Marshall SC20C JCM800 - Παρουσίαση

Μιας και έγινε bump στο εξαιρετικό thread-παρουσίαση του @gkourmoul1 , να πω ότι και εγώ έχω φάει άσχημο GAS για τον συγκεκριμένο ενισχυτή, και δεν ξέρω αν θα επικρατήσει η λογική και θα πάω για τον 20άρη ή αν θα επικρατήσει η καρδιά και θα πάω για τον κατοστάρη re-issue, τον πιο iconic ενισχυτή στην hard rock - metal μουσική κατα την γνώμη μου... ο 20άρης σίγουρα θα μου είναι πιο χρήσιμος από θέμα μεταφοράς και έντασης (αν και έχω attenuator).

Eπίσης προσυπογράφω ό,τι λέει ο Γιώργος για τον mini Jubilee.. τον έχω εδώ και 2-3 μήνες, σε χαμηλές εντάσεις όντως δεν ''φτουράει'' αλλά με το output master στο 6-7 και μετά μοιράζει χαστούκια... τον χρησιμοποιώ σε πολλά λάιβ, είτε στα 20 watt σε μεγάλο stage είτε στα 5 watt  αν ο ντράμμερ παίζει με ηλεκτρονικά τύμπανα και δεν χρειάζεται τόση βαβούρα στο stage και μου αρέσει και στα 2 αυτά modes (σίγουρα όμβως το full potential είναι στο 20watt mode)...και τώρα θέλω και τον sc20 ?

Να τον χαίρεσαι! Θυμάμαι να είναι αναιμικός σε χαμηλές εντασεις, και με το που περάσει η ένταση το 6-7, να γεμίζει μπασα και έχει ηχάρα. Επίσης, θυμάμαι ότι δεν συμπαθεί τα βρωμοπέταλα. Πως τον δουλεύεις εσύ?

(ο jcm εχει πολύ πιο κρυστάλλινα καθαρά, είναι αρκετά πιο touch sensitive, και βγάζει ευκολότερα καλό και ευκρινή ήχο σε σχέση με τον jubilee, σε όλες τις εντάσεις ανεξαιρέτως. Επίσης, λατρεύει όλα τα πετάλια)

Να τον χαίρεσαι! Θυμάμαι να είναι αναιμικός σε χαμηλές εντασεις, και με το που περάσει η ένταση το 6-7, να γεμίζει μπασα και έχει ηχάρα. Επίσης, θυμάμαι ότι δεν συμπαθεί τα βρωμοπέταλα. Πως τον δουλεύεις εσύ?

Thanks! Ναι μάλλον δεν συμπαθεί τα βρωμοπεταλα, αλλά γιατί να βάλεις βρωμοπεταλο at the first place? Για τα γκάζια του τον παίρνεις τον ενισχυτή... Είναι σαν να πηγαίνεις σε γκουρμέ εστιατόριο και να παραγγέλνεις γίγαντες γιαχνί ?

Τον δουλεύω με ένα ts και ένα wah (και λίγο chorus στα καθαρά, που δεν είναι και πολύ καθαρά αλλά μου αρέσει πολύ το κανάλι αυτό επισης, ωραίος edge of breakup ήχος)

Ο επόμενος θα είναι αυτός... (Ή ο 2203 reissue)

Εάν τον δουλεύεις με ένα ts, τον δουλεύεις όπως πρέπει να δουλευτεί.

Απλα, ο jcm λειτουργεί και ως ιδανική πλατφόρμα για pedalboard, πέρα από το να  λειτουργεί με γκάζια.

Thanks! Ναι μάλλον δεν συμπαθεί τα βρωμοπεταλα, αλλά γιατί να βάλεις βρωμοπεταλο at the first place? Για τα γκάζια του τον παίρνεις τον ενισχυτή... Είναι σαν να πηγαίνεις σε γκουρμέ εστιατόριο και να παραγγέλνεις γίγαντες γιαχνί ?

Τον δουλεύω με ένα ts και ένα wah (και λίγο chorus στα καθαρά, που δεν είναι και πολύ καθαρά αλλά μου αρέσει πολύ το κανάλι αυτό επισης, ωραίος edge of breakup ήχος)

Ο επόμενος θα είναι αυτός... (Ή ο 2203 reissue)
Εδώ είσαι!!!

https://www.thomann.de/gr/marshall_dsl40cr_blk.htm

Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους και πιο ευέλικτους δικαναλους (στην ουσία τετρακαναλος) ενισχυτής που μπορείς να αγοράσεις με αυτά τα χρήματα. Πραγματικά εξαιρετικός ενισχυτής, έχω δει πολλά βίντεο και ακούγεται φανταστικά, και τον έχει το τοπικό κατάστημα διαθέσιμο.

Αν δεν είχα ήδη τον παλιό 40αρη (jcm2000 dsl401) και τον εκατοσταρη jcm2000 dsl, θα τον αγόραζα με κλειστά μάτια.... (γενικά είμαι πολύ fan της DSL σειράς) 

μαλλον με βλεπω να μενω με τον dsl 1 μου. αντε να παρω κεφαλη (dsl1) με καμπινα 12αρα και τελος. νομιζω πως ειναι η ιδανικη λυση

μαλλον με βλεπω να μενω με τον dsl 1 μου. αντε να παρω κεφαλη (dsl1) με καμπινα 12αρα και τελος. νομιζω πως ειναι η ιδανικη λυση
Μπορείς να συνδέσεις εξωτερική καμπίνα και στον combo dsl1c, δεν χρειάζεται να πάρεις το αντίστοιχο κεφάλι...

Εδώ και μια μέρα έχω στην κατοχή μου τον studio classic

Δεν κάνω ξεχωριστό ποστ γιατί συνυπογράφω μέχρι κεραίας το αναλυτικό review του @gkourmoul1 όσον αφορά και τους δύο ενισχυτές (και τον studio jubilee δηλαδή).

Messenger_creation_E1687BA4-4F4B-4EE9-9469-A165645504CB.jpeg

Αυτό που θελω να προσθέσω είναι πως παρά το ότι όντως ο ενισχυτής ακούγεται ικανοποιητικά σε όλες τις εντάσεις, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το master volume προσθέτει gain (παραμόρφωση) στον ήχο. Αυτό συμβαίνει προφανώς σε ολους τους ενισχυτές λόγω των τελικών λαμπων που υπεροδηγουνται, αλλά ενώ στους high gain όπου υπάρχει ήδη αρκετό distortion, το φαινόμενο αυτό είναι λιγότερο εμφανές από ότι στον SC20 που και αυτό το λίγο παραπάνω gain παίζει ρόλο. Βέβαια τονίζω πως ενώ ο ηχος είναι ανεκτος σε bedroom volumes σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι σε μεγάλη ένταση δεν είναι πολύ καλύτερος, ανεξαρτήτως του έξτρα gain. O mini jubilee βέβαια από την άλλη σε εντάσεις δωματίου "δεν ακούγεται" (από το 7 και μετά μοιράζει χαστούκια όμως).

Επίσης το eq του ενισχυτή δεν κάνει σχεδόν τίποτα. Μόνο αν κόψεις eq καταλαβαίνεις την διαφορά. Από τη μέση και πάνω όμως διαφορά ιδιαίτερη δεν κάνει. Σε αντίθεση με τον jubilee που έχει πολύ επιθετικό eq. Πχ αν βάλεις παραπάνω μεσαία απ' όσο πρεπει ο ήχος γίνεται πολύ honky ή αν δώσεις παραπάνω μπάσα γίνεται πολύ flabby κτλ

Πάντως και τα δύο αυτά ενισχυτακια είναι επικα. Είναι αρκετά κοντά στον ήχο όντως. Αν είναι να πάρετε έναν σας προτείνω ανεπιφύλακτα αν είναι για σπιτική χρήση να πάρετε τον SC20 και αν είναι για λάιβ χρήση να πάρετε τον 2525h

Last edited:
Έβαλες πετάλια πάνω?
Όχι, μόνο tubescreamer/SD-1. Τη πτώση έντασης οταν είναι ενεργοποιημένο το fx loop δεν την έχω διαπιστώσει γιατί δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά έχει αναφερθεί από πολλούς.

Πάντως το καθαρό του είναι επίσης φοβερό. Καλύτερο και από τον DSL μου που ακόμα και σε όσους δεν αρέσει ο DSL παραδέχονται ότι έχουν εκπληκτικο καθαρό. Βέβαια η λέξη καλύτερο δεν ταιριάζει, θα έλεγα "διαφορετικά καλό". Ίσως δοκιμάσω πετάλια στο low αργότερα. Πάντως τα συγκεκριμένα ενισχυτακια δεν ενδιαφέρομαι να τα δουλέψω με πετάλια (πέραν από κάποια εφέ και boost).

H πτώση έντασης είναι αισθητή με το κουμπάκι, στον δικό μου.
Το καθαρό κανάλι έχει μεγάλη διαφορά από εκείνο του dsl5. Σε σχέση με τον jubilee, θυμάμαι ότι είχε πολύ περισσότερο sparkle, και είχε λιγότερη "τρίχα" (ήταν πιο καθαρός). O τελευταίος ήθελε πολύ πείραγμα για να φτιάξεις σωστά τον καθαρό ήχο. Για τον βρώμικο, ακόμα περισσότερο. Ο jcm800 δεν χρειάζεται σχεδόν καμία ρύθμιση. Όλα στη μέση και παίζεις λίγο με το presence (χονδρικα χονδρικά).

Καθαρό ήχο με τον jubee δεν μπορώ να βγάλω παρά μόνο με single coils. Με διπλούς "σπάει" το καθαρό αμέσως. Είναι σαν να έχει μονίμως ενεργοποιημένο ένα tubescreamer στο καθαρό κανάλι (δεν μιλάω για το rhythm clip).

Στο lead κανάλι πάντως έφτιαχνα ήχο αβίαστα. Με όλα τα eq στην μέση είναι ήδη πολύ καλός. Μετά δίνεις λίγο μεσαία πρίμα και presence αλλά με προσοχή μην κάνεις τον ενισχυτή πολύ honky για τα μεσαία αρπάζουν αμέσως. Ενισχυταρα είναι και αυτός. Λίγο πιο σκοτεινό voicing ενώ ο 800 είναι λίγο πιο bright? Αλλά όντως είναι κοντά.

Όσον αφορά DSL τα καθαρά τους είναι εξαιρετικά. Του 800 είναι κάπως πιο vintage. Το κάθε ένα έχει την χρησιμότητα του ✌️

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back