Έγραψες.Respect.manosx είπε:Το Soundcheck γίνεται ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΧΟΛΗΠΤΗ, δε γίνεται για εσένα, αν είχες κάνει ποτέ θα το καταλάβαινες.![]()
Νo hard feelings, αλλά γιατί δίνεις τώρα δικαιώματα βρε Εμμανουήλ να σε σχολιάζουν οι ηχολήπτες;
Έγραψες.Respect.manosx είπε:Το Soundcheck γίνεται ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΧΟΛΗΠΤΗ, δε γίνεται για εσένα, αν είχες κάνει ποτέ θα το καταλάβαινες.![]()
Άλλο ο ήχος ΣΟΥ/ΜΟΥ/ΤΟΥ και άλλο το κούρδισμα/προσαρμογή στον εκάστοτε χώρο.nektarios είπε:"Κοίτα, ο σκοπός είναι στις πρόβες και στις προηγούμενες συναυλίες να έχεις βρει τον ήχο σου ήδη. Αν περιμένεις το soundcheck για να βρεις ήχο, άστα να πάνε."
Όπου έχει να κάνει περισσότερο με τα μαγαζιά και όχι με τον ήχο του.κι όμως, αυτό ισχύει έν μέρει:Το "γενικό EQ" του ηχου σου, το έχεις ήδη στημένο κατα ένα μεγάλο ποσοστό πριν το sound check live, όπου ασχολείσαι κυρίως με fine tuning και θέματα εντασης.
Ακριβώς αυτό. Έτσι όπως τα λες 8)WilliamSats είπε:Άλλο ο ήχος ΣΟΥ/ΜΟΥ/ΤΟΥ και άλλο το κούρδισμα/προσαρμογή στον εκάστοτε χώρο.
Όπου έχει να κάνει περισσότερο με τα μαγαζιά και όχι με τον ήχο του.
Αν πρόσεξες πιο πάνω έγραψα σύντομα για διαφορές (χώρου) στα μαγαζιά και αντανακλάσεις απ'τα υλικά που υπάρχουν γύρω απ'τον ενισχυτή. Δεν είναι για να το αναλύσουμε τώρα, αλλά παίζει και αυτό το ρόλο του. Βέβαια καταλήγουμε για άλλη μία φορά στο ότι "κουρδίζουμε" δεν φτιάχνουμε εξ'αρχής ήχο σε κάθε μαγαζί που παίζουμε.
Mίλτο μου σε αυτή την (μακρυά από εμάς ;D) περίπτωση νομίζω ότι θα «επιβιώσουν» ηχητικά μόνο οι... παλιές καραβάνες και αυτό λόγο εμπειρίας (και πάλι το λέω με πάσα επιφύλαξη). Αυτό λες και εσύ άλλωστε.Miltos23 είπε:Ολοι μας εχουμε κανει λαηβ οπου συμμετεχουν πολλες μπαντες, το σαουντσεκ κραταει το πολυ 10λεπτα και εχουμε κατι ενισχυτες του μαγαζιου "οτι ναναι" εκει λοιπον χρειαζεται μια ευεληξια.
Αυτό δεν είναι πάντα συχνοτικό το πρόβλημα, τις περισσότερες φορές είναι λάθος ρύθμιση στους μαγνήτες, με αποτέλεσμα τα καντίνια να βγαίνουν μπροστά.Miltos23 είπε:Δεν σας εχει τυχει ποτε να εχετε ενα ηχο στα ρυθμικα τελειο και με το που πατε πιο ψηλα στην Μι καντινι (παντα με bridge μαγνητη) να σπαει τυμπανα? αυτο ειναι το κλασικοτερο προβλημα που ακουω στα λαηβ, προβες αλλων μπαντων κλπ.
Χμμμ... το θέμα το βλέπω λίγο... αντίστροφα ;D ;D ;DMiltos23 είπε:terry εχεις δικιο αλλα σκοπος ειναι να επιβιωσουν και οι νεοι που τους ακουμε εμεις απο κατω!! ;D
Άνοιξα καινούριο θέμα γιατί μου βγήκε μεγάλο ;DWilliamSats είπε:Τελικά μου αρέσει αυτό το θέμα αλλά επειδή δεν προλαβαίνω τώρα θα επανέλθω αύριο γιατί θέλω να αναλύσουμε λίγο το θέμα με τα live και τα διαφορετικά σετάπ και τι ρόλο παίζουν οι συχνότητες εκεί.