theoctapus είπε:
@sfaku
Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για το αν κάποιος βαριέται ή δεν γουστάρει πλεόν. Να σταματήσουν να γράφουν για ένα διάστημα κάποιοι λαλίστατοι μέχρι να ξαναβρούν την όρεξή τους οι απόντες; Ή μήπως να αλλάξουν αντιλήψεις και στύλ οι ίδιοι λαλίστατοι ώστε να ταιριάζουν με τις απόψεις και τα στύλ των απόντων; Δεν νομίζω.
Φίλτατε δεν γράφω προς υπεράσπιση των απόντων αλλά προς υπεράσπιση (μέσα από το δικό μου πρίσμα) της κοινότητας. Το ότι δεν έρχονται νέοι ή φεύγουν παλιοί, κάτι δείχνει για μας. Δεν θέλει η κοινότητα (αυτο)κριτική; Εντάξει, τότε να καταργηθούν και αυτό το νήμα και όλα τα σχετικά (που δεν είναι λύση βέβαια).
Το ότι αναμασάμε τα κσύλα, την πειρατεία και τη συζήτηση περί επικαιρότητας 235 εμείς οι 10-15 νοματαίοι (βάζω και εμένα μέσα) δεν το βρίσκεις κουραστικό; Καλώς κάναμε τις πρώτες 235 κουβέντες, κακώς τις συνεχίζουμε κατ' εμέ.
Όλοι μας (έτσι ευελπιστώ τουλάχιστον) θα θέλαμε μια διευρυμένη κοινότητα. Το τι κρατάει μακριά κάποια μέλη, μας αφορά και εμάς, υπό μία έννοια περισσότερο εμάς από ό,τι τα ενδεχόμενα νέα μέλη.
Προσωπικά έκανα την αυτοκριτική μου και διαπίστωσα ότι όντως έπρεπε να τροποποιήσω τη συμπεριφορά μου. Παλιότερα ας πούμε μαλώναμε συχνά με τον Παναγιώτη (Trolley) και είδα ότι πρέπει να ρίχνω τους τόνους μου και να είμαι λιγότερο εύθικτος. Δεν νομίζω ότι έχασα από αυτό. Επίσης μετά από 15 ποστ σε κάθε νήμα για κσύλα και πειρατεία, είδα ότι λέω τα ίδια και τα ίδια και ότι κάνουν και πολλοί άλλοι το ίδιο, επομένως έχω αραιώσει τα ποστ μου ή και δεν ποστάρω καθόλου στα σχετικά νήματα. Απέκτησα μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση, πιθανότατα κάποια στιγμή να τη χάσω κιόλας και μετά να την ξαναβρώ, αλλά δεν έπαθα και τίποτε κακό.
Προτείνω λοιπόν (και κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να το αποδεχτεί) μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση και αποχή από τα νήματα που δεν μας εκφράζουν, αντί για κατάργηση των θεμάτων. Ας αφήσουμε αυτούς που δεν έχουν κάνει 235 συζητήσεις περί κσύλων και πειρατείας να βγάλουν το άχτι τους, και "χώρο" να το κάνουν. Εμείς μπορούμε να απέχουμε ή να τοποθετούμαστε χειρουργικά υπενθυμίζοντας παλιότερα νήματα ή λινκάροντας παλιότερα ποστ (όλοι έχουμε στοκ νομίζω πλέον, ακόμη και εγώ ο όψιμος) και χωρίς να ανεβάζουμε τόνους.
Και φυσικά για τις παρεκτροπές υπάρχουν και οι mods.