Μαμά

Εδω ισχυει το "Ελληνας δε γεννιεσαι, Ελληνας γινεσαι".

Ο συγκεκριμενος μπορει να γεννηθηκε Ελληνας, αλλα εγινε Αλβανος.

Εχει ΓΕΝΝΗΘΕΙ στην Ελλαδα και εχει ΕΛΛΗΝΙΚΗ ταυτοτητα.

Οποτε ΦΥΣΙΚΑ και ειναι ΕΛΛΗΝΑΣ.

Οπως ΕΓΩ που εχω ΓΕΝΝΗΘΕΙ στην Αμερικη και εχω Αμερικανικο διαβατηριο αρα ΦΥΣΙΚΑ και ειμαι Αμερικανος.  
Ναι ρε παιδιά είπε κάποιος το αντίθετο?

Ναι ρε παιδιά είπε κάποιος το αντίθετο?

Σιγουρα οχι εσυ ? 

Εδω ισχυει το "Ελληνας δε γεννιεσαι, Ελληνας γινεσαι".

Ο συγκεκριμενος μπορει να γεννηθηκε Ελληνας, αλλα εγινε Αλβανος.

Καλα εδω αλλοι γεννηθηκανε ΕΛΛΗΝΕΣ (απογονοι του ΛΕΩΝΙΔΑ ,του ΠΡΑΞΙΤΕΛΗ και του ΣΩΚΡΑΤΗ οπως ΟΛΟΙ οι Ελληνες που ειναι κοπυ πάστε τους στην ανδρεία, παιδεία,κοινωνικη συνείδηση,σοφια,εξυπναδα,ηθικη και επαφη με την πραγματικοτητα) και "εσκισαν τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ με εναν νομο και μια πραξη " ο καγκουρας ο Σιν Μπου σε πειραξε? 

?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Από την στιγμή που ο άνθρωπας έχει Ελληνική ταυτότητα είναι Έλληνας.

Τώρα ότι θέλει ας λέει ο καθένας.
Δικαίωμα στην άποψη έχουν όλοι.

Αλήθεια τώρα πως ξέφυγε προς τα εκεί η συζήτηση ρε παιδιά?

Μήπως να φανταστώ πως οι... προοδευτικοί μουσικοί είναι και ξενοφοβικοί;

Πως γίνεται να συζητάμε την καταγωγή κάποιου, όταν αυτό που κρίνουμε σαν μουσικοί είναι το έργο του...

Κι αν είναι αριστούργημα ή σκουπίδι (που είναι κατα την άποψη μου), δεν με αφορά απο που κρατά η σκούφια του, παρα μόνο εγκυκλοπαιδικά.

Επειδη ο εκτροχιασμός βασίστηκε σε κατι που ειπα εγώ. ...και έγινε παράθεση. 

Χωρίς ίχνος ρατσισμού ή ξενοφοβίας. ....πιστεύω οτι η ραπ μουσική ανήκει στους έγχρωμους αφρο αμερικανους....αυτοί τη δημιούργησαν και την εξέλιξαν. 

Οι υπόλοιποι απλά αντιγράφουν. 

Επειδη ο εκτροχιασμός βασίστηκε σε κατι που ειπα εγώ. ...και έγινε παράθεση. 

Χωρίς ίχνος ρατσισμού ή ξενοφοβίας. ....πιστεύω οτι η ραπ μουσική ανήκει στους έγχρωμους αφρο αμερικανους....αυτοί τη δημιούργησαν και την εξέλιξαν. 

Οι υπόλοιποι απλά αντιγράφουν. 
Και στο rock και jazz και blues και και...

Άρα Λάκη και η blues ανήκει στους αφροαμερικανούς, οπότε να παίζουν μόνο εκείνοι; Clapton, Kotzen, Mayer, κλπ να πάνε σπίτια τους;

O Eminem στη rap να το κόψει επειδή είναι άσπρος σαν το γάλα; 

Η μουσική δεν έχει στεγανά και σίγουρα όχι φυλετικά.

Εγω δεν είπα να πανε σπιτια τους.

Εγω ειπα τι ακούω.

Ναι μονο μαυρους bluesmen και τζαζιστες προτιμώ. 

Μήπως να φανταστώ πως οι... προοδευτικοί μουσικοί είναι και ξενοφοβικοί;

Πως γίνεται να συζητάμε την καταγωγή κάποιου, όταν αυτό που κρίνουμε σαν μουσικοί είναι το έργο του...

Κι αν είναι αριστούργημα ή σκουπίδι (που είναι κατα την άποψη μου), δεν με αφορά απο που κρατά η σκούφια του, παρα μόνο εγκυκλοπαιδικά.
Ξενοφοβικοι, ευθικτουλιδες , ρατσιστες , ξερολες , δογματικους, ομοφοβικους , σεξιστες..

τελικα απο ολα εχει ο μπαξες.

Άρα Λάκη και η blues ανήκει στους αφροαμερικανούς, οπότε να παίζουν μόνο εκείνοι; Clapton, Kotzen, Mayer, κλπ να πάνε σπίτια τους;

Αυτοί είναι ροκάδες, δεν είναι μπλουζίστες.

Μπλουζίστας ήτανε πχ ο Μάντυ ο Γουώτερς.

Δηλαδίς αυτά τι είναι ρε μάστορα; 

Βρε μπλουζ είναι, όπως το βλέπουνε οι λευκοί βέβαια.

Αλλά όποιος έχει παίξει και μπλουζ, δεν είναι αυτομάτως και μπλουζίστας.

Μπλουζίστας είναι αυτός που παίζει μπλουζ, όχι αυτός που παίζει και μπλουζ, ανάμεσα στα άλλα.

Και πχ ο Στίβης ο Ρέι, έπαιζε και μπλουζ, και ροκεντρόλ, και τεξανικά, και Χέντριξ, κλπ.

Και τα έσκιζε βέβαια τα μπλουζ, όπως και ο Τζι ο Βουρ (αν και αυτός είναι και λίγο μαύρος).

Και ο Γιώργος ο Κατσαρός έπαιζε τζαζ, και η Αλέξια, αλλά τζαζίστες δεν τους λες.

Και η Έφη η Θώδη έπαιζε Πέρπλ, και ο Νότις, αλλά ροκάδες δεν τους λες.

Και οι ΖΖ τοπ παίζανε μπλουζ αλλά δεν τους λες μπλουζίστες.

Αυτό είναι το πνεύμα μου.

Τώρα βέβαια, και η τζαζ και τα μπλουζ, έχουνε εξελιχθεί, δεν είναι όπως ήτανε κάποτες, τα παίζουνε όλοι όπως γουστάρουνε, άσπροι, μαύροι, ινδιάνοι και γιαπωνέζοι, καλό είναι αυτό.

Αλλά άλλο αυτό, και άλλο το μπλουζίστας ρε παιδί μου.

Όταν είχα δει αυτή την συνέντευξη είχα λιώσει(υπερβολή)... Ο Gary Clark Jr (εμένα μου αρέσει πολύ και μπλουζίστα τον θεωρώ, είμαι νέος ακόμα?) ξεκίνησε την κιθάρα επειδή εμπνεύστηκε που άκουγε την πιο λευκή και από το λευκό γειτονοπούλα του.

Τέλος πάντων στην βιωματική μουσική νιώθω πως χρειάζεται και κάποιο προσωπικό δράμα, έστω και "αταβιστικό", για να σου μεταφέρει συναίσθημα, αλλά η rap γεννήθηκε ως η μουσική των underprivileged που υπάρχουν βέβαια παντού.

π.χ Γαλλία με τις τερατώδεις εργατικές κατοικίες και γκέτο περιοχές, η γαλλική ραπ εμένα μου αρέσει πολύ, βοηθά κι η γαλλική γλώσσα...

Ή η ισπανική ραπ που την χρησιμοποιώ για εξάσκηση για να κρατώ επαφή με την γλώσσα, και με την αργκό πολύ σημαντικό, αλλά κι αυτοί έχουν να πουν για τα κακώς κείμενα της δικής τους ζωής.

Αυτά peace!

Βρε μπλουζ είναι, όπως το βλέπουνε οι λευκοί βέβαια.

Αλλά όποιος έχει παίξει και μπλουζ, δεν είναι αυτομάτως και μπλουζίστας.

Μπλουζίστας είναι αυτός που παίζει μπλουζ, όχι αυτός που παίζει και μπλουζ, ανάμεσα στα άλλα.

Και πχ ο Στίβης ο Ρέι, έπαιζε και μπλουζ, και ροκεντρόλ, και τεξανικά, και Χέντριξ, κλπ.

Και τα έσκιζε βέβαια τα μπλουζ, όπως και ο Τζι ο Βουρ (αν και αυτός είναι και λίγο μαύρος).

Και ο Γιώργος ο Κατσαρός έπαιζε τζαζ, και η Αλέξια, αλλά τζαζίστες δεν τους λες.

Και η Έφη η Θώδη έπαιζε Πέρπλ, και ο Νότις, αλλά ροκάδες δεν τους λες.

Και οι ΖΖ τοπ παίζανε μπλουζ αλλά δεν τους λες μπλουζίστες.

Αυτό είναι το πνεύμα μου.

Τώρα βέβαια, και η τζαζ και τα μπλουζ, έχουνε εξελιχθεί, δεν είναι όπως ήτανε κάποτες, τα παίζουνε όλοι όπως γουστάρουνε, άσπροι, μαύροι, ινδιάνοι και γιαπωνέζοι, καλό είναι αυτό.

Αλλά άλλο αυτό, και άλλο το μπλουζίστας ρε παιδί μου.

Υπερβολικοί παραλληλισμοί Φούζιε, ο Gary Moore έπαιξε χίλια δυο είδη, μπλουζίστας έμεινε στη συνείδηση του κόσμου. Ο SRV το ίδιο, μην τους βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι με ονόματα που αναφέρεις. 

Δεν πιστεύω ότι κάποιος γεννιέται το οτιδήποτε. Ο καθένας γίνεται αυτό που του λέει η ψυχή του, λευκός, μαύρος, κίτρινος, μοβ. 

"White dude playing blues SCALES" οπως  ειχε πει και στο Berklee ο Scofield οταν είχε κανει ενα clinic :)

Ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο πραγμα με αυτον που παιζει FUNK 

Ας συμφωνήσουμε πως διαφωνούμε κάθετα, οριζόντια και διαγώνια. Προχωράμε.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back