Marshall Studio SC20 VS Marshall 2525 (video review)

Έχουν πολύ ωραίο ήχο τα ηχεία της Marshall. Έχω ένα μικρούλι Acton το οποίο γεμίζει όλο το σαλόνι ποιοτικό ήχο. Αξίζουν τη φήμη τους.

funny story: Μπήκα σε μια πιτσαρία να παραγγείλω, φορούσα μπλουζάκι Μάρσαλ, και μου λέει ο υπάλληλος ''συγνώμη, μήπως ξέρεις από αυτά? Γιατι βλεπω οτι φοράς μπλουζάκι, έχω ένα εδώ και έχει αυτό και αυτό το θέμα'' :LOL:

Αν θυμαμαι καλά τον προβλημάτιζε που όταν ανεβαζα τα μπάσα ''έτριζε'' το speaker και του ειπα οτι αυτο μου φαίνεται φυσιολογικό, δεν χρειάζεται να τερματίσεις τα μπάσα

Ε ναι, attenuator θέλω... Αλλά attenuator ή Katana καλύτερα;

H αλήθεια είναι ότι, όσοι χρησιμοποιούμε ακόμα ''κανονικούς'' ενισχυτές είμαστε last of a dying breed, και όσοι χρησιμοποιούμε το actual γκάζι του ενισχυτή και όχι τον ενισχυτή ως απλή πλατφορμα κάποιου pedalboard είμαστε οι dead of a dying breed, οπότε θα πρότεινα τον Boss Katana

Μέχρι και εγώ που είμαι τελειωμένος λαμπατο-ενισχυτάκιας, πέρσι πήρα μια BOSS GX-10 και βρήκα την υγειά μου

Θα ηθελα να ζητησω τη γνωμη του @John Goumis σχετικα με την αποκριση του master volume του sc20 .Ανταποκρινεται σε ολο του το ευρος ειδικα οταν το pre amp ειναι σε υψηλες ρυθμισεις?

Θα ηθελα να ζητησω τη γνωμη του @John Goumis σχετικα με την αποκριση του master volume του sc20 .Ανταποκρινεται σε ολο του το ευρος ειδικα οταν το pre amp ειναι σε υψηλες ρυθμισεις?

Το δείχνει στο βίντεο. Μετά από ένα σημείο διδει έξτρα saturation και όχι ένταση (εάν αυτο εννοείς).

Δεν ειμαι σιγουρος αν κατάλαβα την ερώτησή σου αλλά πάνω-κάτω να ξέρεις ότι το master volume του sc20:

1) όσο το ανεβάζεις παίρνεις και volume αλλά και gain, δηλαδή στο 2 παίζεις AC/DC, στο 5 παίζεις Black Sabbath, στο 10 παίζεις Ozzy εποχής Randy Rhoads

2) από το 5-6 και μετά volume δεν θα πάρεις καθόλου ή θα πάρεις ελάχιστο, αλλά θα πάρεις παραπάνω gain όπως έγραψα παραπάνω

Όλα τα παραπάνω με το pre-amp gain (το gain του ενισχυτή βασικά) στο 8.

Δες το βίντεό μου από 6:30 και μετά για να το ακούσεις και στην πράξη (λίγο ξεκούρδισα βέβαια σε εκείνο το σημείο, gibson γαρ, αλλά τι να κανουμε τώρα το πήρα είδηση 😅 ) ή δες το παρακάτω βίντεο όπου το παλικάρι κάνει ωραία σύγκριση του πως ακούγεται ο 50αρης jcm800 του (με το gain στo 7)σε διάφορα επίπεδα του master volume (προφανώς έχει κάνει edit τον ήχο ώστε να ακούγεται σε ίδια ένταση από το youtube ανεξαρτήτως που εχει το MV) :

Ναι, στην ουσία προσθέτουν όχι μόνο το έξτρα gain που χρειάζεσαι, αλλά και το ''chug'' και τις πιο εύκολες pitch harmonics (βλέπε Zakk) κάτι που τους κανει να ακούγονται πιο μοντέρνοι

Λέω ότι προσθέτουν ''chug'' γιατί τόσο αυτοί οι Marshall όσο και δυο jcm2000 που έχω (εναν κόμπο και μια κεφαλή) ενώ έχουν πολύ παραπάνω gain από όσο χρειάζεσαι, ''chug'' δεν έχουν, δηλαδή κοφτερό ''μονοκοπανιά'' ήχο για downpicking - heavy riffing - παρά το γεγονός ότι το gain δεν τους λείπει καθόλου. Θέλουν πετάλι. Το ultra 2 κανάλι του JCM2000 πχ έχει άπειρο gain αλλά λασπώνει όσο το ανεβάζεις, δεν δίνει chugga-chugga. JVM δεν έχω δοκιμάσει για να δω αν το ''βαρύ'' κανάλι - voicing επιτρέπει thrash riffing χωρίς πετάλι.
Ακριβώς όπως το περιγράφεις,σε παραπέμπει σε thrash καταστάσεις.

Με το πετάλι μπροστά βγάζεις πιο βαρύ πιο γεμάτο heavy ήχο,όχι thrash.

Δίνει όπως είπες και τα εξτραδάκια στο παίξιμο.

Ακόμα και σε plugin (guitar rig) βοηθάει στο παίξιμο.
Σε καθαρό ήχο του ενισχυτή με distortion πετάλι για βρωμιά και μπροστά από το distortion drive πετάλι για σόλο.
Χωρίς να είναι υπερβολικά τα gain μπορείς να έχεις ευκολία στο παίξιμο.

Ο dsl των 20 watt δεν ξέρω αν να κοντεύει αρκετά τον συγκεκριμένο ήχο που συζητάμε.
Μου άρεσε,τα καθαρά του είναι κάπως πιο "fender".
Τα βρώμικα μπορούν να πιάσουν από vintage μέχρι πιο modern.
Όλα αυτά από βίντεο που έχω παρακολουθήσει.

Μεγάφωνο: Ενα Celestion Vintage 30 και ένα Celestion G12K-75 σε Marshall 1936 καμπίνα
Άψογα.
Αν στη θέση το vintage 30 βάλεις κανένα Greenback στείλε μύνημα για να ακούσω 🙂

Σε καθαρό ήχο του ενισχυτή με distortion πετάλι για βρωμιά και μπροστά από το distortion drive πετάλι για σόλο.
Χωρίς να είναι υπερβολικά τα gain μπορείς να έχεις ευκολία στο παίξιμο.

Ακριβώς αυτό.

Ο dsl των 20 watt δεν ξέρω αν να κοντεύει αρκετά τον συγκεκριμένο ήχο που συζητάμε.
Μου άρεσε,τα καθαρά του είναι κάπως πιο "fender".
Τα βρώμικα μπορούν να πιάσουν από vintage μέχρι πιο modern.
Όλα αυτά από βίντεο που έχω παρακολουθήσει

Δεν κοντεύει κατα την ταπεινή μου άποψη.

Ακόμα και στο ultra 2 κανάλι των DSL (δεν εχουν ολοι οι DSL ultra 2 voicing στο ''κόκκινο'' κανάλι, πχ ο 20ρης νομίζω δεν έχει) που έχει ΠΟΛΥ gain δεν φτάνει τον ηχο που συζητάμε, καλύτερα να βάλεις είτε το ultra 1 με gain στο 7 + πετάλι ή να βάλεις το ultra 2 με gain στο 3 + πετάλι (αν σου αρέσει το voicing του ultra 2 που ειναι κάπως πιο ''modern''). To ultra 2 με πολυ gain (6-7) είναι πολύ flabby με μηδέν chug

Tα καθαρά των DSL είναι εκπληκτικά.

Αν στη θέση το vintage 30 βάλεις κανένα Greenback στείλε μύνημα για να ακούσω 🙂

Αυτό θα γίνει σίγουρα γιατί δεν μου αρέσει το (κινέζικο) V30 που έχω. Κάποιοι λένε οτι οι κινέζοι τα διορθώσανε τώρα, αλλά δεν θέλω να ξαναμπώ στον κόπο. Ψάχνω G12K-85 για να το ματσαρω με το άλλο που εχω στην καμπίνα (έχω και δεύτερο, αλλά δεν ειναι στα ίδια ohm δυστυχώς), αν δεν βρω θα παω για greenback

Ευχαριστω για τις απαντησεις .Εγω αυτο που θελω ειναι να εχω τον ενισχυτη βρωμικο ,σε ψηλες τιμες του pre amp και να καθαριζω με το volume της στρατ.Αυτο βεβαια απαιτει ενταση οποτε ηθελα να μαθω αν με το master volume του sc20 γινεται ικανοποιητικα η δουλεια

Ευχαριστω για τις απαντησεις .Εγω αυτο που θελω ειναι να εχω τον ενισχυτη βρωμικο ,σε ψηλες τιμες του pre amp και να καθαριζω με το volume της στρατ.Αυτο βεβαια απαιτει ενταση οποτε ηθελα να μαθω αν με το master volume του sc20 γινεται ικανοποιητικα η δουλεια

Ναι μια χαρά γίνεται, όπως λέω και στο βίντεο όλα είναι στη μέση και το pre amp gain στο 8 και κατάφερα μια χαρά να καθαρίσω τον ήχο μου.

Δες και αυτό το βίντεο, που όλα είναι στη μέση, το μάστερ στο 6 και το pre amp στο 8 (και τον ενισχυτή τον έχω στα 5βαττ)

Μια χαρά καθαρίζει ο ήχος.

Βέβαια αν έχεις το μάστερ πιο πάνω από το 6 θα έχεις ακόμα περισσότερο βρώμικο ήχο (χωρίς να αυξήσει η συνολική ένταση) γεγονός που ίσως δε δυσκολέψει να πάρεις καθαρό ήχο με το volume της κιθάρας αλλά και πάλι μια χαρά θα είσαι πιστεύω, το πολύ να την βάλεις το volume της κιθάρας λίγο χαμηλότερα

αν έχεις το μάστερ πιο πάνω από το 6 θα έχεις ακόμα περισσότερο βρώμικο ήχο (χωρίς να αυξήσει η συνολική ένταση)
Αυτό ισχύει και για τον Jubilee 2525;

Αυτό ισχύει και για τον Jubilee 2525;

Αυτο ισχύει στους λαμπατους ενισχυτές γενικά. Από ένα σημείο και έπειτα οι τελικές λάμπες δεν μπορούν να δώσουν ένταση και παραμορφώνουν.

Βέβαια δεν έχει νόημα να τερματίσεις όλους τους ενισχυτές. Σε ενισχυτές τύπου jcm800 που δεν έχουν πολύ gain, έχει νόημα γιατί παίρνεις το κάτι παραπάνω.

Σε ενισχυτές πιο μοντέρνους ή και high gain δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο γιατί έχεις ήδη όσο gain χρειάζεσαι και αν πας να πάρεις περισσότερο gain χρησιμοποιώντας το έξτρα power tube distortion θα καταλήξεις να έχεις έναν πλαδαρό, δύσχρηστο ήχο. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι θα παίζουν καλά με το μάστερ στο 1-2, πρέπει και οι τελικές λάμπες να "δίνουν πόνο", απλά οχι σε σημείο να παραμορφώνουν τελείως.

Το "sweetspot" του κάθε ενισχυτή βέβαια είναι εντελώς υποκειμενικό θέμα. Στον ίδιο ενισχυτή μπορεί εσύ να προτιμάς να βάζεις το μάστερ στο 5 ενώ εγώ να τον προτιμώ στο 6. Σε πολύ χαμηλές ή πολύ υψηλές τιμές του μάστερ όμως πιστεύω θα συμφωνήσουμε και οι δύο ότι ο ήχος δεν είναι ο οπτιμαλ

Αυτο ισχύει στους λαμπατους ενισχυτές γενικά. Από ένα σημείο και έπειτα οι τελικές λάμπες δεν μπορούν να δώσουν ένταση και παραμορφώνουν.

Βέβαια δεν έχει νόημα να τερματίσεις όλους τους ενισχυτές. Σε ενισχυτές τύπου jcm800 που δεν έχουν πολύ gain, έχει νόημα γιατί παίρνεις το κάτι παραπάνω.

Σε ενισχυτές πιο μοντέρνους ή και high gain δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο γιατί έχεις ήδη όσο gain χρειάζεσαι και αν πας να πάρεις περισσότερο gain χρησιμοποιώντας το έξτρα power tube distortion θα καταλήξεις να έχεις έναν πλαδαρό, δύσχρηστο ήχο. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι θα παίζουν καλά με το μάστερ στο 1-2, πρέπει και οι τελικές λάμπες να "δίνουν πόνο", απλά οχι σε σημείο να παραμορφώνουν τελείως.

Το "sweetspot" του κάθε ενισχυτή βέβαια είναι εντελώς υποκειμενικό θέμα. Στον ίδιο ενισχυτή μπορεί εσύ να προτιμάς να βάζεις το μάστερ στο 5 ενώ εγώ να τον προτιμώ στο 6. Σε πολύ χαμηλές ή πολύ υψηλές τιμές του μάστερ όμως πιστεύω θα συμφωνήσουμε και οι δύο ότι ο ήχος δεν είναι ο οπτιμαλ
αρα το master volume του sc20 μεχρι ποσο χαμηλα (μεχρι το 3 ,4?) ειναι ας πουμε ποιοτικα λειτουργικο ,με το pre amp στο 8?
ΥΓ τα βιντεο για καποιο λογο μου εμφανιζονται σαν εικονες και δεν μου δινουν επιλογη να τα ανοιξω

αρα το master volume του sc20 μεχρι ποσο χαμηλα (μεχρι το 3 ,4?) ειναι ας πουμε ποιοτικα λειτουργικο ,με το pre amp στο 8?
ΥΓ τα βιντεο για καποιο λογο μου εμφανιζονται σαν εικονες και δεν μου δινουν επιλογη να τα ανοιξω
Σε όλο το φάσμα δουλεύει σωστά το master. Από το 1. Δεν κάνει κάποιο ξέσπασμα με μπάσα και λοιπά καπου. Απλά είναι λίγο πιο «στεγνός» ο ήχος διότι λείπει το φυσικό compression.

Και σε μένα τώρα που το βλέπω, προσπάθησε να ξανα-φορτώσεις την σελίδα μέχρι σου εμφανίσει τα βίντεο, αν δεις το αρχικό μου βίντεο και το τελευταίο short που ποσταρα θα σου λυθούν αυτές οι απορίες που έχεις.

Επίσης δες το video του καναλιού Deraps που σου πόσταρα πιο πριν ( Μarshall JCM 800 2204 - How to unlock maximum gain).

Και σε μένα τώρα που το βλέπω, προσπάθησε να ξανα-φορτώσεις την σελίδα μέχρι σου εμφανίσει τα βίντεο, αν δεις το αρχικό μου βίντεο και το τελευταίο short που ποσταρα θα σου λυθούν αυτές οι απορίες που έχεις.

Επίσης δες το video του καναλιού Deraps που σου πόσταρα πιο πριν ( Μarshall JCM 800 2204 - How to unlock maximum gain).
Το app του νοιζ εχει θεμα.Στο chrome μπορω να δω τα βιντεο κανονικα. Ευχαριστω!

δυστυχως η σειρα dsl σε high gain καταστασεις ειναι απογοητευση. εγω που εχω τον dsl 1 κεφαλη και καμπινα 1χ12" με celestion g12t-75 εχω ικανοποιητικο ηχο για χρηση σπιτιου. αλλα επειδη παιζω malmsteenιες βαζω το gain στο κοκκινο καναλι στο 3 πολυ χαμηλα ισα ισα να εχω εναν crunch ηχο και μετα πεταλι overdrive dod yjm σχεδον τερμα για να παρω τον ηχο που θελω. θα ηθελα πολυ εναν Marshall SV20 η εστω εναν SC20 σαν αυτον που εχεις στο βιντεο. To attenuator ομως θα ειναι μονοδρομος.

δυστυχως η σειρα dsl σε high gain καταστασεις ειναι απογοητευση. εγω που εχω τον dsl 1 κεφαλη και καμπινα 1χ12" με celestion g12t-75 εχω ικανοποιητικο ηχο για χρηση σπιτιου. αλλα επειδη παιζω malmsteenιες βαζω το gain στο κοκκινο καναλι στο 3 πολυ χαμηλα ισα ισα να εχω εναν crunch ηχο και μετα πεταλι overdrive dod yjm σχεδον τερμα για να παρω τον ηχο που θελω. θα ηθελα πολυ εναν Marshall SV20 η εστω εναν SC20 σαν αυτον που εχεις στο βιντεο. To attenuator ομως θα ειναι μονοδρομος.
Ο SC20 και ο SV20 έχουν σίγουρα πολύ πολύ λιγότερο gain από τον dsl1 όμως. Δεν ξέρω γιατί βάζεις το gain τόσο χαμηλά. Το μάστερ που το έχεις?

Ο SC20 και ο SV20 έχουν σίγουρα πολύ πολύ λιγότερο gain από τον dsl1 όμως. Δεν ξέρω γιατί βάζεις το gain τόσο χαμηλά. Το μάστερ που το έχεις?
Δεν έχει master ο dsl1 . Volume και gain μόνο. Master έχουν ο 20 και ο 40.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back