Συγνωμη που θα το ρε παιδια αλλα δεν εχετε καταλαβει το πνευμα του κειμενου μου.
Σκοπος δεν ειναι ουτε να φτιαξεις ηχο στο σπιτι σου, ουτε στην μπαντα. Εκει εχεις ανεση χρονου και ευκαιρια να πειραματιστεις. Σκοπος ολων οσων εγραψα ειναι να εχεις την δυνατοτητα να φτιαξεις ηχο γρηγορα αν κρινεται απαραιτητο απο τις καταστασεις.
Ολοι μας εχουμε κανει λαηβ οπου συμμετεχουν πολλες μπαντες, το σαουντσεκ κραταει το πολυ 10λεπτα και εχουμε κατι ενισχυτες του μαγαζιου "οτι ναναι" εκει λοιπον χρειαζεται μια ευεληξια. Ταυτοχρονα ομως εχουμε και μηχανηματα που προσφερουν ολο και πιο Indeep αναλυση στις συχνοτητες και ετσι εχουμε ταυτοχρονα και ελλειψη χρονου και πολυπλοκοτητα. Ενταξει ο ηχοληπτης θα διορθωσει το σημα μας, αλλα εμεις πανω στην σκηνη δεν πρεπει να χαιρομαστε το λαηβ με εναν καλο ηχο? Μιλαμε παντα για καταστασεις που η αλλαγη των μπαντων πρεπει να γινει γρηγορα, ή παιζουμε πολυ λιγο (πχ σε κανα διαγωνισμο κλπ). Δηλαδη ποιος απο σας θα κουβαλουσε ολο τον εξοπλισμο του για να παιξει 20 λεπτα? οκ καποιοι θα πειτε "εγω" αλλα η πλειοψηφια που εχουν εναν βαρυ combo δεν θα το εκανε ή ακομα και μια κεφαλη των 25κιλων. Στεκομαι και στο θεμα του changeover μεταξυ των μπαντων γιατι εχω τσακωθει με ηχοληπτη που του λεω "ασε να κρυωσει ο λαμπατος" και παει και τον κλεινει λεγοντας μου "δεν εχουμε χρονο μεγαλε".
Αυτη την ευεληξια την εχουμε αποκτησει οι παλιοτεροι με τα χρονια και την συσσωρευμενη εμπειρια μας ομως οι νεοι?
Συμφωνω οτι ο καλυτερος τροπος ειναι να το κανεις με το αυτι, αλλα για καποιον που δεν νιωθει? καποιον που ακουει τον ηχο του δεν του αρεσει και δεν ξερει τι φταει?
Σε ολους αυτους απευθυνεται το παρον κειμενο. Δεν ειναι που δειχνει το αγιο δισκοποτηρο της ρυθμισεις των EQ, συμβουλευει και προτρεπει να δοκιμασετε αυτον τον τροπο, οσοι θελετε!
πολλοι απο σας διαφωνουν με οσα γραφω γιατι "στην θεωρια" εχω αδικο λογω αρμονικων, συχνοτητων των χορδων που μπλεκονται, λογω υλικου των χορδων κλπ και το παραδεχτηκα εξαρχης οτι "μπαζει" η θεωρια μου αλλα οσα εγραψα, τα δοκιμασε κανεις σας στην πραξη? 'η απλως πετατε ενα "εισαι λαθος" και τελος?
Δηλαδη αποκλειεται την πιθανοτητα ο ηχος που εχετε φτιαξει με το EQ σας να συμπιπτει με τον "μαθηματικογενη" τροπο που προτεινω εγω?
Οπως ειπα μετα τις εκλογες θα διορθωσω τους πινακες και ακομα μια φορα σας προσκαλω οταν θα ειναι ετοιμοι με τις σωστες τιμες να πειραματιστειτε! Δεν σας ειπα να το υιοθετισετε ή δεν ειπα ποτε οτι εχω δικιο. Ουσιαστικα ειναι "hey κοιταξτε τι σκεφτηκα με τα EQ σε εμενα δουλεψε τελεια, δεν το δοκιμαζετε και εσεις μπας και σας φανει χρησιμο?"