Les Paul Special project !

mkm είπε:
Πολύ ωραίο βγήκε το χρώμα :)

Έχε το νού σου όταν στο τέλος θα σετάρεις την κιθάρα γιατί αυτό το μικρό κομματάκι που πρόσθεσες ενδέχεται να κεκολλήσει και να "φουσκώσει" προς τα πάνω όταν θα ρυθμίζεις το truss rod. Ίσως χρειαστεί να το σφίξεις με κάτι...

Δεν ξέρω γιατί γίνεται...αλλά γίνεται ;)
Δεν το διευκρίνησα ,αυτό το κομμάτι είναι απλά μία πολύ λεπτή φλούδα καπλαμά κέδρου ,από κάτω έχει μασίφ μαόνι (από το κανάλι). Εκτός αν εννοείς ότι θα φουσκώσει ο καπλαμάς οπότε θα έχω το νου μου !!

Παίδες σας ευχαριστώ όλους με έχετε σώσει από κακοτοπιές με τις συμβουλές σας!!!

nasokosm είπε:
Δείξε αυτοσυγκράτηση!!!

Η βιασύνη να τελειώσει το όργανο καμμια φορα οδηγεί σε λάθη, για αυτές τις στιγμές ζούμε..

Βήμα βήμα

Αξιος!
Λέω να συγκρατηθώ ,δεν αξίζει να χαλάσεις τόσο κόπο τώρα στο τέλος!!! θενξ!  ;D

argytar είπε:
Δεν το διευκρίνησα ,αυτό το κομμάτι είναι απλά μία πολύ λεπτή φλούδα καπλαμά κέδρου ,από κάτω έχει μασίφ μαόνι (από το κανάλι). Εκτός αν εννοείς ότι θα φουσκώσει ο καπλαμάς οπότε θα έχω το νου μου !!
Το κατάλαβα ρε συ ότι θα έχει και κάτι άλλο απο κάτω ;)...

Ενδέχεται όμως να ξεκολλήσει ότι είναι απο το truss rod και πάνω.

Και έγώ ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι το είχα κάνει σε μία κιθάρα με ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο hardware και ξεκόλλησε (φούσκωσε) όλο το πρόσθετο κομμάτι...και άντε να το φτιάχνεις μετά...

...γι' αυτό άλλωστε και σπεύδω να σε προειδοποιήσω.

Μην φανταστείς τίποτα τεράστιο αλλά και μισό χιλιοστό να φουσκώσει θα κάνει μπάμ με το βερνίκι.

Ίσως να συμβαίνει γιατί το πρόσθετο κομμάτο ξύλου εκεί μέσα δεν έχει συμπιεστεί κατά την κόλληση, όπως σε άλλες περιπτώσεις κόλλησης ξύλου και η κόλλα να μην αποδίδει σωστά...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
argytar είπε:
πολύ ωραία αλλά έντονα μαύρα και θα βγει πολύ Αριανίδικη η κιθάρα και δεν είμαστε για τέτοια...
ΟΛΕ!

Φαίνεται πολύ ωραία και καταλαβαίνω την ανυπομονησία σου.

Βλέπω ότι έχεις σηκώσει πάντως όλο το Stewmac. Πόσο υπολογίζεις να σου έχει κοστίσει έως σήμερα η κιθάρα;

RayDTutto είπε:
ΟΛΕ!

Φαίνεται πολύ ωραία και καταλαβαίνω την ανυπομονησία σου.

Βλέπω ότι έχεις σηκώσει πάντως όλο το Stewmac. Πόσο υπολογίζεις να σου έχει κοστίσει έως σήμερα η κιθάρα;
Μπα μη νομίζεις , αυτά τα έχω πάρει στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια λίγα τη φορά.

Θα κάνω τελικό απολογισμό αλλά δε θα βάλω και τα εργαλεία μέσα... αλλιώς έπαιρνα vos!! (που λέει ο λόγος)

Ναι ρε συ. Λάθος έκφραση. Άσχετα τα δύο.

Να σου στείλω και κανα αυτοκόλλητο του Άρη να βάλεις; ;)

RayDTutto είπε:
πισω γοριλα...    ;D ;D ;D

να το μαγαρισεις τοσο ωραιο οργανο!

Αργυρη, απλα τα σεβη μου!... 

Το γεγονος οτι παρακολουθουμε την εξελιξη της απο ...κουτσουρο, πιστευω μας εχει κανει ολους να την νιώσουμε ...παιδι μας!  ;D ;D ;D

Ετσι, αν ηθελες, δεν θα ειχα κανενα προβλημα να γινω αναδοχος των ηλεκτρικων της... 

Οσον αφορα στη βαφη, αυτο που χρησιμοποιησα εγω ηταν αυτο:

83_250x_true_AQUA_COMBI-CLOU_Lack-Lasur_L17_750ml_600x800px.jpg

το οποιο δεν χρειαστηκε "κλεισιμο".

Ειχα ριξει θυμαμαι πολλα λεπτα χερια με ενδιαμεσο τριψιμο σε μερικες περιπτωσεις, προς το τελος ετριβα απαλα με ψιλα υγρα ντουκοχαρτα και τελος το γυαλισα με ...περιστρεφομενο μαλλι (Buffer). Απλα ετσι θελει πολυ απαλες κινησεις γιατι αν βαλεις πολλη δυναμη παιρνει το χρωμα.

RayDTutto είπε:
Ναι ρε συ. Λάθος έκφραση. Άσχετα τα δύο.

Θα σε στεναχωρήσω RAY αλλά μέχρι και το Λύκειο μεγάλωσα στην τούμπα οπότε καταλαβαίνεις τι ομάδα είμαι! (αν και δεν ασχολούμαι για να λέμε και την αλήθεια)

alderbody είπε:
Το γεγονος οτι παρακολουθουμε την εξελιξη της απο ...κουτσουρο, πιστευω μας εχει κανει ολους να την νιώσουμε ...παιδι μας!  ;D ;D ;D

Ετσι, αν ηθελες, δεν θα ειχα κανενα προβλημα να γινω αναδοχος των ηλεκτρικων της... 

Οσον αφορα στη βαφη, αυτο που χρησιμοποιησα εγω ηταν αυτο:

83_250x_true_AQUA_COMBI-CLOU_Lack-Lasur_L17_750ml_600x800px.jpg

το οποιο δεν χρειαστηκε "κλεισιμο".

Ειχα ριξει θυμαμαι πολλα λεπτα χερια με ενδιαμεσο τριψιμο σε μερικες περιπτωσεις, προς το τελος ετριβα απαλα με ψιλα υγρα ντουκοχαρτα και τελος το γυαλισα με ...περιστρεφομενο μαλλι (Buffer). Απλα ετσι θελει πολυ απαλες κινησεις γιατι αν βαλεις πολλη δυναμη παιρνει το χρωμα.
Εννοείται είσαι ανάδοχος! Ακολούθησα την πρότασή σου για super pots οπότε μόλις σήμερα παρέλαβα!!

;)

DSC00324.jpg

τελικά πήρα πολυουρεθάνη (βρωμοκόπησε το υπόγειο και η είσοδος της πολυκατοικίας γμτ)

DSC00322.jpg

ανέμειξα με λίγο χρώμα κίτρινο και πέρασα πρώτο χέρι sealer...

DSC00323.jpg

Σα να μουσταρδίζει και όλο πιο αριανίδικη γίνεται...ευελπιστώ το sealer με το χρώμα να καλυψει τη μαυρίλα των νερών του Κορίνα....

με πινελο περασες το sealler ?

αραγε ειμαι ο μανδικος που πιστευω οτι συννουσιαζει και ραπιζει η κιθαρα ασχετα αν εισαι φαν της φεντερ ή αλλης μαρκας ? :D :D

ΜΠΡΑΒΟ ρε Αργυρη ~!!!! απλα ΜΠΡΑΒΟ

messalion είπε:

αραγε ειμαι ο μανδικος που πιστευω οτι συννουσιαζει και ραπιζει η κιθαρα ασχετα αν εισαι φαν της φεντερ ή αλλης μαρκας ? :D :D

Οχι και γω το πιστεύω Μου χα χα χα χα χα (πλακίτσα)

λίγο που έπαιξα τα καντίνια σκάνε πολύ ωραία ... και τα μπεντζ βούτυρον...

Αντε να τελειωνει το βαψιμο!

Με πινέλο Χρήστο ναι , άστα να πάνε , πέφτει τρελό τακα τακα  :o :o :o

σα να σκουπίζεσαι με κομφετί χε χε χε πάντως τώρα που βάφτηκε άρχισε να 'δείχνει΄ εν τω μεταξύ ήρθαν και τα ηλεκτρικά οπότε έμεινε (μετά το βάψιμο) ΜΟΝΟ Η ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ!!  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

mkm είπε:
Τα superpots απο πού τα πήρες? απευθείας απο RS?
το headstock με προβληματίζει και μένα... Έχω βάλει την πέρλα της γνωστής εταιρίας αλλά είναι καλυμμένη με μαύρο στόκο...(δεν έβαλα sealer ακόμα από μπροστά) μην ξενερώσετε--- για μένα είναι η κιθάρα ---ήθελα να είναι κοντά σε αυτή που ήθελα να αγοράσω και προσπάθησα να την κλωνοποιήσω... εν πάσει περιπτώσει μπορεί να καρφώσω από μπροστά καμιά οβάλ brass πλακέτα  α λα Γρετς (μετα το 66 6120 chet atkins κλπ) που να λέει (ξέρω γω τι θα λέει - θα δούμε)

τα σουπερ ποτς τα παρηγγειλα όταν ειδα ότι η rs έχει 25% έκπτωση σε όλα της τα είδη για τις εορτές ! οπότε μπήκα online και τα τσίμπησα σε 8-9 μέρες έφτασαν...

Έχω πελαγώσει μιλάμε με τα βαψίματα ,έγινε σαν παρδαλό κατσίκι με το σήλερ και πρέπει να τρίψω μπας και βρω σωστό ομοιόμορφο χρώμα... αύριο πάλι, τώρα μου ανέβασε την πίεση το πρότζεκτ.

στο τέλος ώμος που θα την έχεις έτυμη θα έχεις μεγαλύτερη (χαρά)δεν υπάρχει κάποια λέξη που να τ περιγράφει που μετά από τόσα κ τόσα στο τέλος την έφερες εκεί που ήθελες.. ανυπομονώ να την δω τελειωμένη.

messalion είπε:

Ακομα και μονο να συγκεντρωσεις τα καταλληλα εργαλεια για αυτη τη δουλεια θελει τεραστιο ψαξιμο...ποσο μαλλον να τα χρησιμοποιησεις,να το κανεις και σωστα και να βγαλεις και αποτελεσμα(και να ειναι και καλο).Δεν ξερω ποσες κιθαρες εχει....καταστρεψει :P το παιδι για να βγαλει τετοιο αποτελεσμα με την συγκεκριμενη αλλα το αποτελεσμα σιγουρα ειναι απαιχτο.

μια απορια μονο...το RS πιο καταστημα ειναι?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back