- Πόντοι
- 48
faded είπε:Το μεγάλο κοινό είναι το μπουζουκοκοινό (άντε και πυξ-λαξ)
ο έρμος δίνει το έναυσμα ενάντια στο ΔΝΤ και το μνημόνιο...
faded είπε:Το μεγάλο κοινό είναι το μπουζουκοκοινό (άντε και πυξ-λαξ)
Τι κάνει ο "μπάφος" σε ένα τραγούδι...bloody_sunday είπε:Πράγματι, το έχω διαπιστώσει κι εγώ αυτό (και το "κέφι για να ξεχαστούμε", και την αντιμετώπιση μόλις ακουστούν σε μπαράκι), αν και δεν είναι δόκιμη η φράση "αληθινά επαναστατικοί" - όχι μόνο είναι ανεδαφικό αλλά ακόμη κι αν μπορούσε να καθοριστεί, δεν νομίζω πως θα τους αφορούσε. Μια φορά με είχε πάει παλιά να τους δω στο Mike's Irish Bar ένας φίλος μου που τους ήξερε (πολύ πριν την επιτυχία τους), και μου έδωσαν την εντύπωση πως απολάμβαναν αυτό που έκαναν χωρίς να δίνουν δεκάρα για τον οποιονδήποτε χαρακτηρισμό...
To jamaican στυλ, που πλασάρουν, δε φημίζεται για την κατανάλωση chips.RayDTutto είπε:Αν έλεγε όμως "τρώω chips και παίζω pro" δε νομίζω να το είχε ακούσει κανείς.
Σε αντίθεση με το PRO που είναι το εθνικό παιχνίδι της Jahmekya;hadgi είπε:To jamaican στυλ, που πλασάρουν, δε φημίζεται για την κατανάλωση chips.
Τελος παντων, εξαρταται τι εννοει ο καθενας επαναστατικο. Δεν εννοω κιολας οτι.... αποτελουν δα και απειλη για την εννομη ταξη ;D ;D ;D .... Εξαλλου πως εχει αποδειχτει εδω και 50 χρονια πανω κατω - οσο κι η ιστορια του ροκ - επαναστατικη μπαντα = αντιδραση = ωθηση σε παραβατικοτητα = συμπαθεια και ταυτιση απο το ευρυ κοινο = εμπορικοτητα = αυτοαναιρεση απο την επανασταση.RayDTutto είπε:ΑΛΗΘΙΝΑ επαναστατικοί κιόλας; Έχω ακούσει καμιά δεκαριά κομμάτια τους, μπορεί να μην έχω εικόνα, αλλά επανάσταση δεν πολυείδα...
αυτο εννοουσα κατα βασην....μου έδωσαν την εντύπωση έξυπνα καλοδεμένης και πολύ άνετης μπάντας που απολάμβανε αυτό που έκανε χωρίς να δίνει δεκάρα για τον οποιονδήποτε χαρακτηρισμό...
Αυτό είναι ακριβώς το θέμα... ότι επειδή είναι spicy έγινε επιτυχία. Αν σκεφτούν να φτιάξουν το "ροκ της κρίσης", εκεί θα ποντάρουν. Κι όταν λέω πως έπιασε το σφυγμό μιας ολόκληρης γενιάς, δεν εννοώ πως το συμμερίζονταν - μπορεί όντως να θεωρούσαν αυτά που λέει δείγμα ύψιστης παρακμής - αλλά ότι απλά καταλάβαιναν με τη μια τι εννοεί. Μετά ή το αντιπαθούσαν ή γελούσαν μαζί του (δεν ξέρω τι θα ήταν σωστό - μάλλον τεράστιο θέμα και όχι για το παρόν θρεντ), μάλλον σε ποσοστά 10% - 90% αντίστοιχα.RayDTutto είπε:Αν έλεγε όμως "τρώω chips και παίζω pro" δε νομίζω να το είχε ακούσει κανείς.
Εδω εχεις δικιο.... ;D ;DRayDTutto είπε:Για να επανέρθουμε στο νόημα του θρεντ, το αρχικό ερώτημα αφορούσε σε "επαναστάτες" με αντίτιμο, όχι αληθινούς επαναστάτες.
Επειδή το έχω σκεφτεί πολύ τον τελευταίο καιρό έχω καταλήξει σε 2 απαντήσεις, την εξής μια: Το δισκογραφικό συνάφι βλέπει οτι πάει για φούντο οπότε α) δεν επενδύει σε τίποτα καινούριο β) δεν επενδύει σε κάτι που ως "επαναστατικό" ίσως να περνούσε και ως υπέρ της πειρατείας (αφού θα "ήταν" κατά του κεφαλαίου). Άλλωστε πολιτικά φορτισμένη μουσική δεν βγαίνει mainstream πουθενά πια, όχι μονο στην ελλλάδαRayDTutto είπε:Για να επανέρθουμε στο νόημα του θρεντ, το αρχικό ερώτημα αφορούσε σε "επαναστάτες" με αντίτιμο, όχι αληθινούς επαναστάτες.
υπαρχει ηδησε αυτούς τους καιρούς που ζούμε στην Ελλάδα δεν βρέθηκε κανα έξυπνο μανατζεράκι να φτιάξει μια μπαντούλα τύπου (τύπου λέμε) RATM με κατάλληλους στίχους να τους χώσει σε κανα στούντιο και μετά να αρχίσουν τα επαναστατικά λάιβ - πάντα φυσικά με την κατάλληλη προώθηση που ταιριάζει σε αυτές τις περιπτώσεις
bloody_sunday είπε:...ή μπορεί να πουν στους Αμερικανοτραφείς εφήβους μας που χιπχοπάρουν να κοιτάξουν λίγο πιο έξω από το γκέτο και να το ρίξουν λίγο στο επαναστατικό. Κάποιος φωστήρας θα φτιάξει κανένα τραγουδάκι επεισοδιακό με στίχους του στυλ πχ. "ρίχνω μολότωφ στη βουλή, σε αυτούς που πιάσαν την καλή" και να'σου ο ντόρος.
Να μία πολύ ενδιαφέρουσα κατ'εμέ ερώτηση, αν και νομίζω πως έχει τεθεί μ'έναν αδιεξοδικό χαρακτήρα...Εξηγώ: εφ'όσον τον εκτιμάμε πνευματικά, τότε κατά το μάλλον ή ήττον γνωρίζουμε και τις απόψεις του...ίσως θα ήταν καλύτερα να τεθεί το ερώτημα κάπως έτσι:blue είπε:Εσείς ποιόν ελληνα τραγουδοποιό παρακολουθείτε και ενδιαφέρεστε ειλικρινά για τις απόψεις του επί των κοινωνικο-πολιτικών? (δε ρωτάω αν πιστεύετε οτι κάποιος μουσικός πρέπει να δώσει λύσεις, αλλά αν ενδιαφέρεστε για τις τοποθετήσεις του επειδή τον εκτιμάτε πνευματικά).
Ακριβώςfaded είπε:Πιστεύω όμως ότι το επαναστατικό στην Ελλάδα δεν πουλάει γιατί πολύ απλά δεν είμαστε επαναστάτες Το μεγάλο κοινό είναι το μπουζουκοκοινό (άντε και πυξ-λαξ) και αν μιλάμε για τους κουλτουριάρηδες νομίζω ότι δεν δέχονται εύκολα τους ψευτοεπαναστάτες οπότε πάλι fail... (θέλουμε original επαναστάτη )
Αυτό ήθελα να πω, ευχαριστώ που το αποσαφήνισες .ez είπε:Να μία πολύ ενδιαφέρουσα κατ'εμέ ερώτηση, αν και νομίζω πως έχει τεθεί μ'έναν αδιεξοδικό χαρακτήρα...Εξηγώ: εφ'όσον τον εκτιμάμε πνευματικά, τότε κατά το μάλλον ή ήττον γνωρίζουμε και τις απόψεις του...ίσως θα ήταν καλύτερα να τεθεί το ερώτημα κάπως έτσι:
Εσείς ποιόν ελληνα τραγουδοποιό εκτιμάτε για το μουσικό του έργο και θα ενδιαφερόσασταν ειλικρινά να μάθετε τις απόψεις του επί των κοινωνικο-πολιτικών?
Θα ελεγε οτι η κοινωνια είναι σαν μια μικρη κυρια που κοιταει τα παιδια στον κηπο ενος πλοιου, να ταξιδευει τη θλιψη του φθινοπωρου της.blue είπε:Θα με ενδιέφερε πολύ να τον ακούσω να μιλάει για τα κοινά
Μιας και τους ξέρω καλά (κάποιους απ'αυτούς) μπορώ να πω ότι είναι ακριβώς αυτό. Κέφι, με λίγη έγνοια. Όχι ότι δεν σκέφτονται, ή δεν υπάρχουν πολιτικά, αλλά απλά στα τραγούδια τους, τους ενδιαφέρει να ανέβει η διάθεση (και καλά κάνουν). Αν σκεφτεί κανείς σε τι κλειδωμένη σκατοδιάθεση έχουμε υπάρξει τα τελευταία χρόνια, αυτό ΕΙΝΑΙ επαναστατικό, αλλά όχι όπως το εννοείται! ;Dbloody_sunday είπε:Πράγματι, το έχω διαπιστώσει κι εγώ αυτό (και το "κέφι για να ξεχαστούμε", και την αντιμετώπιση μόλις ακουστούν σε μπαράκι), αν και δεν είναι δόκιμη η φράση "αληθινά επαναστατικοί" - όχι μόνο είναι ανεδαφικό αλλά ακόμη κι αν μπορούσε να καθοριστεί, δεν νομίζω πως θα τους αφορούσε. Μια φορά με είχε πάει παλιά να τους δω στο Mike's Irish Bar ένας φίλος μου που τους ήξερε (πολύ πριν την επιτυχία τους), και μου έδωσαν την εντύπωση έξυπνα καλοδεμένης και πολύ άνετης μπάντας που απολάμβανε αυτό που έκανε χωρίς να δίνει δεκάρα για τον οποιονδήποτε χαρακτηρισμό...
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ;D ;D ;D ;D ;Dneeq είπε:Θα ελεγε οτι η κοινωνια είναι σαν μια μικρη κυρια που κοιταει τα παιδια στον κηπο ενος πλοιου, να ταξιδευει τη θλιψη του φθινοπωρου της.
Αϊ βγαλε ακρη.