Λέω να πιάσω το μπάσσο...

IraklisZS

Μέλος
Πόντοι
38
Τελευταία ολοένα και περισσότερο με ψήνει η ιδέα να αρχισω να μαθαινω μπάσσο.

Με την κιθάρα έχω ξενερώσει κυρίως γιατί ειναι πολύ δύσκολο να βρώ κάπου να παιξω και εχω καταλάβει πως το να παιζω με άλλους ειναι βασική προυπόθεση για να προχωρήσω σε ένα όργανο. Στο σπίτι μόνος βαριέμαι.

Σχεδόν όλος ο εξοπλισμός μου της κιθάρας έχει ήδη φύγει (μονο ο ενισχυτης εχει μεινει πια αλλα κι αυτός ειναι στις αγγελίες) οπότε μου μένει να αρχίσω να σκέφτομαι τι μπάσο, τι ενισχυτη μπάσσου κλπ.

1) Τι μπάσο? Το πάω κυρίως για funk και stoner. Long - medium - short scale? 4 - 5 χορδες? active - passive? Από λεφτά σκέφτομαι σε φτηνό και αξιοπρεπές, με μεταχειρισμένο δεν έχω προβλημα, αρκει να μου πειτε τι να προσέξω κατά την αγορά. Ας πουμε γυρω στα 200.

2) Τι ενισχυτή? Λέω να πάρω ενισχυτή για σπίτι μόνο αρχικά, για να μάθω και μια που αν χρειαστεί να παιξω δυνατά σε καμια πρόβα έχω να δανειστώ ενισχυτη φιλου. Πόσα βαττ?

3) Σε δάσκαλο δε σκοπεύω να πάω. Έχετε να μου προτείνετε τιποτα διαδυκτυακό? Καμια "must" σειρά βιντεο στο youtube που δεν έχω ανακαλύψει?

4) Ό,τι άλλο συμβουλευτικό έχετε να μου πειτε

ευχαριστώ!

IraklisZS είπε:
Με την κιθάρα έχω ξενερώσει κυρίως γιατί ειναι πολύ δύσκολο να βρώ κάπου να παιξω και εχω καταλάβει πως το να παιζω με άλλους ειναι βασική προυπόθεση για να προχωρήσω σε ένα όργανο. Στο σπίτι μόνος βαριέμαι.
Και αποφάσισες βρε Ηρακλή να αρχίσεις μπάσο;  :o

Γιατί όχι τούμπα ας πούμε;  ;D

Παρε ενα μεταχειρισμενο Classic Vibe Jazz Bass ή P Bass & θα εισαι μια χαρα (ολος ο σοβαρος κοσμος με Fender μπασα παιζει και εσυ φαινεσαι σοβαρο παιδι.. ;D).. ;D

ενισχυτη οτι και να παρεις μια χαρα θα ειναι για το σπιτι,στη χειροτερη κρατας και τον ενισχυτη κιθαρας που εχεις αν δεν μπορεσεις να τον πουλησεις & χρησιμοποιεις αυτον δε χαλασε δα και ο κοσμος..

η συμβουλη μου παικτικα ειναι να μαθεις να παιζεις για το κομματι και να μαθεις καλα τις ΚΛΙΜΑΚΕΣ για να μπορεις να βγαζεις ενδιαφερουσες ΜΠΑΣΟΓΡΑΜΜΕΣ που ειναι και το σημαντικοτερο για ενα μπασιστα.

α,επισης μαθε να παιζεις και με τα δακτυλα αλλα και με πενα.  

οντως οι μπασιστες ειναι πιο δυσευρετοι απο τους κιθαριστες αλλα δεν ξερω αν το μπασο θα σε βοηθησει να παιξεις με μπαντα περισσοτερο απο οτι η κιθαρα...

τα τσακαλια του νοιζ ειναι παντα σε ετοιμότητα βλέπω! ;D

απο πνευστά εδώ και ένα χρόνο ασχολούμαι με το πιο φοβερό πνευστό που υπάρχει (την τρομπέτα φυσικά). Η τουμπα νομίζω δε θα με βολέψει λόγο βάρους ;D

θα ήθελα κάτι σε ηελκτρικό έγχορδο για να μου φύγει η κάψα, και το μπάσο πάντα μου άρεσε, νομίζω πως αν μάθω 2 πράματα απο τεχνική θα είμαι καλός γιατί πάντα είχα μια έφεση στα συνοδευτικά όργανα

classic vibe κοιταζα κι εγώ απλά δεν ήξερα αν συμβαινει ό,τι και στις αντιστοιχες κιθάρες, δηλαδή οτι είναι σχεδόν μονοδρομος στα λεφτά τους.

Τι προσέχει κανείς οταν παίρνει μεταχειρισμένο μπάσο?

τι διαφορές έχει το jazz απο το precission?

classic vibe κοιταζα κι εγώ απλά δεν ήξερα αν συμβαινει ό,τι και στις αντιστοιχες κιθάρες, δηλαδή οτι είναι σχεδόν μονοδρομος στα λεφτά τους.

Λίγο πολύ.

Τίποτα δεν είναι μονόδρομος αλλά σίγουρα είναι καλός δρόμος

Αν παίζει, το χρώμα και αν σε βολεύει το μπράτσο (το οποίο δεν θα χει "πάρει")

Μαγνήτες, σχήμα σώματος, πιο λεπτό μπράτσο το Jazz.

δηλαδή οτι είναι σχεδόν μονοδρομος στα λεφτά τους.
ειναι ,τα αλλα μπασα αλλωστε σε αυτες τις τιμες εχουν ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ μειονεκτημα ..ΔΕΝ ειναι Fender... ;D (pb,jb)

ετσι κι αλλοιως που να ρισκαρεις τωρα με μη δοκιμασμενα πραματα...παρε εκει ενα

jb ή pb που το ξερεις και το εμπιστευεσαι... ;)   

classic vibe? τελεια ειναι,οποτε δεν χρειαζεται να προσεξεις τιποτα,κοιτα μονο μη λειπει κανα κομματι...κσυλο ;D

παιξε και με τα δυο να δεις πιο σου αρεσει,το jazz θα σου φανει πιο...κιθαρα σε σχεση με το κτηνος το PB... ;D

αν θες να ...ροκ  παντως το PB ειναι το all time classic ....με το JB μπορεις ομως να κανεις και του τανγκ... ;D

Δεν έχω καταλάβει...όπως και οι 2 που σου δίνουν συμβουλές ;D ;D...θέλεις να μάθεις κάποιο όργανο? ή να παίξεις σε μπάντα?

...γιατί εάν ξενέρωσες με τη κιθάρα που έχει 6 χορδές... :-X

IraklisZS είπε:
ψάξε στο youtube για

bass precision vs. jazz

...για να δεις και να ακούσεις τις διαφορές.

IraklisZS είπε:
θα ήθελα κάτι σε ηελκτρικό έγχορδο για να μου φύγει η κάψα, και το μπάσο πάντα μου άρεσε, νομίζω πως αν μάθω 2 πράματα απο τεχνική θα είμαι καλός γιατί πάντα είχα μια έφεση στα συνοδευτικά όργανα
Για χαμηλό ρίσκο και να "φυγει η κάψα", κάνε μια δοκιμή και στο παρακάτω μπασάκι:

http://www.pcmajor.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_css.tpl&product_id=6178&category_id=52&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=56

Πολύ οικονομικό αλλά η VGS εχει καλά standards, καμιά σχέση με άλλα μπασάκια σε αυτά τα χρήματα που έχουν ό,τι να'ναι υλικά...

Γενικά, ψάξε το λίγο καθώς θα πετύχεις used και νέα μπασάκια αξιόλογα σε πολύ καλές τιμές πλέον.

marathon είπε:
...γιατί εάν ξενέρωσες με τη κιθάρα που έχει 6 χορδές... :-X
Είσαι αργός παππού.

Το ζήτημα το ανέφερα στο δεύτερο post

το παλικάρι είνι προφανώς Homo Musicalis και θέλει να μάθει και να παίζει όσα περισσότερα μπορεί.

Άστο. Προχωρήσαμε.

audiokostas είπε:
Άστο. Προχωρήσαμε.
Αν προχωράτε έτσι...τον κάψατε...

Παλικάρι μου...πάρε ένα τέτοιο

http://www.ebay.com/itm/Roland-GR-20-Guitar-synth-processor-100-condition-w-roland-cables-/171013345036?pt=Guitar_Accessories&hash=item27d1308f0c

και θα έχεις και μπάσο, και κιθάρες και τρομπέτες...και θα μπείς και σε συγκρότημα ;)

και ούτε άλλους ενισχυτές ούτε τίποτις 8)

ευχαριστώ παιδιά για τη βοήθεια!

με την κιθάρα ξενέρωσα γιατι εφτασα σε ένα επίπεδο που για να το ξεπεράσω θα έπρεπε να παιζω μαζι με άλλους γιατι το απαιτούμενο practice στο σπίτι θα έπρεπε να είναι πολύωρο πλέον και άρα βαρετό για μένα.

με τη μπάντα μου εχουμε 2 κιθαριστάρες ήδη οπότε εγώ παιζω ντραμς ;D και να βρω άλλη μπάντα σα κιθαρίστας δυσκολο γιατί δε παιζω μέταλ και γιατι κανεις δε ψαχνει κιθαρίστα, οποτε ο εξοπλισμός της κιθάρας έμενε αχρηστος και ήταν και πολύ ακριβός για να τον χρησιμοποιώ για να εκτονώνομαι σπιτι μονος μου ;)

με το μπάσο σκοπευω να κατσω μονος μου να μαθω καποια πράγματα και μετα να ψάξω καπου να παιξω που πιστευω θα ειναι πιο ευκολο σα μπασιστας

υπάρχουν καποια classic vibe στις αγγελιες απο ό,τι είδα, μολις φυγει ο ενισχυτής και έχω καποια λεφτά θα ξεκινήσω τις διαδικασίες δοκιμής.

κάτι έχει παει το αφτί μου για "dead spots" σε κάποια φτηνα μπάσα, αυτά έχουν βάση ή είναι αντιστοιχα με αυτά που λεγονται για της κιθαρες και έχουν αμεση σχεση με ξυλα και Mojo?

ευχαριστώ και πάλι παιδια!

IraklisZS είπε:
κάτι έχει παει το αφτί μου για "dead spots" σε κάποια φτηνα μπάσα....
Μπαα. Και στα "ακριβά" υπάρχουν (λέγε με Fender)

Κάπου διάβασα και σε μία αγγελία κάτι σαν "an exact masterbuilt replica of vintage F**der bass, so meticously implemented that on C one can hear the exact dead spot like the originals".  ;D ;D

Είμαι σίγουρος ότι ξέρεις να παίζεις πολύ καλά (κλιμακες, νότες, δεξιότητα κλπ) αλλά έχε στο νού σου ότι το παίξιμο στο μπάσο θέλει τη δική του νοοτροπία και δεν είναι απλώς "μια κιθάρα με λιγότερες και πιο μπάσες χορδές."

Θεωρώ ότι τα ακούσματα είναι το παν. ;)

πω με αυτο το θεμα που ανοιξα και ετσι που διαβαζω τις συμβουλες σας για καινουριο οργανακι πλέον ανυπομονώ!

;D

IraklisZS είπε:
πω με αυτο το θεμα που ανοιξα και ετσι που διαβαζω τις συμβουλες σας για καινουριο οργανακι πλέον ανυπομονώ!
Εγώ θα έλεγα πρώτα να πας μια βόλτα στα μαγαζιά και να δεις τι σημαίνει στο χέρι σου και στο αυτί σου Jazz, Precision και ότι άλλο (γιατί υπάρχουν και πολλά άλλα) σε φωτίσει ο Θεός του Μπάσου και μετά να προβείς σε αγορές.

IraklisZS είπε:
νομίζω πως αν μάθω 2 πράματα απο τεχνική θα είμαι καλός γιατί πάντα είχα μια έφεση στα συνοδευτικά όργανα
Καλησπέρα,

Νομίζω πως άρχισες λάθος και είναι καλύτερα να συνεχίσεις την τρομπέτα. Η αντίληψη αυτή περί του οργάνου θυμίζει 14χρονο που δεν τα κατάφερε στην κιθάρα και θα βολευτεί "συνοδεύοντας" τον διπλανό του στο θρανίο που έβγαλε το σόλο από το smoke on the water-άρα έχει ταλέντο. Έχει φιλοσοφία και λογική το μπάσο που δυστυχώς λίγοι τα καταλαβαίνουν, μεταξύ αυτών και πολλοί "μπασίστες"

ΜΦΧ

Vac είπε:
Καλησπέρα,

Νομίζω πως άρχισες λάθος και είναι καλύτερα να συνεχίσεις την τρομπέτα. Η αντίληψη αυτή περί του οργάνου θυμίζει 14χρονο που δεν τα κατάφερε στην κιθάρα και θα βολευτεί "συνοδεύοντας" τον διπλανό του στο θρανίο που έβγαλε το σόλο από το smoke on the water-άρα έχει ταλέντο. Έχει φιλοσοφία και λογική το μπάσο που δυστυχώς λίγοι τα καταλαβαίνουν, μεταξύ αυτών και πολλοί "μπασίστες"

ΜΦΧ
Νομίζω ότι στο Noiz ξέρουμε αρκετά τον IraklisZS ώστε να καταλαβαίνουμε ότι μάλλον δεν εμπίπτει στην κατηγορία που (δυστυχώς πετυχημένα  ;D) περιγράφεις.

νομίζω πως αν μάθω 2 πράματα απο τεχνική θα είμαι καλός γιατί πάντα είχα μια έφεση στα συνοδευτικά όργανα
και ΜΠΡΑΒΟ σου για αυτο.

το μπασο που ΦΥΣΙΚΑ και ειναι ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ οργανο (κανεις ανθρωπος που ειναι στα...καλα του δεν θα δωσει λεφτα για να παει να ακουσει...σολο μπασο.. ;D ;D) ειναι ο κορμος ενος τραγουδιου και οποιος μπασιστας ξερει να ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ σωστα εχει και τις περισσοτερες δουλειες... ;)

Vac είπε:
θυμίζει 14χρονο που δεν τα κατάφερε
...τι να πούμε και για τον Τρόλλευ...που ξεκίνησε μπάσο...αλλά δεν έχουμε νέα του...στο συγκεκριμένο όργανο! ;) ;D ;D

ΥΓ. Να τον δώ σε συγκρότημα...να σκίσω ΟΛΕΣ τις παρτιτούρες!! ;D ;D ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back