review Line6 M13 Stompbox Modeller - Review

Superfunk είπε:
σε αυτο θα συμφωνησω και εγω...ομως που να δεις τι κοσμοι ανοιγονται οταν το χρησιμοποιεις ΜΑΖΙ με την TL.... ;D ;D
Για πες?  ;D ;D ;D ;D

Επίσης αν έχεις τίποτα πρόχειρους roadies ή γενικά ψωμωμένα παληκάρια για κουβάλημα, μου τους δανείζεις για το επόμενο live?  8) :D

σιγα το βαρος...ειδικα αν εισαι σαν και εμενα που καποτε κουβαλουσα αυτο το ....θεριο δεξια και αριστερα..... ;D

255615820d77c294ee520d0d2c782d92246ae5099e03f4fdba82b66e.jpg

παντως οντως συνδιαζοντας τη λουπα της Μ13 με την TL ...The sky is the limit (& δεν χανεις και την ικανοτητα της TL για direct recording/playing)

παντως γενικα τα δυο.... μηχανισματα δεν ειναι συγκρισιμα μια και ειναι εντελως διαφορετικη η φιλοσοφια τους (ειναι αλλωστε τοσο φθηνα που ΑΝΕΤΑ καποιος μπορει να παρει και τα δυο ;))

Superfunk είπε:
παντως γενικα τα δυο.... μηχανισματα δεν ειναι συγκρισιμα μια και ειναι εντελως διαφορετικη η φιλοσοφια τους (ειναι αλλωστε τοσο φθηνα που ΑΝΕΤΑ καποιος μπορει να παρει και τα δυο ;))
Aν συγκρίνεις το κόστος με μια πεταλιέρα σαν την παλιά σου, και με boutique πετάλια, συμφέρει αβλεπεί.  ;)

Superfunk είπε:
παντως οντως συνδιαζοντας τη λουπα της Μ13 με την TL ...The sky is the limit (& δεν χανεις και την ικανοτητα της TL για direct recording/playing)
Ειμαι περιεργος να δω τι επιπλεον χρειαζεσαι!!Αληθεια για πες ενα παραδειγμα αλυσιδας εφε που χρησιμοποιεις ταυτοχρονα

Για το direct recording το σκεφτηκα και κρατησα την ΤL desktop :)

Κύριοι Superfunk και Blue, αφού την κάνατε την κουτσουκέλα με την Μ13, θα επαναλάβω: βάλτε το τελευταίο firmware, αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Όχι μόνο λύνει προβλήματα αλλά έχει και πολλές βελτιώσεις (π.χ. στο tap tempo).

Ετοιμάζεται και νεώτερο, προς το Φθινόπωρο μάλλον, με επιπλέον εφφέ, εκτός των άλλων.  ;)

Ειμαι περιεργος να δω τι επιπλεον χρειαζεσαι!!Αληθεια για πες ενα παραδειγμα αλυσιδας εφε που χρησιμοποιεις ταυτοχρονα
βαζω την TL μεταξυ των od & των modulation της M13.

Ετσι δεν "χανω" τα εφε στα οποια η TL ειναι σαφως καλυτερη απο την Μ13 δηλ. WΑΗ (προσωπικα το θεωρω το καλυτερο WΑΗ που υπαρχει ειτε απο αναλογικα ειτε απο ψηφιακα),UNIVIBE,PHASER,LESLIE &CHORUS    καθως και ενα συγκεκριμενο od που πετυχαινω με τον "ενισχυτη" Μarshall Bluesbreaker & το οποιο ειναι το βασικο μου od,επισης ετσι δεν χρειαζομαι epxression pedals γιατι τα "τρελλα" delay τα "εχω" ακομα απο την TL.

επισης ετσι δεν χανω το "μαγικο" buffering που κανει η TL ακομα και bypass.

παντως ΑΝΕΤΑ παιζεις και με σκετη την Μ13 ,ειδικα αν παρεις ενα-δυο Expression pedals.

το μηχανισμα ειναι ΦΟ-ΒΕ-ΡΟ & ειμαι σιγουρος οτι αν το ξεψαχνισω ακομα λιγακι εχει πολυ πραμα ακομα ,το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ (για εμενα) feature που εχει ειναι το scene tap tempo.

Νίκο, με όλα αυτά τα...μηχανίσματα  ;D έχεις ακόμα πρώτο στην αλυσίδα το eh black finger?

Παιδιά για πείτε μου, πως θα αντιγράψω ένα ολόκληρο scene (12 ρυθμίσεις) σε ένα άλλο?

mastixas είπε:
Παιδιά για πείτε μου, πως θα αντιγράψω ένα ολόκληρο scene (12 ρυθμίσεις) σε ένα άλλο?
Κάποιο παιδάκι δεν διαβάζει καλά τα manuals.  ;D ;D ;D

For copying an entire scene to another, hold down scene setup, then choose the scene you want to copy FROM. You should notice the LCD (upper left) say RENAME (OR HOLD FTSW TO COPY). Then press and hold the button for the scene you want to copy TO.

Έχω την M13 στο σπίτι και την δοκιμάζω. Είναι φίλου, και δυστυχώς μου διατέθηκε ένα μόνο scene για δοκιμές, και τις λοιπές global ρυθμίσεις τις δοκιμάζω προσεκτικά και τις ξαναφέρνω εκεί που ήταν. Το firmware είναι το 1.04 (πολύ κακώς). Δεν έχω και exp pedal για να δοκιμάσω τα wah και τα λοιπά ταρζανιλίκια!

Το δοκιμάζω με βιολί με κάψα, ηλ. κιθάρα, με μικρόφωνο στο fx loop της κάρτας μου.

Από ενισχυτές το δοκιμάζω με ένα AER compact 60 του ιδίου φίλου, με ένα harley benton ga15, με guitar rig, amplitube.

Το ζητούμενο είναι να δώ ποια από τα πετάλια μου μπορώ/δεν μπορώ να διώξω (για να μην φάω από τα λεφτά των διακοπών), και δυστυχώς δεν είναι και λίγα:

Phaser, chorus, drives κ distrortions φεύγουν άνετα με μεγάλη μου χαρά.

Το whammy που ήταν το πρώτο που ήθελα να ξεφορτωθώ, μένει αφού δεν υπάρχει ούτε octaver στο μαγαζί.

Πρέπει να κρατήσω για λίγο το dd-20, τουλάχιστον μέχρι να στρώσω το μηχάνημα σε πραγματικές συνθήκες. Πρέπει να δοκιμάσω το 1.07 γιατί το 1.04 δεν έχει tempo σε bpm...

Δεν ξέρω τι γίνεται με το wah..

Μεγάλη απογοήτευση έπαθα με τα reverbs αφού δεν κατάφερα να φτιάζω κάτι τόσο γλυκό και τρυφερό όσο το EBS dynaverb, το οποίο ήταν να φεύγει.

Πολύ ωραίος ο λουπαδόρος αλλά μάλλον θα έχω μαζί μου και το digitech jamman.

To EQ μπορώ να το ξηλώσω, πιστεύω θα τα καταφέρω χωρίς αυτό (έχω πάνω στην προενίσχυση)..

Σίγουρα μένουν πάνω στο pedalboard το κουρδιστήρι μου (peterson) και η προενίσχυση. Οπότε με το Μ13 καταλήγω σε μία πεταλιέρα:

-Με τρία διαφορετικά τροφοδοτικά (ένα boss-type, ένα digitech, και ένα για την M13)

-Με το πολύ 6-7 μηχανήματα πάνω...  (prea):o

-αν και σίγουρα μπορώ να τα καταφέρω μόνο με την M13 και την προενίσχυση.

Αυτό μόνο αν:

ψάξω καλά τα delay

καταφέρω να βρώ ένα πολύ καλό reverb για το βιολί μου,  :-[

κουρδίζω το βιολί μου με το αυτί (κουρδίζουμε σε καθαρές πέμπτες)  :'(

βάλει σε επόμενο firmware η line 6 κάτι σε octaver ή harmonizer,  >:(

αφήσω το jamman για ύπνο  :-*

είμαι ok με το wah του M13.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ρε παιδιά για expresion pedal τι γίνεται (μόνο το EX-1 Expression Pedal της μαμάς εταιρίας παίζει?)

Εγώ έκανα λάθος και πήρα το Ernie Ball Vp Jr. 6180 (250k) ενώ από το support της Line6 λένε κάποιοι χρήστες ότι παίζει μόνο το Ernie Ball Vp Jr. 6181 (25K) .....http://line6.com/community/thread/6876.

Εβαλα αγγελεία ανταλλαγής (250k με 25κ) αλλά κάποιο παλικάρι μου είπε για κάποια modα που γίνεται με μία αντίσταση παράλληλη στο pot.

Εχει κανένας καμία ιδέα (TGL τα φώτα σου?) ή να έχει ακούσει για τέτοιου είδους μετατροπή?

Και κάτι τελευταίο.

Εαν δεν θέλω να χρησιμοποιω το ενισχυτή της κιθάρας μπορώ να χρησιμοποιώ το Μ13 --->Mixer---->Active Monitors ή θα πρέπει να αγοράσω και προενισχυτή για να ακούγεται η M13

zestair

μην μπλεκεις με μηχανηματα του σατανα!  ;D

μια εποχη την κοιτουσα κ εγω την εν λογο πεταλιερα αλλα στην σκεψη κ μονο του ψαξιματος βαρεθηκα....  :P

ασε που γουσταρω να βλεπω κουτακια!  ;D

@zestair

Θανάση, δες αυτό το βιντεάκι για το whammy. Πολύ βασικό αλλά υπάρχει...

http://www.vettaville.nl/page.php?id=110#776

Έχουν υποσχεθεί harmonizer στην έκδοση μετά το καλοκαίρι.

Κι'εγώ κρατάω το wah και το Peterson οπωσδήποτε!

@lsega

Δεν έχω ιδέα δυστυχώς για expression pedals... συνήθως αυτά που συζητιούνται στο forum της Line6 είναι ακριβή. Εγώ έχω βολευτεί με το EX-1, είναι πλαστικούρα αλλά δείχνει να αντέχει!

@bluezlick

Σιγά το ψάξιμο αδελφέ, με τα πεταλάκια έψαχνα περισσότερο.  ;)  Καμμία σχέση με GT-10, Tonelab και άλλα τέτοια...

Η Μ13 δεν αναιρεί τα κουτάκια, αντιθέτως αν θέλεις τα συμπληρώνει.

@lsega

Δεν έχω ιδέα δυστυχώς για expression pedals... συνήθως αυτά που συζητιούνται στο forum της Line6 είναι ακριβή. Εγώ έχω βολευτεί με το EX-1, είναι πλαστικούρα αλλά δείχνει να αντέχει!

Σε ευχαριστώ , για το ερώτημα για τον προενισχυτή?

lsega είπε:
Σε ευχαριστώ , για το ερώτημα για τον προενισχυτή?
Τώρα το είδα... η Μ13 βγάζει έξοδο instrument (και όχι line), οπότε χρειάζεσαι ένα DI απαραιτήτως. Εκτός αν ο μείκτης σου έχει τέτοια είσοδο.

The Genius Loci είπε:
@zestair

Θανάση, δες αυτό το βιντεάκι για το whammy. Πολύ βασικό αλλά υπάρχει...

http://www.vettaville.nl/page.php?id=110#776

Έχουν υποσχεθεί harmonizer στην έκδοση μετά το καλοκαίρι.

Κι'εγώ κρατάω το wah και το Peterson οπωσδήποτε!
Πείτε γεια στο whammy!

Γνωρίζει κανείς περί input κ output impedance?

zestair είπε:
    Πολύ ωραίος ο λουπαδόρος αλλά μάλλον θα έχω μαζί μου και το digitech jamman.
δεν εχω δοκιμασει το jamman, αλλα επειδη οπως εγραψα σε αλλο ποστ, βρηκα κορυφαιο το looper του Μ13, αν θελεις πες για ποιους λογους θελεις να κρατησεις και το jamman. (για αποθηκευση και μεγαλυτερη διαρκεια?)

-αν και σίγουρα μπορώ να τα καταφέρω μόνο με την M13 και την προενίσχυση.     Αυτό μόνο αν:

..... κουρδίζω το βιολί μου με το αυτί           
γιατι δεν σου κανει το tuner της πεταλιερας?

blue είπε:
δεν εχω δοκιμασει το jamman, αλλα επειδη οπως εγραψα σε αλλο ποστ, βρηκα κορυφαιο το looper του Μ13, αν θελεις πες για ποιους λογους θελεις να κρατησεις και το jamman. (για αποθηκευση και μεγαλυτερη διαρκεια?)
Το jamman το χρησιμοποιώ σε live ή πρόβες και σαν sampler, επίσης όταν τζαμάρω μόνος μου ή με παρέα σώζω μέσα καμιά ιδέα. Έχει 99 μνήμες, και 2gb μνήμη (περίπου 6 ώρες .wav)

Κατά τα άλλα ο looper της M13 είναι πιο καλός και πιο λειτουργικός για on the fly record-overdubs-πειραματισμούς.

γιατι δεν σου κανει το tuner της πεταλιερας?
Τα βιολιά (και βιόλες, και τσέλα) τα κουρδίζουμε παίρνοντας ΛΑ-440Hz και μετά κουρδίζουμε τις υπόλοιπες χορδές σε διάστημα καθαρής 5ης(5Κ) μεταξύ τους. Ενώ σχεδόν όλα τα κουρδιστήρια κουρδίζουν συγκερασμένα(equal)... Το peterson vs-2 μου δίνει ακριβώς το κούρδισμα σε 5ες ώστε να κουρδίζω ακόμα κι όταν δεν ακούω καθαρά την αρμονία μεταξύ των χορδών...

zestair είπε:
Τα βιολιά (και βιόλες, και τσέλα) τα κουρδίζουμε σε καθαρές πέμπτες (5Κ) μεταξύ τους. Ενώ όλα αυτά τα κουρδιστήρια κουρδίζουν συγκερασμένα...
Και τι εγινε που κουρδιζονται σε πεμπτες? Η Λα σας αν παιξετε μαζι με ενα πιανο πχ δεν ειναι στα 440Hz?

Συγνωμη αλλα δεν καταλαβαινω και μου κινηθηκε η περιεργεια :)

Το κουρδιστηρι που αναφερεις (Peterson) τι διαφορετικο προσφερει και πως εξυπηρετει το κουρδισμα σε 5ες?

edit : ααααααααααα ;D πασο :) κοιτα να δεις τι βγαζουνε !

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back