• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Marshall SC20C JCM800 - Παρουσίαση

Για εμενα το νουμερο ενα πραγμα που κανει εναν τετοιο ενισχυτη πετυχημενο ή οχι ειναι το ποσο καλα παιζει σε χαμηλες εντασεις. Εχω απειρα παραδειγματα ανθρωπων που πηραν ενισχυταρες, που δοκιμαζοντας τους σε συνθηκες πολεμου ενθουσιαστηκαν κ μετα δεν ξαναεπαιξαν ποτε σε τετοιες εντασεις κ τελικα τους πουλησαν.

Ο μικρος στην προκειμμενη περιπτωση, φαινεται πως το κανει πολυ καλα αυτο. Αφου σε ικανοποιουν κ τα καθαρα του, ειναι σουπερ επιλογη.

Χαιρετίζω το θάρρος σου να καίς λάμπες εν έτει 2023

Το 98% τοις εκατό του χρόνου παιξίματος μου το διαθέτω σε ψηφιακά ή και αναλογικά (χωρίς λάμπες) μέσα. 

Δοκίμασε και EV για μεγάφωνο, εκεί να δεις headroom 
Τα Celestion τα έχω βγάλει απο παντού...

Δεν ψάχνω το απόλυτο headroom, έχει ήδη υπεραρκετό ο ενισχυτής. Προτιμώ τα μεγάφωνα με λίγα watt, ώστε να μπορούν να αποδίδουν κάπως καλύτερα σε χαμηλές εντάσεις.

To 98% τοις εκατό του χρόνου παιξίματος μου το διαθέτω σε ψηφιακά ή και αναλογικά (χωρίς λάμπες) μέσα. 
Έλα τώρα αλήθεια, πώς έβγαλες αυτό το ποσοστό; ?

Γενικα ολη η σειρα Studio ειναι εξαιρετικη (ακουσα προσφατα και τον Studio Vintage και σκοτωνει για τα λεφτα του μια και δεν ειναι κινεζιά αλλα UK).

Τις τελικες λυχνιες τις εχει στο σασσι ή στην πλακετα?

Ίσως δοκιμάσω να του βάλω το g12-65, που έχω στον origin. Έχει παραπάνω μπάσο, αν και σε υψηλή ένταση έχει πιο αισθητά μπάσα. Δεν θέλω πολλά μπάσα έτσι και αλλιώς.

Εγω με ενα παλιο αγγλικο g12-65 σε 1χ12 κλειστη καμπινα ειμαι και παιζει πολυ ωραια (τη βρηκα σε καλη τιμη). Υποπτευομαι οτι με greenback που ειχε προτεινει ο Spyros Delta θα παιξει ακομη καλυτερα, οταν βρω κατι θα το χτυπησω..! :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Γενικα ολη η σειρα Studio ειναι εξαιρετικη (ακουσα προσφατα και τον Studio Vintage και σκοτωνει για τα λεφτα του μια και δεν ειναι κινεζιά αλλα UK).

Τις τελικες λυχνιες τις εχει στο σασσι ή στην πλακετα?

Έχει pcb διπλής όψης. Οι λάμπες είναι στερεωμένες στο σασί και στη συνέχεια συνδέονται απευθείας στην πλακετα.

The power tube sockets are mounted to the chassis, then also soldered to the pcb. A unique design, the metal wings on the sockets are threaded. Screws come down from the top of the chassis, through the tube retainers, and thread into the power tube sockets threaded wings securing the sockets to the chassis. But they are also soldered to the pbc. The board is very well secured to the chassis with oversized screws and lots of them.The preamp tubes are soldered to the pcb. But again large ample screws to the chassis securing them.

Δεν ψάχνω το απόλυτο headroom, έχει ήδη υπεραρκετό ο ενισχυτής. Προτιμώ τα μεγάφωνα με λίγα watt, ώστε να μπορούν να αποδίδουν κάπως καλύτερα σε χαμηλές εντάσεις.
Προφανώς από την απαντηση σου καταλαβαινω οτι δεν γνωρίζεις για τα EV ....
Άπειρα καλυτερη απόκριση από εντάσεις ψιθύρου μεχρι σπασίματος τυμπάνου και χωρίς χρωματισμό από οποιοδήποτε μεγάφωνο σε οποιαδήποτε Watt εκεί έξω....
Μία που θα το βάλεις και μία που θα τα πετάξεις ΟΛΑ μετά....εξ ου και η τιμή τους

Προφανώς από την απαντηση σου καταλαβαινω οτι δεν γνωρίζεις για τα EV ....
Άπειρα καλυτερη απόκριση από εντάσεις ψιθύρου μεχρι σπασίματος τυμπάνου και χωρίς χρωματισμό από οποιοδήποτε μεγάφωνο σε οποιαδήποτε Watt εκεί έξω....
Μία που θα το βάλεις και μία που θα τα πετάξεις ΟΛΑ μετά....εξ ου και η τιμή τους

για τους μη...εχοντες υπαρχει και η εξισου καλη poor man's version (το χρησιμοποιουσα στους Mesa Boogie μου (ΜARK I) οταν επαιζα με ΜΒ & δεν ειχαν σε τιποτα να ζηλεψουν απο αυτους που φορουσαν EV απο το εργοστασιο)

https://www.thomann.de/gr/eminence_delta_pro_12_tieftoener.htm?glp=1&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAhJWsBhAaEiwAmrNyq8nvDBqj1blNN2VokhuPGPN5vcoHgic6phCVIFbKsvAxb-TRkaXwABoCO_sQAvD_BwE#bewertung

Δεν τα ξέρω το EV, αλλά το γεγονός ότι παίζουν πολύ καλά σε χαμηλές εντασεις, ακούγεται πολύ ενδιαφέρον

Δεν τα ξέρω το EV, αλλά το γεγονός ότι παίζουν πολύ καλά σε χαμηλές εντασεις, ακούγεται πολύ ενδιαφέρον

Απλά κοστίζουν όσο και ο ενισχυτής οπότε είναι ένα θέμα ? πάντως είναι υπερευαισθητα και παίζουν σούπερ χαμηλα

Θελετε να μας δωσετε ενα παραδειγμα απο ενα EV?

Για τι τιμη μιλαμε?

Πες μας κ δυο λογια αν θες.

Η τιμη φαινεται υπερβολικη. Τι χαρακτηριστικα εχουν που να τη δικαιολογουν?

Το λεω ως καποιος που δεν εχει ιδεα απο EV
αν θέλεις για να μην γράφω ώρες....διαβάσε κάτω απο το λινκ στο προηγούμενό μου πόστ τα σχόλια και θα καταλάβεις απο αυτους που το αγόρασαν...
Aπο τις αγγελιες κατα καιρους εχω παρει 2-3 στα 200€ τα δίνουν....

Εκτος απο καλυτερα η χειροτερα ομως, ακουγονται διαφορετικα απο τα Celestion, οποτε αν καποιος κυνηγαει τον τυπικο ηχο marshall (που εχει και speaker distortion μεσα), δεν θα τον βγαλει με electrovoice, που γενικα φημιζονται για headroom, καθαρο ηχο, και μεγαλη τιμη και ποιοτητα (και βαρος!). Εμενα μου αρεσουν σε Mesa Boogie πολυ.

Εκτος απο καλυτερα η χειροτερα ομως, ακουγονται διαφορετικα απο τα Celestion, οποτε αν καποιος κυνηγαει τον τυπικο ηχο marshall (που εχει και speaker distortion μεσα), δεν θα τον βγαλει με electrovoice, που γενικα φημιζονται για headroom, καθαρο ηχο, και μεγαλη τιμη και ποιοτητα (και βαρος!). Εμενα μου αρεσουν σε Mesa Boogie πολυ.
Παντα ειναι μια προκληση για δοκιμη τα EV.

Ειχα παιξει στα 90's τον ιδιο marshall 30th anniversary combo (6101) με δυο διαφορετικα μεγαφωνα.
Το default για Ευρωπη που ηταν το  Celestion G12-Gold S303 8Ω 200W, και με της αμερικανικης version το μεγαφωνο, που ηταν ενα EV G200-L.
Το EV εσκιζε.

Νομιζω πως ο ενισχυτης μαλλον ειχε στηθει για το EV

Συγχαρητήρια για την παρουσίαση!!!

Αν θες δοκίμασε να το μπουσταρεις με ένα metal zone mt-2 (μόνο το level ανεβασμένο, το dist -> 0), βγάζει ήχο Metallica 72 seasons... ?

με ψηνει ασχημα αυτος ο ενισχυτης μιας και παιζω αποκλειστικα σπιτι με εναν dsl1 combo. πολυ τιμιος και με 2-3 πεταλακια κανω την δουλεια μου. αλλα ειναι αλλο πραγμα ο jcm 800 μιας και hard rockας που ειμαι με αυτον ειναι σχεδον ολα μου τα ακουσματα. το μονο που με φοβιζει ειναι αν θα τον αξιοποιησω σε εντασεις δωματιου. γτ με τον μικρο που ειμαι τωρα πεφτει και στα 0.1w και παιζει ΜΙΑ ΧΑΡΑ! και εσυ βλεπω τον boostαρεις με od 3 boss?? γαμω τα πεταλια! αν και εχω και το sd1 που λενε οτι για marshall ειναι οτι καλυτερο θεωρω οτι to od3 ειναι πιο versatile 

Εάν θέλεις να ευχαριστηθείς βρωμικο ήχο από τον ενισχυτή, μπορείς με την ένταση αρκετά χαμηλά, αλλά θα είναι σαν να έχεις τον dsl1 στην μέση. Δυνατά, για ώρες κοινής ησυχίας.

Στο low input, μπορείς να έχεις ένα σούπερ καθαρό κανάλι, και να βάζεις ο,τι πετάλι θες, σε πιο λογική ένταση (αποδεκτή για σπίτι). Τα καθαρά του jcm μοιάζουν με εκείνα του dsl, αλλά είναι πολύ πολύ ποιοτικότερα.

Μιας και έγινε bump στο εξαιρετικό thread-παρουσίαση του @gkourmoul1 , να πω ότι και εγώ έχω φάει άσχημο GAS για τον συγκεκριμένο ενισχυτή, και δεν ξέρω αν θα επικρατήσει η λογική και θα πάω για τον 20άρη ή αν θα επικρατήσει η καρδιά και θα πάω για τον κατοστάρη re-issue, τον πιο iconic ενισχυτή στην hard rock - metal μουσική κατα την γνώμη μου... ο 20άρης σίγουρα θα μου είναι πιο χρήσιμος από θέμα μεταφοράς και έντασης (αν και έχω attenuator).

Eπίσης προσυπογράφω ό,τι λέει ο Γιώργος για τον mini Jubilee.. τον έχω εδώ και 2-3 μήνες, σε χαμηλές εντάσεις όντως δεν ''φτουράει'' αλλά με το output master στο 6-7 και μετά μοιράζει χαστούκια... τον χρησιμοποιώ σε πολλά λάιβ, είτε στα 20 watt σε μεγάλο stage είτε στα 5 watt  αν ο ντράμμερ παίζει με ηλεκτρονικά τύμπανα και δεν χρειάζεται τόση βαβούρα στο stage και μου αρέσει και στα 2 αυτά modes (σίγουρα όμβως το full potential είναι στο 20watt mode)...και τώρα θέλω και τον sc20 ?

98c24686-0c67-4994-9f92-bce9d60f05c0.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back