Les Paul Special project !

Επειδή το μελί είναι έντονο λέω να το μειώσω στο επόμενο χέρι και να ρίξω σκέτο κίτρινο

argytar είπε:
Τι εννοείς κι ας μην είναι TV Yellow? Να την κιτρινίσω κι άλλο? Νομίζω θέλει λίγο...
Το χρώμα κρίνεται δύσκολα από το internet. Κάθε κάμερα τονίζει διαφορετικά τα χρώματα όπως και κάθε οθόνη, άρα ο καθένας μας τα βλέπει λίγο αλλοιωμένα. Ίσως δεν είναι καλό να αποφασίσεις αλλαγές στο χρώμα με βάση μόνο γνώμες από το ίντερνετ IMHO πάντα, γιατί τα κίτρινα που λείπουν από τον συμφορουμίτη μπορεί να είναι θέμα οθόνης.

Φανταστική κιθάρα argytar! Έχω μεγάλη ανυπομονησία να ακούσβ κλιπ της. Είναι μαγικό που μπορείς να μπορείς να φτιάχνεις όργανα, και μάλιστα τόσο περίπλοκα. Θα ήθελα πολύ να ξέρω και εγώ (ποιος ξέρει ίσως κάποτε έχω το χρόνο να το ψάξω).

argytar είπε:
Επειδή το μελί είναι έντονο λέω να το μειώσω στο επόμενο χέρι και να ρίξω σκέτο κίτρινο
κι ετσι να την αφησεις μια χαρα ειναι...

Αλλα +1000 στον sfaku για το θεμα της εκτιμησης του χρωματος απο τον καθενα μας. Κανε οτι νομιζεις ΕΣΥ καλυτερο, μιας και μονο εσυ τη βλεπεις ζωντανα και ...3D.

και πανω απ' ολα, ΜΗΝ βιαζεσαι.

Οπως πολυ σωστα ειπε καποιος πιο πανω, εχει κρυο και υγρασια.

Ασε τα στρωματα να cure_άρουν...  8)

take it easy...

btw, ελπιζω να βαλεις bone nut.   ;)

alderbody είπε:
κι ετσι να την αφησεις μια χαρα ειναι...

Αλλα +1000 στον sfaku για το θεμα της εκτιμησης του χρωματος απο τον καθενα μας. Κανε οτι νομιζεις ΕΣΥ καλυτερο, μιας και μονο εσυ τη βλεπεις ζωντανα και ...3D.

και πανω απ' ολα, ΜΗΝ βιαζεσαι.

Οπως πολυ σωστα ειπε καποιος πιο πανω, εχει κρυο και υγρασια.

Ασε τα στρωματα να cure_άρουν...  8)

take it easy...

btw, ελπιζω να βαλεις bone nut.   ;)
Βασικά ξέρω που τη θέλω και δεν είναι ακόμα εντελώς εκεί ...θέλω λίγο πιο κίτρινο και λίγο πιο πυκνό. Από υπομονή νομίζω δεν έχω πια πρόβλημα γιατί πάει καλά με αργούς ρυθμούς το βάψιμο - ένα χέρι τη μέρα (του λούστη δηλαδής  ;D ;D ;D)

Όσο για νατττ...Tusq αγόρασα και έχω και ένα κομμάτι άσπρο κόριαν που περίσσεψε από τον πάγκο της κουζίνας και το κράτησα επίτηδες (για διορθώσεις είναι αλλά καμιά κατοσταριά νατ βγάζει άνετα...αλλά δεν έχω λίμες για τέτοια φάση ακόμα....οπότε Tusq δοκιμασμένο ..)

Όπως τα λέει ο sfaku είναι όσον αφορά τα χρώματα, ειδικά σε περίεργα όπως το tv,

παίζει να μην ήταν ούτε σε όλες τις gibson της εποχής ίδιο.

edit: όπως στο link

sfaku είπε:
Το χρώμα κρίνεται δύσκολα από το internet. Κάθε κάμερα τονίζει διαφορετικά τα χρώματα όπως και κάθε οθόνη, άρα ο καθένας μας τα βλέπει λίγο αλλοιωμένα. Ίσως δεν είναι καλό να αποφασίσεις αλλαγές στο χρώμα με βάση μόνο γνώμες από το ίντερνετ IMHO πάντα, γιατί τα κίτρινα που λείπουν από τον συμφορουμίτη μπορεί να είναι θέμα οθόνης.

Φανταστική κιθάρα argytar! Έχω μεγάλη ανυπομονησία να ακούσβ κλιπ της. Είναι μαγικό που μπορείς να μπορείς να φτιάχνεις όργανα, και μάλιστα τόσο περίπλοκα. Θα ήθελα πολύ να ξέρω και εγώ (ποιος ξέρει ίσως κάποτε έχω το χρόνο να το ψάξω).
Να σαι καλά παίχτη!

argytar είπε:
Τι εννοείς κι ας μην είναι TV Yellow? Να την κιτρινίσω κι άλλο? Νομίζω θέλει λίγο...
και εγω νομιζω οτι θελει λιγο ακομα

ΟΧΙ πιο κιτρινο αλλα πιο παχυ για να καλυφθουν λιιιιιγο ακομα τα νερα

messalion είπε:
και εγω νομιζω οτι θελει λιγο ακομα

ΟΧΙ πιο κιτρινο αλλα πιο παχυ για να καλυφθουν λιιιιιγο ακομα τα νερα
Εννοείται παίκτη αυτό θα γίνει! Κι εγώ προς τα κει στοχεύω και προς το παρόν φτου φτου χωρίς 'σηκώματα' 'σταγόνες' φυσαλίδες'.... αν συνεχίσει έτσι στο μέσο της βδομάδας δε θα θέλει άλλο βλαψιμο..

Αργά αλλά σταθερά... τρίτο χέρι (αφού έτριψα τυχόν ατέλειες...)

DSC00364.jpg

Σήμερα χρησιμοποίησα σκέτο κίτρινο

Τα νερά καλύπτονται (πυκνώνει το χρώμα αλλά με ΠΟΛΥ αργό ρυθμό) ...ίσως αυξήσω την αναλογία του μέσα στο βερνίκι

Να πω και εγω την εξυπναδα μου ;D ;)

Οταν βαλεις πανω το hardware και αποκαλυφθει και η ταστιερα τα νερα που βλεπεις τωρα δεν θα ειναι τοσο ευδιακριτα καθως το ματι θα πεφτει σε μεγαλυτερες χρωματικες/τονικες διαφορες, οπως της σκουρας ταστιερας με το κιτρινο σωμα ,τα μαυρα rings ,τα μεταλλικα καπακια και ολα τ'αλλα!

Τσεκαρε το αν 8ες ,μπορει να σε ικανοποιει απο τωρα (και θα γλυτωσεις και κανα χερι λουστρο/μπογια ;) )

Βεβαια ολα αυτα ειναι στην κατηγορια "κολοκυθοπιτα"  ;D

υγ. (Προσωπικη γνωμη) αν ξαναεριχνα χρωμα θα προσθετα μια σημαντικη αναλογια ασπρου!

mariopol είπε:
Να πω και εγω την εξυπναδα μου ;D ;)

Οταν βαλεις πανω το hardware και αποκαλυφθει και η ταστιερα τα νερα που βλεπεις τωρα δεν θα ειναι τοσο ευδιακριτα καθως το ματι θα πεφτει σε μεγαλυτερες χρωματικες/τονικες διαφορες, οπως της σκουρας ταστιερας με το κιτρινο σωμα ,τα μαυρα rings ,τα μεταλλικα καπακια και ολα τ'αλλα!

Τσεκαρε το αν 8ες ,μπορει να σε ικανοποιει απο τωρα (και θα γλυτωσεις και κανα χερι λουστρο/μπογια ;) )

Βεβαια ολα αυτα ειναι στην κατηγορια "κολοκυθοπιτα"  ;D

υγ. (Προσωπικη γνωμη) αν ξαναεριχνα χρωμα θα προσθετα μια σημαντικη αναλογια ασπρου!
Thanks παίκτη  θα δοκιμάσω με το hardware μόλις στεγνώει αύριο και βλέπουμε αν θα προχωρήσω...για άσπρο δεν ξέρω είναι ήδη λίγο χλωμή επίσης ξαναλέω ότι η κάμερα δεν πιάνει ακριβώς-ακριβώς το χρώμα της..

Ι know! τα κιτρινα ειναι προβλημα (που να δεις εγω τι τραβαω με τα τελαρα)

Παντως για φωτογραφια (χωρις εξοπλισμο και photoshop) to kalytero einai mallon σε εξωτερικο χώρο, με λιγο ηλιο να σκαει στο τοιχο του γειτονα πισω σου!!!

mariopol είπε:
Ι know! τα κιτρινα ειναι προβλημα (που να δεις εγω τι τραβαω με τα τελαρα)

Παντως για φωτογραφια (χωρις εξοπλισμο και photoshop) to kalytero einai mallon σε εξωτερικο χώρο, με λιγο ηλιο να σκαει στο τοιχο του γειτονα πισω σου!!!
Οκέηκ θα το κάνω έτσι όταν τελέψουν και τα ντουκόχαρτα!

τελειώνω με τα ντουκόχαρτα ελπίζω αύριο να συναρμολογήσω ,stay tuned..

Λίγο τρίψιμο μπροστά και αρχινάμε ηλεκτρικά...

DSC00367.jpg

H κιθάρα έγινε ματτ όπως σκόπευα εξαρχής (για πιο vintage look) και σκοπεύω με τον καιρό να την ρελικάρω και λίγο

τα νερά δεν μπόρεσα να τα κάνω λιγότερο see through ,το βερνίκι είναι λεπτό αλλά ανθεκτικό και δεν σκοπεύω να το χονδρύνω άλλο...

Αν ακολουθούσα αυτόν τον δρόμο θα είχα τελειώσει δύο εβδομάδες νωρίτερα...

Σχόλια για διορθώσεις??? πριν αρχίσω να κουμπώνω μαγνήτες ??? ;) ;)

Αν το χρώμα είναι όπως το βλέπουμε στη φωτό είναι ωραιότατη. Βάλε και μια από το

headstock ;). Tα cavities των μαγνητών γιατί δεν τα έσκαψες επίπεδα για να έχεις

μεγαλύτερα περιθώρια ρύθμισης του ύψους?

bihlas87 είπε:
Αν το χρώμα είναι όπως το βλέπουμε στη φωτό είναι ωραιότατη. Βάλε και μια από το

headstock ;). Tα cavities των μαγνητών γιατί δεν τα έσκαψες επίπεδα για να έχεις

μεγαλύτερα περιθώρια ρύθμισης του ύψους?
έτσι όπως τα έχω σκάψει είναι στα κατώτατα όρια το έχω μετρήσει αρκετές φορές, μόνο ψηλά μπορούνε να πάνε (έχω περάσει γέφυρα χορδές κλπ) γενικά μου αρέσει ο 'βιδωμένος' στο σώμα μαγνήτης έχει καλύτερο coupling (ti mas les twra αργυταρρρ...)

Και ένα teaser της προόδου....

Αρχίζω και ιδρώνω!

DSC00369.jpg

Trending...

Νέα θέματα

Back