Κλεοπάτρα project

argytar είπε:
Χρηστάρα χρόνια πολλά ρε φίλε!!  ;D ;D
Χρονια Πολλα Αγορινα μου  ;)

Το κτύπησα και πήρα και μια βάση για το δράπανο τύπου plunge αλλά με δυνατότητα για γωνίες κλπ και είμαι έτοιμος να ροκανίσω!!!   8)
πως μοιαζει αυτο ? στειλε ενα λινκ, πρωτη φορα το ακουω (διαβαζω)

φυσικα και θα ηταν κακη επιλογη να παρεις τοσο ακριβο εργαλειο αμα ΔΕΝ εισαι επαγγελματιας και δεν το χρησημοποιεις καθε μερα*makita

πιστευω οτι θα μηνεις κατευχαριστημενος απο την πρωτη κιολας φορα με το συγκεκριμενο μηχανημα

again - trust KRK for equipment, the dude knows  ;)  ;D ;D

messalion είπε:
φυσικα και θα ηταν κακη επιλογη να παρεις τοσο ακριβο εργαλειο αμα ΔΕΝ εισαι επαγγελματιας και δεν το χρησημοποιεις καθε μερα*makita, πιστευω οτι θα μηνεις κατευχαριστημενος απο την πρωτη κιολας φορα με το συγκεκριμενο μηχανημα
και επαγγελματίας να μην είσαι...μία γραμματική, μία ορθογραφία ρε αδελφέ...Χρηστάρα, χρόνια πολλά :D :D

marathon είπε:
και επαγγελματίας να μην είσαι...μία γραμματική, μία ορθογραφία ρε αδελφέ...Χρηστάρα, χρόνια πολλά :D :D
ελα εσυ μετα απο hangover να προσπαθησεις να γραψεις  :P :P (οχι πως οταν ειμαι νηφαλιος ειμαι καλυτερος αλλα λεμε....... ;D ) Χρονια Πολλα Ανεστη μου :D

messalion είπε:
Χρονια Πολλα Αγορινα μου  ;)πως μοιαζει αυτο ? στειλε ενα λινκ, πρωτη φορα το ακουω (διαβαζω)

φυσικα και θα ηταν κακη επιλογη να παρεις τοσο ακριβο εργαλειο αμα ΔΕΝ εισαι επαγγελματιας και δεν το χρησημοποιεις καθε μερα*makita
Παίχτιουρα δεν μπορείς να πεις το Makita κακή επιλογή  :o :o :o :o γιατί σπέρνει

(το περιεργάστηκα  είναι αλλού- καλά λεν στη διαφήμισή τους ''tools not toys''....) απλά δεν μπορούσα να δικαιολογήσω το budget στον οικογενειακό προϋπολογισμό, if you catch my drift...  ;)

Παρόλα αυτά σε σχέση με το παλιό μου Budget (αυτή είναι η μάρκα του) ρούτερ μοιάζει να πηγαίνω ...απ' τ' αλώνια στα σαλόνια!!!

Δες και τη βάση που λέγαμε! Νομίζω θα είναι υπερχρήσιμη... (αφού δε χωράει στην αποθήκη κολωνάτο δράπανο ούτε για πλάκα!

DSC00512.jpg

Προχτές έκανα και την παρακάτω πατέντα ...αλλά κουτσά στραβά δούλεψε!

Γλίτωσα τρελό χρόνο από τα δύσκολα σημεία του σώματος (πλάγια τοιχώματα ,cutaways κλπ)

DSC00509.jpg

Edit : Δεν είναι η Κλεοπάτρα αυτή αλλά η Αφροδίτη του Οδυσσέως θα μιλήσουμε για αυτή σε μελλοντικό thread....

argytar είπε:
Το κτύπησα και πήρα και μια βάση για το δράπανο τύπου plunge αλλά με δυνατότητα για γωνίες κλπ

Αργυρη, τελικα πoια βαση επελεξες (if you don't mind my asking) και γιατι?

Ποιοτητα κατασκευης?

οχι ρε παλαβε - δεν λεω οτι ειναι ΚΑΚΗ επιλογη το makita

απλως το θεωρω κακη για καποιον ο οποιος δεν ειναι επαγγελαμτιας και δεν θα του βγαζει το λαδι (με την καλη εννοια)  ;)

φυσικα και υποψιαζομαι οτι θα σπερνει o makitas  ;D

messalion είπε:
οχι ρε παλαβε - δεν λεω οτι ειναι ΚΑΚΗ επιλογη το makita

απλως το θεωρω κακη για καποιον ο οποιος δεν ειναι επαγγελαμτιας και δεν θα του βγαζει το λαδι (με την καλη εννοια)  ;)

φυσικα και υποψιαζομαι οτι θα σπερνει o makitas  ;D
Και το Bosch όμως τώρα που το περιεργάζομαι μου άνοιξε την όρεξη, πολύ σταθερό και τα ledάκια πολύ καλή προσθήκη ,φωτίζει το χώρο εργασίας την ώρα που το δουλεύεις ,καλή φάση!

Ναι ρε κατάλαβα πώς το είπες!  ;D ;D

Άντε στείλε κανα κσύλο προς τα εδώ !!  ;)

stavx2 είπε:
Αργυρη, τελικα πoια βαση επελεξες (if you don't mind my asking) και γιατι?

Ποιοτητα κατασκευης?
 Παίκτη πήρα το wolfcraft τελικά γιατί έτυχε να είναι κοντά στο router στο κατάστημα και η τιμή μου φάνηκε οκ... το προτίμησα σε σχέση με κολωνάτο όπως πχ το draper, γιατί υπολογίζω ότι δεν θα μπορούσα να φτάσω εύκολα στο κέντρο ενός σώματος ηλεκτρικής ενώ αυτή η βάση που πήρα είναι πιο portable... η ποιότητα κατασκευής φαίνεται καλή...σιδερένιο είναι με λίγα πλαστικά μέρη κλειδώνει σε ύψος , έχει γωνία μέχρι 45 μοίρες κλπ... Νομίζω παίρνει και dremel...

μεγιες τα καινουργια σου καλουδια (σλουρπ!!)και καλοδουλευτα!

προσοχη στην βαση για τον δραπανο απο πεσιματα ,πρεπει να ειναι απο μαντεμι ,σκληρο υλικο αλλα σπαει ευκολα στο κοπανημα!

για την πατεντα σου θα σου στειλω π.μ. για να μην κανουμε και διαφημιση! ;)

Χρόνια Πολλά σε όλους! :D

Αργύρη το bosch το πήρες απο μαγαζί θεσσαλονίκη?

Αν κανεις προσεκτική δουλειά με το νέο σου εργαλείο μετα το ρουτάρισμα τα πλαινά δεν θα χρειάζονται τρίψιμο... ;D

Βέβαια εγω τα κόβω με makita ;D

nasokosm είπε:
Χρόνια Πολλά σε όλους! :D

Αργύρη το bosch το πήρες απο μαγαζί θεσσαλονίκη?

Αν κανεις προσεκτική δουλειά με το νέο σου εργαλείο μετα το ρουτάρισμα τα πλαινά δεν θα χρειάζονται τρίψιμο... ;D

Βέβαια εγω τα κόβω με makita ;D
Γι ' αυτό έχεις και αυτό το αποτέλεσμα :)

Ti γίνεται με την es 335???

Ελπίζω να παλιώσει το Bosch με αρκετές κατασκευές και να πάρω Makita μετά!   ;)

To τρίψιμο στα πλαϊνά έγινε στη συγκεκριμένη κιθάρα γιατί είχε κοπεί με κορδέλα όχι με ρούτερ και δεν είναι ίδιο το σώμα με το template που έχω....

droneblack είπε:
μεγιες τα καινουργια σου καλουδια (σλουρπ!!)και καλοδουλευτα!

προσοχη στην βαση για τον δραπανο απο πεσιματα ,πρεπει να ειναι απο μαντεμι ,σκληρο υλικο αλλα σπαει ευκολα στο κοπανημα!

για την πατεντα σου θα σου στειλω π.μ. για να μην κανουμε και διαφημιση! ;)
Θενκς για την προειδοποίηση... το είχα πάθει με ένα spokeshave stanley παλιά , έπεσε από ένα μέτρο και έσπασε στα δύο, μόλις το είχα πάρει!!! Θα έχω το νου μου!

argytar είπε:

Ελπίζω να παλιώσει το Bosch με αρκετές κατασκευές και να πάρω makita

Ελπίζω να παλιώσει το Bosch με αρκετές κατασκευές και να πάρω Makita μετά!   ;)
Μου επεσε ενα παλιο black decker κατω απο το ενα μετρο και εσπασε η βάση και επειδη ταχει φαει τα ψωμια του παει για αντικατασταση, λεω και γω για bosch για αυτο σε ρώτησα αν το πήρες απο δω.

Το makita  που εχω ειναι αρχαίο και τοχω για χοντροδουλειές γιατι του λείπουν τα παρελκόμενα συν το ότι δεν εχει προσαρμογέα για αναρρόφηση της σκόνης... >:(

Η 335 ξεκουράζεται, εχω θεμα πως θα φτιάξω το καπάκι, θα ειναι με καπλαμά sandwitch ή σκαφτό απο μασίφ ξύλο? και για τις δυο λυσεις έχω προετοιμαστεί αλλα δεν έχω μπει στην τελική ευθεία,λιγο υπομονή  ;D

nasokosm είπε:
Μου επεσε ενα παλιο black decker κατω απο το ενα μετρο και εσπασε η βάση και επειδη ταχει φαει τα ψωμια του παει για αντικατασταση, λεω και γω για bosch για αυτο σε ρώτησα αν το πήρες απο δω.

Το makita  που εχω ειναι αρχαίο και τοχω για χοντροδουλειές γιατι του λείπουν τα παρελκόμενα συν το ότι δεν εχει προσαρμογέα για αναρρόφηση της σκόνης... >:(

Η 335 ξεκουράζεται, εχω θεμα πως θα φτιάξω το καπάκι, θα ειναι με καπλαμά sandwitch ή σκαφτό απο μασίφ ξύλο? και για τις δυο λυσεις έχω προετοιμαστεί αλλα δεν έχω μπει στην τελική ευθεία,λιγο υπομονή  ;D
Από εδώ το πήρα από κατάστημα ήταν 3-4 ευρώ ακριβότερο από ότι αν θα το έβρισκα σε ιντερνετικό κατάστημα.... σου στέλνω pm

Το σώμα έτοιμο φινιρισμένο με λάδι, τα νερά είναι τρισδιάστατα!

DSC06863.jpg

DSC06864.jpg

DSC06865.jpg

Το μανίκι ξανά από την αρχή με QS κομμάτι μιας και το άλλο μας το έφαγε το προηγούμενο router ... Άλλαζαν ύψος τα μαχαίρια και κάποια στιγμή... βγήκε στην άλλη μεριά....

DSC06866.jpg

DSC06867.jpg

DSC06868.jpg

DSC06869.jpg

DSC06870.jpg

DSC06871.jpg

DSC06872.jpg

DSC06873.jpg

DSC06874.jpg

DSC06875.jpg

DSC06876.jpg

DSC06877.jpg

DSC06878.jpg

DSC06879.jpg

DSC06880.jpg

τι ειπες τωρα ρε φιλε - πανεμορφο ειναι το σωμα - τι σωμα δλδ...το πιο καλλιγραμμο μοντελο ειναι  :D

messalion είπε:
τι ειπες τωρα ρε φιλε - πανεμορφο ειναι το σωμα - τι σωμα δλδ...το πιο καλλιγραμμο μοντελο ειναι  :D
Τι κανεις βρέ έχεις ξεφύγει και το πίσω μέρος του headstock με ρούτερ?

Προσοχη οι παραπάνω εργασίες δεν ειναι για το ευρύ κοινο, θα φανε κανα χέρι  ;D

nasokosm είπε:

Προσοχη οι παραπάνω εργασίες δεν ειναι για το ευρύ κοινο, θα φανε κανα χέρι  ;D
τεστάρει το  καινούριο του εργαλείο, οπότε ασε τον να τ χαρεί  :P ,με τ καλή έννοια πάντα !!!

nasokosm είπε:

Προσοχη οι παραπάνω εργασίες δεν ειναι για το ευρύ κοινο, θα φανε κανα χέρι  ;D
Φίλε Νάσο έχεις δίκιο ,δεν έβαλα τη σωστή φωτογραφία για να δείξω πώς το έκανα.

Έβαλα μεγάλη πατούρα ίδιου ύψους και το ρούτερ ήταν πολύ σταθερό.

Θα βάλω φωτό σε λίγο.

Και ο ratman έχει δίκιο ήταν για να τεστάρω το ρούτερ και επίσης δεν είχα ανάλογο μαχαίρι σέγας . Τώρα που πήρα μαχαίρια αρκετά μαριά για αυτή τη δουλειά δε χρειάζεται πια αυτή η μέθοδος. Επίσης για να ολοκληρωθεί θέλει μαχαίρι flush cut που δεν έχω ακόμα , το περιμένω από Γερμανία σε 5-6 μέρες (είναι 51 mm με ρουλεμάν και 8άρι τσοκάκι)

Αλλά θα κάνω κάποιο άλλο τζιγκ σήμερα ... αν πετύχει δε θα χρειαστεί τίποτα από όλα αυτά...

DISCLAIMER Δεν δουλεύουμε ρούτερ χωρίς προστασία ματιών με μάσκα ,χεριών με γάντια ειδικά , αναπνευστικού συστήματος με μάσκα και ωτών με ωτασπίδες!! Υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού!

Η παραπάνω μέθοδος έγινε για δοκιμή και δε συνιστάται σε φίλους που τώρα μαθαίνουν!!

Οι φωτογραφίες σβήστηκαν

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ο σωστός τρόπος αν θέλει κανείς ντε και καλά να κάνει τη δουλειά με το ρούτερ (θέλει ακριβό βιομηχανικό ρούτερ με 1/2"  collet) για καλύτερα αποτελέσματα και ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!! Δε το συνιστώ. Θα προτιμούσα να έκοβα τις γωνίες στην κορδέλα ή με σέγα με μακρύ μαχαίρι. (Προσοχή να είναι όσο πιο ίσιες γίνεται οι κοπές και να αφήνουμε 'ψωμί' για διορθώσεις...)

Η μια μεριά

DSC06883.jpg

και η άλλη πλευρά....

DSC06884.jpg

το ρούτερ πρέπει να κόβει πάντα αλφαδιασμένα.

Τζιγκ για να φέρω την πίσω μεριά αφού έφαγα με την σέγα τα χονδρά

DSC06887.jpg

Αλφαδιάζουμε

DSC06885.jpg

και...

DSC06891.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back