Νάκας... Υπάρχει αρκετή εμπιστοσύνη για "τυφλή" αγορά;

Τους ρώτησες (αν ξέρουν με τι θήκη θα έρθει), μονο αυτο θα με απασχολούσε , όχι ότι δεν είναι τέλεια η μαυρη , αλλά η brown soft case...αυτό το ταμπά της ...θέλω να το φάω.... 😆

Αυτό που θέλω να πω αστειευόμενος, είναι ότι και ο καταναλωτής-πελάτης έχει ευθύνες. Πρέπει να έχει την ωριμότητα και την ευθύνη των επιλογών του. Παλιά ο σοφός λαός έλεγε ''μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδεν λάθος αναγνωρίζεται''.

Επίσης πολλοί εκμεταλλεύονται αυτή την πολιτική για να δοκιμάζουν προϊόντα τζάμπα ή για να το παίζουν ινφλουένσερς στο γιουτιούμπ και μόλις κάνουν το βίντεο στέλνουν το όργανο πίσω στον Θωμά (ο ψεύτικος και σκοτεινός κόσμος των influencers)...

Μεγειές! Μην ανησυχείς, η κιθάρα τα σπάει. Και δεν θα έχει ούτε neck dive ούτε τίποτα. Συγχαρητήρια for your purchase. Only a Gibson is good enough

'61 specs γιατί? Θέλεις να παίξεις μπουμερομουσική στυλ Μποναμάσα? Μια χαρά είναι οι μαγνήτες που έχει για hard rock καταστάσεις, και στο λέω εγώ που έχω SG με '61 μαγνήτες (έτσι έβγαινε το 2018) και θα προτιμούσα της δικιάς σου

Thanks!

Κυριότερα ήθελα να δοκιμάσω τους λαιμούς και των δύο, αν και γενικά είμαι ευπροσάρμοστος σε διαστάσεις: έχω και πολύ παχύ στην LP Studio, έχω και λεπτούς στις δύο Ibanez. Πιο πολύ ήθελα να τσεκάρω τάστα, δεν έχω ιδέα αν υπάρχει διαφορά μεταξύ τους.

Στο pıckguard, προτιμώ το μικρότερο της ΄61 ξεκάθαρα, αλλά δεν με χαλάει το μεγάλο της Standard.

Γέφυρα: προτιμώ την ABR της '61, από την μεγαλύτερη tuneomatic της Standard, αλλά περισσότερο και από τις δύο, προτιμώ την Faber locking ABR (μαζί με locking tailpiece) που έχω βάλει στην Les Paul. Το ίδιο σετ θα μπει στο μέλλον και στην SG, είναι μεγάλη μαγκιά το locking.

Καταλήγοντας στους μαγνήτες, αυτοί που έχω στην LP είναι κοντά στους '61 (είναι βασικά over-wound PAFs, σκέψου Billy Gibbons ξέρω 'γω) οπότε ήθελα τους πιο rock που έχει η Standard, το οποίο τελικά ήταν και αυτό που έγειρε την ζυγαριά υπέρ της Standard.

Τους ρώτησες (αν ξέρουν με τι θήκη θα έρθει), μονο αυτο θα με απασχολούσε , όχι ότι δεν είναι τέλεια η μαυρη , αλλά η brown soft case...αυτό το ταμπά της ...θέλω να το φάω.... 😆

Δεν τους ρώτησα, αλλά παντού στο internet βλέπω την μαύρη, οπότε... Φαίνεται τέλεια.

Δεν τους ρώτησα, αλλά παντού στο internet βλέπω την μαύρη, οπότε... Φαίνεται τέλεια.
Θα φανει.
Εγώ όταν τους ρώτησα, μουν ειπαν μαλλον μαυρη είναι (βαλιτσα).
Εγώ ηθελα καφε....αλλα οκ δεν ηταν deal breaker.
Τελικά ήρθε ....με brown case....και χοροπηδούσα..... 😆

Thanks!

Κυριότερα ήθελα να δοκιμάσω τους λαιμούς και των δύο, αν και γενικά είμαι ευπροσάρμοστος σε διαστάσεις: έχω και πολύ παχύ στην LP Studio, έχω και λεπτούς στις δύο Ibanez. Πιο πολύ ήθελα να τσεκάρω τάστα, δεν έχω ιδέα αν υπάρχει διαφορά μεταξύ τους.

Στο pıckguard, προτιμώ το μικρότερο της ΄61 ξεκάθαρα, αλλά δεν με χαλάει το μεγάλο της Standard.

Γέφυρα: προτιμώ την ABR της '61, από την μεγαλύτερη tuneomatic της Standard, αλλά περισσότερο και από τις δύο, προτιμώ την Faber locking ABR (μαζί με locking tailpiece) που έχω βάλει στην Les Paul. Το ίδιο σετ θα μπει στο μέλλον και στην SG, είναι μεγάλη μαγκιά το locking.

Καταλήγοντας στους μαγνήτες, αυτοί που έχω στην LP είναι κοντά στους '61 (είναι βασικά over-wound PAFs, σκέψου Billy Gibbons ξέρω 'γω) οπότε ήθελα τους πιο rock που έχει η Standard, το οποίο τελικά ήταν και αυτό που έγειρε την ζυγαριά υπέρ της Standard.

Γιατί θα έχει κάποια διαφορά το neck της κάθε κιθάρας? Δεν είμαι σίγουρος. 60s neck, δηλαδή όχι τύπου ρόπαλο έχουν οι SGs. Θα το συνηθίσεις σύντομα αφού είσαι ευπροσάρμοστος.

Τα τάστα επίσης είναι τα ίδια και προφανώς θα είναι τα ίδια με την LP σου πχ.

Pickguard προτιμώ και εγώ το μικρότερο, τώρα η διαφορά στην γέφυρα που εν είχα παρατηρήσει καν δεν ξέρω κατά πόσο έχει σημασία στην αίσθηση... η δε standard έχει grover locking tuners που τα προτιμώ από τα Gibson Deluxe. Η δε μετατροπή που θες να κάνεις... δεν ξέρω αν χρειάζεται, μια χαρά κρατάει στο κούρδισμα, να είχες κάποιο τρέμολο να πω ΟΚ αλλά αν αυτο σε ικανοποιεί εννοείται να το κάνεις!

Αφού η studio σου δεν έχει τους ίδιους μαγνήτες (490), ούτε να το συζητάς. Μια χαρά επιλογή είναι αυτοί αν θες να ροκάρεις.

Όπως και να 'χει, απόλαυσε την νέα σου Gibson. Only a Gibson is good enough ;)

@John Goumis

η '61 Standard έρχεται με slim taper neck ενώ η... στάνταρ Standard έρχεται με αυτό που ονομάζει η Gibson "rounded neck profile", το οποίο είναι μεν πιο παχύ από το slim taper, αλλά (σύμφωνα με όλα τα online reports) είναι λιγότερο παχύ από το " '50s rounded" (που έχει η LP μου, για παράδειγμα). Μάλιστα από ότι διαβάζω, πολλοί το θεωρούν εξαιρετικό και παραπονιούνται για ότι η Gibson δεν το έχει διαθέσιμο και σε περισσότερα μοντέλα. Ακούγεται ιδανικό για αυτό που θέλω σε μια SG. Είδωμεν...

Περισσότερα, με το καλό όταν την παραλάβω.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back