Λείπουν τα prima

Dimisas

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Γεια σας.

Τί να κάνουμε έπρεπε καινούργιο θέμα.

Έχω την E-MU 0404 USB2 και ένα δυναμικό μικρόφωνο Senheizer που πιάνει ως τα 12000 hz. Όταν ηχογραφώ κλασσική κιθάρα ο αυθεντικός ήχος (δηλαδή χωρίς να βάλω κανένα εφφέ όπως eq ή compressors) έίναι λίγο μουντός. Δηλαδή δεν έχει τις ψηλές συχνότητες, έχει πολύ μπάσα και μεσαία. Θα μου πείτε πάνε αγόρασε κανένα πυκνωτικό.

Τώρα και με την ηλεκτρική που δοκίμασα με direct monitoring (χωρίς υπολογιστή) ο ήχος μου φάνηκε πάλι όχι και τόσο καλός, δηλαδή και σε αυτόν έλειπαν λίγο τα prima.

Ο πωλητής από τον Νάκα μου είπε ότι όσον αφορά την ηλεκτρική κιθάρα, η κάρτα όταν έχουμε το direct monitoring λειτουργεί ως di (ντι-άι, έτσι μου είπε) δηλαδή είναι όλα flat ( δεν τονίζει καμιά συχνότητα) και αυτός ο ήχος προφανώς ήταν της κιθάρας μου.

Τώρα για την κλασσική κιθάρα μου είπε ότι μάλλον φταίει το μικρόφωνο.

Ναι μεν για όργανα χρησιμοποιούμε πυκνωτικά, αλλά (δεν ξέρω απ' αυτά) 12000 hz δεν είναι αρκετά για μια κλασσική; Δηλαδή οι αρμονικές της κιθάρας ξεπερνουν τα 12000 hz; Ή μήπως με αυτά τα δυναμικά μικρόφωνα όταν μια αρμονική συχνότητα είναι αρκετά ψηλή (π.χ. στα 12000 hz) δεν πιάνουν την κανονική έντασή της αλλά την πιάνουν με πολύ μειωμένη ένταση;

Την ηχογράφηση της κλασσικής την άκουσα και σε monitor.

Ναι είμαι κουραστικός, αλλά τουλάχιστον να ξέρω αν φταίει το μικρόφωνο γιατί άλλα 200 ευρώ είναι αρκετά πολλά για ένα καταραμένο χόμπι.

Διάβασα τώρα το άρθρο εδώ στο noiz για τις ακουστικές κιθάρες( για την θέση του μικροφώνου), θα τα εφαρμόσω, αν όμως θέλει κάποιος να πει κάτι άλλο...

Αυτά που ηχογραφείς που τα ακούς όμως; Μήπως τα μόνιτορ που έχεις σε ξεγελάνε; Σχεδόν τα περισσότερα δυναμικά με 120€-160€ φτάνουν τα 15kHz :roll: Ίσως χρειαστεί να πειράξεις λίγο το eq. Δεν είναι κακό αυτό.

2 παρατηρησεις.

1. Οι κλασσικες κιθαρες, ΔΕΝ ειναι πριματα οργανα.

2. Αν ανεβασεις τα high του EQ, το πιο πιθανον ειναι να αποκτησεις περισσοτερο "θορυβο", και μια πιο "μεταλλικη" κιθαρα.

εγω δε νομιζω οτι μπορουμε να βγαλουμε συμπερασματα απο αυτα που μας ειπες. νομιζω οτι πρεπει να μας δωσεις και αλλες πληροφοριες.

πχ οταν παιζεις μουσικη απο καποιο αρχειο ηχου ακουγεται οκ?

αυτο που ανεφερες με την ηλεκτρικη κιθαρα σημαινει οτι δε φταιει το μικροφωνο ή το αντιθετο?

δοκιμασε να παιξεις ηλεκτρικη με σοφτγουερ μονιτορινγκ και να μας πεις

Γενικα κανε μερικες δοκιμες , ωστε να αποριψεις καποια πραματα που δεν φταινε.

περιμενουμε νεα σου :wink:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back