Ένας, ένας, όλοι θα πάρετε.
Thomsot είπε:
Δεν υπαρχει κοινη θεωρηση για το τι ειναι αγαθο και ουτε προκειται ποτε να υπαρξει απο τη στιγμη που το αγαθο αυτο ειναι προιον ενος ανθρωπου, αλλα υπαρχει προσωπικη θεωρηση και εκτιμηση του τι θεωρειται αγαθο.
Και αυτό ακριβώς είναι ένα πολύ ωραίο θέμα για συζήτηση, προφανώς εντός των πλαίσιων της νομιμότητας.
Και βέβαια είναι άξια συζήτησης αλλά (όπως μόνος σου γράφεις) άπτεται κοινωνικο-πολιτικό-οικονομικών πεποιθήσεων, οι οποίες (για να το πω κομψά) έχει κατ' επανάληψη αποδειχθεί ότι προάγουν διαφωνίες μεταξύ των μελών, καθ' υπέρβαση (ή μήπως καθ' υποτίμηση) της μουσικής τους ιδιότητας.
Αυτός άλλωστε, αν έχω καταλάβει καλά, είναι και ο λόγος για τον οποίο απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις (πλην εκείνης της εξαιρέσεως για την οποία έχουμε όλοι ανάμικτα συναισθήματα). Εσύ (ή η Διαχείριση) πιστεύεις ότι μπορεί όντως να αναπτυχθεί το θέμα για την πειρατεία χωρίς α) να ακροβατήσουμε ανάμεσα στο τι είναι νόμιμο και τι όχι και β) χωρίς να επικαλεστούμε συγκεκριμένες πολιτικές αντιλήψεις τις οποίες ασπαζόμαστε προσωπικά; Όταν μάλιστα στην Ευρώπη ήδη υπάρχουν πολιτικές παρατάξεις που έχουν συγκροτηθεί έχοντας ως κεντρικό ιδεολογικό άξονα επακριβώς τη θέση τους για την "πειρατεία";
Να σου πω που ακριβώς διαφωνούμε, είναι πολύ απλό. Εσύ λες αφού κάτι θα οδηγήσει σε διαφωνίες, δεν πρέπει (ή πιο κομψά, δεν χρειάζεται) να συζητιέται και εγώ σου λέω ότι 1) δεν είναι ντε και καλά απαραίτητο να μαλώσουμε (έχουμε ελπίζω λίγο ακόμα πολιτισμό μέσα μας) και 2) ότι οι χαμηλού επιπέδο διαφωνίες δεν είναι επαρκής λόγος για το μαχαίρι στην συζήτηση πρίν αυτή καν ξεκινήσει.
Ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην μπεί η συζήτηση σε χωράφια κάπως πιο "επικίνδυνα" είναι δεδομένο. Προσωπικά θα προτιμούσα κάτι να ξεκινήσει και να κοπεί μόνο όταν όντως έχει ξεφύγει, παρα να κοπεί από το t=0.
Άλλωστε, ο ρόλος των mods (φαντάζομαι) δεν είναι προτίστως να "σκοτώνουν", αλλά να κόβουν ή να κουτσουρεύουν εκεί που πρέπει. Είναι και πρακτικό το ζήτημα. Ποιός είναι σε θέση να προβλέψει την κατάληξη μιας συζήτησης; Σίγουρα όχι οι mods εκτός αν έχουν το κληρονομικό χάρισμα. Εκτός αν ακριβώς αυτή την αδυναμία προσπαθεί να καλύψει η εισήγησή σου, πονάει-χέρι-κόψει-χέρι.
Επειδη και γω το βλεπω αυτο, θα ηθελα να μας πει ο φιλος οχταποδας που το βλεπει αυτο που γραφει
είναι κάτι που βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής και απλώνεται σε θέματα από την κοινή παραβατική συμπεριφορά μέχρι και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών
Εγω αντιθετα βλεπω στην αντιθετη κατευθυνση να πηγαινουν τα πραγματα και λογικο ειναι αυτο.
Το Ιντερνετ σημερα οπως δουλευει πασχει απο ασφαλιστικες δικλειδες στο θεμα που ονομαζεται "πνευματικα δικαιωματα" και ολοι δουλευουν προς την κατευθυνση να βρεθουν αυτες οι δικλειδες και οχι προς την αντιθετη κατευθυνση.
Μα εγώ δεν μίλησα για κατεύθυνση, μίλησα για αλλαγή, με την οποία αν δεν κάνω λάθος συμφώνησες και εσύ.
Πιθανως ο οκταποδας να βλεπει μια παραβατικοτητα του στυλ "Δεν πληρωνω" και το κινημα να μεγαλωνει και ευελπιστει οτι καποτε τα διοδια θα καταργηθουν.
.
Όχι αυτό δεν το ελπίζω. Έχω αναφερθεί επί τούτου σε άλλες συζητήσεις και είμαι αντίθετος.
Ωστόσο πουθενά δεν εξέφρασα θέση περί του θέματος υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς. Αν θέλετε ντε και καλά να βάλετε λόγια στο πληκρολόγιό μου, δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό.