review Line6 M13 Stompbox Modeller - Review

The Genius Loci είπε:
@bluezlick

Σιγά το ψάξιμο αδελφέ, με τα πεταλάκια έψαχνα περισσότερο.  ;)  Καμμία σχέση με GT-10, Tonelab και άλλα τέτοια...

Η Μ13 δεν αναιρεί τα κουτάκια, αντιθέτως αν θέλεις τα συμπληρώνει.
οπως εχω πει ειμαι πεταλολαγνος!  :P

γουσταρω να βλεπω κατουκια χρωματιστα!  :P

παντως μπορω να πω οτι θα θελα πολυ σε μια φαση να την τσεκαρω ετσι για το γ***το!

ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΕΙΝΑΙ!  :P χαχαχα

bluezlick είπε:
ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΕΙΝΑΙ!  :P χαχαχα
[glow=red,2,300]

Ου! Ου! hundred sixty six! I'm selling pedals, I'm selling cables, I'm selling Pi Es Us, but you, Whammy, I 'll sell you for nothing!
[/glow]

Χωρίς πλάκα Σάκη, έχω φάει μια περιουσία, και δεν έχω τον ήχο που θέλω, και είμαι συνεχώς σκυμμένος πάνω στα χρωματιστά κουτάκια. Θέλω να έχω ένα αποτελεσματικό μηχάνημα για ευκολία και από του χρόνου που θα είμαι καλύτερα οικονομικά (αν μπορεί να το πει αυτό ένας μουσικός) θα πάρω τα moogerfoogers, avalon προενισχύσεις κτλ κτλ με γνώμονα το ανενόχλητο παίξιμο το στα live! 

Απλά αυτή τη στιγμή θα δώσω τα πετάλια που τα έχω λίωσει και ξέρω ότι δεν μου κάνουν 100% για να πάρω ένα από αυτά τα μηχανήματα του Σαρδανάπαλου!!!  ;D

Μία ερώτηση: Έχω συνηθίσει να παίζω με το Ebs Dynaverb και να χρησιμοποιώ κάποιους ήχους με πολύ wet reverb. Στην m13 όλα τα reverb έχουνε predelay, οπότε αν παίξω μια νότα με ατάκα, η ατάκα ξαναακούγεται μετά από 20-200 ms, και μου την δίνει στα αυτιά. Καμιά ιδέα πως να τα χρησιμοποιήσω; (Θα αιτηθώ και στην line6 να βάλει και κανένα "hall" χωρίς predelay..)

Εν τω μεταξύ τα reverb είναι και καλά από το verbzilla αλλά δεν βλέπω να έχει αναγκαστικά predelay εκεί.... Χμμμμ...  ???

Άκυρο, έχει predelay...

TGL για αναβάθμιση του firmware χρειάζεται USB midi Interface? Δεν γίνεται με τα midi in/out της κάρτας ήχου;

zestair είπε:
TGL για αναβάθμιση του firmware χρειάζεται USB midi Interface? Δεν γίνεται με τα midi in/out της κάρτας ήχου;
Δεν το έχω δοκιμάσει, πιθανότατα να γίνεται. Έχει να κάνει βασικά με την ταχύτητα που μπορεί να μεταδοθεί MIDI πληροφορία απ'όσο κατάλαβα (απ'το forum της Line6) και κάποιοι απέτυχαν με κάποιες κάρτες.

Εγώ πήρα το M-Audio για να το έχω και για άλλες πιθανές χρήσεις, καθώς και για φορητότητα.

Ευχαριστώ.  ;)

Η Μ13 έχει πολύ διαφορετική φιλοσοφία από την TL και γενικά τις πεταλιέρες που εξομοιώνουν και καμπίνες/ενισχυτές. ΔΕΝ παίζει καρφί στην κονσόλα (θα ήταν σαν να έβαζες το πεταλάκι distortion σου καρφί... χμμμ... τώρα που το σκέφτομαι έχει γίνει στην ένδοξη ελληνική δισκογραφία...  ::)). Είναι φτιαγμένη για να παίζεις με ενισχυτή και μπορείς να κρατήσεις τον χαρακτήρα του τελευταίου.
Υπαρχει καποιος τροπος να γινει αυτο? υπαρχει δγλαδη καποια συσκευη που να κανει μονο εξομειωση καμπινας?

engl είπε:
Υπαρχει καποιος τροπος να γινει αυτο? υπαρχει δγλαδη καποια συσκευη που να κανει μονο εξομειωση καμπινας?
Nαι, ειχα κανει την ιδια ερωτηση πριν λιγο καιρο και ειχα παρει απαντησεις για αυτα :

http://www.tech21nyc.com/products/sansamp/characterseries.html

τα οποια φαινονται πολυ ωραια, αλλα τελικα εμεινα στην Tonelab Desktop που τη χρησιμοποιω αποκλειστικα για εξομοιωση ενισχυτων σε direct recording.

engl είπε:

Και βέβαια. Υπάρχουν cab simulators από την Palmer, την Hughes & Kettner και άλλες. Επίσης η Tech21 διαθέτει μια σειρά από πετάλια ("Character") που μπορούν να παίξουν (και) αυτό το ρόλο.  ;)

The Genius Loci είπε:
Και βέβαια. Υπάρχουν cab simulators από την Palmer, την Hughes & Kettner και άλλες. Επίσης η Tech21 διαθέτει μια σειρά από πετάλια ("Character") που μπορούν να παίξουν (και) αυτό το ρόλο.  ;)
εχεις πμ ;)

λοιπον το δοκιμασα σημερα στο νακα.μπορω να πω οτι απογοητευτηκα ειδικα σε σχεση με αυτα που ειχα ακουσει στο youtube,κρατωντας ομως καποιες επιφυλαξεις διοτι ο και ο ηχος του ενισχυτη που το δοκιμασα δεν ηταν και οτι καλυτερο.κανονισα να ξαναπαω να το δοκιμασω και σε αλουσ ενισχυτες για να εχω μια πιο σαφη αποψη.

engl είπε:
λοιπον το δοκιμασα σημερα στο νακα.μπορω να πω οτι απογοητευτηκα ειδικα σε σχεση με αυτα που ειχα ακουσει στο youtube,κρατωντας ομως καποιες επιφυλαξεις διοτι ο και ο ηχος του ενισχυτη που το δοκιμασα δεν ηταν και οτι καλυτερο.κανονισα να ξαναπαω να το δοκιμασω και σε αλουσ ενισχυτες για να εχω μια πιο σαφη αποψη.
Τα βιντεάκια στο Youtube τα έχουν ανεβάσει άτομα που έχουν ψάξει το μηχάνημα, έχουν "πειράξει" τις ρυθμίσεις και τα έχουν προσαρμόσει στον ήχο τους, πράγμα που δεν είχες φαντάζομαι το χρόνο να κάνεις εσύ.

Θα έλεγα να το δοκιμάσεις με έναν ενισχυτή σαν το δικό σου, ή, ακόμα, και να πάρεις μαζί τον ενισχυτή σου στο μαγαζί, αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο. Και βέβαια να παίξεις με τις ρυθμίσεις των εφφέ. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαν γνώμονα κάποια εφφέ που άκουσες στο Youtube και σου άρεσαν.  ;)

zebric είπε:
παιδια το m13 μαζι με expression μπορει να κανει τη δουλεια ενως whammy?
Αυτή τη στιγμή, έτσι κι'έτσι, αλλά διάβασε το άλλο θέμα που άνοιξα για τη σειρά Μ και το Μ9.

Έχουν προσθέσει pitch shifters και clean octave εφφέ, τα οποία θα μπορούν να λειτουργούν φυσικά με το expression. Αυτά θα διατεθούν και για τη Μ13 με την επόμενη αναβάθμιση του λογισμικού.  ;)

Αν έχει τo bender που έχει και η POD X3 Live θα μπορεί, απλά δεν είναι και το καλύτερο εφε τύπου whammy που κυκλοφόρησε...

Η επόμενη αναβάθμιση λογισμικού θα περιλαμβάνει και το λογισμικό της POD X3 Live???

RogerWaters15 είπε:
Αν έχει τo bender που έχει και η POD X3 Live θα μπορεί, απλά δεν είναι και το καλύτερο εφε τύπου whammy που κυκλοφόρησε...

Η επόμενη αναβάθμιση λογισμικού θα περιλαμβάνει και το λογισμικό της POD X3 Live???
Aπ'όσο ξέρω ΔΕΝ έχει pitch shifting από το Χ3, αλλά πιο καινούργιο, παρόμοιο μ'αυτά που έχουν οι τελευταίοι Spider.

Επίσης τι εννοείς "το λογισμικό του Χ3 Live"? Είναι δύο διαφορετικά προϊόντα με άλλο προσανατολισμό. Αν εννοείς εφφέ από το τελευταίο, δε νομίζω, μιας και η Μ13 είναι κατά πολύ πιο σύγχρονη έτσι κι'αλλιώς (και άρα έχει πιο πρόσφατο software για τα εφφέ της).

The Genius Loci είπε:
Aπ'όσο ξέρω ΔΕΝ έχει pitch shifting από το Χ3, αλλά πιο καινούργιο, παρόμοιο μ'αυτά που έχουν οι τελευταίοι Spider.

Επίσης τι εννοείς "το λογισμικό του Χ3 Live"? Είναι δύο διαφορετικά προϊόντα με άλλο προσανατολισμό. Αν εννοείς εφφέ από το τελευταίο, δε νομίζω, μιας και η Μ13 είναι κατά πολύ πιο σύγχρονη έτσι κι'αλλιώς (και άρα έχει πιο πρόσφατο software για τα εφφέ της).
Βασικά εννοούσα αν ξέρεις αν πρόκειται με την καινούργια αναβάθμιση λογισμικού της POD X3 Live θα υπάρξουν και καινούργια εφε διαθέσιμα για αυτή , όπως θα γίνει και με την Μ13.

RogerWaters15 είπε:
Βασικά εννοούσα αν ξέρεις αν πρόκειται με την καινούργια αναβάθμιση λογισμικού της POD X3 Live θα υπάρξουν και καινούργια εφε διαθέσιμα για αυτή , όπως θα γίνει και με την Μ13.
Δυστυχώς δεν γνωρίζω... Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο community forum της Line6, συνήθως έχει καλές πληροφορίες.

Πάντως, απ'όσα έχω ακούσει, μετά την νέα έκδοση IV των Spider, τους Spider Valve II, και το M9, που ήρθαν ήδη, θα ακολουθήσουν νέα προϊόντα, μεταξύ των οποίων και τα Pod... Χ4!

Άλλο κρίσιμο νέο προϊόν θα είναι η Variax II, η οποία όπως έχει ανακοινωθεί σχεδιάζεται σε συνεργασία με "κορυφαίο luthier" (!!!) και θα συνδιάζει modelling τεχνολογία με "πραγματικούς" μαγνήτες, η δε ποιότητα σαν όργανο θα απέχει έτη φωτός από την σημερινή Variax... Ίδωμεν...

The Genius Loci είπε:
Δυστυχώς δεν γνωρίζω... Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο community forum της Line6, συνήθως έχει καλές πληροφορίες.

Πάντως, απ'όσα έχω ακούσει, μετά την νέα έκδοση IV των Spider, τους Spider Valve II, και το M9, που ήρθαν ήδη, θα ακολουθήσουν νέα προϊόντα, μεταξύ των οποίων και τα Pod... Χ4!

Άλλο κρίσιμο νέο προϊόν θα είναι η Variax II, η οποία όπως έχει ανακοινωθεί σχεδιάζεται σε συνεργασία με "κορυφαίο luthier" (!!!) και θα συνδιάζει modelling τεχνολογία με "πραγματικούς" μαγνήτες, η δε ποιότητα σαν όργανο θα απέχει έτη φωτός από την σημερινή Variax... Ίδωμεν...
Για το πρώτο: δεν πάνε να @@@#$^@$%^&#$^&#$%&@???

Tι θα κάνουμε δηλαδή θα πουλήσουμε την X3 για την Χ4??? ;D ;D(αν και δύσκολα θα την αποχωριζόμουν, μόνο αν η Χ4 δεν είχε αυτά τα ενοχλητικά metal switches ίσως...)

Για το δεύτερο: μακάρι να τα καταφέρουν , το επίτευγμα θα είναι πραγματικά ενδιαφέρον.Επίσης καλό θα ήταν να μην είχε το ίδιο άθλιο σχήμα ;D ;D...

zebric είπε:
παιδια το m13 μαζι με expression μπορει να κανει τη δουλεια ενως whammy?

Δες προς το τέλος. Αυτά τα εφφέ θα ενσωματωθούν και στη M13 σύμφωνα με τον product manager σε λίγες μέρες.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back