Marshall Studio SC20 VS Marshall 2525 (video review)

Ωραίο review! Εγώ έχω τον SC20 και παίζω στο high κανάλι, με low output humbuckers. Παίζοντας με δάχτυλα έχω τον κλασικό καθαρό/λίγο σπασμένο ήχο Marshall. Με πένα χαλαρά έχω ρυθμικό drive για φουλ συγχορδίες, και με έντονη πένα ήχο lead. Σχεδόν ούτε το ποντεσιόμετρο volume δε χρειάζεται να ακουμπήσω.

Ο καλύτερος μου ήχος όμως είναι tubescreamer πριν και compressor στη λούπα. Τα κάνει όλα!

Η επιλογή ηχείου θέλει προσοχή γιατί είναι αρκετά πρίμο μηχάνημα, ειδικά σε κάπως χαμηλές εντάσεις.

Δεν έχει master ο dsl1 . Volume και gain μόνο. Master έχουν ο 20 και ο 40.
To volume που το βάζεις? Δεν έχω παίξω με τον συγκεκριμένο αλλά μια χαρά μου ακούγεται από βίντεο που έχω δεί. Δεν ξέρω πως θα σε βολεψουν οι άλλοι ενισχυτές περισσότερο, ειδικά αν πρέπει επιπλέον να τους "δαμασεις"

Η επιλογή ηχείου θέλει προσοχή γιατί είναι αρκετά πρίμο μηχάνημα, ειδικά σε κάπως χαμηλές εντάσεις

Σε ευχαριστώ, πράγματι ο ενισχυτής ανταποκρίνεται πολύ στο παίξιμο, αν παίζεις με δαχτυλα, αν κάνεις απαλό ή δυνατό strumming με πένα. Είναι ενισχυτής με εξαιρετικές δυναμικές, καλύτερες από τον 2525 ή τους DSL κτλ μιας και προαναφέρθηκαν. Απλά είναι και πιο raw sounding σαν αποτέλεσμα.

Όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ, δεν βρίσκω τον ενισχυτή ιδιαίτερα πριμαριστο, καθώς στη ένταση και στο gain που τον βάζω το bright cap γίνεται bypassed οπότε δεν μου βγάζει όλα αυτά τα πρίμα

Αρκετά χαμηλά για να μην ενοχλώ. Γύρω στο 2-3. Άλλωστε για τέτοιου τύπου εντάσεις είναι αυτός. Εννοείται θα ανοίξει ο ήχος στο 5-7 αλλά δεν μπορώ να το κάνω συχνα

IMG_20251216_212117.jpg

Attachments

• IMG_20251216_212110.jpg
    IMG_20251216_212110.jpg
    604.4 KB · Εμφανίσεις: 0
Εχετε παρατηρησει ενα εντονο hiss στο high input του Marshall sc20?

Με τι ρυθμίσεις στο master volume και στο pre amp gain?

Γενικα τέτοιοι ενισχυτές ένα noise gate το θέλουν, ιδίως όταν τους πουσαρεις με κάποιο boss SD-1 πχ

Για υψηλες ρυθμισεις μιλαμε .Με noise gate παιζω μπαλα αλλα αυτος ο θορυβος ειναι ενοχλητικος και με Οn το fx loop ,ακομα παραπανω.Κι ολα αυτα μονο στο high input ,ακομα και με κλειστο το vοlume της κιθαρας .Οταν βεβαια βγαζω το καλωδιο απο το input ,ο θορυβος σταματαει . Γραφονται διαφορα και στα ξενα φορουμ αλλα ηθελα να ακουσω και τη δικη σας εμπειρια

Με το fx loop υπήρχαν κάτι παράπονα στην πρώτη φουρνιά ενισχυτών, δεν ξέρω αν το διόρθωσαν γιατί του δικού μου το fx loop λειτουργεί κανονικά, χωρίς θιρυβους, αλλαγή έντασης κτλ.

Επίσης γενικά το noise gate το βάζω μπροστά από τον ενισχυτή και όχι στο fx loop

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back