- Πόντοι
- 4,208
Αυτό ακριβώς!nasokosm είπε:Τελικά σε σώμα ash ότι μαγνήτη και να βάλεις, μονό διπλό τρίδιπλο, θα βγάλει strat ήχο σκαστό και πριμαριστό![]()
Αυτό ακριβώς!nasokosm είπε:Τελικά σε σώμα ash ότι μαγνήτη και να βάλεις, μονό διπλό τρίδιπλο, θα βγάλει strat ήχο σκαστό και πριμαριστό![]()
Μου πήρε κανα 5μηνο ρε Τασούκο , χράτσα χρούτσα πήρε μορφή! ;D ;D ;DTastryx είπε:με 'γειά το κιθαρόνι μιστερ!
Τώρα, οτι χρειάζεσαι άλλη μια κιθάρα για την άλλη μπάντα, μάλλον μύθος είναι.
Το επόμενο στάδιο είναι να αγοράσεις ράντσο στη montana (που είναι κ καλό το κλίμα για τα ξύλα) για να τις χωρέσεις όλες. 8)
Να ρωτήσω όμως κάτι που με καιει...
πως προλαβαίνεις ρε silver ? πότε ?
Φιλε μου εχεις απολυτο δικιο. Η ταση της χορδης (σαν μετρησιμο μεγεθος) ασχετα με την κλιση της πισω απο το nut και μετα τη γεφυρα, ειναι παντοτε η ιδια για το ιδιο κουρδισμα. Αυτο που νομιζω οτι εννοει ο Φανης ειναι ενα φαινομενο που ονομαζεται perceived tension και εχει να κανει με την ελαστικοτητα της οπως την αντιλαμβανεται ο παικτης. Θεωρητικα παντοτε, αυτο συμβαινει λογω της διαφορετικης καθετης πιεσης στα σημεια τριβης (nut, γεφυρα). Για να το πω πιο απλα, οταν κανουμε ενα bend η χορδη παραμορφωνεται οπτικα απο το nut ως τα saddles, αλλα ουσιαστικα "τεντωνεται" και σε ολο το υπολοιπο μηκος της. Η "αντισταση" που βρισκει σε αυτα τα σημεια ισως να ευθυνεται για αυτο το φαινομενο.hot_sauce είπε:να ρωτήσω κι ένα offtopic μιας και αναφέρθηκε?
δεν το καταλαβαίνω αυτό, αν και το χω ξαναδιαβάσει πολλάκις....η χορδή δεν παράγει τα αναγκαία Hz μιας νότας σε συγκεκριμένη τάση?
αν ναι, πως γίνεται να έχει μαλακότερη αίσθηση αφού αν την κουρδίσουμε όπως μια άλλη κιθάρα, σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, θα έχει ακριβώς ίδια τάση?
που έχω μπερδευτεί? πείτε μου! ;D
Πολύ σωστά!immortalx είπε:Φιλε μου εχεις απολυτο δικιο. Η ταση της χορδης (σαν μετρησιμο μεγεθος) ασχετα με την κλιση της πισω απο το nut και μετα τη γεφυρα, ειναι παντοτε η ιδια για το ιδιο κουρδισμα. Αυτο που νομιζω οτι εννοει ο Φανης ειναι ενα φαινομενο που ονομαζεται perceived tension και εχει να κανει με την ελαστικοτητα της οπως την αντιλαμβανεται ο παικτης. Θεωρητικα παντοτε, αυτο συμβαινει λογω της διαφορετικης καθετης πιεσης στα σημεια τριβης (nut, γεφυρα). Για να το πω πιο απλα, οταν κανουμε ενα bend η χορδη παραμορφωνεται οπτικα απο το nut ως τα saddles, αλλα ουσιαστικα "τεντωνεται" και σε ολο το υπολοιπο μηκος της. Η "αντισταση" που βρισκει σε αυτα τα σημεια ισως να ευθυνεται για αυτο το φαινομενο.
Πλάκα κάνεις? Κανένα πρόβλημα! Ίσα ίσα είναι ΟΝ TOPIC!hot_sauce είπε:immortalx ,nasokosm
ευχαριστώ πολύ παιδιά!
τώρα το κατάλαβα!
argytar
sorry για το offtopic! ;D
Thanks doctor!Lorda01 είπε:Για άλλη μια φορά doc, έγραψες!!!
Ζηλεύω βρε μπαγάσα όχι τις κιθάρες άλλά όλη τη φάση μαζί: φτιάχνω,παίζω, διορθώνω και ξανάargytar είπε:Ήταν μεγάλη ικανοποίηση και χαρά ,σας προτείνω ανεπιφύλλακτα να ασχοληθείτε (με προσοχή στα χέρια, στα μάτια, στα αυτιά και τα πνευμόνια σας!!!!) γιατί όσο προχωράτε θα σας αρέσει περισσότερο το αποτέλεσμα!!
Ξέρω ότι έχω δρόμο μπροστά μου ακόμα για πιο 'επαγγελματικές' κατασκευές , αλλά, όπως λέει και ο Φάνης (πνοή και νύξη), είναι μικρόβιο που δε σταματάει ποτέ!!
Καλά είναι για όσο κρατήσει .....nasokosm είπε:Ζηλεύω βρε μπαγάσα όχι τις κιθάρες άλλά όλη τη φάση μαζί: φτιάχνω,παίζω, διορθώνω και ξανά![]()
Οτι ειπε ο παραπανω με μια δοση φανταστικου τρεμολο με ωραιο responsenasokosm είπε:Πολυ πολυ καλό, neck με σκαστό ήχο μπλουζίστικο και bridge αποκάλυψη με ήχο εξαιρετικά ομοιόμορφο , γεμάτο ιδιαίτερα με τα πετάλια βέβαια o Marshall και το 4Χ12? κάνουν το θαύμα τους
Μπράβο Αργύρη!
Συμφωνώ απολύτως!nasokosm είπε:Πολυ πολυ καλό, neck με σκαστό ήχο μπλουζίστικο και bridge αποκάλυψη με ήχο εξαιρετικά ομοιόμορφο , γεμάτο ιδιαίτερα με τα πετάλια βέβαια o Marshall και το 4Χ12? κάνουν το θαύμα τους
Μπράβο Αργύρη!
+1nasokosm είπε:Πολυ πολυ καλό, neck με σκαστό ήχο μπλουζίστικο και bridge αποκάλυψη με ήχο εξαιρετικά ομοιόμορφο , γεμάτο ιδιαίτερα με τα πετάλια βέβαια o Marshall και το 4Χ12? κάνουν το θαύμα τους
Μπράβο Αργύρη!
kbasilis είπε:
Thanks παίδες να είστε καλά!!!Συμφωνώ απολύτως!
Μπράβο κι από μένα!![]()
Ευχαριστώ μάστερ , η καμπίνα είναι η μανίσια του και είναι 2x12 με δύο celestion G12H! Έχεις δίκιο κάνει το θαύμα του , σχεδόν με όλες τις κιθάρες , με αυτή ταίριαξε γάντι!Πολυ πολυ καλό, neck με σκαστό ήχο μπλουζίστικο και bridge αποκάλυψη με ήχο εξαιρετικά ομοιόμορφο , γεμάτο ιδιαίτερα με τα πετάλια βέβαια o Marshall και το 4Χ12? κάνουν το θαύμα τους
Μπράβο Αργύρη!
Παίκτη το τρέμολο αυτό σου το προτείνω! Λέω να το βάλουμε αν θες , έχει και σε μαύρο!Οτι ειπε ο παραπανω με μια δοση φανταστικου τρεμολο με ωραιο response
Βεβαια εβλεπα και στο βιντεο τον ΔΡ Ζ και σκεφτομουν τι θα φτιαχνει εκει πανω.![]()
![]()
Να κανω μια ερωτηση ? Γιατι εχεις παραλειψει το tone control ? Επειδη δεν το χρειαζεσαι για αυτα που παιζεις ή το θεωρεις περιττο οπως πολλοι αλλοι ? (ερωτηση προς το προσωπικο σου γουστο αναφερομενος)