανα αυτή τη μικρή ιεροσυλία γιατί αφενός...μπορούσα και δεύτερον όταν κάνεις κάτι εντελώς από την αρχή σου έρχεται να πειραματιστείς... Ίσως να ταίριαζε περισσότερο ένα στρατ / prs σώμα. Ίσως και να τα αλλάξω στο μέλλον και να φτιάξω ένα πιο φέντερ headstock και να βάλω αυτό το μανίκι αλλού. Η μαγεία των bolt on.... :)))))

Πέρα από την πλάκα εμένα αισθητικά δε με χαλάει και τόσο, ίσως επειδή έχει πράματα που μου αρέσουν πάνω της ,προσωπικές αδυναμίες αν θες και ξύλα με ωραία νερα , είναι σα τη φάση με τον Joey που έτρωγε το γλυκό της Rachel που είχε κρέας και μπιζέλια μέσα και έλεγε

What's not to like? Jam? Good! Cream ? Good! Meat? Gooooooood!!

Οπότε

PRS headstock? Good!

Mahogany neck? Good!

Tremolo? Good?

Humbuckers? Good!

Bolt on? Good!

3-way switch ? Good!

Jumbo frets ? Good!

25.5" scale ? Goooood!

κλπ κλπ

υπερπλατείασα και συγγνώμην!     ;D ;D ;D ;D

ΥΓ Βέβαια ο Ρος έλεγε : It tastes like feet οποτε σε καταλαβαίνω....  :D :D :D

Μου έδωσες ιδέα με τη φάση που αφαιρείς ξύλο για να ελαφρύνει το σώμα και λέω να πάω τάχιστα σε tele thin line αλλά με contour πίσω και μπροστά ίσως για να είναι βολική και μπράτσο PRS style δηλ άλλη μια frankestein κατασκευή ;D

Μου τη σπάει όμως το strat tremolo  δεν υπάρχει κάτι που σηκώνοντας τη χορδή να μην χαλαρώνουν τα ελατήρια? Bigsby? Jazz master?

nasokosm είπε:
Μου έδωσες ιδέα με τη φάση που αφαιρείς ξύλο για να ελαφρύνει το σώμα και λέω να πάω τάχιστα σε tele thin line αλλά με contour πίσω και μπροστά ίσως για να είναι βολική και μπράτσο PRS style δηλ άλλη μια frankestein κατασκευή ;D

Μου τη σπάει όμως το strat tremolo  δεν υπάρχει κάτι που σηκώνοντας τη χορδή να μην χαλαρώνουν τα ελατήρια? Bigsby? Jazz master?
Το bigsby το έχω στη thinline και μου αρέσει πολύ. Στην Σταγονοκιθάρα όμως το στρατ τρέμολο είναι εντελώς flush με το σώμα με πολύ λεπτή ισορροπία. Ίσα ίσα να μη σηκώνεται η γέφυρα όταν κάνω full bend. Και ωραία απόκριση έχει στο χέρι με τα ασύμμετρα ελατήρια αλλά και δεν σου τη σπάει στα bends + double stops....

oπότε... go for it....

Παρεμπιπτόντως.... πήρα maple καπάκια για την ES....και κουδουνάνε!! (Αρχικά ήταν ένα μεγάλο μαδέρι) ...Κάποια στιγμη....

nasokosm είπε:
Μου τη σπάει όμως το strat tremolo  δεν υπάρχει κάτι που σηκώνοντας τη χορδή να μην χαλαρώνουν τα ελατήρια? Bigsby? Jazz master?
Μαλλον σε βλεπω για κατι τετοιο αλλα σε τρεμολο  ;)

(Αν γινεται)

Είχαμε πει το επόμενο βήμα είναι αποσυναρμολόγηση και βάψιμο αλλά με βολεύει τόσο έτσι που τηνέχω σετάρει που λέω να περιμένω να παλιώσουν λίγο οι χορδές καμιά βδομάδα και μετά...

Μερικές φωτοζ σαν prequel του φωτορεπορτάζ ... Από πού ξεκίνησε η κιθάρα και μέσα από tweaks που κατέληξε!  Ήταν ένα κανονικό τέλε σώμα που μετετράπη όπως λέει και ο Φάνης σε guitar prototype! (ή Φρανκεντέλε!) Αν ξαναπεράσω λαδάκι σωστά, θα γίνει το σώμα όπως στην πρώτη φωτό που είναι και πιο ευδιάκριτα τα νερά...

DSC00238-1_zps98f710cd.jpg

DSC00243-1_zpsc9da67fb.jpg

DSC00244-1_zpsee64d4b8.jpg

DSC00245_zps40c51c6a.jpg

DSC00267-1_zpsb9e699bd.jpg

DSC00268-1_zps4dbfcf66.jpg

DSC00269-1_zps6a84160e.jpg

DSC00270-1_zps346f032c.jpg

DSC00298-1_zps40525cbe.jpg

DSC00307-1_zps6b5ccb80.jpg

DSC00308-1_zps1edb4b10.jpg

DSC00355-1_zps6005735c.jpg

Και τώρα είναι....

DSC00398-1_zps3a80e09e.jpg

Αργυρη εισαι ωραιος φιλε! Με το λαδι σιγουρα θα ζωντανεψει περισσοτερο και προσωπικα μου αρεσε πολυ το πειραμα σου. Και παλι μπραβο σου!

Αργύρη ξέρω οτι δεν σ αρέσουν τα τελειωμένα project γιατι μετα δεν έχεις δικαιολογία να τα πειράξεις ;D

Με άρεσε το μαύρο ασύμετρο pickguard στην αρχη..

Μετά από πολύ καιρό να προσθέση την εξέλιξη του αέναου πρότζεκτ ότι προσέθεσα καπάκι στον neck μαγνήτη και άλλαξα το τρέμολο με ένα πιο μοντερνοειδές και λίγο βαρύτερο, πάλι Wilkinson και ΣΤΙΒΑΡΟΤΑΤΟ , η κιθάρα παραμένει πίπουλο αλλά επειδή παίζει συνέχεια δεν προλαβαίνω να την υπερδιαλύσω και να τη βάψω όπως θέλω... Στο μανίκι μπόρεσα και πέρασα μερικά χέρια γομολάκα και ενθουσιάστηκα με το feel. Λέω να την καθιερώσω την προτιμώ και από το λάδι. (Δε βρωμάει) Τώρα που καλοκαιριάζει σιγά σιγά θα τη διαλύσω ξανά και θα περάσω γομολάκα και στο σώμα αφού το περιποιηθώ λίγο με τα γυαλλόχαρτα.

Ιδού η τωρινή εμφάνισή της σε ένα live που παίξαμε με τους ΕΚΜΕΚ δίπλα στη θάλασσα

DSC00493_zps9d044bd3.jpg

DSC00494-1_zps441f03c0.jpg

DSC00495-1_zps070c98c6.jpg

Μη το βαζεις ετσι το μικροφωνο στον ενισχυτη ρε αρχηγε μου...δε λυπασαι την ηχαρα σου? ;)

Superfunk είπε:
Μη το βαζεις ετσι το μικροφωνο στον ενισχυτη ρε αρχηγε μου...δε λυπασαι την ηχαρα σου? ;)
Αααααχ ας  όψεται η ηχοληπτάρα που είχαμε :)))) βάση δεν υπήρχε, στην αρχή μου έφερε μικρόφωνο να το βάλω στην ηλεκτρική (το προσάρμοσε στην ήδη υπάρχουσα βάση που έιχα στη φωνή) και μου έλεγε ''έλα πιο κοντά να πιάνει....''

argytar είπε:
...στην αρχή μου έφερε μικρόφωνο να το βάλω στην ηλεκτρική (το προσάρμοσε στην ήδη υπάρχουσα βάση που έιχα στη φωνή) και μου έλεγε ''έλα πιο κοντά να πιάνει....''
Χααχα, κορυφαίο!  ;D

Σετάκι με τον Super Champ έχει γίνει η Tele.

myster_maze είπε:
Χααχα, κορυφαίο!  ;D

Σετάκι με τον Super Champ έχει γίνει η Tele.
Ο super champ, μετά την αλλγή καμπίνας και μεγαφώνου ειδικά, είναι μια λύση που με έχει σώσει! Πανάλαφρος στα 12-13 κιλά και δυνατός στα βαττ των λυχνιών του είναι μια σίγουρη λύση για τα περισσότερα πλέον live!

Μια χαρά ενισχυτάκι είναι, με ένα ζευγάρι 6ν6 στα 18W είσαι μια χαρά και ο ήχος του με ένα σοβαρό μεγάφωνο θα είναι αρκετά καλός. Τι μεγάφωνο έχεις βάλει?

myster_maze είπε:
Μια χαρά ενισχυτάκι είναι, με ένα ζευγάρι 6ν6 στα 18W είσαι μια χαρά και ο ήχος του με ένα σοβαρό μεγάφωνο θα είναι αρκετά καλός. Τι μεγάφωνο έχεις βάλει?
Το μεγάφωνο μου αρέσει πολύ

Tone Tubby Alnico hemp cone , το κλασσικό κόκκινο 30W

myster_maze είπε:
Τον συγκεκριμενο (αν θυμαμαι καλα) τον εχω δει και ακουσει απο κοντα και σε live....Ειναι απλα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ με τις αλλαγες που του εχει κανει ο Αργυρης.....Τρομερος ηχος

κάτι άσχετο.... τα μικρόφωνα όταν τα βάζουμε στους ενισχυτές (αν δεν υπάρχει άλλη λύση)  για καλύτερη λήψη του ήχου το τοποθετούμε κοντά στην άκρη του ηχείου και οχι στο κέντρο.....

Trending...

Νέα θέματα

Back