Μακρυτερες χορδες

Clapton_is_God

Νέο μέλος
Πόντοι
1
εχω μια Semi-hollow Framus Atlantic στην οποια η standard χορδη της ΜΙ καντινη δεν φτανει το κλειδι. Μπορω να αγορασω απο καπου μακρυτερες απο το συνηθισμενο χορδες?

Είμαστε σίγουροι ότι πας να την βάλεις στο σωστό κλειδι?

Πρώτη φορά αλλάζεις χορδές? Τι σετ πήρες?

23 χρονια αλλαζω χορδες,,, το προβλημα ειναι πως η κιθαρα ειναι του 1963 και η αποσταση απο γεφυρα με nut ειναι μεγαλη... το μανικι ειναι οπως σε μια stratocaster με αποτελεσμα ολες η χορδες να φτανουν τα κλειδια αλλες ευκολοτερα (6,5,4) και αλλες οριακα (3,2).. Η 1 Μι καντινι ομως δεν φτανει να μπει στο κλειδι..

Ναι λάθος μου εννοούσα σε αυτή την κιθάρα αν αλλάζεις πρώτη φορα.

Όσες Semi-hollow Framus Atlantic είδα σε αναζήτηση google φαίνονται με συμμετρικά κλειδιά, πιθανόν να έχουν θέμα οι ρε και σολ χορδές.Η μι καντίνι δεν...

Θα ήταν βολικότερο να έβγαζες φωτογραφία να δούμε με strat style μανίκι πως είναι.

Mεγαλο μηκος χορδης χρειαζονται συνηθως οι jazz κιθαρες, λογω της γεφυρας. Και η δικια σου, σε αυτη την κατηγορια πεφτει. Ισως (λεω ισως) αν δοκιμαζες καποια μαρκα που προοριζεται για τετοια οργανα (κανα σετ 12αρες flat πχ) να ειχες καλυτερη τυχη.

Το θεμα ειναι οτι απο οσο ξερω, ολες οι μαρκες χορδων εχουν πανω κατω το ιδιο μηκος. Μακαρι να εχω αδικο βεβαια, μπας και βολευτεις με κανενα τετοιο σετ.

Ωραίο κιθαρόνι.  ;)

Μήπως ρυθμίζεται το tailpiece ώστε να "μακρύνει" λίγο και να πλησιάσει τη γέφυρα έτσι ώστε να "κερδίσεις" 1-2 πόντους από εκεί? Τι κάνουν αυτές οι 2 βίδες?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back