Les Paul Special project !

messalion είπε:
σιγα Ανεστη δεν σε πηραν και τα χρονια δα!!! ;D ;D
...έτσι που το πάει, θα τρίβει μέχρι το καλοκαίρι. ;D ;D Είναι κρίμα τόση δουλειά να κολλάει σε αυτό το κομμάτι, που μεταξύ μας, δεν είναι καθόλου εύκολο.

Επειδή την έχω πάθει και εγώ το λέω...

ΥΓ. Το σπρέυ νίτρο του  Leroy Merlin, δεν έχει και πολύ σχέση με το νίτρο που βάζουν οι μάστορες στις κιθάρες... ;)

marathon είπε:
...έτσι που το πάει, θα τρίβει μέχρι το καλοκαίρι. ;D ;D Είναι κρίμα τόση δουλειά να κολλάει σε αυτό το κομμάτι, που μεταξύ μας, δεν είναι καθόλου εύκολο.

Επειδή την έχω πάθει και εγώ το λέω...

ΥΓ. Το σπρέυ νίτρο του  Leroy Merlin, δεν έχει και πολύ σχέση με το νίτρο που βάζουν οι μάστορες στις κιθάρες... ;)
Για αυτό και πήρε δρόμο....

Δε νομίζω να αργήσω τόσο πολύ πια , πάω μέσω Νορβηγίας αλλά θα φτάσω, ;D ;D ;D τόσα εμποδια πέρασα μέχρι εδώ... Το πιστόλι θα βοηθήσει πολύ ,εδώ έχω βάψει κιθάρα με πινέλα παλιότερα κι έτριβα κανα δυο βδομάδες και την έκανα τζι τζι (μια στρατο) τώρα που θέλει και λιγότερο ντουκάχαρτο θα κωλώσω?? ---ελπίζω όΧι...

Eπίσης να επισημάνω ότι όλα αυτά έγιναν διότι ....όποιος βαριέται να ζυμώσει και λοιπά και λοιπά... Οι εύκολες λύσεις συνήθως και λανθασμένες είναι ΚΑΙ σε καθυστερούν..

Σήμερα τελειώνει (ελπίζω) το ''σηλάρισμα''

πέρασα ένα θηλίκι στο μέρος που θα μπει το στραπ μπάττον για να στέκει καλύτερα και να βαφεί πιο καλά το χέντστοκ χωρίς εμπόδια..

DSC00343.jpg

DSC00344.jpg

Εν τω μεταξύ μέχρι να γίνουν τα στεγνώματα αρχίζει και γεννιέται και ένα καινούριο θρεντ.... αλλά όχι μέχρι να ολοκληρώσουμε αυτό ..πρόκειται για lefty ... ένα teaser:

DSC00346.jpg

DSC00345.jpg

DSC00348.jpg

DSC00347.jpg

messalion είπε:
alder ε ??  ;D ;D

γιατι αριστεροχειρη ?
όχι μαν μαονάρα με φοβερά νερά! Για τον κουμπάρο που παίζει ως ζερβοχέρης!

messalion είπε:
alder ε ??  ;D ;D
Καλά μιλάμε στων κσύλων τη σχολή, θα έχεις τους βαθμούς του Θου Βου... :D :D :D

messalion είπε:
ουππςς εχεις δικιο - NICE  ;D ;D

να δω εμενα ποτε θα με βαλεις στα σχεδια σου  :D :D :D
Aφού ΕΣΥ είσαι μάστορας!! (παρόλα αυτά πώς μπορώ να βοηθήσω?? )  ;D ;D

Το sealing τελείωσε. ψέκασα και έτριψα και έκλεισαν οι πόροι. Τώρα απομένουν καναδυό touch ups ,μικρο-διορθώσεις σε δύσκολα σημεία και από αύριο (Απόγευμα???) βάζω βερνίκι.

Αυτό το έχω ξαναπεί ε? Σε παλιότερο ποστ...

Ας συνοψίσουμε να δούμε τι πήγε στραβά με τη βαφή για να μην επαναλαμβάνονται λάθη...

1.Αποφάσισα να βάψω χωρίς πιστόλι (παλιά είχα βάψει ένα σώμα με πινέλο πολύ καλά -σκέτο βερνίκι αλλά πήρε μέρες και κόπο)

2.Μετά το σήλερ και το τρίψιμό του ,πήρα βερνίκι το οποίο ήταν μεν πολυουρεθάνης αλλά πολύ  μαλακό πατωμάτων φθηνό  (δεν ήταν 2 συστατικών όπως χρησιμοποίησα παλιά που είναι πιο ανθεκτικό)

3. Δεν με/μας ικανοποίησαν τα νερά οπότε κάνω το λάθος και παίρνω βερνίκι νίτρου (νομίζοντας ότι η πολυουρεθάνη έχει διαλύτη το νίτρο)- με το που πέφτει πάνω στο όργανο τα σηκώνει όλα

5.Ψέκασα με νιτροκυτταρίνη και η κιθάρα έγινε φωσφορούχα σα πυγολαμπίδα- επίσης το βερνίκι πάλι δεν είχε δύναμη-αντοχή

6.Όλα αυτά δε θα συνέβαιναν αν ΕΙΧΑ χρησιμοποιήσει τη σκραπ κιθάρα και δεν βιαζόμουν να παίξω με τους P 90s! Άρα ΟΧΙ βιασύνες ,όπως πολλοί φίλοι ήδη είπαν

Aπό κει και πέρα...

1.Πήρα πιστόλι και διάβασα καλά τις οδηγίες χρήσης και ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

το παλιό το είχα βουλώσει πριν πέντε χρόνια και γι αυτό άρχισα τα πινέλα..

2.Έβγαλα τις παλιές μπογιές με διαβρωτικό και σπάτουλα (για να μη μειωθεί το πάχος του ξύλου) ΠΡΟΣΟΧΗ: θελει καλα αεριζομενο χωρο και μασκα!

3.Πέρασα το sealer σε ΛΕΠΤΑ στρώματα -3-4 χέρια συνήθως φτάνουν και δεν χρειάζεται να τρίψεις πριν τα δύο τρία πρώτα. Αν δεις ατέλειες τις τρίβεις και ξαναπερνάς χέρι αφού απομακρύνεις τις σκόνες με ένα βρεμένο πανί...

4.Έτριψα ώστε να είναι λεία παντού η κιθάρα χωρίς λακκουβάκια (το πιστόλι αφήνει ΕΛΑΧΙΣΤΑ σε σχέση με το πινέλο) και χωρίς ανοικτούς πόρους...

η συνέχεια τις επόμενες μέρες!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
argytar είπε:
Aφού ΕΣΥ είσαι μάστορας!! (παρόλα αυτά πώς μπορώ να βοηθήσω?? )  ;D ;D
αλλο ειναι να την φτιαχνω εγω και να αναρωτιεμαι αν θα παιξει τελικα και αλλο ΕΣΥ :D

εξαλου εγω ακολουθω παντα την πεπατημενη και αμα ξεφυγω λιγο την εχασα τη μπαλα!!

messalion είπε:
αλλο ειναι να την φτιαχνω εγω και να αναρωτιεμαι αν θα παιξει τελικα και αλλο ΕΣΥ :D

εξαλου εγω ακολουθω παντα την πεπατημενη και αμα ξεφυγω λιγο την εχασα τη μπαλα!!
Kάτσε να δούμε  αν θα παίξει και αυτή που φτιάχνω τώρα και μετά συζητάμε ό,τι γουστάρεις!  ;D ;D

Από που πήρες αυτό το ωραίο μαονάκι; (και πόσο, αν επιτρέπεται;  :-X)

andreoulis είπε:
Από που πήρες αυτό το ωραίο μαονάκι; (και πόσο, αν επιτρέπεται;  :-X)
Αυτό παίκτη το πήραμε από το Γραικό που έχει ξυλεία και είναι προς την Περαία (Θεσσαλονίκη μένω)

Μας το έκοψε και το πλάνισε. Πήραμε ένα 8άρι μαόνι γύρω στα 2.40 μέτρα (συνήθως τέτοιο μήκος τα πουλάνε) και βγήκανε τρία σώματα ,3 QS μανίκια και 1 flat sawn. Kόστισαν όλα μαζί αν θυμάμαι καλά κανένα 60άρι μαζί όμως με τα πλανίσματα κλπ.

Άρα το ξύλο για ένα σώμα θα σου βγει γύρω στα 15-18 ευρώ

θα σου πρότεινα να πάρεις 5άρι μαόνι θα σου βγει πιο φτηνά και θα έχεις πολύ λιγότερη φύρα..

Το μαονι αν δεν κανω λαθος, πρεπει να εχει 3000-4000 ευρω το κυβικο.

Πιστευω να βοηθησα... ;D

Ωραίος, ευχαριστώ!

εδώ Αθήνα, μόνο τον Καλιγά (Θησείο) έχω βρει που φέρνει κάποια ενδιαφέροντα ξύλα...

Το μαονι αν δεν κανω λαθος, πρεπει να εχει 3000-4000 ευρω το κυβικο.
πολλα δεν λες? μου φαινεται οτι εχει τα μισα αν θυμαμαι καλα.

E.G. είπε:
πολλα δεν λες? μου φαινεται οτι εχει τα μισα αν θυμαμαι καλα.
Οποτε μαλλον κανω λαθος, αρα δεν βοηθησα  ;D

Θενκς Λια (μαλλον το δρυς-καστανια πρεπει να κανει τοσο)

πηρε ο κουμπαρος μου αρκετα κυβικα και αν θυμαμαι καλα ειχε 1300 το κυβικο. μιλαμε μια αποθηκη με μαδερια γεμισε. τα εβλεπα και σκεφτομουνα κιθαρες. τρελα!

Trending...

Νέα θέματα

Back