Είμαι κάτοχος και του Bugera V22 (όχι του infinium) και του Marshall DSL401 (δεν είναι στις επιλογές του op αλλά προτάθηκε μιας και υπάρχει στα μεταχειρισμένα). Bugera V55 και Marshall dsl20cr δεν έχω παίξει.
Θα σου πω κάποιες σκόρπιες σκέψεις μου με βάση τους δυο παραπάνω ενισχυτές.
-Το fx loop του Marshall είναι για κλάματα, σε σχέση με του V22 που είναι μια χαρά.
-Το πόσο κακό είναι το ηχείο του Marshall, το καταλαβαίνεις κυρίως στα γκάζια. Ευτυχώς το άλλαξα. Ακόμα και με του Bugera το ηχείο, πιο καλά ακούγοταν. Νομίζω ότι το ηχείο του Bugera είναι OK.
-Χίλιες φορές καλύτερα το ψηφιακό βαθάκι του V22, παρά το spring reverb του Marshall, το οποίο και αποσύνδεσα γιατί μάλλον τα έπαιξε και μου χαλούσε/αλλοίωνε τον ήχο τον ήχο.
- Σε live, μιας και παίζω αποκλειστικά με πετάλια, το gain του καθαρού καναλιού του Marshall δεν μπορώ να το έχω πάνω από το 4 για να έχω καθαρό ήχο -έχω κάνει retubing όλες τις λάμπες πρόσφατα, ακόμα και τις προενισχυτικές- γιατί με humbucker κιθάρες γίνεται της π@#%ας Στον Bugera V22 το είχα παραπάνω, μέχρι και στο 7.
- Τα watt όπως αναφέρθηκε παραπάνω, δεν έχουν να κάνουν και τόσο με το headroom, αλλά με το κύκλωμα και ίσως (ας με διορθώσει κάποιος) με τις τελικές. Τόσο ο bugera V22 όσο και ο Marshall dsl401 έχουν el84. Ένας ενισχυτής 40ρης με τελικές el84 θα έχει πολύ λιγότερη ένταση και άρα μάλλον και headroom (δεν ξέρω κατά πόσο είναι απόλυτο αυτό..) σε σχέση με έναν 40ρη με τελικές el34...
Nομίζω ότι, κρίνοντας με βάση τα όσα λες, πας για V55 μεριά, που αν δεν κάνω λάθος έχει el34 τελικές. Αλλά και με τον V22 άνετα θα κάνεις την δουλειά σου. Σαν κάτοχος και του V22 και του DSL, έχω να ομολογήσω ότι, ειδικά με humbucker όργανα, νιώθω μεγαλύτερη ''ασφάλεια'' με τον Bugera. Βέβαια αν δεν είχες θέσει βέτο στα μεταχειρισμένα θα σου πρότεινα την απόλυτη πελατομηχανή που λέγεται Fender Hot Rod Deluxe, που βρίσκεις ακριβώς στο budget σου....