Superfunk είπε:
και τωρα μετα απο το ευχαριστο αυτο..... ιστορικο break ;D επιστροφη στις ανατιναξεις λαμπων... ;D ;D
θα μπορουσες να μου εξηγησεις ΠΟΙΟ ακριβως λαθος ενος μεσου "χρηστη" (οχι... κατσαβιδακια

δηλαδη)θα μπορουσε να ..ανατιναξει εναν HRD (που εχει ετσι κι αλλοιως fixed bias) ?Υπαρχει δηλ. περιπτωση καποιος αλλαζοντας απλα λυχνιες και βαζοντας του νεες να τον...καταστρεψει? Δεν νομιζω....
Καταρχην, δεν ειπα τιποτα απολυτως για "ανατιναξη" κανενος ενισχυτη, η για καταστροφη του.
Ειπα απλα δυο παραδειγματα οπου ημουν μπροστα και ετυχε να σκασει λαμπα.
ΔΕΝ ειπα οτι μου τυχαινει καθε μερα, η οτι ειναι ευκολο να τυχει..
Μαλιστα για το δευτερο περιστατικο, ειπα και συγκεκριμενο μοντελο ενισχυτη και περιπου για ποιο λογο εγινε, το οποιο απανταει και στην ερωτηση σου.
Οποτε δυο τινα συμβαινουν…
Η εχεις 12 βαθμους μυωπια στο κάθε ματι και δεν ξερεις τι βλεπεις, η απλα δεν εχεις τελειωσει ακομα το δημοτικο και μπερδευεις τις λεξεις καταληγοντας σε ο,τι νοημα σου τυχει ενιοτε…
Επισης, οι σημερινες matched λαμπες, επιτρεπουν μια μικρη αποκλιση, συχνα της ταξης του +/-5%.
Σε παλιες πετυχαινω καποιες φορες (σπανια..), αποκλιση μια μοναδα επι 100%, και καποιες αλλες, τυχαινει η βελονα να πεφτει ακριβως στο ιδιο σημειο που εδειξε και η προηγουμενη λαμπα.
Εχει τυχει να ματσαρω ετσι, λαμπες που μου πουλησαν σε ποσοτητα, για μονες...
Οποτε τι unmatched αναφερεις και biased στο γαμο του καραγκιοζη για τα 50's και 60's..??
Επι του θεματος, δε θα εμπιστευομουν Vox τωρινο.
Μου φαινονται υπερτιμημενοι γι'αυτο που πουλανε ως ηχο.
Σε αλλες εταιρειες, εφοσον μιλαμε για bluesy ηχο, μπορεις να βρεις "καλυτερους".
Προσωπικη αποψη παντα...
- και να μην βγάλουμε τα παιδιά μας στα φανάρια για να τον πάρουμε (στα 350-400 άντε ας είναι και 2ο χέρι)
+1
Επισης καλο ειναι να δεις και εναλλακτικες σε μεταχειρισμενα.