Marshall SC20C JCM800 - Παρουσίαση

SV20H + μια καμπίνα 1 12" και ένα καλό attenuator.

O combo με το 10αρι ηχείο του θα σε περιορίσει. Ακομα και αν χωράει 12αρι μεγάφωνο στον κόμπο, γιατί να περιοριστείς? Καλύτερα να βρεις μια oversized closed back καμπίνα (στα μεταχειρισμένα σίγουρα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες).

Ξέρω ότι το κόστος ενισχυτή+καμπίνα+attenuator θα σου πάει πάνω από χιλιάρικο αλλά με αυτά και ένα delay στο fx loop και ένα tubescreamer - SD-1 θα έχεις θεϊκή ηχαρα για μια ζωή....δεν θα θελησεις ποτέ τίποτε άλλο

Όχι τον έδωσα. Δεν με ικανοποιούσε το 8" ηχείο. Θα μου πεις γτ δεν πήρα καμπίνα 12". Ε είχα πει τέλος οι λαμπατοι...να που μου ελειψαν αν τώρα
Άκου και τον EVH 5150 Iconic el34 combo, παίζει καλά και σε σπιτικές εντάσεις χωρίς attenuator (έχει ενσωματωμένο που ρίχνει την ισχύ στα 10W, καθώς και noise gate), φοράει 12" και έχει αρκετα γκάζια χωρίς πετάλι (tubescreamer, overdrive κτλ) μπροστά...

SV20H + μια καμπίνα 1 12" και ένα καλό attenuator.

O combo με το 10αρι ηχείο του θα σε περιορίσει. Ακομα και αν χωράει 12αρι μεγάφωνο στον κόμπο, γιατί να περιοριστείς? Καλύτερα να βρεις μια oversized closed back καμπίνα (στα μεταχειρισμένα σίγουρα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες).

Ξέρω ότι το κόστος ενισχυτή+καμπίνα+attenuator θα σου πάει πάνω από χιλιάρικο αλλά με αυτά και ένα delay στο fx loop και ένα tubescreamer - SD-1 θα έχεις θεϊκή ηχαρα για μια ζωή....δεν θα θελησεις ποτέ τίποτε άλλο
οταν λες καλο attenuator εννοειες των 500e?? γτ κοιταζα το jhs little black amp που ειναι και οικονομικο και εχει παρει πολυ θετικες κριτικες. Οι εντασεις που παιζω σε γενικες γραμμες εινα χαμηλες και δεν ξερω αν θα αξιζει ολο αυτο το σετ απ. απ την αλλη οι λυσεις των ψηφιακων ενισχυτων ειναι μετα απο καιρο βαρετες στα αυτια μου. και εχω δοκιμασει πολλες. pug in amplitube και guitar rig στο pc μου και πολλους ενισχυτες ψηφιακους. blackstar silverline yamaha thr 30ii marshall code κλπ τα βαρεθηκα ολα. δοκιμασα και boss katana 100 mk3 . οκ εχει headroom αλλα ακουγεται καπως ψευτικος. βεβαια στα λεφτα του ειναι πολυ καλος.

οταν λες καλο attenuator εννοειες των 500e?? γτ κοιταζα το jhs little black amp που ειναι και οικονομικο και εχει παρει πολυ θετικες κριτικες. Οι εντασεις που παιζω σε γενικες γραμμες εινα χαμηλες και δεν ξερω αν θα αξιζει ολο αυτο το σετ απ.

Αυτό το πετάλι είναι σκουπίδι, ειδικά στον SV20H που η παραμόρφωση προέρχεται κυρίως από τις τελικές λάμπες δεν πρόκειται να σου κάνει την δουλειά που θέλεις. Χρειάζεσαι κανονικό attenuator που να παρεμβαίνει μεταξύ του τελικού ενισχυτή και του μεγαφώνου και όχι ένα volume pedal που "ξεγελάει" τον ενισχυτή κάνοντας τον να τιγκαρει την προενισχυση και μετά να αφαιρεί το σήμα που καταλήγει στον τελικό ενισχυτή που είναι οι τελικές λάμπες.

Καλύτερα να πάρεις ένα φθηνό attenuator τύπου Bugera ή Harley Benton παρά αυτό το υπερεκτιμημένο σκουπίδι, είναι πεταμένα λεφτά, κοστίζει 5Ε για να φτιαχτει και το πουλάνε 50 ως φθηνή εναλλακτική attenuator (που δεν είναι, και καταλήγουν να σε χρεώνουν τα δεκαπλάσια για ένα απλό volume pedal) ειδικά σε μονοκαναλους ενισχυτές δεν κάνει δουλειά, ακόμα και βίντεο στο YouTube να υπάρχει που να το χρησιμοποιούν με τον συγκεκριμένο ενισχυτή (SV20h) το βίντεο θα είναι "πειραγμενο" κατά πάσα πιθανότητα και αν δεις τα σχόλια θα δεις ότι ο κόσμος λέει ότι το πετάλι αυτό δεν έκανε τίποτα και πήραν κανονικό attenuator και βρήκαν την υγειά τους

To JHS πρακτικά είναι ενα master volume in-a-box. Αν ο ενισχυτής σου έχει effects loop και δεν έχει master volume είναι ένα χρήσιμο εργαλείο. Αν έχει όμως, είναι σχετικά άχρηστο, πρακτικά κάνει την ίδια δουλειά.

Και αν ο ήχος που επιθυμείς είναι ενός τελικιασμένου ενισχυτή, όπου συμμετέχουν και οι τελικές στον ήχο (και συνήθως αυτό είναι το ζητούμενο), τότε απλά δε δουλεύει το συγκεκριμένο όπως σου είπε και ο Goumis, θές κανονικό attenuator που παρεμβάλεται ανάμεσα στον ενισχυτή και το μεγάφωνο.

Edit: Και είναι και ένα κάπως μέτριο master volume, καθώς μπαίνει πριν το phase inverter, αλλά απο το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα.

Ο sv20h έχει ενσωματωμένο επιλογέα power reduction από 20->5W (όπως οι περισσότεροι σύγχρονοι λαμπατοι), οπότε δεν χρειάζεται επειγοντως attenuator.

Ο sv20h έχει ενσωματωμένο επιλογέα power reduction από 20->5W (όπως οι περισσότεροι σύγχρονοι λαμπατοι), οπότε δεν χρειάζεται επειγοντως attenuator.

Από τα 20 στα 5 watt, η διαφορά είναι μικρή. Εάν αυξήσεις λίγο παραπάνω την ένταση, ακούγεσαι σε όλη τη γειτονιά. Ακόμα και στον rocker 15 που πέφτει στο μισό watt, ενοχλείς για πλάκα τους γείτονες, εάν θες να ακούσες βρώμικο ήχο.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back