Γνώμες για αναβάθμιση μαγνητών σε Squier Telecaster Deluxe

Εγώ έχω σηκώσει και τις βίδες. Δίδουν έξτρα ευκρίνεια. Αλλά πιστεύω ότι το θεμα σου δεν είναι οι μαγνήτες. Δοκίμασες με άλλη κιθάρα στο rig σου και σου άρεσε ο ηχος?
Δες την προηγούμενη μου ακριβώς απάντηση περί rig.

Μη μπερδευεσαι. Αυτούς της αγγελίας τουε βάζουν στις fender MIM deluxe. Νομίζω σου κάνουν.

Ο,τι μαγνητη και να βάλεις, υποθέτω ότι δεν θα χρειαστεί σκάψιμο, μιας και οι WR μοιάζουν είναι μεγαλυτεροι απο τους περισσότερους. Μόνο αλλαγή pickguard θέλεις.
Luthier μου είχε πει ότι για P90s δεν θέλω σκάψιμο, αλλά δεν τον είχα ρωτήσει για άλλους μαγνήτες.
To pickguard το έχω όντως στο μυαλό μου.

Μεταχειρισμενη μεξικανα παιρνεις σιγουρα, 700κατι εχει καινουργια. Αν βαλεις παραπανω λεφτα και κανεις και υπομονη για να βρεις ευκαιρια, χτυπας και κατι καλυτερο, ειτε τοπ μοντελο μεξικο ειτε τα πιο φτηνα USA.

Αν ειναι να δωσεις 70 ευρω για τους P 90 που λεει ο superfunk, τοτε χαλαλι. Αλλα οτιδηποτε αλλο πραγματικα δεν αξιζει τον κοπο.
Μα γιατι?

Γι αυτόν ειναι η κιθάρα.

Με 850 θα εχει ηχο 70ς και εφ οσον μανικι σωμα είναι οκ τι μας νοιαζει εμας

Να σημειώσω σε αυτό το σημείο ότι η πρόταση του @Superfunk είναι τρελλό game changer.
Παίρνω το σετ Wilkinson με τύπου 100-120 Ευρώ.
Σε ο,τι βίντεο άκουσα οι P90s αυτοί σκοτώνουν!

Εγώ είχα στο νου μου 250-300 Ευρώ για μαγνήτες, μιλάμε για ούτε τα μισά λεφτά!

Την πουλας ....

.... αφού είναι τελεκάστερ, και παίρνεις άλλη κιθάρα. :classic_tongue:

EDIT: Αν πας για P-90s είναι πολύ πιθανό να έχεις θόρυβο, ειδικά με gain.

Εγώ θα σου πρότεινα mini humbuckers.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν πας για P-90s είναι πολύ πιθανό να έχεις θόρυβο, ειδικά με gain.

Να σημειωθεί εδώ ότι οι Ρ90 που πρότεινα είναι hum cancelling στη μεσαία θέση.

Κατά τα άλλα τι είναι η ζωή χωρίς λίγο single coil hum ?  Σκορδαλιά χωρίς σκόρδο.

Σου προτείνω να δεις τους Q. Τους εχω, καθώς έχω και τους wilkinson (αυτούς με hum cancelling σε 9 όλες τις θεσεις). Καλοί οι wilkinson, αλλά είναι 4 κατηγορίες κάτω από τους χειροποίητους Q. Τους τελευταίους τους είχα πάρει 90 ευρώ, πριν λίγα χρόνια. Τώρα άντε να είναι λίγο ακριβοτεροι.

Μάλλον σε  βλέπω για αλλαγή τύπου μαγνητών....

αυτούς με hum cancelling σε 9 όλες τις θεσεις

Δεν έχουν καμμία σχέση με αυτούς που προτείνω αυτοί.Οι δικοί σου είναι ουσιαστικά humbuckers.

Παρόλα αυτά αν υπάρχει Ρ90 σετ στα 100 ευρώ από Q εννοείται ότι θα πάρει αυτούς (θα γλυτώσει και φόρους και τελωνεία που θα έχει αν έρθουν από Αγγλία οι Wilkinson) 

Η Q έχει το πλεονέκτημα ότι ζητάς συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στον μαγνήτη. Παραθέτω ένα κλιπ με τον P90 στη θεση neck μιας tele που έχω. Τον παράγγειλα αρκετά bright και low output (alnico 5, 5K), ώστε να ταιριάζει με τον bridge μαγνήτη. 

tsakalisΟRp90pt.mp3

Εδώ ένας κλασικός P90 της Q (alnico 4, 8K) σε les paul, πάλι θεση neck, με ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις στα πετάλια.

tsakalisΟRp90lpneck.mp3

Attachments

Είδα τα βίντεο, και θα επιμείνω στην άποψη για mini humbuckers.

Αρκετά κοντά στους P-90s, χωρίς θόρυβο, και με λίγο ψωμωμένα μεσαία (σε σχέση με τους P-90s), που από ότι είδα στα βίντεο είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που είναι επιθυμητά.

Αν πάντως δεν μπορείς να αποφασίσεις, υπάρχει μια λύση που μπορείς να έχεις και μονούς, και διπλούς και P-90s ταυτόχρονα.

Είδα τα βίντεο, και θα επιμείνω στην άποψη για mini humbuckers.

Αρκετά κοντά στους P-90s, χωρίς θόρυβο, και με λίγο ψωμωμένα μεσαία (σε σχέση με τους P-90s), που από ότι είδα στα βίντεο είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που είναι επιθυμητά.
Με mini humbuckers δεν έχω παίξει.
Με P90s έχω παίξει και έχω περάσει καλά, mini humbuckers είναι κάτι που ποτέ δεν έχω δοκιμάσει.

Παρ' όλα αυτά, είχα τσεκάρει το παρακάτω βίντεο:

Μιλάμε για αυτή την εταιρεία;
https://qpickups.com/qshop/product/q-pickups-soap-bar-p90-pickups-set-black-50s-vintage-fits-les-paul-sg-epi-gibson-electric-guitar/

Αν ναι, το κόστος δεν είναι καθόλου απαγορευτικό, κάθε άλλο.
138 Ευρώ το σετ είναι πολύ τίμια τιμή!

Σύμφωνοι, αλλά βλέπω παίζουμε στα 400 Ευρώ το σετ. :P

Αν πάρεις και το triple shot κάπου εκεί έρχονται (αλλιώς είναι στα 320κάτι).

Αλλά παίρνεις τρεις διαφορετικούς συνδυασμούς μαγνητών.

3 ώρες πριν, SlapGas είπε

Με mini humbuckers δεν έχω παίξει.
Με P90s έχω παίξει και έχω περάσει καλά, mini humbuckers είναι κάτι που ποτέ δεν έχω δοκιμάσει.

Παρ' όλα αυτά, είχα τσεκάρει το παρακάτω βίντεο:

Στείλε προσωπικό μήνυμα να ρωτήσεις για τιμή στο email επικοινωνίας του site. Tiho λεν τον ανθρωπο, και συνήθως οι τιμές που δίδει σε προσωπικό mail είναι χαμηλότερες από τις αναρτημένες στο site του.  

Ρώτα τον και για mini humbuckers 

Στείλε προσωπικό μήνυμα να ρωτήσεις για τιμή στο email επικοινωνίας του site. Tiho λεν τον ανθρωπο, και συνήθως οι τιμές που δίδει σε προσωπικό mail είναι χαμηλότερες από τις αναρτημένες στο site του.  

Ρώτα τον και για mini humbuckers 
Την Κυριακή θα φορτώσω πολλές κιθάρες και θα πάω στο στούντιο φίλου να ψάξουμε ήχους.
Θα περάσουμε την Tele από εκτενές testing.
Αν ακούσω/νιώσω "κάτι", τότε θα το σκεφτώ να κρατήσω τους μαγνήτες που έχει τώρα, ή ίσως να παίξω κάτι άλλο προς WR κατηγορία (και θα σας ξαναενοχλήσω με "αλλαγή καριέρας" προς WR).
Αν νιώσω φουλ "μεχ", τότε με βλέπω να στέλνω στην Q για ένα medium output set Soapbar P90s και να πάω προς τα εκεί.

Την Κυριακή θα φορτώσω πολλές κιθάρες και θα πάω στο στούντιο φίλου να ψάξουμε ήχους.

Αυτά είναι! Μη ξεχάσετε να τζαμάρετε και λίγο!

Το λοιπόν.
WR humbuckers τελικά δεν με κάλυψαν, παρά το testing.
Πάμε για P90s!

Παρήγγειλα ένα σετ medium output Soapbar από Q:
https://qpickups.com/qshop/product/q-pickups-soap-bar-p90-pickups-set-black-50s-vintage-fits-les-paul-sg-epi-gibson-electric-guitar/

Τιμή πολύ οκ (για τα δεδομένα που είχα στο μυαλό μου).

Μίλησα και με luthier για pickguard.
Πάμε να δούμε το upgrade πώς θα πάει!

To ίδιο σετ έχω σε LP. Μαλακά πρίμα, γεμάτα χαμηλομεσαία, αρκετά δυνατοί σαν output. Τους αρέσει εξίσου το γκάζι με τον καθαρό ήχο.

Μεγειές.

Trending...

Νέα θέματα

Back