• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Marshall ή Vox ??

JohnyX

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλησπέρα !!! Είμαι ανάμεσα σε έναν AC15 vox και στον dsl15 της marshall !! Και δεν μπορώ να επιλέξω έναν απο τους 2 ... :P

Ποιά είναι η άποψη σας για τους ενισχυτές ? Βασικά πιστεύετε πως θα είναι αρκετοί απο θέμα watt στο να παίξουν πάνω σε ακουστικά τύμπανα ? ή θα "χάνονται" ?  ???

Βασικά πιστεύετε πως θα είναι αρκετοί απο θέμα watt στο να παίξουν πάνω σε ακουστικά τύμπανα ? ή θα "χάνονται" ?
Μια χαρα θα ειναι.

Ποιά είναι η άποψη σας για τους ενισχυτές ?
και οι δυο μια χαρα ειναι ΕΣΥ ακουσε τους και διαλεξε.

Κατά τη γνώμη μου, οι 2 ενισχυτές που ανέφερες κινούνται σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση ηχητικά. Γι αυτό καλό θα ήταν να μας πεις περίπου τι μουσική παίζεις..

VOX = υποδειγματικά καθαρά, γλυκό drive

Marshall = μέτρια καθαρά, πιό πολύ γκάζι στο OD κανάλι από τον VOX

Η γνώμη μου ωστόσο είναι ότι από τους δύο ο VOX τα αξίζει πολύ περισσότερο τα λεφτά του, ειδικά αν τον βρεις μεταχειρισμένο. Γούστα είναι αυτά, το ξέρω, αλλά η συγκεκριμένη σειρά Marshall DSL, είναι κακή κατά τη γνώμη μου, ειδικά στα 15W.

Προτάσεις, υπάρχουν, ανάλογα με το είδος που παίζεις και φυσικά με το βαλάντιό σου!

παίζω κυρίως blues-hard rock .Για τον 15αρι μάρσαλ ναι οκ δν έχω ακούσει και τα καλύτερα απλώς σκέφτομαι οτι ο 40αρης μπορεί να 'ναι αρκετά "μεγάλος"..  :P

Για τον vox δεν ξέρω και πολλά πράγματα είναι η αλήθεια ..

Πιστεύω ότι ισως ο vox να 'ναι πιο ιδανικός για το στυλ αυτό που θέλω αλλά με χαλάει το ένα κανάλι του ..

Μη σε φοβίζει το ένα κανάλι, γιατί όπως θα διαπιστώσεις κι εσύ αν τον δοκιμάσεις, καθαρίζει τελείως αν χαμηλώσεις από το volume knob της κιθάρας σου.

Ο συγκεκριμένος Marshall θεωρώ ότι έχει μόνο το όνομα.

Θα σου έλεγα να κοιτάξεις και τους Orange, ειδικά τον OR 15 αλλά και τον Tiny Terror. Εκεί να δεις ένταση για 15W θεωρώ ότι θα σε καλύψουν ηχητικά για το είδος σου. Και αυτοί μονοκάναλοι είναι, αλλά ισχύει αυτό που σου είπα πιο πάνω.

Ο vox μόνο καθαρά δεν έχει ::) (με την έννοια των στρογγυλων φεντεριζων καθαρών)

Το αντίθετο. Ξεκινάει με ένα υπέροχο γλυκό σπάσιμο και ανεβαίνει μέχρι αρκετό γκάζι για κλασικές ροκιες.  Είτε με μόνους είτε με διπλούς είναι απόλαυση. Έχει δύο κανάλια αλλά για live πρέπει να βάλεις ένα ABY Box. Επίσης καθαριζει ωραία με το vol κυρίως με μόνους.

Φοβερό ενισχυτακι που παίζει άνετα με φυσικά τύμπανα.

Για τον dsl15 δεν έχω άποψη αλλά αν βρεις κανέναν ma50 σε στοκ χτυπά τον

kkmspm είπε:
Για τον dsl15 δεν έχω άποψη αλλά αν βρεις κανέναν ma50 σε στοκ χτυπά τον
Μιάς και το ανέφερες την MA σειρά τη θεωρείς καλή; 

Να πω την αληθεια τους μονους marshall,κατω απο χιλιαρικο λαμπατους τουλαχιστον, που βλεπω να κυκλοφορουν στα μαγαζια ειναι οι Dsl ...αλλους δν εχω δει !  :P :P

Ο ηχος του vox θ λεγα οτι μ αρεσει αρκετα ,και δεν ειναι και τοσο πολυ γκαζι σαν του μαρσαλ.Ισως κ ολας να μη χρειαζεται και καποιο distortion πεταλι μπροστα.. !Σε αντιθεση με τους φεντερ που η βρωμια τους ειναι καπως αστεια ,τουλαχιστον ετσι μ φαινεται ! θ περασω απο το μαγαζακι που τον πηρε το ματι μου για να τον τεσταρω !!! Αν ηταν να μπει και καποιο πεταλακι μπροστα ,υπαρχει καποιο που θα προτεινατε ?

Επι την ευκαρια ...ξερετε γτ δεν εχουν στο equaliser τους τα μεσαια ?!?! Τι φαση παιζει ?!?!

soulseller είπε:
Μιάς και το ανέφερες την MA σειρά τη θεωρείς καλή; 
Εχει ωραια british Κανονικό καθαρό καναλι και φοβερο crunch (εως hard rock) καναλι. Εχει και μια επιλογη για boost (διπλο footswitch) αλλα δεν ρυθμιζει και στα αυτια μου ειναι καπως fuzzy. Εχει loop (ο vox οχι) ειναι σχετικα ελαφρης (1χ12 o combo). Αξιοπιστος και πολυ φθηνος! Κριμα που τον σταματησαν!

JohnyX είπε:
Επι την ευκαρια ...ξερετε γτ δεν εχουν στο equaliser τους τα μεσαια ?!?! Τι φαση παιζει ?!?!
o Vox εχει 2 input. Φαντασουτο σαν 2 καναλια (γιαυτο σου ειπα για ABY box). Στο ενα καναλι (καθαρο) εχει μονο vol (gain στην ουσια) και Tone. Εδω αν παιζεις χαμηλα με μονους θα ακουσεις καθαρα αλλα μαζι με τυμπανα θα αρχισει το σπασιμο/γρεζι (που πραγματικα ειναι φοβερος ηχος). Στο δευτερο καναλι αντι για tone εχει μπασα πριμα και gain. Εδω το γρεζι ερχεται ακομα πιο νωρις και φτανει αρκετα ψηλα για να ροκαρεις.

Αν βαλεις Humbackers τα γκαζια περνουν αμεσως τα πανω τους.

Παρολο που δεν εχει πολλα ρυθμιστικα βγαζει πολυ ωραιο ηχο, φουλ σε δυναμικες, ακομπρεσαριστο, χωρις πολυ ψαξιμο και αυτη ειναι η μαγεια του!

Το μονο ελατωμα ειναι οτι δεν εχει Loop αν το θες.

Για πεταλι δοκιμασε κανενα tubescreamer. Θα σφιξει αρκετα και θα αγριεψει.

Γνωρίζεις την έκδοση του AC15?Είναι αυτός με το greenback μεγάφωνο?

Πάντως ειδικά αν παίζεις με μονούς, νομίζω ότι έχει άπλετο headroom και δεν σπάει τόσο γρήγορα.

δλδ φίλε εννοείς το ABY box, το οποίο παρεπιμτόντως δν το ξέρω, να λειτουργεί σαν foot pedal ,αν κατάλαβα καλά ?  ???

mathematician είπε:
Γνωρίζεις την έκδοση του AC15?Είναι αυτός με το greenback μεγάφωνο?

Πάντως ειδικά αν παίζεις με μονούς, νομίζω ότι έχει άπλετο headroom και δεν σπάει τόσο γρήγορα.
ναι φίλε αυτός είναι ! ;D

JohnyX είπε:
ναι φίλε αυτός είναι ! ;D
Με το greenback θεωρώ πως δεν θα έχεις αρκετό headroom σε συνθήκες μπάντας, είναι όμως πολύ καλό μεγάφωνο και του ταιριάζει.Βέβαια, it's your call.Τους δοκιμάζεις και αποφασίζεις.

Με το greenback δεν τον έχω ακούσει, πάντως είναι πολύ ακριβωτερος.

Ναι το aby θα το βάλεις για footswitch.

VOX!

soulseller είπε:
Μη σε φοβίζει το ένα κανάλι, γιατί όπως θα διαπιστώσεις κι εσύ αν τον δοκιμάσεις, καθαρίζει τελείως αν χαμηλώσεις από το volume knob της κιθάρας σου.

Ο συγκεκριμένος Marshall θεωρώ ότι έχει μόνο το όνομα.

Θα σου έλεγα να κοιτάξεις και τους Orange, ειδικά τον OR 15 αλλά και τον Tiny Terror. Εκεί να δεις ένταση για 15W θεωρώ ότι θα σε καλύψουν ηχητικά για το είδος σου. Και αυτοί μονοκάναλοι είναι, αλλά ισχύει αυτό που σου είπα πιο πάνω.
Κι εγώ πριν χτυπήσω το ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΚΙ το OR15 τον ιδιο φόβο είχα...αλλά τελικά με τρέλανε ο ενισχυτης και με το volume καθαρίζει φοβερά!!!

Τώρα τι να σου πω?Κάνε αμα θες και ένα τσεκ και στο πορτοκάλι (Λογοθέτης) μπορεί να σου αρέσει η χροιά του (Britila)...να φανταστείς στα 7W που παίζω στο σπίτι γίνεται Ο χαμός ::) :P!!!

Trending...

Νέα θέματα

Back