Όχι Βαγγέλη δεν έχασες επεισόδια, αυτό είναι το κομμάτι. Απλώς ο Αραβανής "πλημμυρίζει" από μετριοφροσύνη...εχασα επεισοδια?
Αυτο δεν ηταν ενα κομματι σου που "πειραξε" ο Cig?
κατι τετοιες μακακιες κανουμε εμεις οι μουσικοι κ πεθαινουμε στην ψαθα.?Όχι Βαγγέλη δεν έχασες επεισόδια, αυτό είναι το κομμάτι. Απλώς ο Αραβανής "πλημμυρίζει" από μετριοφροσύνη...
Ναι αυτό είναι,αλλά απο την στιγμή που αποφασίζουμε να το πειράξουμε και του δίνω το οκ να βάλει την δική του δουλειά.θεωρώ οτι είναι συνεργασία.(τώρα για ποσοστά θα βάλουμε τον @Tamtam να τα βγάλει ώστε να βγάλει και αυτός την μίζα του γιατί τον συμπαθώ ?εχασα επεισοδια?
Αυτο δεν ηταν ενα κομματι σου που "πειραξε" ο Cig?
Ενώ εσύ..... ?Όχι Βαγγέλη δεν έχασες επεισόδια, αυτό είναι το κομμάτι. Απλώς ο Αραβανής "πλημμυρίζει" από μετριοφροσύνη...
Έχω άλμπουμ του που τραγουδάει (Flying in ...) και είναι τόσο κακός, όσο εγώ.Τραγουδαει ο Σατριανης?
Λογικά πρέπει να έχεις πάρει την έγκριση του/των δημιουργών ώστε να κάνεις το ρεμιξ?Ισως ο Λακης η ο Νικος γνωριζουν το νομικο πλαισιο κ τι ισχυει στην Ελλαδα σε περιπτωσεις ρεμιξ.
Ειδαμε στο youtube οτι ολο το monetization παει στον αρχικο συνθετη{το περιμενα}
Αλλα τι συμβαινει αραγε, αν ας πουμε καποιος κανει ενα ρεμιξ κ γινει μεγαλυτερη επιτυχια απο το original track?
Ποιος παιρνει τα χρηματα?
Τα μοιραζονται? Πρεπει να υπαρξει εγγραφη συμφωνια.?
Νίκο νομίζω ότι δεν κατάλαβαν ότι βρήκαμε "έδαφος" προς διαφήμιση του άσματος.... Από μένα τέλος, μπορείτε να συνεχίσετε το πολύ ωραίο ποστ του Φάνη!Ενώ εσύ..... ?
εκτος κι αν αλλαξε την γενικη δομη του κομματιου πχ μελωδια / ακορντα..νομιζω οτι επεμβαινει στο κομματι σου { ο Cig} με μια μορφη παραγωγου - μουσικου - ηχοληπτη?Ναι αυτό είναι,αλλά απο την στιγμή που αποφασίζουμε να το πειράξουμε και του δίνω το οκ να βάλει την δική του δουλειά.θεωρώ οτι είναι συνεργασία.(τώρα για ποσοστά θα βάλουμε τον @Tamtam να τα βγάλει ώστε να βγάλει και αυτός την μίζα του γιατί τον συμπαθώ ?
Γνώμη μου.
Τα σόλο/εισαγωγή που έγραψε όμως?δεν είναι δικά του?εκτος κι αν αλλαξε την γενικη δομη του κομματιου πχ μελωδια / ακορντα..νομιζω οτι επεμβαινει στο κομματι σου { ο Cig} με μια μορφη παραγωγου - μουσικου - ηχοληπτη?
Αλλα οχι συν -συνθετη κατα την αποψη μου.
Γνωμη μου.
Βεβαια ειναι δικαιωμα σου να του παραχωρησεις το δικαιωμα συν-συνθετη και να φατε τα εκατομμυρια παρεουλα.
14 λεπτά πριν, cigaret13 είπε
Λοιπόν, κουίζ για λίγους και καλούς....?? Στο βίντεο το κομμάτι του Αραβανή όπως μου το έστειλε. Στο Soundcloud η τελική μίξη μου με μια κιθάρα με αρπισμούς στην αρχή, δύο "μελωδικά" σόλο πάλι στην αρχή, ένα σόλο στην μέση και ένα σόλο προς το τέλος που ακολουθεί (σχεδόν) την μελωδική γραμμή των πνευστών. Τελικά πόσα $$ δικαιούμαι; ?
το απόψης ο τόνος στο άποψεις
Οταν βάζεις την δημιουργικότητα σου σε ένα έργο,πρέπει το όνομα σου να βρίσκεται εκεί.Με ενδιαφέρει τι γράφει στο συνοδευτικό υλικό και την υστεροφημία ενός μουσικού έργου (εξώφυλλα, εκτυπώσεις, δελτία τύπου, τίτλοι video, word of mouth).
οχι διαφωνω..Οταν βάζεις την δημιουργικότητα σου σε ένα έργο,πρέπει το όνομα σου να βρίσκεται εκεί.
Οταν απλά παίζεις αυτό που σου υποδεικνύουν,οχι.
Νομίζω οτι και αυτή είναι η γνώμη σου απο όσο μπόρεσα να καταλάβω.
Ναι,έχεις δίκιο,οι συντελεστές πρέπει να αναγράφονται.οχι διαφωνω..
Ακομα κ μια νοτα να εχεις παιξει..πρεπει να παρεις το credit σου..
Φανταζεσαι ο κοντραμπασιστας του θεματος των Jaws...να ελεγε στον Williams...
- ελα μωρε 2 νοτες επαιξα...μην με βαλεις στα credits.