Κυβερνοπόλεμος ακτιβιστών κατά της βιομηχανίας

trolley είπε:
Καθημερινά βλέπεις γύρω σου το νόμο της ζούγκλας.

Το πρόβλημα είναι να τον βλέπεις μέσα σου, εκεί έχεις τελειώσει.
Σωστά ;)

Απλά πρέπει να μάθουμε να ζούμε στον πραγματικό κόσμο και όχι των παραμυθιών.

Και το συνηδειτοποιείς (άτσαλα), όταν διαβάζεις ειδήσεις σαν την αρχική

audiokostas είπε:
Μα το ζουμί (κατά την επαγγελματική μου άποψη) βρίσκεται εδώ.

""Εκπρόσωπος της Aiplex παραδέχτηκε στην αυστραλιανή εφημερίδα Sydney Morning Herald ότι οι επιθέσεις στο Pirate Bay εξαπολύθηκαν από την εταιρεία του."

Τι συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών μπορεί να συντάξεις για την τιμολόγηση των συγκεκριμένων υπηρεσιών;

Η δημόσια παραδοχή παροχής ιντερνετικών υπηρεσίων με σκοπό τον δόλο και την κακόβουλη ενέργεια δεν επιφέρει νομικές κυρώσεις;

Πρέπει να το κοιτάξω αυτό....
Το κοιτάζω τώρα εγώ. Η Aiplex δραστηριοποιείται στην ασφάλεια δεδομένων και την διερεύνηση τυχόν αδύναμων σημείων σε ένα σέρβερ

http://www.aiplex.com/about_net.html

Το ερώτημα είναι η είδηση που έβαλε ο μάραθον αναφέρει μια αρχική επίθεση από την mpaa όπως και το ότι προσέλαβε την εταιρία Aiplex για να κάνει αυτή την επίθεση, το οποίο και παραδέχτηκε ο εκπρόσωπος της εταιρίας σε κάποια εφημερίδα, εδώ και το άρθρο.

http://www.smh.com.au/technology/technology-news/film-industry-hires-cyber-hitmen-to-take-down-internet-pirates-20100907-14ypv.html

Το ερώτημα θεωρούμε τις ενέργειες της βιομηχανίας και της aiplex κακόβουλες;

Evilnye είπε:
Σαφέστατα!

Και αφού το ξεκίνησαν πρώτοι με μεθόδους "μαφίας", έτσι θα συνεχιστεί.

Είναι σαν να σκωτώνει ένας μπράβος απο μία ομάδα, έναν άλλο απο άλλη ομάδα και μετά για να λυσουν τις διαφορές τους τί θα κάνουν? Θα πάνε στην αστυνομία και θα πουν "Γειά σας, ήμαστα οι καλοί μαφιόζοι και οι κακοί μαφιόζοι μας σκώτοσαν ένα μπράβο, συλλάβετέ τους παρακαλώ" ;D ;D

Κατά τον νόμο "ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα".

Όταν υπάρχει "an intentional, wrongful act performed against another without legal justification or excuse" τα ζητήματα ερμηνείας δεν επαφίονται σε σένα και σε μένα.

Η θέση σου δεν κατάλαβα όμως ποιά είναι.

Ορθά έπραξε η MPAA και κατ΄επέκταση η Aiplex ή όχι ;

Evilnye είπε:
Το ερώτημα τελικά, δεν είναι τι θεωρούμε εμείς ως κακόβουλο αλλά ο (όποιος) νόμος.

Έχει πάντως αρχίσει να έχει πλάκα...Μία αμερικάνικη εταιρία, προσέλαβε μία ινδική, να χτυπήσει μια σουηδική και την έφαγε από μία αόρατη...

Ποιάς χώρας νομοθεσία θα νομοθετήσει? ;D

Το πραγματικό ερώτημα είναι ποιος θα εγείρει διαδικασία. Από εκεί και πέρα βρίσκονται και δικαιοδοσίες και νομοθεσίες.

audiokostas είπε:
Η θέση σου δεν κατάλαβα όμως ποιά είναι.

Ορθά έπραξε η MPAA και κατ΄επέκταση η Aiplex ή όχι ;
Εγώ σύμφωνα με το άρθρο της Αυστραλιανής εφημερίδας και τον ορισμό εργασίας της Aiplex καταλαβαίνω πως η εταιρία αυτή λειτουργεί ως security.

Είναι σα να έχεις προσλάβει ασφάλεια για το χώρο της εταιρίας σου και αν μπει κάποιος να κλέψει (εδώ το pirate bay που ανεβάζει παράνομο torrent) του λες να σταματήσει και αν δε συνεργαστεί τον σταματάς δια της βίας. (Υποσημείωση έχει ήδη μπει στο χώρο σου και σε κλέβει, και έχει ήδη κριθεί παράνομος δικαστικά)

Το να πάει τώρα άλλη οργάνωση και να σαπίσει τον σεκιουριτά, που προστατεύει την εταιρία είναι παράνομη πράξη.

Ανησυχώ για τη μέρα που θα σε δω να χτυπάς παλαμάκια όταν η Brinks θα σπάει στο ξύλο στα Εξάρχεια τον Αφρικανό με τα παράνομα CD....

Ανησυχώ για την ημέρα που θα με σπάνε στο ξύλο και κανείς δε θα βοηθάει επειδή θα θεωρείται ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί βία.

Όπως είπε και ο Μάραθον πρέπει να ζούμε στον πραγματικό κόσμο.

Και είμαι σίγουρη πχ πως ο μάραθον το σπίτι του όλο και κάποια ασφάλεια/ συναγερμό κλπ θα έχει.

Evilnye είπε:
Ανησυχώ για την ημέρα που θα με σπάνε στο ξύλο και κανείς δε θα βοηθάει επειδή θα θεωρείται ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί βία.

Όπως είπε και ο Μάραθον πρέπει να ζούμε στον πραγματικό κόσμο.

Και είμαι σίγουρη πχ πως ο μάραθον το σπίτι του όλο και κάποια ασφάλεια/ συναγερμό κλπ θα έχει.
Τους περιμένει ο ίδιος σε πολυθρόνα και αφού τους φέρει σε ακαμψία με μπλα μπλα περι Gibson και Jeff Beck, τους στέλνει στον Κακανιάρη για πέρασμα με νίτρο με ένα γραφιτένιο μπράτσο στον ....

Εύη πες μου ότι δεν οπλοφορείς .....

Evilnye είπε:
Εγώ σύμφωνα με το άρθρο της Αυστραλιανής εφημερίδας και τον ορισμό εργασίας της Aiplex καταλαβαίνω πως η εταιρία αυτή λειτουργεί ως security.

Είναι σα να έχεις προσλάβει ασφάλεια για το χώρο της εταιρίας σου και αν μπει κάποιος να κλέψει (εδώ το pirate bay που ανεβάζει παράνομο torrent) του λες να σταματήσει και αν δε συνεργαστεί τον σταματάς δια της βίας. (Υποσημείωση έχει ήδη μπει στο χώρο σου και σε κλέβει, και έχει ήδη κριθεί παράνομος δικαστικά)
Από μία άλλη οπτική, το pirate bay δεν είναι κλέφτης, αλλά κλεπταποδόχος. Γι αυτό έχει καταδικαστεί. Εξ ίσου παράνομος. Και από την άλλη η Aiplex πέρνει (επίσης παράνομα), το νόμο στα χέρια της, αφού "απέτυχαν" τα νόμιμα μέσα, παίζοντας τον σερίφη.

Με λίγα λόγια, μία παρανομία αντιμετωπίζεται με μία άλλη παρανομία.

Ένα χαζό σκύλο (όπως μπορεί να επιβεβαιώσει και ο Audiokostas). H μόνη προστασία που έχω είναι σιδεριές αντι για πατζούρια...όλα τα άλλα τα αφήνω ξεκλείδωτα. ;D

Εάν κάποιος αποφασίσει, και στον πραγματικό και τον ψηφιακό κόσμο να σε κλέψει...θα σε κλέψει ;)

marathon είπε:
Και από την άλλη η Aiplex πέρνει (επίσης παράνομα), το νόμο στα χέρια της, αφού "απέτυχαν" τα νόμιμα μέσα, παίζοντας τον σερίφη.
Εδώ είναι που διαφωνούμε. Μια εταιρία ασφάλειας σε έναν ιδιωτικό χώρο ακριβώς αυτή τη δουλειά δεν κάνει; Σου λέει ότι αν μπεις παράνομα στο χώρο μου θα τις φας. Το θεωρείτε λάθος αυτό;

Παιδιά στο δικό μου κόσμο τάσσομαι υπέρ των ανθρώπων που παράγουν (η εκάστοτε βιομηχανία) όχι αυτών που κλέβουν. Η νομοθεσία και οι διάφορες ενέργειες αποσκοπούν στο να προστατέψουν αυτούς τους ανθρώπους από τους κακόβουλους.

Νομίζω εκεί είναι το ψωμί.

marathon είπε:
Ένα χαζό σκύλο (όπως μπορεί να επιβεβαιώσει και ο Audiokostas)
Διαφωνώ, είναι πανέξυπνος και τέτοια αφοσίωση ειδικά στους γύρους που έκανε όταν ήσουν στη πισίνα καταδεικνύει το αντίθετο. ;)

Evilnye είπε:
Εδώ είναι που διαφωνούμε. Μια εταιρία ασφάλειας σε έναν ιδιωτικό χώρο ακριβώς αυτή τη δουλειά δεν κάνει; Σου λέει ότι αν μπεις παράνομα στο χώρο μου θα τις φας.
Στα bold διαφωνούμε....η Aiplex εισέβαλλε παρανόμως στον χώρο τους

Η νομοθεσία και οι διάφορες ενέργειες αποσκοπούν στο να προστατέψουν αυτούς τους ανθρώπους από τους κακόβουλους.
...είπε το λιοντάρι...και έφαγε τον λαγό!! ;D ;D

Nestoras είπε:
Διαφωνώ, είναι πανέξυπνος και τέτοια αφοσίωση ειδικά στους γύρους που έκανε όταν ήσουν στη πισίνα καταδεικνύει το αντίθετο. ;)
Μα άμα πνιγώ, ποιός θα τον ταϊζει? ;D ;D

Evilnye είπε:
Εδώ είναι που διαφωνούμε. Μια εταιρία ασφάλειας σε έναν ιδιωτικό χώρο ακριβώς αυτή τη δουλειά δεν κάνει; Σου λέει ότι αν μπεις παράνομα στο χώρο μου θα τις φας. Το θεωρείτε λάθος αυτό;
Μου παραθέτεις ακριβώς παρακαλώ σε ποιό σημείο αναφέρεται breach of security από την εταιρεία Pirate Bay στα συστήματα της εταιρείας η οποία έχει αναθέσει την ασφάλεια συστημάτων της στην Aiplex ?

:-X :-X :-X :-X

Evilnye είπε:
Εδώ είναι που διαφωνούμε. Μια εταιρία ασφάλειας σε έναν ιδιωτικό χώρο ακριβώς αυτή τη δουλειά δεν κάνει;
Όχι!!!

Άλλο προστατεύω απο επιθέσεις και άλλο επιτίθομαι, καμία σχέση το ένα με το άλλο.

WilliamSats είπε:
Όχι!!!

Άλλο προστατεύω απο επιθέσεις και άλλο επιτίθομαι, καμία σχέση το ένα με το άλλο.
+1

Με πρόλαβες καθώς πρόσθετα....

Evilnye είπε:
Μια εταιρία ασφάλειας σε έναν ιδιωτικό χώρο ακριβώς αυτή τη δουλειά δεν κάνει; Σου λέει ότι αν μπεις παράνομα στο χώρο μου θα τις φας. Το θεωρείτε λάθος αυτό;
Όχι λάθος. Απλώς παράνομο. Αν δεν κάνω λάθος, η πρόκληση σωματικής βλάβης σε διαρρήκτη που διαρρηγνύει το σπίτι σου, μπορεί να σημαίνει μήνυση εις βάρος σου (δεν ξέρω αν γίνεται αυτοδικαίως) και μάλιστα μπορεί να έχεις μεγαλύτερη ποινή από αυτόν.

audiokostas είπε:
Μου παραθέτεις ακριβώς παρακαλώ σε ποιό σημείο αναφέρεται breach of security από την εταιρεία Pirate Bay στα συστήματα της εταιρείας η οποία έχει αναθέσει την ασφάλεια συστημάτων της στην Aiplex ?

:-X :-X :-X :-X
Μα το ήδη υπάρχον παράνομο υλικό που διατίθεται μέσω του pirate bay και προφανώς ανήκει στην mpaa είναι η εν λόγω παράβαση. Καταλαβαίνω τι εννοείτε αλλά εφ όσον δεν έχουμε τα πλήρη στοιχεία ως προς το τι και πως, επιφυλάσσομαι.

Όχι λάθος. Απλώς παράνομο. Αν δεν κάνω λάθος, η πρόκληση σωματικής βλάβης σε διαρρήκτη που διαρρηγνύει το σπίτι σου, μπορεί να σημαίνει μήνυση εις βάρος σου (δεν ξέρω αν γίνεται αυτοδικαίως) και μάλιστα να έχεις μεγαλύτερη ποινή από αυτόν.
Ναι αυτό όντως πρέπει να ισχύει.

Trending...

Νέα θέματα

Back