Εγω εχω κανει στροφη 180 μοιρων τα τελευταια χρονια.. ;D,απο εκει που ακολουθουσα την purist Καλιφορνεζικη τεχνοτροπια (χωρις eq & comp στο mix bus),το εχω ριξει (λογω κυριως των εκπληκτικων plug ins που κυκλοφορουν) στην κλασσικη NY/SSL comp σχολη...
Ο κυριος λογος που το κανω?
Ετσι εχω τελικα ενα πιο puchy...φυσικο και...ακομπρεσσαριστο mix... ;D & φυσικα γλυτωνω πολυ ΧΡΟΝΟ.
Πιο ακομπρεσσαριστο μια και δεν χρειαζεται να κομπρεσσαρω υπερβολικα τα individual tracks & πιο γρηγορο μια και με τη χρηση ενος "guidance" eq δεν ταλαιπωρουμαι με υπερβολικο equing στα individual tracks.
Συνηθως χρησιμοποιω τον SSL G-Master Buss Compressor αν θελω ενα πιο "ποπ" ακουσμα (η τον WAVES API 2500 για πιο "ροκ" καταστασεις) σε πολυ ηπιες ρυθμισεις (συνηθως χρησιμοποιω ενα preset που εχει φτιαξει ο S.Lilywhite στον SSL το οποιο "αντιγραφω" και στον API) "ισα που να κουνιεται η βελονα"...ο κομπρεσσορας λειτουργει ετσι σαν "κολα" μεταξυ των individual tracks.
Aπο eq χρησιμοποιουσα για καιρο το FLUX Epure (δινοντας 1-2 db απο τους 50-300 ,ενα κοψιματακι απο τους 700-1000 & 2-3 db απο τους 5000 και πανω) ,τωρα τελευταια ομως χρησιμοποιω την version της NOMAD για το κλασσικο Pultec (Pulse tec eq) με παρομοιες ρυθμισεις και ειμαι ενθουσιασμενος (οτι και να περασεις μεσα απο αυτο το plug in ακουγεται καλυτερα,ποσο μαλλον το mix)
Και τον comp & το eq τα χρησιμοποιω απο την ΑΡΧΗ της μιξης.