Το μάπα για κάποιον μπορεί να είναι αυτό που ψάχνει κάποιος άλλος και η εξήγηση είναι απλή..δεν ψάχνουμε όλοι τον ίδιο ήχο. Στην τελική μπορεί να υπάρχουν άτομα που προσπαθούν να σου αλλάξουν γνώμη για να πάρεις τον ''τάδε'' μεταχειρισμένο ενισχυτή που πουλιέται στις αγγελίες και που τελικά είναι δικός τους..ποτέ δεν ξέρεις (ελπίζω να κάνω λάθος). Γενικά όμως χαίρομαι που στην πορεία οι περισσότεροι μου ανέλυσαν με λεπτομέρειες την εντύπωση που είχαν από τους συγκεκριμένους ενισχυτές.
Επειδή προφανώς παρεξηγήθηκαν τα posts μου, αν και θεωρώ ότι κατέχω τουλάχιστον αρκετά καλά την ελληνική γλώσσα, θα γράψω 2-3 πράγματα παραπάνω έχοντας εμπειρία από πρώτο χέρι για τον Bugera V55 και τον Fender Hot Rod Deluxe που αντιπρότεινα πριν με επιβεβαιώσουν παιδιά που ξέρουν από ήχο όπως ο Superfunk, ο degdekis και ο Lord_Goumis. (με συγχωρείτε και οι 3 που σας αναφέρω ονομαστικά)
Αρχικά θα πω το αυτονόητο. Δεν είμαι ο πωλητής και δεν έχω καμία σχέση με τον πωλητή του Fender Hot Rod Deluxe που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο smartnoiz. Πάει αυτό από τη μέση, το θεώρησα αυτονόητο αλλά προφανώς δεν ήταν.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όταν έπαιζα σε μπάντα πριν 5-6 χρόνια, χρειάστηκε ο φίλος μου και συμπαίκτης μου εκεί να αναβαθμίσει τον εξοπλισμό του. Εγώ ο ίδιος μετά από ψαχτήρι τότε του πρότεινα να πάρει τον Bugera V55 γιατί τον ήθελε ως pedal platform και για το καθαρό του κανάλι. Εγώ είχα τότε έναν 50άρη Marshall JVM. Ο ενισχυτής μόνος του ήταν μια χαρά, καθαρός, έπαιρνε ωραία τα πετάλια και η λούπα του ήταν αξιοπρεπέστατη. Στις πρόβες όμως όταν άνοιγα τον δικό μου ενισχυτή πάνω από το 4-5, ανέβαζε κι εκείνος τον Bugera αντίστοιχα, όπου πλέον ο ενισχυτής ήταν σε breakup tones. Εμάς δε μας χαλούσε, γιατί παίζαμε διαφόρων ειδών ροκ, αλλά πρέπει να το αναφέρω.
Δεύτερον. Ο Fender Hot Rod Deluxe που αναφέρθηκε από 4 ανθρώπους, οι 3 εκ των οποίων έχουν φάει χρόνια και χρόνια με ενισχυτές, πετάλια και ήχους, είναι φτιαγμένος Αμερική ή Μεξικό με ό,τι αυτό συνεπάγεται, είναι 40w και δεν σπάει ούτε με το Master Volume στο 7-8 και φοράει επώνυμες λάμπες και ηχείο. (ανάλογα το μοντέλο πάνε και αυτά, μερικοί φοράνε και Celestion ηχεία που είναι κορυφαία για αυτού του είδους τους ενισχυτές) Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιείται από όλα τα YouTube κανάλια που ασχολούνται με pedal demoing/testing. Ούτε είναι τυχαίο ότι κυκλοφορεί από το 1992 μέχρι σήμερα.
Βλέποντας τις ερωτήσεις σου και τις υποθέσεις τύπου "ο Blues Junior μάλλον κάνει μόνο για blues αφού το έχει και στο όνομά του" στο thread υποθέτω ότι τώρα ξεκινάς να ασχολείσαι σοβαρά με το σπορ, οπότε καλό θα ήταν να παίρνεις τις απόψεις όλων υπόψιν και τουλάχιστον να τις εξετάζεις. Σε ένα forum πάντα θα ακούγονται κι άλλες απόψεις, ο ορισμός του forum είναι η ανταλλαγή απόψεων πάνω σε δοσμένα από τον OP θέματα. Αυτό έγινε και εδώ, προτάσεις και αντιπροτάσεις. Μπορεί ο Superfunk να ήταν λίγο καυστικός στις συγκρίσεις του, αλλά η πραγματικότητα εκεί έξω είναι πως "ό,τι πληρώνεις παίρνεις".
Εγώ προσωπικά δεν είπα πουθενά ότι ο Bugera είναι κιζενιά και θα κλαις τα λεφτά σου, αλλά είπα το για μένα αυτονόητο, ότι δηλαδή είναι κρίμα να μπορείς να πάρεις έναν top ενισχυτή για αυτό που θέλεις και εν τέλει να πηγαίνεις στον Bugera. Ούτε ποσοστά παίρνω από τη Fender (μακάρι να έπαιρνα), ούτε σου πίεσα καμία ατζέντα. Αντικειμενική αλήθεια δεν υπάρχει, σου είπε ο καθένας μας τη δική του, έχοντας φάει 2-3 έως 100 φάπες από αγοραπωλησίες καινούργιων και μεταχειρισμένων πραγμάτων μουσικής τεχνολογίας.
Με συγχωρείτε άπαντες για το σεντόνι και τον έντονο λόγο μου, αλλά δυστυχώς πλέον στα interwebs οι παρεξηγήσεις πέφτουν με το τσουβάλι. Την επόμενη φορά που θα δώσω το feedback μου σε κάποιον θα έχω γράψει από πριν 3-4 disclaimers, όπως ότι δεν ξέρω όλους τους πωλητές του smartnoiz και ότι δεν είμαι endorser ή salesman της εκάστοτε εταιρίας.
Καλή τύχη στην αγορά σου maroras.