Metal Festival 2017...με ποιους;

Α' date=' θα πω και Foo Fighters διότι όταν παίζεις sold-out στο Hyde Park (17/06/2006) με σχεδόν 80.000 κόσμο μάλλον θεωρείσαι μεγαθήριο... 8O[/quote']
Αυτό να το θυμάσαι. Όχι όταν το ξανακάνω την άλλη βδομάδα να μου λες πάλι "σιγά, 80 χιλιάρικα ήτανε" έτσι;;; :lol: :lol: :lol: 8)

Όπα για κάτσε. Εγώ όσο και αν χτυπιεμαι δεν μπορώ να βρω δείγμα τέλματος όταν κάθε μήνα εφοδιάζομαι με δισκάρες απ 'τα δισκοπωλεία. Από το 2006 μήπως δεν ήταν φοβερα τα albums των Tool' date=' Mastodon, Celtic Frost, Trivium, Queensryche, Slayer, The Haunted, Angra, Firewind, Lacuma Coil κλπ. κλπ.? Για σκέψου το λίγο και θα δεις...[/quote']
Παναγιώτη δε συμφωνώ. Πρώτα απ'όλα σ'αρέσουν οι Trivium? Μα καλά γιατί αρέσουν τόσο αυτοί; Μου φαίνονται πολύ πολύ μέτριοι... Τέλος πάντων :)

Μιλάμε για πραγματικά μεγάλα συγκροτήματα. Ποιο από τα παραπάνω είναι μεγαθήριο; Κανένα. Μιλάμε από πλευράς απήχησης στον κόσμο. Από καλιτεχνικής άποψης είναι άλλο θέμα. Αλλά το metal δεν πουλάει αυτό λέμε. Γιατί οι Angra για μένα είναι πολύ μεγάλο group (ήταν, για να είμαι ακριβής), αλλά πότε ακριβώς γεμίζουν στάδια και κάνουν #1; Αυτό που λέμε είναι ότι το metal δεν είναι popular ως μουσική πλέον.

Πέραν αυτού, οι Tool, Celtic Frost, Queensryche, Slayer, The Haunted, Angra δεν είναι ακριβώς αυτό που θα λέγαμε νέα groups. ;)

Και από πλευράς πρωτοτυπίας, δε νομίζω ότι οι Firewind ή οι Lacuna Coil προσφέρουν και πολλά ;)
Μα ποιος προσφέρει πρωτοτυπία στην παγκόσμια μουσική; Ο γείτονας που βαράει κατσαρόλες;;; Και για τα στάδια που λες κανένας σήμερα δεν θα μπορουσε να γεμίσει στάδιο αν δεν ήταν συγκρότημα-μεγαθήριο. Για δες τι κόσμο μαζεύουν κάθε χρόνο φεστιβάλ όπως Sweden RocK Festival, Earthshaker, Download, Nova Rock.

Παναγιώτη απλά να σε ενημερώσω ότι πριν λίγο (πριν ποστάρεις) έκανα edit το post μου για να προσθέσω κάτι πράγματα. Απλά σ'το λέω ώστε αν θες να απαντήσεις σε κάτι από αυτά να μπορείς :)

Μα δε διαφωνούμε σε αυτά. Η πρωτοτυπία είναι ελάχιστη :) Απλά αυτό (για μένα) δε σημαίνει ότι πρέπει να δεχόμαστε τη χρυσή μετριότητα :) Επιπλέον λέμε ακριβώς ότι δεν υπάρχουν καινούρια τόσο μεγάλα groups. Τα φεστιβάλ δε λένε τίποτα επί του θέματος. Ωραία και στο Wacken πάει άπειρος κόσμος, απλά και 150,000 άνθρωποι να πάνε, αν αυτοί είναι και όλο το αγοραστικό κοινό του metal τότε πάλι το metal δεν πουλάει :lol:

Ε ήμαρτον δεν σημαίνει ότι όσοι πάνε στις συναυλίες είναι και αυτοί που ακούνε μέταλ. Όσο για την πρωτοτυπία δεν μπορεί να υπάρξει σε τεράστιο βαθμό σε κανένα είδος πλέον.

Ε όχι βέβαια δεν υπστήριξα κάτι τέτοιο :lol: Απλά στα φεστιβάλ θα πάνε όσοι είναι πολύ στην όλη φάση. Για να υπάρξει superpgoup δε μπορεί να βασιστεί μόνο σ'αυτούς. Πρέπει να πιάσει και τον χ ακροατή που φυσιολογικά δεν ασχολείται και πολύ με το είδος, αυτό εννοώ ;)

Οι μεταλλάδες στην Ελλάδα είναι 80000 σύμφωνα με στατιστικές.Ότι και αν σημαίνει αυτό :)

Οι μεταλλάδες στην Ελλάδα είναι 80000 σύμφωνα με στατιστικές.Ότι και αν σημαίνει αυτό :)
Ποιες στατιστικές παρακαλώ;

Ρε παιδιά σε ποια άλλη μουσική συγκροτήματα πουλάνε τρελά (δε λέω ότι γίνεται αυτό στη μέταλ) ασταμάτητα; Δεν γίνεται σήμερα αυτό. Και στην Ελλάδα μεταλλάδες υπάρχουν (janick είσαι σίγουρος για τους 80000;) και όποτε έρχονται μεγάλα ονόματα γεμίζουν οι συναυλιακοί χώροι.

Ρε παιδιά σε ποια άλλη μουσική συγκροτήματα πουλάνε τρελά (δε λέω ότι γίνεται αυτό στη μέταλ) ασταμάτητα; Δεν γίνεται σήμερα αυτό. Και στην Ελλάδα μεταλλάδες υπάρχουν (janick είσαι σίγουρος για τους 80000;) και όποτε έρχονται μεγάλα ονόματα γεμίζουν οι συναυλιακοί χώροι.
Κατα 95% ναι.Σε μουσικό περιοδικό το διάβασα.Ή το Hammer ήταν η κάποιο άλλο δε θυμάμαι ακριβώς.Τώρα πόσο έγκυρο είναι τι να σου πω...

Ε όχι βέβαια δεν υπστήριξα κάτι τέτοιο :lol: Απλά στα φεστιβάλ θα πάνε όσοι είναι πολύ στην όλη φάση. Για να υπάρξει superpgoup δε μπορεί να βασιστεί μόνο σ'αυτούς. Πρέπει να πιάσει και τον χ ακροατή που φυσιολογικά δεν ασχολείται και πολύ με το είδος' date=' αυτό εννοώ ;)[/quote']Στα φεστιβάλ θα πάνε όσοι μπορούν (μένουν κοντά ή έχουν την δυνατότητα να πάνε). Και εγώ και εσύ και ο άλλος θα θέλαμε να πάμε αλλά μπορούμε; Supergroup τι εννοείς;

Κατα 95% ναι.Σε μουσικό περιοδικό το διάβασα.Ή το Hammer ήταν η κάποιο άλλο δε θυμάμαι ακριβώς.Τώρα πόσο έγκυρο είναι τι να σου πω...
Πότε το διάβασες; Δεν νομίζω να ισχύει ρε συ. Δεν μπορεί σε όλη την Ελλάδα 80.000 άτομα να ακούνε μέταλ. Δεν ξέρω. Εσύ τι πιστεύεις;

Στα 10.000.000 σου φαίνεται πολύ;Δεν ξέρω τι να σου πω μου φαίνεται εξ αρχής λογικό νούμερο.

Ρε παιδιά σε ποια άλλη μουσική συγκροτήματα πουλάνε τρελά (δε λέω ότι γίνεται αυτό στη μέταλ) ασταμάτητα; Δεν γίνεται σήμερα αυτό.
Το ίδιο λέμε ρε παιδιά :)

Στα φεστιβάλ θα πάνε όσοι μπορούν (μένουν κοντά ή έχουν την δυνατότητα να πάνε). Και εγώ και εσύ και ο άλλος θα θέλαμε να πάμε αλλά μπορούμε; Supergroup τι εννοείς;
Εννοώ groups όπως οι Stones, οι Queen, οι Red Hot, οι Floyd, οι Beatles, οι Guns n Roses, οι Nirvana, συγκροτήματα που θα τους δώσεις το Wembley για τρία βράδια και τα εισητήρια θα φύγουν σε 2 ώρες ;)

Τα φεστιβάλ είναι φεστιβάλ. Δεν πάνε ΤΕΤΟΙΕΣ μπάντες στα φεστιβάλ, τουλάχιστον όχι συνήθως. Εμείς λέμε ότι δεν υπάρχουν τέτοιου μεγέθους μπάντες.

Στα 10.000.000 σου φαίνεται πολύ;Δεν ξέρω τι να σου πω μου φαίνεται εξ αρχής λογικό νούμερο.
Πάντως η γνώμη μου είναι ότι όταν αρχίζουμε να ψάχνουμε τα νούμερα αυτό από μόνο του λέει ότι η σκηνή ως σκηνή δεν πουλάει πολύ. Γιατί κανείς δεν ψάχνει τα νούμερα για να αποδείξει ότι πουλάει η Shakira, η Beyonce ή η Βανδή. ;)

Ανεξαρτήτως αυτού. Ξέρουμε όλοι ότι πουλάνε, καταλαβαίνεις τι εννοώ. Αν αρχίζεις να το ψάχνεις με νούμερα σημαίνει ότι δεν είναι πλέον σ'αυτή τη σφαίρα. Θες νούμερα για να ξέρεις ότι πουλάγανε οι Nirvana ή οι Oasis; Αυτό εννοώ.

Προφανέστατα δεν υποτιμώ τους καλιτέχνες που δεν έχουν τέτοιες πωλήσεις, απλά μιλάγαμε για μεγαθήρια από πλευράς εμπορικού μεγέθους.

Τώρα πας αλλού: Στην ψευτομουσική που ούτως ή άλλως στην αμόρφωτη μουσικά κοινωνία μας θα πουλήσει. Επίσης και εδω στη Ελλάδα όταν πέρσι ήρθαν Maiden, Sabbath, Dio, Slayer,Accept κλπ τα εισητήρια φύγαν για πλάκα. Τώρα για τα supergroups οι Maiden ή oi Metallica δε θα μπορούσαν να είναι; :roll: Τέσπα.

Πάντως η γνώμη μου είναι ότι όταν αρχίζουμε να ψάχνουμε τα νούμερα αυτό από μόνο του λέει ότι η σκηνή ως σκηνή δεν πουλάει πολύ. Γιατί κανείς δεν ψάχνει τα νούμερα για να αποδείξει ότι πουλάει η Shakira' date=' η Beyonce ή η Βανδή. ;)[/quote']

Ποιός είπε ότι πουλάει πολύ;Η μήπως περιμένει κανείς να βγει το Black Album No 2;;¶ραγε στήνονταν στα δισκοπωλεία οι νεαροί απο τις 2 το πρωί για να παραλάβουν πρώτοι τον καινούριο δίσκο της Shakira;;

Πάντως η γνώμη μου είναι ότι όταν αρχίζουμε να ψάχνουμε τα νούμερα αυτό από μόνο του λέει ότι η σκηνή ως σκηνή δεν πουλάει πολύ. Γιατί κανείς δεν ψάχνει τα νούμερα για να αποδείξει ότι πουλάει η Shakira' date=' η Beyonce ή η Βανδή. ;)[/quote']

Ποιός είπε ότι πουλάει πολύ;Η μήπως περιμένει κανείς να βγει το Black Album No 2;;¶ραγε στήνονταν στα δισκοπωλεία οι νεαροί απο τις 2 το πρωί για να παραλάβουν πρώτοι τον καινούριο δίσκο της Shakira;;
Πλάκα πλάκα ο αδερφός μου όταν του είχαν πει σε ένα δισκοπωλεό εδώ ότι το St. aNGER θα κυκλοφορούσε την τάδε μέρα είχε πάει απ τις 6 το πρωί απ 'έξω να το πάρει METAL UP YOUR ASS :twisted: :twisted: :twisted:

Μιας κ μιλάμε για πωλήσεις, ιδού η λίστα με τα ποιο μοσχοπουλημένα albums

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_music_artists

Δείτε που βρίσκονται οι AC/DC , οι Led Zeppelin, οι Aerosmith , οι Metallica, οι Maiden, οι Kiss και δείτε κ που βρίσκονται οι Oasis και οι Nirvana.

Τα νούμερα δε λένε τίποτα για την ποιότητα αλλά μερικές φορές χρειάζονται. ¶ντε ας μη ξαναγίνει θέμα αντιπαράθεσης κ αυτό το thread.

Τώρα πας αλλού: Στην ψευτομουσική που ούτως ή άλλως στην αμόρφωτη μουσικά κοινωνία μας θα πουλήσει. Επίσης και εδω στη Ελλάδα όταν πέρσι ήρθαν Maiden' date=' Sabbath, Dio, Slayer,Accept κλπ τα εισητήρια φύγαν για πλάκα. Τώρα για τα supergroups οι Maiden ή oi Metallica δε θα μπορούσαν να είναι; :roll: Τέσπα.[/quote']
Μα δεν καταλαβαίνω πού διαφωνούμε ρε παιδιά. Είπε κανείς για τους Maiden ή τους Metallica; Αυτό λέμε ότι δεν παίζουν κανούρια groups τέτοιου μεγέθους! ¶ρα πού διαφωνείτε με αυτά που είπα; Το ίδιο λέμε.

Όσο για την "ψευτομουσική" δε μπαίνω σε συζήτηση, γιατί θα τσακωθούμε και είναι κρίμα. Η μουσική των Firewind είναι πολύ ανώτερη από της Shakira, ε; Γιατί ακριβώς; Και δηλαδή οι Accept τι το τόσο σοβαρό και ανώτερο έχουν στη μουσική τους; Πραγματικά αυτό το κόλλημα με την "ψευτομουσική" δεν το καταλαβαίνω. Κι εγώ δεν αντέχω τη Beyonce, πάει να πει ότι είναι "ψευτομουσική"; Δεν αντέχω και τους Mayhem. Κι αυτοί "ψευτομουσική" είναι; Δηλαδή πώς το ορίζουμε αυτό;

Καλά ρε παιδιά η συζήτηση δεν είναι για το πόσο πουλάει το metal σήμερα; Και για το ότι έχει "πέσει" εμπορικά η σκηνή, γι αυτό και δεν υπάρχουν τόσο μεγάλα groups, από εμπορικής πλευράς; Αυτό λέω απλώς. Πού διαφωνούμε τελικά σε όλα αυτά;

Τώρα αυτό το δεύτερο δε λέει πολλά. Έχουν στηθεί για τον χ νέο δίσκο της Jennifer Lopez και για τα βιβλία του Harry Poter. Ε και; Τι πάει να πει αυτό, ότι αυτά είναι αριστουργήματα;

Trending...

Νέα θέματα

Back