Λαμπάτος ενισχυτής με καλό bluesy ήχο

COSMIC22

Νέο μέλος
Πόντοι
6
γεια σε ολους,μου συστησε εναν φιλος τον ιστοτοπο σας και οντος ειναι ολα τελεια εδω,εχοντας διαβασει πολλα θεματα που αφορουν το δικο μου εχω ηδη κατατοπεισθει

για αυτο που ψαχνω(εναν λαμπατο ενισχυτη οχι πολυ ακριβο)απλως θελω την βοηθεια σας να κατασταλαξω σε καποιον,παιζω blues 3 χρονια σε εναν τρατζιστορατο ενισχυτη μαρκας force αλλα δεν...,οι ενισχυτες που με ενδιαφερουν ειναι

kustom defender

blackheart handsome devil

laney lc15

peavey windsor studio

epiphone valve senior

αν υπαρχει κατι αλλο σε αυτα τα επιδεδα χρηματων ευπροσδεκτο,η αγορα θα γινει μεσω καποιου ηλεκτρονικου καταστηματος.

ευχαριστω πολυ   

Αφού κατατοπίσθηκες (with all due respect) δεν πας να τους ακούσεις  (εκτός του senior) με τη κιθαρουλα σου και τα φιλαράκια σου και να γυρίσεις εδώ πιο κατασταλαγμένος;

Λέω εγώ τώρα, πάντα φιλικά.

Σε βλέπω αρκετά κατασταλαγμένο (πολύ καλό αυτό). Ο Kustom θα ήταν η προσωπική μου επιλογή, με ωραίο καθαρό που θα μπορέσεις να το εκμεταλλευτείς με το κατάλληλο bluesy πεταλάκι, ή και με το δικό του θαυμάσιο "γρεζάκι". Στα συν του ότι μπορείς να του αλλάξεις τελικές λάμπες (μεταξύ 6L6 και EL34), με προσωπική προτίμηση - όσο και αν περίμενα το αντίθετο - τις EL34.

O Βlackheart καλή επιλογή αλλά τσιρίζει λίγο στα αυτιά μου και είναι λίιιιγο ψυχρός και icepicky, κάτι που θα βελτιωθεί σίγουρα με μια αναβάθμιση στις λάμπες που φοράει.

Ο Laney δεν μου αρέσει ιδιαίτερα - λίγο "ψόφιος" και με όχι τόσο ζωντανά/"ζουμερά" καθαρά όσο οι άλλοι. Πάντα σαν προσωπική γνώμη.

Ο Peavey θα βγάλει ωραίο δικό του overdrive, αρκετά bluesy, αλλά δεν θυμάμαι τι κάνει στα καθαρά. Δεν πρέπει να έχει ικανοποιητικό headroom, αλλά αν δεν χρειάζεσαι διαμαντένια καθαρά σε υψηλές (έως πολύ ψηλές) εντάσεις αυτό δεν θα σε απασχολήσει. Εξαιρετική ευελιξία (και ιδιαίτερα σπάνια σαν χαρακτηριστικό) σου δίνει το γεγονός ότι μπορούν να αλλάξουν οι τελικές λάμπες σε 6L6GC, 6550, 6CA7, KT88 ή KT66.

Ο Epiphone αναμένεται να σκάσει μύτη προσεχώς.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Να ρωτήσω και εγω με την σειρά μου..... ο Peavey Classic 30 λέει για blues & rock ?

Μια από τις πιο κλασσικές και ωραίες λύσεις που με τα καθαρά τους και το ελαφρύ od που βγάζουν χτυπάνε στα ίσια ενισχυτές πολλαπλάσιας τιμής... Πριν σκάσει μύτη η θύελλα με τους φτηνούς λαμπάτους των τελευταίων ετών, αυτός μαζί με τον Hot Rod Deluxe ήταν οι δυο default λύσεις "χαμηλού" μπάτζετ (εντός ή εκτός εισαγωγικών - ότι προτιμάτε) για ωραιότατα καθαρά που αναδεικνύουν και πετάλια.

lsega είπε:
Να ρωτήσω και εγω με την σειρά μου..... ο Peavey Classic 30 λέει για blues & rock ?
Λέει!

και γενικα κοιτα και τα υπολοιπα βιντεακια του τυπου...

φιλε audiokosta ειμαι απο επαρχια και η δουλεια μου δεν μου αφηνει πολλες ωρες ελευθερες ουτε καν Κυριακη,για αυτο ζηταω την γνωμη σας ετσι ωστε να τον παραγγειλω απο εξωτερικο.απο αυτα που εχω διαβασει μηπως τα 50w ειναι πολλα?σιγουρα προβα ειναι μια χαρα αλλα τι γινετα οταν θα παιζω και στο σπιτι?θα μπορω να ακουω την χροια της λαμπας η θα παιζω παντα στο 1.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
COSMIC22 είπε:
φιλε audiokosta ειμαι απο επαρχια και η δουλεια μου δεν μου αφηνει πολλες ωρες ελευθερες ουτε καν Κυριακη,για αυτο ζηταω την γνωμη σας
........ και σου δίνω τη συγγνώμη μου.
Από την άλλη να επιμείνω ότι αφού κάνεις shortlist τα 2 - 3 μηχανήματα που θεωρείς από τις γνώμες που διάβασες ότι μπορεί να σε εκφράζουν, να πας σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο να τους δοκιμάσεις, άσχετα από που θα τους αγοράσεις.

Δεν έχουμε όλοι τα ίδια αυτιά.

Τα 50W είναι υπεραρκετά. Τώρα για το σπίτι και εξάσκηση είναι αλήθεια ότι τζάμπα θα καίει η λάμπα (των 50W). Αλλά μια χαρά θα παίζει και χαμηλά. Δεν θα ακούγεται το ίδιο αφού, ε πως να το κάνουμε, η κιθάρα θέλει και τις (λογικές) εντάσεις της.

Ο Kustom στα €400 που τον άκουσα στον Κουρμπή (και όχι με ιδανικές συνθήκες) είναι και η προσωπική μου επιλογή.

Και οι EL34 είναι πάντα λάμπες μαγικές.

φιλε δεν εγινε κατι για να ζητας συγνωμη εγω δεν εξηγηθηκα σωστα,θα προσπαθησω αν γινεται να ανεβω Αθηνα αν και ειναι πολυ δυσκολο,βλεπω πως ο kustom ειναι η επιλογη σας και τα 400 ευρω ειναι πολυ καλη τιμη,θα περιμενω και τον epiphone να βγει στην αγορα,αρα ειμαι αναμεσα στους:kustom defender-blackheart handsome devil-epiphone valve senior.

Βαλε κανα ψιλο ακομη ή βρες απο κανα αλλο @ο χερι απο το φορουμ και χτυπα τον (κατα τη γνωμη μου ) καλυτερο α'αυτη την κατηγορια Fender Blues Jr.  8)

Και ο Pro καλος ειναι  ;)

Α!Ξεχασα να σου πω οτι καλο ειναι οτι παρεις να εχει και καποια μεταπωλητικη αξια  ;)

λοιπον εγω χτηπησα αυτον http://www.laney.co.uk/show_prod.php?prod=vc15-110 (ριξε μια ματια και στο βιντεο) και ειναι εξεραιτικοος σε αυτα τα euro απο εδω http://www.dv247.com/search/0/0/ProductQuantity/Descending/laney%20vc-15/1/ (πριν απο 2 μηνες βεβαια ειχε 230 euros)

ξεχνα τον lc-15 μπρωστα του δεν κανει μια

πολυ καλα τα καθαρα του και τα βρομικα οσο χρειαζεται για τα blues.με ενα od εισαι πρωτος η ακομη και το footswitch του.για 15 αρης  στο σπιτι ειναι σουπερ.ε τωρα αν θες κατι πιο μεγαlο πανε στον vc-30 που ειναικαι ακομη καλητερος.τους προτηνω ανεπιφιλαχτα.δεν ειναι fender αλλα ειναι αξιοπρεπεστατοι και στεκονται μια χαρα για τα χρηματα τους

δεν ξερω αν το εχετε ακουσει αλλα εμαθα απο σιγουρη πηγη πως η laney σταματησε την παραγωγη του vc15-110 και γενικα ολη την σειρα vc δεν ξερω αν λεει κατι αυτο απλως το αναφερω ως πληροφορια,τωρα φιλε μια χαρα ακουγεται αλλα θελω κατι με 12'' μεγαφωνο.

Η προσωπικη μου επιλογη μεχρι 1000 ευρω ειναι αυτος http://www.dv247.com/invt/60998/ Εχει καλη κατασκευη και εμφανιση, 2 καναλια με γλυκο voicing, βαθος και ενα μεγαφωνο που ταιριαζει πολυ στο ηχοχρωμα του ενισχυτη. Το βασικοτερο, μπορεις να τον ανοιξεις στο σπιτι αρκετα.

studio54GR είπε:
http://www.thomann.de/gr/fender_65_twinreverb.htm

Αυτός τι λέει ρε παιδιά δεν είναι καλός?
Ένας από τους πιο γνωστούς και διαδεδομένους ενισχυτές της κιθαριστικής ιστορίας, διάσημος για το headroom του και για τα καθαρά του (πέρνα μια βόλτα από Wiki). Το μοντέρνο reissue είναι ωραίο αλλά όχι σαν τους παλιούς... Πολύ βαρύς, ορισμένοι τον αγαπούν για τα πετάλια τους και άλλοι όχι, και κυρίως χρήσιμος σε όποιον δεν κυνηγάει μετά μανίας τα απόλυτα καθαρά χωρίς "σπάσιμο" σε απάνθρωπες εντάσεις.

http://www.thomann.de/gr/fender_hotroddeville212.htm
Αυτόν τον έχει ένα φιλαράκι και είναι πολύ ευχαριστημένος....
Άλλος εξαιρετικά δημοφιλής. Ωραίος, ένα κλικ παραπάνω από τον Hot Rod Deluxe σε headroom, βατ και τιμή. Και οι δυο είναι πασίγνωστοι και best seller. Αποκλείεται να έχεις μπει σε κιθαρομάγαζο/προβάδικο/συναυλία/πανηγύρι και να μην τους έχεις πετύχει, όπως επίσης και σε παλαιότερες συζητήσεις.

Λοιπόν σε HRDeville άλλαξα μανίσιες λυχνίες μετά από...... 7 χρόνια!!!

Φίλος μου επαγγελματίας κιθαρίστας τον παίζει 4 μέρες την εβδομάδα Χ 5-6 ώρες την ημέρα και προχτές σταμάτησε να παίζει τελείως..... Μετά την αλλαγή πήρε τα απάνω του με την μία...  ;D  :D  ;D  :D  ;D

(Σχόλιο του κολλητού μετά την αλλαγή: κι όταν τον αγόρασα έτσι έπαιζε......)

Πως θες να παίζει ρε φίλε????

Κι εμείς κάνουμε 10 πρόβες και αλλάζουμε λάμπες !!!!!! και ρυθμίζουμε μικρομετρικά τα bias μπας και χάσει η Βενετιά βελόνι..... κι εκτός αυτού ρε παιδιά αν ακούγατε έναν ήχο που έχει ο άτιμος με την παρτκάστερ μου (tonerider Surfari σε σκάφος και μάνικα MM) θα κόψετε φλέβα....-είναι όμως και παικταράς ο άτιμος.

Γιατι νομιζεις οτι η Fender ρυθμιζε ποτε της (η ρυθμιζει και σημερα) το bias? ;D ;D

Σιγα μη καθοντανε ο Leo να ρυθμιζει το bias...κοτσαρε εκει τις λυχνιες και τους εστελνε για πουλημα (βεβαια τοτε οι λυχνιες ηταν δραματικα καλυτερες απο αυτες που φτιαχνονται σημερα αλλα και παλι...)

;D

για το θεμα του τοπικ και αναλογα το budget και τις απαιτησεις πιστευω πως οι καλυτερες λυσεις ειναι fender blues junior, fender blues deluxe, fender blues deville. Έχουν ολοι πολυ ομορφα καθαρα και ολοι μπορουν να βγαλουν εναν σπασμενο καθαρο-blues ηχο. Ο πρωτος με χρηση master volume-volume, οι δυο δευτεροι με τα βρωμικα τους καναλια. Εγω προσωπικα εχω τον blues deluxe (miu,1995) και ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τον ενισχυτη, τοσο οταν παιζω καρφι τη κιθαρα και στα δυο καναλια, οσο και οταν χρησιμοποιω πεταλια.

Superfunk είπε:
Γιατι νομιζεις οτι η Fender ρυθμιζε ποτε της (η ρυθμιζει και σημερα) το bias? ;D ;D

Σιγα μη καθοντανε ο Leo να ρυθμιζει το bias...κοτσαρε εκει τις λυχνιες και τους εστελνε για πουλημα (βεβαια τοτε οι λυχνιες ηταν δραματικα καλυτερες απο αυτες που φτιαχνονται σημερα αλλα και παλι...)

;D
Εν ολίγοις κι εγώ τα ίδια λέω.....

Το bias πλέον το ρυθμίζω με το αυτί τεντωμένο στον ήχο και με το μάτι (στις λυχνίες).

Φυσικά υπάρχει η σχετικά μεγάλη εμπειρία σε λυχνιοκατασκευές -αν δεν ξέρει κάποιος καλό θα ήταν να μην κάνει τα ίδια με μένα......

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back