Θέλω να ρωτήσω κάτι που ΔΕΝ έχω καταλάβει... Έχω μια αναλογική κονσόλα η οποία έχει semi parametric eq, δηλαδή sweep high mid και low mid ανά κανάλι. Τα high mid είναι 500 hz - 15 khz και τα low mid 35 hz - 1 khz. Κάθενα απ' τα δύο knobs έχει από κάτω το αντίστοιχο cut/boost knob. Διαλέγεις τη συχνότητα και αυξομειώνεις. Όλα καλά και γνωστά.
Αυτό που δεν πιάνω ακριβώς: Όταν μετατοπίζεις τη συχνότητα, οι αλλαγές που έχεις κάνει παραμένουν? Δηλαδή πάω πχ στα high mid, το βάζω στα 700 hz και boostάρω τέρμα +15 db. Αν τώρα αφήσω το cut/boost knob (γυριστήρι, πως να το πω?
) τέρμα δεξιά στο +15 db και περιστρέψω το frequency select όλο δεξιά πχ στα 6 khz , η αλλαγή στα 700 hz θα παραμείνει? Οι αλλαγές στις ενδιάμεσες συχνότητες που θα boostάρονται 15 db θα παραμείνουν?
Ή μήπως η μεταβολή στο frequency selector επαναφέρει τις προηγούμενες συχνότητες στην αρχική τους θέση?
Δηλαδή τελικά, όταν λέμε 4 band eq εννοούμε οτι μπορείς να πειράξεις μέχρι 4 κεντρικές συχνότητες? (εννοώ επίκεντρα συχνοτήτων).
Παρακαλώ βοηθήστε οι γνώστες γιατί σπάω το κεφάλι μου να το ξεκαθαρίσω. Δεν ξέρω αν το διατύπωσα καλά αλλά ότι θέλετε εδώ είμαι ;D ....
Αυτό που δεν πιάνω ακριβώς: Όταν μετατοπίζεις τη συχνότητα, οι αλλαγές που έχεις κάνει παραμένουν? Δηλαδή πάω πχ στα high mid, το βάζω στα 700 hz και boostάρω τέρμα +15 db. Αν τώρα αφήσω το cut/boost knob (γυριστήρι, πως να το πω?
![Stick out tongue :P :P](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f61b.png)
Ή μήπως η μεταβολή στο frequency selector επαναφέρει τις προηγούμενες συχνότητες στην αρχική τους θέση?
Δηλαδή τελικά, όταν λέμε 4 band eq εννοούμε οτι μπορείς να πειράξεις μέχρι 4 κεντρικές συχνότητες? (εννοώ επίκεντρα συχνοτήτων).
Παρακαλώ βοηθήστε οι γνώστες γιατί σπάω το κεφάλι μου να το ξεκαθαρίσω. Δεν ξέρω αν το διατύπωσα καλά αλλά ότι θέλετε εδώ είμαι ;D ....
Τελευταία επεξεργασία από moderator: