Μαγνήτες

Reystlin

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Οι μαγνητες που φοραει τωρα μου φαινεται πως ψιλολασπωνουν... Ο ενισχυτης που διαθετω ειναι ενας Marshall JCM 2000 DSL 401 combo.Ασχολουμαι με τη stoner σκηνη,το κουρδισμα μου ειναι σε C με 12αρες χορδες, και ΛΑΤΡΕΥΩ τους Kyuss.Εχω ακουσει (και διαβασει) παρα πολυ καλα λογια για τους Bare Knuckle μαγνητες και απ' οτι βλεπω προς αυτην την εταιρια θα κινηθω.Επειδη ομως δε γνωριζω καθολου απο τεχνικα χαρακτηριστικα μαγνητων ζηταω τη βοηθεια και τα φωτα σας για τους πιο καταλληλους.Ευχαριστω πολυ.

Drop C είναι το χαμηλότερο που μου ακούγεται καλά με distortion. Μην με ρωτήσεις γιατί από B και κάτω δεεν. Χαχαχ. Στα αυτιά μου σε C είναι το sweet spot για heavy χωρίς να ακούγεται περίεργα.
Bare Knuckles έχω και εγώ ακούσει καλά. Θες tight bottom end σωστά?

Μια ερώτηση: το distortion φαντάζομαι δεν το παίρνεις μονο από τον ενισχυτή, λογικά θα χρησιμοποιείς και κάποια άλλα overdrives / fuzzes, για τον ήχο σου, σωστά; Η γνώμη μου είναι πως για τον ήχο του ιδιώματος αυτού, ΔΕΝ θες πολύ hot μαγνήτες, ένα σετ σαν hot PAFs θα σε εξυπηρετούσε μια χαρά.

Οι Bareknuckles είναι μεν πολύ καλοί μαγνήτες αλλά κατα την γνώμη μου δεν χρειάζεται να ξοδέψεις τόσα χρήματα. Μπορείς να βρεις σε πιο λογικά χρήματα και DiMarzio (όπως τους 36th Anniversary - ίσως ακόμα και με έναν Super Distortion στην γέφυρα, το πολύ) αλλά και Seymour Duncan που να σου κάνουν.

Τέλος, υπάρχουν και Έλληνες κατασκευστές τώρα πια, όπως ο Gas Pickups, που αξίζει να επικοινωνήσεις μαζί και να μιλήσεις:

Edit: Αυτό εδώ για παράδειγμα είναι ένα σετ σε λογική τιμή, που με τoν σωστό ενισχυτή / πετάλια, μπορεί άνετα να παίξει αυτό που θες χωρίς να λασπώνει:

Last edited:
Οι μαγνητες που φοραει τωρα μου φαινεται πως ψιλολασπωνουν... Ο ενισχυτης που διαθετω ειναι ενας Marshall JCM 2000 DSL 401 combo.Ασχολουμαι με τη stoner σκηνη,το κουρδισμα μου ειναι σε C με 12αρες χορδες, και ΛΑΤΡΕΥΩ τους Kyuss.Εχω ακουσει (και διαβασει) παρα πολυ καλα λογια για τους Bare Knuckle μαγνητες και απ' οτι βλεπω προς αυτην την εταιρια θα κινηθω.Επειδη ομως δε γνωριζω καθολου απο τεχνικα χαρακτηριστικα μαγνητων ζηταω τη βοηθεια και τα φωτα σας για τους πιο καταλληλους.Ευχαριστω πολυ.
Στους Kyuss ο Josh έπαιζε με μια Ovation Ultra GP η οποία είχε επάνω 2 x DiMarzio Super 2. Θα πρότεινα να ξεκινήσεις από αυτούς. Εναλλακτικά στον bridge μπορείς να πας και στον Super Distortion.

Για πιο μοντέρνους drop tuning ήχους μπορείς να πας σε DiMarzio D Sonic ή οι D Activators (υποτίθεται ότι ακούγονται σαν active)

Επίσης οι περισσότεροι Seymour Duncan είναι βασισμένοι στον JB που είναι ο πρώτος overwound με σφιχτά μπάσα μαγνήτης που κατασκευάστηκε ποτέ και πουλάει σταθερά τον τελευταίο μισό αιώνα+

Επόμενο σταδιο στους Seymour Duncan είναι το Nazgul/Sentient set και τέλος οι Black Winter

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πας σε πιο boutique καταστάσεις γι αυτά τα είδη.

Υπενθυμίζω βέβαια ότι λίγο λασπουριά δεν πείραξε ποτέ κανέναν Kyuss fan. Ολόκληρο είδος "Sludge" δημιουργήθηκε πάνω στη λάσπη :)

YΓ Επίσης σε αυτά τα κουρδίσματα μια αλλαγή μεγαφώνου σε κάποιο αρκετά μεγαλύτερο θα κάνει διαφορά. Αν μπορείς να βρείς κι αντέχεις οικονομικά κάτι σε Electrovoice αλλιώς κάτι μεγάλο σε Celestion ή Eminence.

Last edited:
Τους Nazgul/Sentient τους έχει η Schecter μου και δε με πολυτρελαίνουν. Γκάζια δίνουν βεβαίως, βεβαίως, αλλά μου φαίνονται λίγο μουντοί.

Για πιο οικονομικούς δες και τους Entwstle όπως και τους Tesla. Έχω πάρει κάτι Entwistle HDN (μαγνήτες νεοδυμίου) και με την πρώτη ευκαιρία θα τους βάλω στην εν λόγω Schecter.

Τους Nazgul/Sentient τους έχει η Schecter μου και δε με πολυτρελαίνουν. Γκάζια δίνουν βεβαίως, βεβαίως, αλλά μου φαίνονται λίγο μουντοί.
Είχα το Pegasus/Sentient σε μια Telecaster και ο Pegasus είναι η AlNiCο εκδοχή του Nazgul. Δε μου φαίνονταν μουντοί. Άλλη μια high gain εκδοχή του JB ήταν, με λίγο πιο πίσω τα μεσαία.

To rig του καθενός μας βέβαια είναι διαφορετικό.

Οι μαγνητες που φοραει τωρα μου φαινεται πως ψιλολασπωνουν... Ο ενισχυτης που διαθετω ειναι ενας Marshall JCM 2000 DSL 401 combo

'Εχω τον συγκεκριμένο ενισχυτή, ο οποίος όντως έχει ένα ''λασπώδες'' OD2 (το κόκκινο) κανάλι (το οποίο δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με τους κλασσικούς DSL, είτε τις made in UK κεφαλές είτε τις βιετναμέζικες κεφαλές και combo, καταρχάς έχει el84 τελικές αντί el34 που έχουν όλοι οι προαναφερθέντες, ακόμα και ο 20ρης), ειδικά με το gain ψηλά, το οποίο βέβαια για το είδος που παίζεις δεν είναι απαραίτητα κακό, ίσα ίσα που μου φαίνεται πολύ κατάλληλο.

Επομένως πριν αλλάξεις μαγνήτες μοιράσου μαζί μας τις ρυθμίσεις του ενισχυτή και τι μαγνήτες φοράει η κιθάρα σου

Last edited:
Πάντως σε περίπτωση που θέλει να τα σκάσει για Bare Knuckles, o Rabea Masaad έχει φοβερό ήχο και δεν είμαι καν μεταλλάς

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back