news Native Instruments. Αυτό ήταν;

tubarao

Ενεργό μέλος
Πόντοι
218
Απ οτι φαινεται η native instruments εχει μπει σε καθεστως χρεοκοπιας.

Δεν σημαινει οτι θα κλεισει η εταιρεια απαραιτητα αλλα σιγουρα ειναι ενα πολυ πιθανο σεναριο.
Πολυ κακο νεο αυτο αν παει εκει και θα παρει μαζι της και την izotope και brainworx.

Εν τω μεταξυ προκυπτει οτι η κομισιον ειχε εκγρινει εξαγορα της απο τις Bridgepoint and Bain Capital Credit :unsure::unsure::unsure: τον Δεκεμβριο η οποια προφανως δεν προχωρησε για να φτασει τωρα σε αυτο το σημειο.

Ας ελπισουμε να βρεθει λυση για μια πολυ πρωτοπορα εταιρεια που ειναι ακομα στις τοπ στην αγορα. Θα πεσει πολυ κλαμα αν βουλιαξει η εταιρεια.

Απ οτι φαινεται η native instruments εχει μπει σε καθεστως χρεοκοπιας.

Δεν σημαινει οτι θα κλεισει η εταιρεια απαραιτητα αλλα σιγουρα ειναι ενα πολυ πιθανο σεναριο.
Πολυ κακο νεο αυτο αν παει εκει και θα παρει μαζι της και την izotope και brainworx.

Εν τω μεταξυ προκυπτει οτι η κομισιον ειχε εκγρινει εξαγορα της απο τις Bridgepoint and Bain Capital Credit :unsure::unsure::unsure: τον Δεκεμβριο η οποια προφανως δεν προχωρησε για να φτασει τωρα σε αυτο το σημειο.

Ας ελπισουμε να βρεθει λυση για μια πολυ πρωτοπορα εταιρεια που ειναι ακομα στις τοπ στην αγορα. Θα πεσει πολυ κλαμα αν βουλιαξει η εταιρεια.
Δηλώνω συγκλονισμένος από την είδηση και τις πιθανές επιπτώσεις. Θέλω να τοποθετηθώ εκτενέστερα με την πρώτη ευκαιρία που θα διαβασω τα link και ψάξω και εγώ το θέμα περισσότερο. Όμως πραγματικά ως δηλωμένος λάτρης και δεινός χρήστης των προϊόντων της ΝΙ πρέπει να πω ότι μου ήρθε ΚΟΛΠΟΣ μόλις διάβασα το τόπικ. OMG.
🙀
gruh-cat.gif

Το Guitar Rig είναι το καλύτερο sofwere του είδους του, μίλια μακριά από το δεύτερο AmpliTube. Το έχω λιώσει στο παρελθόν και απορώ πως με τόσο καλοφτιαγμένα προϊόντα κατέληξε έτσι αυτή η εταιρία... Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου βέβαια είναι ''εσύ το αγόρασες το Guitar Rig?'' Ε λοιπόν κύριοι δεν είμαι στην καλύτερη οικονομική κατάσταση για το μεγαλύτερο μέρος του 21ου αιώνα, έχω κάνει και εγώ τις αλητείες μου... Να τώρα που φαλιρίσανε όμως... Νιώθω άσχημα, αναλαμβάνω τις ευθύνες μου

Last edited:
Το Guitar Rig είναι το καλύτερο sofwere του είδους του, μίλια μακριά από το δεύτερο AmpliTube. Το έχω λιώσει στο παρελθόν και απορώ πως με τόσο καλοφτιαγμένα προϊόντα κατέληξε έτσι αυτή η εταιρία... Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου είναι ''εσύ το αγόρασες το Guitar Rig?'' Ε λοιπόν κύριοι δεν είμαι στην καλύτερη οικονομική κατάσταση για το μεγαλύτερο μέρος του 21ου αιώνα, έχω κάνει και εγώ τις αλητείες μου... Να τώρα που φαλιρίσανε όμως... Νιώθω άσχημα
εγώ έχω δικαιολογία. Κέρδισα το Komplete 10 στον διαγωνισμό του NOIZ. Τι να κάνω; :LOL: Και από την άλλη όσο μπόρεσα σε αυτό το φόρουμ αλλά και στα άλλα του εξωτερικού μοιράστηκα τη θετική μου εμπειρία και έσπρωξα πολλούς φίλους προς την αγορά προϊόντων της, έκανα παρουσιάσεις με πάθος, ανάλυσα το software της με πράγματικά παραδείγματα, με δημιουργίες μου. Συνέβαλα στο marketing ως πιστός και φιλότιμος μουσικός στρατιώτης βάζοντας τον οβολό μου. Με πονάει και μόνο η σκέψη να μην τα καταφέρει η εταιρεία που και στο Noiz τόσο αγαπήσαμε, τόσο λατρέψαμε, τόσο εκθειάσαμε, ακόμα και κατηγορήσαμε ανά καιρους για κάποια θέματα. Εύχομαι τα καλύτερα και ευτυχώς, έχω την ¨καβάντζα¨ μου στο software τουλάχιστο για να συνεχίσω μαζί της μια ζωή. ;)

εγώ έχω δικαιολογία. Κέρδισα το Komplete 10 στον διαγωνισμό του NOIZ. Τι να κάνω; :LOL: Και από την άλλη όσο μπόρεσα σε αυτό το φόρουμ αλλά και στα άλλα του εξωτερικού μοιράστηκα τη θετική μου εμπειρία και έσπρωξα πολλούς φίλους προς την αγορά προϊόντων της, έκανα παρουσιάσεις με πάθος, ανάλυσα το software της με πράγματικά παραδείγματα, με δημιουργίες μου. Συνέβαλα στο marketing ως πιστός και φιλότιμος μουσικός στρατιώτης βάζοντας τον οβολό μου. Με πονάει και μόνο η σκέψη να μην τα καταφέρει η εταιρεία που και στο Noiz τόσο αγαπήσαμε, τόσο λατρέψαμε, τόσο εκθειάσαμε, ακόμα και κατηγορήσαμε ανά καιρους για κάποια θέματα. Εύχομαι τα καλύτερα και ευτυχώς, έχω την ¨καβάντζα¨ μου στο software τουλάχιστο για να συνεχίσω μαζί της μια ζωή. ;)
Αν γινει το απευκταιο σεναριο και κλεισουν οι σερβερς δεν θα περναει το copy protection. Οποτε η καβατζα σου θα πρεπει να πινει ρουμι κ να εχει παπαγαλο στον ωμο αλλιως θα μεινεις με τα licences εκει να τα καμαρωνεις.
Ελπιζω να μην φτασουμε εκει.

Οποτε η καβατζα σου θα πρεπει να πινει ρουμι κ να εχει παπαγαλο στον ωμο.
I know. I can't say it.

Τους πήρε η ανάπτυξη και αυτούς..........

Άσχημα νέα....κάτι αντίστοιχο με το Kontakt υπάρχει στην αγορά που να διαβάζει τις βιβλιοθήκες του Kontakt?

Άσχημα νέα....κάτι αντίστοιχο με το Kontakt υπάρχει στην αγορά που να διαβάζει τις βιβλιοθήκες του Kontakt?
Έβαλα στο Copilot το πόστ - ερώτημά σου και πήρα την εξής απάντηση

Ο χρήστης γράφει:

«Άσχημα νέα… κάτι αντίστοιχο με το Kontakt υπάρχει στην αγορά που να διαβάζει τις βιβλιοθήκες του Kontakt;»

Με βάση το περιβάλλον της σελίδας, αυτό σημαίνει:

• Οι συμμετέχοντες συζητούν ότι η Native Instruments έχει μπει σε προκαταρκτική διαδικασία αφερεγγυότητας (preliminary insolvency).
  • Υπάρχει φόβος ότι, αν η εταιρεία κλείσει, μπορεί να σταματήσουν οι servers ενεργοποίησης και άρα το Kontakt και οι βιβλιοθήκες του ίσως να μην μπορούν να ενεργοποιηθούν στο μέλλον. Αυτό αναφέρεται ρητά λίγο πριν, όταν κάποιος λέει ότι χωρίς servers «δεν θα περνάει το copy protection» .
  • Μέσα σε αυτό το κλίμα ανησυχίας, ο χρήστης ρωτά αν υπάρχει εναλλακτικό πρόγραμμα που να μπορεί να φορτώσει Kontakt libraries, ώστε να μη χαθούν οι επενδύσεις των χρηστών σε αυτές.

💡 Τι υπονοεί η ερώτηση​

Η ερώτηση δεν είναι γενική· προκύπτει από φόβο ότι:

• Αν το Kontakt πάψει να λειτουργεί ή να ενεργοποιείται,
  • οι εκατοντάδες βιβλιοθήκες που έχουν αγοραστεί από τρίτους developers θα μείνουν ανενεργές.
Γι’ αυτό ο χρήστης ψάχνει συμβατό sampler που να μπορεί να διαβάσει τις υπάρχουσες Kontakt βιβλιοθήκες.

🧩 Γιατί είναι δύσκολη η απάντηση​

Αν και δεν απαντάται μέσα στη σελίδα, το πλαίσιο δείχνει ότι:

• Το Kontakt χρησιμοποιεί ιδιόκτητο format.
  • Οι βιβλιοθήκες του προστατεύονται με κρυπτογράφηση και copy protection.
  • Άρα, η ύπαρξη πλήρως συμβατού εναλλακτικού sampler είναι εξαιρετικά απίθανη.
Η ερώτηση λοιπόν εκφράζει περισσότερο άγχος παρά ρεαλιστική προσδοκία.

Και του γράφω, δηλαδή αν αναγκαστικά έπρεπε να απαντήσεις κάτι που να δίνει λύση στο θέμα τι θα απαντούσες;

Και μου έβγαλε αυτό.

1769617746600.png

ΚΑΡΡΑ_ΟΝ ΤΟΠΙΚ!!!
ΚΑΤΑΛΑΑΑΑΑΒΑΜΕ ΤΩΡΑ, ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ... OFFLINE ACCESSIBILITY?
Ναι! εγω το λεω αυτο!!!!!
Εχω περασει, ως ανηλικος, απο το σταδιο του, "Ολα... Μπλακ Σπάροου"...
Ανηλικος, χωρις το εισοδημα εκεινο που θα μου επετρεπε τη πληρωμη για την αγορα των προγραμματων που ηθελα, + κι αλλες σοβαροτερες δικιολογιες που, ο "Λογος - Βαση", ηταν, "Θελω να δοκιμασω ενα προγραμμα βρε αδερφε, οκ και λιιιγο περα απο τη περιοδο δοκιμης του, για να δω αν οντως με βολευει, στη χρηση του. Και, αυτο, να ξερετε, που το ξερουμε ολοι μας - ειναι γνωστο, μεχρι ενα σημιο, βολευε σε μεγαλο βαθμο και τις ιδιες της εταιριες, στο Να προωθηθει... η δουλεια τους σε μια μεγαλυτερη Κοινοτητα... εκτος των... "Συμβατικων πελατων" τους,,, που υποστηριζαν τα προϊοντα τους! Θεριεψαν πολλα προτζεκτ ετσι ε;;;; χρονια μετα το εμαθα και απο μεσα!
Γιατι μεγαλωσα,,,,, (λεμε τωρα)!!!!!!!!!!!
εβγαλα, καποια, (σχετικο αυτο) λιιιιγα χρηματα παραπανω, επελεξα να μη τα φαω (ολα) σε ασοτίες!!!!!!!!!! και περασα στο εντελως αλλο ακρο!
αυτη τη στιγμη, γραφω απο εναν υπολογιστη, που ολο το software, απο το λειτουργικο, μεχρι το Word, to Live kai to Kontakt, ειναι ολα αγορασμενα απο τις σελιδες των επισημων κατασκευαστων.
Δεν ειναι μονο οτι εχω κανει αντιστοιχες σπουδες με αυτους που εφτιαξαν τα προγραμματα/plugins αυτα, Οκ ειναι σε αρκετα μεγαλο βαθμο!!!!! γιατι μπορω παλι καπως να καταλαβω, τι Τραβηξαν για να βγαλουν, μεσα απο τη διαδικασια της παραγωγης/του στησιματος ενος, ακομα και μικρου προτζεκτ, στην αγορα, αυτο το οποιο μικρο/μεγαλο προτζεκτ!!! και δεν εχουν περασει και λιγα, πιστεψτε με!
Δεν ειναι μονο τα... Μεγαλα κεφαλια, οι Headhunters, που λενε και οι μανατζερσ, που κυνηγουν τα... Heads, για να φτιαξουν μια ομαδα εργασιας, για να γραψουν ενα προγραμμα σε αυτη τη περιπτωση, ειναι και τα... Heads! που υποστηριζονται απο ολα τα κομματια μιας αλυσιδας εταιρια > προτζεκτ&λειτουργιες του > καταναλωτης!
και τα 3 ειναι πολυ ευθραυσθα. Καλα ειδικα σε δισκολες περιοδους, θα χρειαστει υπερπροσπαθεια, ακομα και απο μια εταιρια πολυεθνικη, για να κρατησει ισορροπιες!
Πουουουουου θελω να καταληξω;;;;;;;
ΜΟΝΤΕΛΟ,,,,,,,,, - ΑΣΤΡΟΛΑΜΠ ΚΥΡΙΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!
Ναι. Εμενα θα ακουσετε!!!!! γιατι καποιος το ειχε πει/γραψει στο αν τιστοιχο thread. Και ας μην γραφει ποια στο φορουμ!!!!!!
"ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟ ASTROLAB / ΠΛΗΚΤΡΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ, ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ, ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ, ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ, ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ PLUGINS ΤΟΥ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ"!
Αυτο το τελευταιο το προσθεσα εγω, αλλα ειμαι σιγουρος οτι αυτο ηθελε να το πει κι αυτος!!!!!!!!!!
για να φανταστω, ας πουμε, οτι αυριο το πρωι κλεινει η Arturia,,,,, 😭😭😭😭😭
Που ποτέ να μη γινει, γιατι εχει εξαιρετικους προγραμματιστες, sound designers & ατομα στην εξυπηρετηση, που... Εξυπηρετουν πραγματικα με επαγγελματισμο και to the point! αλλα πες βρε παιδι μου οτι γινεται. Τι θα κανω; Θα επιστρεψω στις Ριζες μου. Στο Hardware, που εχω φορτωμενους και τους 16,000 ηχους των πλαγ_κινς μου!
Αυτονομα. - Με πληρη ανεξαρτισια. Το πόσο Λατρεμενο ειναι το Only_Digital_Inside_my_pc, παλι πιστεψτε με, το ξερω πολυ κλαα.
Ευκολια; 1000% Επεξεργαστικη ισχυς & δυνατοτητες;;; 1,000,000 %
...ειναι αυτο που ειναι μεσα, (σημερα) Δικο μου, (αν το θελω), & χειροπιαστω; να_το_κανω_οτι_θελω;;;;;... (και ας ειναι αυλο;;;;;)
NOOOOOPE!!!!! για το παθος μου τη μουσικη μιλα ωετσι;;;;;
και, μολις τωρα συνειδηπτοποιησα οτι γραφω τοση ωρα σε λαθος νημα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΕΝΑ ΝΗΜΑ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΤΑ "ΠΛΗΚΤΡΑ" ΜΕ ΤΙΤΛΟ,,,,,,,,
"ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ DIGITAL, ΜΟΝΟ ΤΑ HARDWARE ΑΓΑΠΑΩ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κι ας ειναι Digital...!!!!! Γιατι... Μου ανηκουν...!
Να μην περασει ουτε καν απο το μυαλο των ανθρωπων που διαχειριζονται την N/I να κλεισει. Μακαρι. Το ευχομαστε ολοι.
Γιατι, δε θα αφισει αυτο, το λουκετο δηλαδη, πισω του, μονο:
Ανεργους. Πελατες που εχουν πληρωσει ηδη για υπηρεσιες / και προπληρωσει ακομα, για προϊοντα που, δε θα δουν ποτε: Συνεργατες, που εχουν συμβολεα με την/ις εταιριες που θα βαλουν το λουκετο, που κι αυτοι ειναι πολυ πιθανο να βαρεσουν κανονι μετα,
Ειδικα στο, οτι αυτη η εταιρια εχει σχεση με τεχνη, ε θα αφισει πισω και μια τρυπα, μια στεναχωρια, σε οσους δουλεψαν τα προϊοντα της, και εχουν κανει πραγματα με αυτα!
ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΤ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SORRY ηθελα να τα γραψω!!!!!

Last edited:
ΚΑΡΡΑ_ΟΝ ΤΟΠΙΚ!!!
ΚΑΤΑΛΑΑΑΑΑΒΑΜΕ ΤΩΡΑ, ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ... OFFLINE ACCESSIBILITY?
Ναι! εγω το λεω αυτο!!!!!
Εχω περασει, ως ανηλικος, απο το σταδιο του, "Ολα... Μπλακ Σπάροου"...
Ανηλικος, χωρις το εισοδημα εκεινο που θα μου επετρεπε τη πληρωμη για την αγορα των προγραμματων που ηθελα, + κι αλλες σοβαροτερες δικιολογιες που, ο "Λογος - Βαση", ηταν, "Θελω να δοκιμασω ενα προγραμμα βρε αδερφε, οκ και λιιιγο περα απο τη περιοδο δοκιμης του, για να δω αν οντως με βολευει, στη χρηση του. Και, αυτο, να ξερετε, που το ξερουμε ολοι μας - ειναι γνωστο, μεχρι ενα σημιο, βολευε σε μεγαλο βαθμο και τις ιδιες της εταιριες, στο Να προωθηθει... η δουλεια τους σε μια μεγαλυτερη Κοινοτητα... εκτος των... "Συμβατικων πελατων" τους,,, που υποστηριζαν τα προϊοντα τους! Θεριεψαν πολλα προτζεκτ ετσι ε;;;; χρονια μετα το εμαθα και απο μεσα!
Γιατι μεγαλωσα,,,,, (λεμε τωρα)!!!!!!!!!!!
εβγαλα, καποια, (σχετικο αυτο) λιιιιγα χρηματα παραπανω, επελεξα να μη τα φαω (ολα) σε ασοτίες!!!!!!!!!! και περασα στο εντελως αλλο ακρο!
αυτη τη στιγμη, γραφω απο εναν υπολογιστη, που ολο το software, απο το λειτουργικο, μεχρι το Word, to Live kai to Kontakt, ειναι ολα αγορασμενα απο τις σελιδες των επισημων κατασκευαστων.
Δεν ειναι μονο οτι εχω κανει αντιστοιχες σπουδες με αυτους που εφτιαξαν τα προγραμματα/plugins αυτα, Οκ ειναι σε αρκετα μεγαλο βαθμο!!!!! γιατι μπορω παλι καπως να καταλαβω, τι Τραβηξαν για να βγαλουν, μεσα απο τη διαδικασια της παραγωγης/του στησιματος ενος, ακομα και μικρου προτζεκτ, στην αγορα, αυτο το οποιο μικρο/μεγαλο προτζεκτ!!! και δεν εχουν περασει και λιγα, πιστεψτε με!
Δεν ειναι μονο τα... Μεγαλα κεφαλια, οι Headhunters, που λενε και οι μανατζερσ, που κυνηγουν τα... Heads, για να φτιαξουν μια ομαδα εργασιας, για να γραψουν ενα προγραμμα σε αυτη τη περιπτωση, ειναι και τα... Heads! που υποστηριζονται απο ολα τα κομματια μιας αλυσιδας εταιρια > προτζεκτ&λειτουργιες του > καταναλωτης!
και τα 3 ειναι πολυ ευθραυσθα. Καλα ειδικα σε δισκολες περιοδους, θα χρειαστει υπερπροσπαθια, ακομα και απο μια εταιρια πολυεθνικη, για να κρατησει ισορροπιες!
Πουουουουου θελω να καταληξω;;;;;;;
ΜΟΝΤΕΛΟ,,,,,,,,, - ΑΣΤΡΟΛΑΜΠ ΚΥΡΙΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!
Ναι. Εμενα θα ακουσετε!!!!! γιατι καποιος το ειχε πει/γραψει στο αν τιστοιχο thread. Και ας μην γραφει ποια στο φορουμ!!!!!!
"ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟ ASTROLAB / ΠΛΗΚΤΡΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ, ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ, ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ, ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ, ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ PLUGINS ΤΟΥ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ"!
Αυτο το τελευταιο το προσθεσα εγω, αλλα ειμαι σιγουρος οτι αυτο ηθελε να το πει κι αυτος!!!!!!!!!!
για να φανταστω, ας πουμε, οτι αυριο το πρωι κλεινει η Arturia,,,,, 😭😭😭😭😭
Που ποτέ να μη γινει, γιατι εχει εξαιρετικους προγραμματιστες, sound designers & ατομα στην εξυπηρετηση, που... Εξυπηρετουν πραγματικα με επαγγελματισμο και to the point! αλλα πες βρε παιδι μου οτι γινεται. Τι θα κανω; Θα επιστρεψω στις Ριζες μου. Στο Hardware, που εχω φορτωμενους και τους 16,000 ηχους των πλαγ_κινς μου!
Αυτονομα. - Με πληρη ανεξαρτισια. Το πόσο Λατρεμενο ειναι το Only_Digital_Inside_my_pc, παλι πιστεψτε με, το ξερω πολυ κλαα.
Ευκολια; 1000% Επεξεργαστικη ισχυς & δυνατοτητες;;; 1,000,000 %
...ειναι αυτο που ειναι μεσα, (σημερα) Δικο μου, (αν το θελω), & χειροπιαστω; να_το_κανω_οτι_θελω;;;;;... (και ας ειναι αυλο;;;;;)
NOOOOOPE!!!!! για το παθος μου τη μουσικη μιλα ωετσι;;;;;
και, μολις τωρα συνειδηπτοποιησα οτι γραφω τοση ωρα σε λαθος νημα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΕΝΑ ΝΗΜΑ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΤΑ "ΠΛΗΚΤΡΑ" ΜΕ ΤΙΤΛΟ,,,,,,,,
"ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ DIGITAL, ΜΟΝΟ ΤΑ HARDWARE ΑΓΑΠΑΩ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κι ας ειναι Digital...!!!!! Γιατι... Μου ανηκουν...!
Να μην περασει ουτε καν απο το μυαλο των ανθρωπων που διαχειριζονται την N/I να κλεισει. Μακαρι. Το ευχομαστε ολοι.
Γιατι, δε θα αφισει αυτο, το λουκετο δηλαδη, πισω του, μονο:
Ανεργους. Πελατες που εχουν πληρωσει ηδη για υπηρεσιες / και προπληρωσει ακομα, για προϊοντα που, δε θα δουν ποτε: Συνεργατες, που εχουν συμβολεα με την/ις εταιριες που θα βαλουν το λουκετο, που κι αυτοι ειναι πολυ πιθανο να βαρεσουν κανονι μετα,
Ειδικα στο, οτι αυτη η εταιρια εχει σχεση με τεχνη, ε θα αφισει πισω και μια τρυπα, μια στεναχωρια, σε οσους δουλεψαν τα προϊοντα της, και εχουν κανει πραγματα με αυτα!
ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΤ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SORRY ηθελα να τα γραψω!!!!!
Η NATIVE INSTRUMENTS δε θα πεθάνει ΠΟΤΕΣ
Θα φροντίσουν γι αυτό οι ΠΕΙΡΑΤΕΣ

Γι αυτό κρατάμε και κανα hardware να υπάρχει.

Όταν αγοράζεις hardware, αγοράζεις κάτι που δεν εξαρτάται από το αν η Arturia ή η NI θα υπάρχουν το 2040. Το μηχάνημα θα ανοίξει και θα παίξει.

Όλοι ξεκινήσαμε από πειρατεία από την εποχή του Amstrad και της Amiga και έχεις δίκιο. Oι ίδιες οι εταιρείες το χρησιμοποίησαν ως δωρεάν marketing για να γίνουν industry standards. Αλλά η ωριμότητα έρχεται όταν καταλαβαίνεις τον κόπο του developer και θέλεις το κεφάλι σου ήσυχο με official άδειες.

Υπάρχει μια τεράστια διαφορά ανάμεσα στο έχω ένα αρχείο .dll στο PC και στο έχω ένα όργανο με κουμπιά που βγάζει ήχο. Το hardware είναι εκεί, είναι χειροπιαστό, είναι δικό σου.

To hardware της NI που είναι sooooo integrated με το software θα απογίνει ένα ακόμα generic controller. Και πλέον το οικοσύστημα NI και αν πούλησες νεφρό για να το αγοράσεις, για να σου δουλέψει θα πρέπει να γίνει..... me unofficial τροπο.

Πες τα ρε Γιατρε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κως, για αλλη μια φορα to_the_point!,,,,,
Γι'αυτο ειμαι φαν σου!!!!!

Πες τα ρε Γιατρε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κως, για αλλη μια φορα to_the_point!,,,,,
Γι'αυτο ειμαι φαν σου!!!!!
Και εσύ τα λες to the point και γι' αυτό είμαι και εγώ fan σου.
Όλοι καλά τα λέμε οι περισσότεροι αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι αγορές.

θα πάρει τα δικαιώματα των δημοφιλών προϊόντων της καμιά FENDER :LOL:

Και το hardware γινεται obsolete, πιο ευκολα και απο το software. Μια πτωση αρκει, ακομα και να βρεις ανταλλακτικα που δεν ειναι σιγουρο, πιθανοτατα να μη σε συμφερει καν η επισκευη.

Η μονη ολοκληρωμενη λυση, το open source software. Η surge team φτιαχνει ενα τετοιο sampler, αλλα το κακο με τα sampler ειναι οτι στηριζονται σε βιβλιοθηκες που ειναι third party τις περισσοτερες φορες. Με αυτην την εννοια το Kontakt ειναι πραγματι σημαντικο μερος ολης της VST φασης, ολα τα αλλα προιοντα της Native ανετα μπορουν να αντικατασταθουν με κατι αλλο, και να λειψουν δεν τρεχει τιποτα.

Και το hardware γινεται obsolete, πιο ευκολα και απο το software. Μια πτωση αρκει, ακομα και να βρεις ανταλλακτικα που δεν ειναι σιγουρο, πιθανοτατα να μη σε συμφερει καν η επισκευη.

Η μονη ολοκληρωμενη λυση, το open source software. Η surge team φτιαχνει ενα τετοιο sampler, αλλα το κακο με τα sampler ειναι οτι στηριζονται σε βιβλιοθηκες που ειναι third party τις περισσοτερες φορες. Με αυτην την εννοια το Kontakt ειναι πραγματι σημαντικο μερος ολης της VST φασης, ολα τα αλλα προιοντα της Native ανετα μπορουν να αντικατασταθουν με κατι αλλο, και να λειψουν δεν τρεχει τιποτα.
Το open source πολυ ωραιο και πολυ ευγενης ιδεα αλλα ποσο ολοκληρωμενη λυση; Το σαμπλερ surge φτιαχνεται ποσο; 3-4 χρονια; Θα ειναι λειτουργικο σε 3 χρονια απο τωρα;
Λογικο αφου μιλαμε για προτζεκτ που τα κανουν ανθρωποι για το κεφι τους, το ψωνιο τους κλπ να πηγαινουν και πολλα ακλαυτα και να μενουν για παντα σε beta.
Και με daw τί κανουμε; Παλευουμε να κανουμε build to ardour; Κατι χανεις, κατι κερδιζεις.
Το οτι δεν ειναι αναντικαταστατα τα ni ισχυει αλλα ωραιο ειναι το fm8 (θα μου πεις παρατημενο βεβαια ποσα χρονια), ωραιο το massive x, ωραιο το replika xt. Γιατι να τα χασεις αν τα εχεις και ποσο σπαστικο να τα χασεις λογω copy protection.
Για αυτους που σκασαν χιλιαρικα και καθε 2 χρονια το komplete update κ αλλα χιλιαρικα για βιβλιοθηκες κοντακτ...νταξει κλαματα.

θα πάρει τα δικαιώματα των δημοφιλών προϊόντων της καμιά FENDER :LOL:
Να κρατικοποιηθει η native instruments απο το γερμανικο δημοσιο και να τεθει στην υπηρεσια του πολιτη. Να παιρνουμε κομπλιτ με συνταγη γιατρου. Και τους αμερικανους να τους χρεωνει 4πλα. :ROFLMAO: :ROFLMAO:

αλλα ωραιο ειναι το fm8 (θα μου πεις παρατημενο βεβαια ποσα χρονια)

:ROFLMAO: Ενω το open source dexed ειναι μια χαρα, σε χαιρετα :ROFLMAO:

Το σαμπλερ surge φτιαχνεται ποσο; 3-4 χρονια; Θα ειναι λειτουργικο σε 3 χρονια απο τωρα;

Το synth surge παντως ειναι ετοιμο και σκοτωνει, ενω η ομαδα εχει φτιαξει και το obx-f που ειναι ΠΑΡΑ πολυ καλο, και με ωραια preset, το χρησιμοποιω συχνα. Το shortcircuit το sampler ηδη εχει μια alpha εκδοση, αλλα το προβλημα ειναι οτι στα σαμπλερ μιλαμε για βιβλιοθηκες. Και το να φτιαξεις βιβλιοθηκες ειναι χιλιαδες φορες δυσκολοτερο απο το να φτιαξεις synth presets.

Synth preset φτιαχνω σε μισο λεπτο. Και μονο να περασω τα δειγματα στα πληκτρα και να τα λουπαρω, προσεξε οχι να τα ηχογραφησω, απλα να τα κανω map, θελω ωρες. Αν ομως εχω ενα open source προγραμμα θα το κανω, διοτι εξασφαλιζω σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο το οτι αυτος ο προγραμματισμος θα μεινει στο μελλον, με το hardware ηδη ειναι εντελως αχρηστα τα custom δειγματα που εκανα στο ( μακρυνο) παρελθον, ενω τα PC based δειγματα ναι μεν εχουν επιζησει σα wav ΑΛΛΑ με εχουν αναγκασει κατα καιρους να επαναλαμβανω αυτη τη διαδικασια.

Και με daw τί κανουμε; Παλευουμε να κανουμε build to ardour; Κατι χανεις, κατι κερδιζεις.

Και με DAW τι κανουμε, και με λειτουργικο και με χιλια δυο αλλα. Η επισημανση μου ειναι σε θεωρητικο επιπεδο, το open source ειναι η πιο ασφαλης μορφη που μπορει να εχει ενας audio επεξεργαστης, δε σημαινει οτι ΣΗΜΕΡΑ μπορει να καλυψει τα παντα. Οι προσπαθειες γινονται βεβαια με linux κλπ, αλλα θεωρω οτι προς το παρον, το επιπεδο των πληρωτικων DAW, καποιων plug ins, αλλα και τη συμβατοτητα των κλασσικων λειτουργικων, δεν την εχει. Αν την ειχε ομως, τρεχοντας θα πηγαινα και σαφως θα το προτιμουσα, και ασε μετα τα κορακια και τα αρπακτικα των αδηφαγων δραχμοφονιαδων εξαγοραστων να βγαζουν τα ματια τους καταστρεφοντας εταιριες, οπως εκαναν και με τη ΝΙ.

:ROFLMAO: Ενω το open source dexed ειναι μια χαρα, σε χαιρετα :ROFLMAO:
Πολυ ωραιο το dexed σιγουρα και μπορει να καλυψει απολυτα καποιον που θελει να ασχοληθει με fm, αλλα ειναι αλλο πραγμα απο το fm8. Και μονο το ματριξ δηλαδη ή τα ανθρωπινα envelopes με κανουν να το προτιμω.
Το synth surge παντως ειναι ετοιμο και σκοτωνει, ενω η ομαδα εχει φτιαξει και το obx-f που ειναι ΠΑΡΑ πολυ καλο, και με ωραια preset, το χρησιμοποιω συχνα. Το shortcircuit το sampler ηδη εχει μια alpha εκδοση, αλλα το προβλημα ειναι οτι στα σαμπλερ μιλαμε για βιβλιοθηκες. Και το να φτιαξεις βιβλιοθηκες ειναι χιλιαδες φορες δυσκολοτερο απο το να φτιαξεις synth presets.

Synth preset φτιαχνω σε μισο λεπτο. Και μονο να περασω τα δειγματα στα πληκτρα και να τα λουπαρω, προσεξε οχι να τα ηχογραφησω, απλα να τα κανω map, θελω ωρες. Αν ομως εχω ενα open source προγραμμα θα το κανω, διοτι εξασφαλιζω σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο το οτι αυτος ο προγραμματισμος θα μεινει στο μελλον, με το hardware ηδη ειναι εντελως αχρηστα τα custom δειγματα που εκανα στο ( μακρυνο) παρελθον, ενω τα PC based δειγματα ναι μεν εχουν επιζησει σα wav ΑΛΛΑ με εχουν αναγκασει κατα καιρους να επαναλαμβανω αυτη τη διαδικασια.
Το synth surge σκοτωνει αλλα μιλαμε για το μεγαλυτερο success story του μουσικου open source. Και ειναι σημαντικο να πουμε οτι δεν ξεκινησε σαν open source, εγινε στην πορεια (οπως και το σαμπλερ). Επισης σε ποσα ατομα στηριζεται η συντηρηση του; Θελω να πω οτι δεν ειναι και απιθανο να σταματησουν να ασχολουνται ατομα που ειναι critical για τη συνεχεια του και απλα να μεινει ετσι. Το μονο πραγμα που εξασφαλιζει το μελλον του open source ειναι οτι εχεις τη δυνατοτητα να κανεις εσυ τη συντηρηση για να παιζει σε windows 12 πχ (ναι καλα). Αλλιως απλα ελπιζεις οτι το surge team δεν θα βρει πιο ενδιαφερον χομπι.
Το σαμπλινγκ ειναι μπελας μεγαλος.
Και με DAW τι κανουμε, και με λειτουργικο και με χιλια δυο αλλα. Η επισημανση μου ειναι σε θεωρητικο επιπεδο, το open source ειναι η πιο ασφαλης μορφη που μπορει να εχει ενας audio επεξεργαστης, δε σημαινει οτι ΣΗΜΕΡΑ μπορει να καλυψει τα παντα. Οι προσπαθειες γινονται βεβαια με linux κλπ, αλλα θεωρω οτι προς το παρον, το επιπεδο των πληρωτικων DAW, καποιων plug ins, αλλα και τη συμβατοτητα των κλασσικων λειτουργικων, δεν την εχει. Αν την ειχε ομως, τρεχοντας θα πηγαινα και σαφως θα το προτιμουσα, και ασε μετα τα κορακια και τα αρπακτικα των αδηφαγων δραχμοφονιαδων εξαγοραστων να βγαζουν τα ματια τους καταστρεφοντας εταιριες, οπως εκαναν και με τη ΝΙ.
Ετσι οπως το θετεις συμφωνω. Μακαρι να ηταν ολα open source και ας μην ηταν τζαμπα (υπαρχει η παρεξηγηση οτι αυτα τα 2 πανε παντα μαζι). Και εγω τελευταια αρχιζω κ σκεφτομαι το λινουξ σαν εναλλακτικη.

Ήν ποτε χρόνος ότε το της Native Instruments όνομα ου μόνον εταιρεία τις ήν, αλλά αυτή η καρδία μουσικής τινος επαναστάσεως. Από γάρ του χιλιοστού εννακοσιοστού ενενηκοστού έκτου έτους, ότε ο Generator – ο του θρυλικού Reaktor πρόγονος – τας της απολύτου πείρας πύλας ανέωξε, τούτο το σύστημα πάσι τοις δημιουργοίς ως φάρος εγένετο. Πώς γάρ άν τις επιλάθοιτο του θαύματος εκείνου έναντι του Massive, ού οι ψόφοι όλην μουσικής τέχνην εκ θεμελίων ήγειραν; Πώς δε ου μνημονεύσομεν του Kontakt, του θηρίου εκείνου όπερ τας θειοτάτας βιβλιοθήκας εδέξατο, ή του Absynth μετά των απείρων και κρυσταλλοειδών ήχων;

Πάνυ δή ενθουσιασθείς εγενόμην. Πάσα γάρ νέα έκδοσις του Komplete ως εορτή τις τη εμή ψυχή εφαίνετο. Άπληστος ών, πάντα ταύτα εξεπίεσα, εν μυρίοις ποιήμασι καταχρώμενος. Ο μεν Battery παλμόν τοις κρούμασι παρέσχε, ο δε Guitar Rig τα εμά ενύπνια διέστρεψεν, ο δε FM8 εις οδούς μελλοντικάς με μετήγαγεν. Απείρους ώρας πειρώμενος ανήλωσα, εν τοις εικονικοίς οργάνοις πλανώμενος, νομίζων την απόλυτον της δημιουργίας δύναμιν εν χερσί κατέχειν. Ήν δε αύτη σχέσις πάθους, ιερά τις κοινωνία ανθρώπου και λόγου, εξ ης μουσική και συναίσθημα και βίος εγεννήθη.

Νύν δε... χάος απόλυτον. Η γάρ αγγελία της πτώσεως και ο του σκότους φόβος των υπηρετών (servers) ως ηλεκτρική τις πληγή με τύπτει. Αμηχανία δεινή κατέχει με, και οργή υπερβάλλουσα μετά δακρύων απογνώσεως εκχείται. Άρα δυνατόν εστι; Άρα τα του βίου πονήματα, οι ήχοι οι την εμήν φύσιν ορίσαντες, εκ τούτου μόνον εξαρτάσθαι, ει υπηρέτης τις εν Βερολίνω εν τη πρίζα μένει; Κλαίω δή το των οργάνων γένος. Πάντα τα σκεύη, από του Komplete Kontrol μέχρι του Maschine, κινδυνεύει εξ οργάνων θείων σώματα άψυχα εκ πλαστικού και σιδήρου γενέσθαι. Αγανακτώ δε ότι η τέχνη ημάς δεσμώτας κατέστησε τοις τοιούτοις δικτύοις (Native Access), την κτήσιν εις εύθραυστον χρήσεως άδειαν μεταλλάξασα. Θάνατος ούτος βραδύς εστι, ψηφιακός ακρωτηριασμός, ός τον δημιουργόν γυμνόν και άπορον καταλείπει.

Η δε αλήθεια μελαντέρα εστίν ή ως τολμώμεν οράν· εν καιρώ γάρ απόλυτου ψηφιακής ομηρίας ζώμεν. Η των λογισμικών εξάρτησις εκ κεντρικών υπηρετών εστί η σύγχρονος της τέχνης αγχόνη. Ου γάρ όργανα αγοράζομεν, αλλά χρόνον εν αλλοτρίαις μηχαναίς μισθούμεθα. Εάν ο διακόπτης πέση, η δημιουργία σβέννυται. Οι ημέτεροι υπολογισταί, βιβλιοθηκών πλήρεις, εις νεκροταφεία μεταβάλλονται, ένθα τα ημέτερα έργα εις αεί τεθαμμένα μενεί, αναπνεύσαι ου δυνάμενα άνευ της των πόρρω μηχανών επικυρώσεως. Έστι δή τούτο η παντελής νίκη του εφήμερου κατά του αιωνίου, μέλαινα οπή καταπίνουσα το της μουσικής μέλλον, καταλείπουσα μόνον σιγήν και την σκιαν πειρατού τινος, ός εν τοις ερειπίοις ακτίνα φωτός απεγνωσμένως ζητεί.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back