Την τελευταία φορά που έπαιξα σε παραλιακό πολιτιστικό κέντρο

,
πήγα με τον ενισχυτή μου ( Mesa Boogie Basis M 2000 ) και ο ηχολήπτης με κοίταξε λοξά και μου είπε.... " Τί το έφερες αυτό εδώ? τί θα το κάνεις" ?
Και μου έδωσε ένα ζευγάρι Ε5 in ear monitors να πάω να πνιγώ με το καλώδιο :'(
Και μετά μου έβαλε και ένα bass shaker για να "ακούω" το μπάσο με τις πατούσες μου. Ναί σωστά το έγραψα... με τις πατούσες, όχι με τα αυτιά. Στο τέλος κατέληξα να παίζω με ενα Behringer Bass Vamp, και νάναι καλά το μαραφέτι, σώθηκα γιατί το direct απο το D.I. στην κονσόλα με EQ απο τον ηχολήπτη, δέν παιζότανε με την καμμία.
Όπως γράφουν αρκετοί φίλοι εδώ, η φάση πλέον στα μπουζούκια είναι εκτός ελέγχου απο την υπερβολή των "φιρμών" που απαιτούν οτι κατεβάσει το κεφάλι τους -ξέρουν δέν ξέρουν-, και απο τους "μαέστρους" που η πλειονότητά τους αν και όχι το σύνολο, είναι γλύφτες των επιχειρηματιών και αποτυχημένοι μουσικοί οι ίδιοι, που επίσης ζητάνε ότι τους κατέβει, αλλά αυτοί είναι ασυγχώρητοι, διότι ξέρουν...
Οι σχολές στους κιθαρίστες είναι δύο ώς επι το πλείστον.
Roland VG 88 + Gk2 ή 3 σε Strat ως επι το πλείστον γιατί εκεί "κάθεται" καλά ο ψηφιακός μαγνήτης, ενώ δέν τοποθετείται καλά σε curver σώματα όπως της
gibson, ούτε σε Tele διότι δέν μπορεί να τοποθετηθεί κοντά στην γέφυρα, και η σχολή Β είναι Line 6 Variax + pod XT Live ή X3.
Αυτό γιατί υπάρχουν απαιτήσεις στα προγράμματα των μαγαζιών για ακουστικές, δωδεκάχορδες κλπ.
Υπάρχουν και σχήματα που έχουν 2 κιθαρίστες, ίσως εκεί ο ένας να παίζει αμιγώς ηλεκτρικές και ο άλλος να παίζει ακουστικές κ κλασσικές κλπ
Δέν λείπει και ο ενδιάμεσος συνδυασμός, δηλαδή κιθάρα-πεταλιέρα ή πετάλια αλλά είναι μάλλον σπάνιος.
Αυτό που είναι σχεδόν σίγουρο στα μεγάλα μαγαζιά είναι η παντελής απουσία ενισχυτών. Οι μουσικοί ανεξαρτήτως οργάνου παίζουν όλοι με ακουστικά και direct στην stage monitor κονσόλα.
Τέλος να πω οτι κάποιες ορχήστρες είναι πρότυπα επαγγελματισμού, και κάποιες άλλες για τα πανηγύρια, με όλα τα ενδιάμεσα επίπεδα να παίζουν εννοείται.
Μή τα σνομπάρετε τα μαγαζιά παιδιά, κάποιοι απο τους καλύτερους Έλληνες μουσικούς παίζουν εκεί... Καί δέν φτάινε οι μουσικοί που οι Έλληνες ακούνε τσιφτετέλια και άλλες μικρούλες αηδίες :-[