Όπα για κάτσε. Εγώ όσο και αν χτυπιεμαι δεν μπορώ να βρω δείγμα τέλματος όταν κάθε μήνα εφοδιάζομαι με δισκάρες απ 'τα δισκοπωλεία. Από το 2006 μήπως δεν ήταν φοβερα τα albums των Tool' date=' Mastodon, Celtic Frost, Trivium, Queensryche, Slayer, The Haunted, Angra, Firewind, Lacuma Coil κλπ. κλπ.? Για σκέψου το λίγο και θα δεις...[/quote']
Παναγιώτη δε συμφωνώ. Πρώτα απ'όλα σ'αρέσουν οι Trivium? Μα καλά γιατί αρέσουν τόσο αυτοί; Μου φαίνονται πολύ πολύ μέτριοι... Τέλος πάντων
Μιλάμε για πραγματικά μεγάλα συγκροτήματα. Ποιο από τα παραπάνω είναι μεγαθήριο; Κανένα. Μιλάμε από πλευράς απήχησης στον κόσμο. Από καλιτεχνικής άποψης είναι άλλο θέμα. Αλλά το metal δεν πουλάει αυτό λέμε. Γιατί οι Angra για μένα είναι πολύ μεγάλο group (ήταν, για να είμαι ακριβής), αλλά πότε ακριβώς γεμίζουν στάδια και κάνουν #1; Αυτό που λέμε είναι ότι το metal δεν είναι popular ως μουσική πλέον.
Πέραν αυτού, οι Tool, Celtic Frost, Queensryche, Slayer, The Haunted, Angra δεν είναι ακριβώς αυτό που θα λέγαμε νέα groups.
Και από πλευράς πρωτοτυπίας, δε νομίζω ότι οι Firewind ή οι Lacuna Coil προσφέρουν και πολλά
Aπ 'τη metal σκηνή εννοείς; TRIVIUM...
Είμαι σίγουρος ότι συγκροτήματα όπως Trivium Dragonforce' date=' Firewind, Wolfmother κλπ. το 2017 θα είναι τα μεγάλα αστέρια της μεταλ σκηνής. Και μην ανυσηχείτε έχουμε καιρό μέχρι τότε...[/quote']
Για Trivium έγραψα τη γνώμη μου. Πέραν αυτού από εμπορικής πλευράς μόνο μεγαθήριο δεν είναι.
Αλλά Dragonforce; Μιλάμε πρωτοτυπία μηδέν. Ok, τα παιδιά παίζουν παπάδες, αλλά όπως μου είχε πει κι ο Tobias Samet κάποια στιγμή "There are no dragons anymore. Power metal bands have killed them all. We got to do something new." Τώρα για Firewind τους θεωρώ επίσης πάρα πολύ κοινότυπους και περιορισμένους σε στενά μουσικά πλαίσια. Αλλά αυτό που εγώ ειλικρινά δε θα καταλάβω ποτέ είναι το παράδοξο των Wolfmother :lol:. Ρε παιδιά ειλικρινά εμένα μου ακούγονται σαν μια ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΑΚΡΩΣ ΑΝΕΜΠΝΕΥΣΤΗ κόπια Sabbath με λίγο από Zeppelin. Ωραία, φοβερό. Το album τους μου φάνηκε απίστευτα βαρετό και μονόπατο μουσικά, η παραγωγή πετυχημένη μεν για τον ήχο που ήθελε το group πλην όμως απίστευτα προβλέψιμη και στατική... Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά τι γίνεται. Τόσο πολύ έχουμε κολήσει πια με τους Sabbath που θαυμάζουμε και τα κακέκτυπα ακόμα;
(προσωπικές απόψεις όλα αυτά
)