- Μηνύματα
- 7,885
- Πόντοι
- 38
Έγραψες!!!makam είπε:Πιστέψτε με, καμμία γνώση, δεν στέρησε το ταλέντο από αυτούς που το έχουν.

Έγραψες!!!makam είπε:Πιστέψτε με, καμμία γνώση, δεν στέρησε το ταλέντο από αυτούς που το έχουν.
Ακριβώςmatawan είπε:Το μόνο αρνητικό που μπορώ να εντοπίσω εγώ σε σχέση με την συστηματική- "ακαδημαϊκή" σπουδή της μουσικής, είναι ότι εμφυσά στους θιασώτες της την ψευδαίσθηση ότι η τέχνη αυτή είναι χωράφι τους.Και οι υπόλοιποι,μη-σπουδαγμένοι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι απλά καταπατητές του.
Μια μικρη λεπτομερεια ομως φιλε μου ειναι οτι δε συνεχισε τις σπουδες του με τον Παλλαντιο. Αυτα που ειχε μαθει του εφταναν και με το παραπανωSuperfunk είπε:+12348768
στο κατω κατω της γραφης το ΜΟΝΟ που μετραει ειναι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ εχεις δεν εχεις "χαρτια"
πολυ σωστο αυτο που γραφεις για τον Χατζιδακηαλλα παρολο που περιφρονουσε τους "ωδειακους" ;D θεσμους στην Ελλαδα ο ιδιος ΕΙΧΕ σπουδασει μουσικη (ειχε κανει ανώτερα θεωρητικά με δάσκαλο τον μεγαλο Μενέλαο Παλλάντιο για αρκετα χρονια)
συνηθως παντως δουλευε χωρις παρτιτουρες εκτος βεβαια απο τις περιπτωσεις συμφωνικων εργων (οπου βεβαια ΑΛΛΟΙ του τις εγραφαν γιατι αυτος...βαριοτανε...![]()
![]()
)
γενικα ομως η αποψη που επικρατει για αυτον (δηλ. οτι ηταν "ασχετος" απο μουσικη θεωρια) ειναι λανθασμενη.
εδω δεν φταις εσυ ουτε το ωδειο(σαν θεσμος δλδς) αλλα ο τροπος με τον οποιο διδασκετε η μουσικη στο Ελλαδισταν!fenderiarhs είπε:Θα αναφερω την προσωπικη μου εμπειρια καθαρα και μονο σαν παρατηρηση (ισως και σαν προσωπικο παραπονο) και οχι ως επιχειρημα υπερ της μιας η της αλλης αποψης: εκανα 8 χρονια κλασσικο πιανο.....Παρτιτουρες bach, σονατινες ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D και ολα τα συναφη....Ε λοιπον οσες φορες καθησα μπροστα στο πιανο μου να παιξω κατι μονος μου....δεν σταυρωσα ουτε νοτα.......Που ειναι η παρτιτουρα μου????????????Τελικα, στην κιθαρα, που ειμαι εντελως αυτοδιδακτος και που ουδεποτε ασχοληθηκα με θεωριες, νοτες κ.λ.π (αν και εχω αντιληψη του τι συμβαινει) ειμαι σαφως δημιουργικοτερος (εξυπακουεται οχι με απολυτα κριτηρια......).
+1000000bluezlick είπε:τι πιο φοβερη ατακα για τον τροπο που διδασκετε η μουσικη στην ελλαδα μου την ειπε ο καθηγητης μου της αρμονιας κ τα λεει ολα!"Στην Ελλαδα βγαζουν μουσκους για τον 18 αιωνα"
δεν μπορεις να διαβασεις ομως!ουτε καν εφημεριδα ;Dmatawan είπε:Αν ξέρεις γράμματα, μπορείς να γράψεις λέξεις. Όμως κι αν δεν ξέρεις, πάλι μπορείς να μιλήσεις και να πεις πανέμορφα πράγματα. Χωρίς να έχεις ιδέα απο γραφή κι ανάγνωση. Το ίδιο και με τη μουσική.
Συμφωνώ με την διαφοροποίηση που κάνεις μεταξύ μουσικής και γνώσεων επιστήμης, αλλά με το ανωτέρο διαφωνώ... πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετά από το προπτυχιακό επίπεδο που θα χρειαστούν αργότερα, πολλά από αυτά σαν θεμέλιοι λίθοι για πιο προχωρημένες γνώσεις και μερικά ίσως και στο "πεδίο της μάχης". Kαι το λέω αυτό σαν πειραματικός βιολόγος που... πράγματι έχει ασχοληθεί με το μάτι της γαρίδας!! (κοίτα σύμπτωση!!!! ;D ) Αλλά και πάλι συμφωνώ 110% με αυτό που έβαλα σε bold.harilatron είπε:Μεγάλες κουβέντες λέγονται
Θα πω κι εγώ μια:
Μελετώντας (γενικώς), αφενός μαθαίνεις αφετέρου μαθαίνεις να μαθαίνεις και εν τέλει διευρύνονται οι ορίζοντές σου. Σε αυτή την παρατήρηση (ή υπόθεση) βασίζονται πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα. Για παράδειγμα στην ανώτατη εκαπαίδευση, σε προπτυχιακό επίπεδο, τα περισσότερα πράγματα που μαθαίνει κανείς δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να τα χρειαστεί στο κανονικό "πεδίο της μάχης". Όμως, η θεωρία λέει ότι ακόμη κι αν γίνεις πειραματικός φυσικός που ασχολείται με με το μάτι της γαρίδας, κάπου στον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι, έχει συνεισφέρει κι εκείνη η βαρετή απόδειξη εκείνου του προφανούς θεωρήματος από το πρώτο έτος.
Ε, ναι... μερικά ίσως. Το ίδιο λέμε. Κι αν σκεφτείς το ακριβές παράδειγμα παραπάνω... ακόμα λιγότερα. Τέλος πάντων... "το ζουμί" είναι ότι η διαμόρφωση τρόπου σκέψης είναι επιθυμητή στις επιστήμες αλλά όχι στις τέχνες. Αυτό ήθελα να πω.bloody_sunday είπε:...
πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετά από το προπτυχιακό επίπεδο που θα χρειαστούν αργότερα, πολλά από αυτά σαν θεμέλιοι λίθοι για πιο προχωρημένες γνώσεις και μερικά ίσως και στο "πεδίο της μάχης".
...
Ε, ναι... μερικά ίσως. Το ίδιο λέμε. Κι αν σκεφτείς το ακριβές παράδειγμα παραπάνω... ακόμα λιγότερα. Τέλος πάντων... "το ζουμί" είναι ότι η διαμόρφωση τρόπου σκέψης είναι επιθυμητή στις επιστήμες αλλά όχι στις τέχνες. Αυτό ήθελα να πω.![]()
Ti ιδιαιτερο εχει το ματι της γαριδας και εχεις ασχοληθει μαζι του?bloody_sunday είπε:Kαι το λέω αυτό σαν πειραματικός βιολόγος που... πράγματι έχει ασχοληθεί με το μάτι της γαρίδας!!