Μάνο μου μην «παρεξηγείς» τον Νεκτάριο και νομίζω ότι και εσύ θα συμφωνήσεις:manosx είπε:Ωραία. Άνοιξε λοιπόν ένα θέμα για τα live και τους ηχολήπτες, γιατί εδώ δε συζητάμε για αυτό. Εκτός αν νομίζεις ότι το eq χρησιμεύει μόνο σε live, ή ότι οι μουσικοί δεν πρέπει να το ακουμπάνε ούτε με ραβδί ;D
Τα είπες όλα με αυτό.Terry RoscoeBeck5 είπε:Φυσικά ανάλογα με τον χώρο, θα κάνεις ένα fine tuning στον ήχο σου- αλλά πάντα ΑΝ είναι απαραίτητο και πάντα μιλάμε για «μικρό διορθώσεις» και όχι για την «ουσία» του ήχου σου.
manosx είπε:Κοίτα, ο σκοπός είναι στις πρόβες και στις προηγούμενες συναυλίες να έχεις βρει τον ήχο σου ήδη. Αν περιμένεις το soundcheck για να βρεις ήχο, άστα να πάνε.
;D ;D ;Dmanosx είπε:Terry έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά 1ον) δεν είναι αυτό το κύριο θέμα, αλλά ποια είναι πιο "σωστή" μέθοδος για τη ρύθμιση του eq και 2ον) αυτά που λές τα έχω ήδη πει
Στις πρόβες και τις προηγούμενες συναυλίες είπα ο χριστιανός, όχι στο... σαλόνι του. Πες μου εγώ τι φταίω τώρα να ακούω τα διάφορα από τον Νεκτάριο για το αν έχει και ποιος έχει κάνει live στη ζωή του ;D
Προφανές... Πιο προφανές δεν γίνεταιmanosx είπε:Πολύ σωστή και έμπειρη παρατήρηση mr Terry. Οπότε τι λέει η λογική; Ποιά 220 και 110 hZ, ;Dκαι κομπιουτεράκια και βλακείες... τράβα εκεί ένα LOW CUT στα μπάσα να καθαρίσει το σύμπαν ;D ρύθμισε και το freq ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ώστε να καθαρίζει χωρίς να γίνεται ανεμικό το όργανο, και άσε τα κομπιουτεράκια για τους... λογαριασμούς ;D
Terry RoscoeBeck5 είπε:Δεν μπορώ να φανταστώ την «σκηνή» όπου ο κιθαρίστας θα λέει: Εμ, μισό λεπτό να βάλω το... spectrum analyzer -γιατί νομίζω ότι ξύνουν λίγο τα πρίμα μου- για να βρω την «κακή» συχνότητα ;D ;D ;D
Βασικά ο ηχολήπτης από κάτω κόβει ή δίνει, γιατί ο εκάστοτε κιθαρίστας-μπασίστας πάνω στη σκηνή τι να κόψει, πότε να κόψει κι από που ο άμοιρος;Terry RoscoeBeck5 είπε:Και φυσικά ακούει και ο ηχολήπτης από κάτω- που ακούει αυτά που δεν μπορείς να ακούσεις εσύ από πάνω- και ενίοτε σου λέει και αυτός.
Ρε φίλε, δεν πας σε καμιά άλλη παραλία;nektarios είπε:Ο Μanos επιμένει να θεωρεί το soundcheck περιττό και καθόλου χρήσιμο, όπως επίσης επιμένει ότι ο "οδηγός" για τα σωστά eq είναι τα προηγούμενα live και οι πρόβες στα studio.
Οκ manos ότι πεις, εσύ πάντα ξέρεις.![]()
Εγώ δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο απ'τα γραφόμενά του.nektarios είπε:Ο Μanos επιμένει να θεωρεί το soundcheck περιττό και καθόλου χρήσιμο,
Σωστό! Γιατί έχει να κάνει με την εμπειρία που αποκτάς μέσα απ'τα live και τις ηχογραφήσεις/πρόβες σε στούντιο, οπότε και μαθαίνεις πως να κουρδίζεις τον ήχο σου σε κάθε περίπτωση.όπως επίσης επιμένει ότι ο "οδηγός" για τα σωστά eq είναι τα προηγούμενα live και οι πρόβες στα studio.
Βρε Νεκτάριε ήμαρτονnektarios είπε:Βασικά ο ηχολήπτης από κάτω κόβει ή δίνει, γιατί ο εκάστοτε κιθαρίστας-μπασίστας πάνω στη σκηνή τι να κόψει, πότε να κόψει κι από που ο άμοιρος;
Πρέπει να είσαι πολύ παλιά καραβάνα όχι μόνο για να ακούς αλλά για να ακούς και "σωστά" την στιγμή που εξελίσσεται ένα live performance.
Ο Μanos επιμένει να θεωρεί το soundcheck περιττό και καθόλου χρήσιμο, όπως επίσης επιμένει ότι ο "οδηγός" για τα σωστά eq είναι τα προηγούμενα live και οι πρόβες στα studio.
Οκ manos ότι πεις, εσύ πάντα ξέρεις.![]()
Την ακούσαμε απ'τις πολλές συχνότητες ;DTerry RoscoeBeck5 είπε:Πραγματικά δεν σας καταλαβαίνω- μέσες άκρες όλοι λέμε τα ίδια πράγματα, αλλά για κάποια... μεταφυσική αιτία χανόμαστε στην μετάφραση ;D
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;DWilliamSats είπε:Την ακούσαμε απ'τις πολλές συχνότητες ;D
Don't tell me! Anatsoytsoyriasa!nektarios είπε:"Κοίτα, ο σκοπός είναι στις πρόβες και στις προηγούμενες συναυλίες να έχεις βρει τον ήχο σου ήδη. Αν περιμένεις το soundcheck για να βρεις ήχο, άστα να πάνε."
Τάδε έφη ο φίλτατος Εμμανουηλ.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν έχει παρεβρεθεί ποτέ επί σκηνής .
![]()
κι όμως, αυτό ισχύει έν μέρει:Το "γενικό EQ" του ηχου σου, το έχεις ήδη στημένο κατα ένα μεγάλο ποσοστό πριν το sound check live, όπου ασχολείσαι κυρίως με fine tuning και θέματα εντασης.nektarios είπε:"Κοίτα, ο σκοπός είναι στις πρόβες και στις προηγούμενες συναυλίες να έχεις βρει τον ήχο σου ήδη. Αν περιμένεις το soundcheck για να βρεις ήχο, άστα να πάνε."