Κυβερνοπόλεμος ακτιβιστών κατά της βιομηχανίας

Evilnye είπε:
Εσύ γιατί του δίνεις σημασία. Δεν έχεις ξανακούσει για εγκληματικές ή τρομοκρατικές πράξεις; Επειδή πρόκειται για το pirate bay αλλάζει κάτι;
Η έμφαση που επαναλαμβανόμενα έδωσε (ακόμα και στον τίτλο) ήταν το γεγονός του cyber retaliation.

Νομίζω.

Evilnye είπε:
Μου φαίνεται απλό, όπως είπα για να το δίνεις εδώ σαν είδηση το θεωρείς σημαντικό.
Θεωρώ σημαντικό τον υπόγειο πόλεμο...και εάν θέλεις, την "απόγνωση" του νόμιμου για να καταφύγει σε τακτικές που ίσως δεν υπολόγισε καλά τις αντιδράσεις.

Και θα συνεχίσω να του δίνω σημασία...εσύ γιατί επιμένεις αφού όλα ΟΚ όπως λές?

Η έμφαση που επαναλαμβανόμενα έδωσε (ακόμα και στον τίτλο) ήταν το γεγονός του cyber retaliation.

Νομίζω.
Πές τα καλέ μου φίλε...ακόμα και τον τίτλο μου άλλαξε...

marathon είπε:
Πές τα καλέ μου φίλε...ακόμα και τον τίτλο μου άλλαξε...
Δεν πείραξα κανένα τίτλο.

Θεωρώ σημαντικό τον υπόγειο πόλεμο...και εάν θέλεις, την "απόγνωση" του νόμιμου για να καταφύγει σε τακτικές που ίσως δεν υπολόγισε καλά τις αντιδράσεις.

Και θα συνεχίσω να του δίνω σημασία...εσύ γιατί επιμένεις αφού όλα ΟΚ όπως λές?
Μα με ενδιαφέρει γιατί του δίνεις σημασία. Την άποψή σου ρωτάω τόση ώρα...

Evilnye είπε:
Την άποψή σου ρωτάω τόση ώρα...
Είναι παραπάνω...απλά Ελληνικά είναι...από αυτά που καταλαβαίνει ο Audiokostas...

Δε νομίζω ότι υπάρχει κανένας πόλεμος - νομίζω ότι πρόκειται για δημοσιογραφικές υπερβολές. Όλοι οι δικτυακοί τόποι δέχονται καθημερινά επιθέσεις. Το αν οι επιθέσεις έχουν (ή δεν έχουν) κάποιο αποτέλεσμα έχει να κάνει με το πόσο καλά ξέρει τη δουλειά του ο υπεύθυνος για το website, και - σας διαβεβαιώνω - ότι οι καλύτεροι στο χώρο του ίντερνετ (άρα και οι πιθανοτεροι για να προκαλέσουν ζημιά σε ένα δικτυακό τόπο), έχουν σοβαρότερα πράγματα να κάνουν από "ακτιβισμό".

Δηλαδή θεωρείς πως με τέτοιες κινήσεις το κάθε pirate bay θα έχει κάποια θετικά προς αυτό αποτελέσματα; Ως προς τη νομική απόφαση;

trolley είπε:
Δε νομίζω ότι υπάρχει κανένας πόλεμος - νομίζω ότι πρόκειται για δημοσιογραφικές υπερβολές. Όλοι οι δικτυακοί τόποι δέχονται καθημερινά επιθέσεις. Το αν οι επιθέσεις έχουν (ή δεν έχουν) κάποιο αποτέλεσμα έχει να κάνει με το πόσο καλά ξέρει τη δουλειά του ο υπεύθυνος για το website, και - σας διαβεβαιώνω - ότι οι καλύτεροι στο χώρο του ίντερνετ (άρα και οι πιθανοτεροι για να προκαλέσουν ζημιά σε ένα δικτυακό τόπο), έχουν σοβαρότερα πράγματα να κάνουν από "ακτιβισμό".
+1

Evilnye είπε:
Δηλαδή θεωρείς πως με τέτοιες κινήσεις το κάθε pirate bay θα έχει κάποια θετικά προς αυτό αποτελέσματα; Ως προς τη νομική απόφαση;

+1
Mα δεν θεωρώ σαν είδηση (τουλάχιστον στο μυαλό μου) την επίθεση του pirate bay...θεωρώ είδηση την (αρχική) επίθεση της MPAA

marathon είπε:
Mα δεν θεωρώ σαν είδηση (τουλάχιστον στο μυαλό μου) την επίθεση του pirate bay...θεωρώ είδηση την (αρχική) επίθεση της MPAA
Outsourced κιόλας. Επαγγελματικά πράγματα όχι ημίμετρα.  ;D

audiokostas είπε:
Outsourced κιόλας. Επαγγελματικά πράγματα όχι ημίμετρα.  ;D
Ελπίζω τώρα...να κατάλαβε τη θέση μου η Εύη...μην πάμε και σε 4η σελίδα...

Την κατάλαβα, αλλά έχει σημασία να ξέρουμε αν η εν λόγω "επίθεση" από πλευράς MPAA θεωρείται η προσπάθεια να κατεβάσουν τόρεντ από το σαιτ που νόμιμα έτσι πρέπει ή θεωρούμε ότι δεν είχαν τι άλλο να κάνουν; Ρωτάω αν γνωρίζετε να μου πείτε :)

Παρεμπιπτόντως η "αντεπίθεση" έγινε από άλλη ομάδα φιλικά προσκείμενη στο pirate bay αλλά όχι από το ίδιο. Σχόλιο σε άρθρο που βρήκα επιπλέον

"Both sites are back up and running, and many would discount the attack as meaningless treachery that will have no lasting legislative effect.  However, attention mongering is definitely not outside of 4chan’s modus operandi, and they have proven time and time again that social disruption doesn’t have to have a goal to be noticed. If anything, this attack showed the anti-pirate world that they may not be as invulnerable as they think they are. Never underestimate the power of Anonymous."

Όπου στα σχόλια διορθώνεται ότι μιλάμε για το γκρουπ Anonymous και όχι 4chan.

http://techteam.gr/forum/topic/170062-mpaa-riaa-websites-fall-victim-to-4chan-coordinated-ddos-attack/

trolley είπε:
έχουν σοβαρότερα πράγματα να κάνουν από "ακτιβισμό".
αυτό σίγουρα, αλλά δεν τους εμπόδισε να προσλάβουν τους Ινδούς να κάνουν τη "βρώμικη" δουλειά...

marathon είπε:
Και είναι.

O "νόμιμος" χάνει το moral high ground. Αυτό σημαίνει πολλά και για την όποια στήριξη έχει κοινωνικά αλλά, ακόμα, de facto και όχι de jure, ίσως και δικαστικά. Η βλακεία είναι ότι ο "παράνομος" δεν κάνει μια κίνηση που θα αναποδογύριζε την κατάσταση, δλδ να πάει το "νόμιμο" στα δικαστήρια λόγω της επίθεσης που υπέστη. Πάντα, εξαρτάται βέβαια από τα στοιχεία που διαθέτει, αλλά η μαρτυρία που όπως φαίνεται υπάρχει, θα μπορούσε να είναι επαρκής.

marathon είπε:
Ελπίζω τώρα...να κατάλαβε τη θέση μου η Εύη...μην πάμε και σε 4η σελίδα...
Μα το ζουμί (κατά την επαγγελματική μου άποψη) βρίσκεται εδώ.

""Εκπρόσωπος της Aiplex παραδέχτηκε στην αυστραλιανή εφημερίδα Sydney Morning Herald ότι οι επιθέσεις στο Pirate Bay εξαπολύθηκαν από την εταιρεία του."

Τι συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών μπορεί να συντάξεις για την τιμολόγηση των συγκεκριμένων υπηρεσιών;

Η δημόσια παραδοχή παροχής ιντερνετικών υπηρεσίων με σκοπό τον δόλο και την κακόβουλη ενέργεια δεν επιφέρει νομικές κυρώσεις;

Πρέπει να το κοιτάξω αυτό....

RayDTutto είπε:
Και είναι.

O "νόμιμος" χάνει το moral high ground. Αυτό σημαίνει πολλά και για την όποια στήριξη έχει κοινωνικά αλλά, ακόμα, de facto και όχι de jure, ίσως και δικαστικά. Η βλακεία είναι ότι ο "παράνομος" δεν κάνει μια κίνηση που θα αναποδογύριζε την κατάσταση, δλδ να πάει το "νόμιμο" στα δικαστήρια λόγω της επίθεσης που υπέστη. Πάντα, εξαρτάται βέβαια από τα στοιχεία που διαθέτει, αλλά η μαρτυρία που όπως φαίνεται υπάρχει, θα μπορούσε να είναι επαρκής.
Τhanks man...αυτό εννοούσα από την αρχή σαν εξέλιξη της είδησης

Η δημόσια παραδοχή παροχής ιντερνετικών υπηρεσίων με σκοπό τον δόλο και την κακόβουλη ενέργεια δεν επιφέρει νομικές κυρώσεις;
Και αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον...Μήπως (όντως) το δικαστικό σύστημα, δεν είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει κατάστάσεις που το ξεπερνάνε?

marathon είπε:
Τhanks man...αυτό εννοούσα από την αρχή σαν εξέλιξη της είδησης

Και αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον...Μήπως (όντως) το δικαστικό σύστημα, δεν είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει κατάστάσεις που το ξεπερνάνε?
Το νομικό σύστημα και το δικαστικό σύστημα έχουν δομηθεί για να βοηθήσουν στο να υπάρχουν οργανωμένες κοινωνίες ανθρώπων. Δεν μπορούν να λειτουργήσουν ανάμεσα σε ζώα (εκτός αν έχεις δει λέοντα με τήβενο) :) :) :)

trolley είπε:
Το νομικό σύστημα και το δικαστικό σύστημα έχουν δομηθεί για να βοηθήσουν στο να υπάρχουν οργανωμένες κοινωνίες ανθρώπων. Δεν μπορούν να λειτουργήσουν ανάμεσα σε ζώα (εκτός αν έχεις δει λέοντα με τήβενο) :) :) :)
Στο παραδικαστικό αναφέρεσαι? ;D ;D

Και όμως καθημερινά, βλέπω γύρω μου το νόμο της φύσης και της ζούγκλας...η τήβενος, δεν μπορεί να το κρύψει.

marathon είπε:
Και όμως καθημερινά, βλέπω γύρω μου το νόμο της φύσης και της ζούγκλας...η τήβενος, δεν μπορεί να το κρύψει.
Αυτό φυσικά δεν δικαιώνει πχ να αποδεχτούμε το νόμο της ζούγκλας έτσι;

Σ αυτό ξέρει κανείς κάτι;

έχει σημασία να ξέρουμε αν η εν λόγω "επίθεση" από πλευράς MPAA θεωρείται η προσπάθεια να κατεβάσουν τόρεντ από το σαιτ που νόμιμα έτσι πρέπει ή θεωρούμε ότι δεν είχαν τι άλλο να κάνουν; Ρωτάω αν γνωρίζετε να μου πείτε :)

Evilnye είπε:
Αυτό φυσικά δεν δικαιώνει πχ να αποδεχτούμε το νόμο της ζούγκλας έτσι;
Δεν τίθεται θέμα αποδοχής όταν προέχει η επιβίωση...άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη.

marathon είπε:
Φυσικά.

Καθημερινά βλέπεις γύρω σου το νόμο της ζούγκλας.

Το πρόβλημα είναι να τον βλέπεις μέσα σου, εκεί έχεις τελειώσει.

Τέτοιο πρόβλημα δεν έχεις όμως αγαπητέ Ακρόπολη.

:)

Trending...

Νέα θέματα

Back