Καλημέρα,
Παρακολουθώ το φόρουμ λίγο καιρό τώρα, αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω. Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη γνώση και τις ευχάριστες ώρες, αλλά λόγω της ροής της συζήτησης θα κρατήσω τις συστάσεις στο μίνιμουμ
Δε γνωρίζω γιατί απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις στο φόρουμ, αλλά δεν αισθάνομαι ότι μια συζήτηση περί διανομής της μουσικής* θα πρέπει να απαγορευτεί για λόγους συμμετρίας, καθώς είναι άλλο πράγμα.
Η χθεσινή συζήτηση που φαίνεται να ξεκίνησε και τη σημερινή θα μπορούσε πολύ εύκολα να παρουσιάσει μια ροπή προς την πολιτική, αλλά αυτό δε συνέβη, πράγμα που δείχνει το βαθμό που τα μέλη του φόρουμ μπορούν να κρατήσουν το χαρακτήρα μέσα στα αποδεκτά όρια.
Η συμμετοχή σε μια συζήτηση περί διανομής της μουσικής, αντιπαραβάλλοντας το τι λέει ο νόμος, το τι συμβαίνει, το τι θα έπρεπε να συμβαίνει και το πώς θα έπρεπε να είναι ο νόμος, είναι νομίζω πολιτική πράξη, χωρίς να είναι απαραίτητα συζήτηση περί πολιτικής.
Ένα άλλο όριο φαίνεται να είναι αυτό της νομιμότητας. Εδώ θα συμφωνήσω με το φίλο theoctapus, που θέτει θέμα 'προτροπής σε παράνομη πράξη', κάτι που μια συζήτηση περί διανομής της μουσικής επίσης δεν κάνει απαραίτητα. Αν παρουσιαστεί μια τέτοια προτροπή, τότε μπορούμε να το επισημάνουμε και οι διαχειριστές να ενεργήσουν κατάλληλα.
Βρίσκω νόημα στη χθεσινή συζήτηση, γιατί όπως πάλι το έθεσε ωραία ο theoctapus
"Οι νόμοι δεν είναι θέσφατα. Αλλάζουν."
Πρέπει να υπάρχει μια συζήτηση για τη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων, του τρόπου που λειτουργεί η μουσική βιομηχανία, του τρόπου με τον οποίο αμείβονται οι μουσικοί, τη διανομή της μουσικής μέσω ίντερνετ κλπ. Πρέπει να υπάρχει, γιατί αν δεν συζητήσουμε αυτά τα θέματα μεταξύ μας, πώς θα διαμορφώσουμε απόψεις, ώστε να κρίνουμε και να επηρεάσουμε τους νόμους;
Κι αν δε γίνει εδώ αυτή η συζήτηση, τότε πού θα γίνει;
*Λέω 'διανομή της μουσικής' αντί για 'πειρατεία', γιατί η λέξη πειρατεία θεωρεί την εν λόγω πράξη καταδικαστέα, και σ'αυτό το ποστ θέλω να αποφύγω να πάρω θέση επί αυτού του θέματος.