Keith Emerson RIP

Μετα τον Tzon Lornt ακομα ενας μεγαλος του αρμονιου εφυγε. R.I.P.  :'(

VangelisV είπε:
Μετα τον Tzon Lornt ακομα ενας μεγαλος του αρμονιου εφυγε. R.I.P.  :'(
μου βγαλες τα ματια στο πιατο!!! ;D :o

noe13 είπε:
μου βγαλες τα ματια στο πιατο!!! ;D :o
Ε οκ λαθος απο βιασυνη, μονο ο μουζαλας θα κανει γκαφες? John Lord, αυτο που εχει σημασια ειναι οτι και οι 2 ηταν μεγαλοι στο αρμονιο και στο συνθεσαιζερ

dimsonic είπε:
εντάξει βρε παιδιά...και λίγη κατανόηση....για το φίλο μας...
πλακα εκανα γι αυτο κ τα εμοτικονς!!! ;D

VangelisV είπε:
Ε οκ λαθος απο βιασυνη....John Lord, αυτο που εχει σημασια ειναι οτι και οι 2 ηταν μεγαλοι στο αρμονιο και στο συνθεσαιζερ
Jon Lord λεγοταν, οχι John. Αν γραψεις στο Google "John Lord" θα σου βγαλει την ερωτηση "Μήπως εννοείτε: Jon Lord"?

Βεβαια εχω ακουσει και χειροτερα, εχω εναν φιλο που τον λεει Johnny Lord. ;D

Οσο για το "αρμονιο", κανεις απ'τους δυο_Lord & Emerson_δεν επαιζε αρμονιο. Hammond Organ λεγεται αυτο που θεωρεις αρμονιο. Προφανως το μπερδευεις με καποιο δισκαλο αρμονιο που εχεις δει καπου. Μιλαμε ομως για δυο εντελως διαφορετικα οργανα. Το αρμονιο ειναι κυριως ενα digital πληκτροφορο με πολλους ηχους, ετοιμους ρυθμους και ακομπανιαμεντα και προοριζεται για χρηση στο σπιτι. Τo Hammond Organ ειναι....Organ. :P

Αρχισε να κατασκευαζεται  απο τον Laurens Hammond το 1935 με σκοπο να γινει ενα φτηνο υποκαταστατο των τεραστιων Pipe Organs, κυριως στις εκκλησιες της Αμερικης. Ως το 1975 τα Hammond ηταν κυριως ηλεκτρομηχανικης κατασκευης, σημερα ειναι ολα digital αλλα με τον ιδιο ηχο που ειχαν και τα παλια ηλεκτρομηχανικα μοντελα. Ακομα πουλανε βεβαια σαν φρεσκο ψωμι στις Αμερικανικες εκκλησιες, αλλα ηδη απο τη δεκαετια του '40 τα Hammond εχουν μια θεση σε απειρα ειδη μουσικης. Jazz, Rock, Blues, Κλασσικη, Soul, Funk κλπ κλπ κλπ, ακομα και στην Dance σκηνη θα ακουσεις τον κλασσικο ηχο ενος Hammond. :-*

Αυτα τα πολυ ολιγα για τα Hammond Organs, περισσοτερα στο Wiki. 8)

https://en.wikipedia.org/wiki/Hammond_organ

χαρά στο κουράγιο σου...

ένα τυπογραφικό έκανε ο άνθρωπος

Εστω διπλό.

Εστω το είχε μάθει λάθος.

Δεν παύει όμως να εκτιμά τον μακαρίτη...

Τι θα πει "χαρά στο κουράγιο σου" ωρε Dimsonic? Καλο να μαθαινουν και 5 πραγματα σε ενα Τεχνικο φορουμ οπως το ΝΟΙΖ. Το να μιλαμε για "αρμονια" σε ενα ποστ με τον Emerson και να αναφερουμε και τον Jon Lord σαν John Lord, ειναι τουλαχιστον ακυρο.

Το "Αν γραψεις στο Google "John Lord" θα σου βγαλει την ερωτηση "Μήπως εννοείτε: Jon Lord?" δεν το εγραψα για πλακα, ισχυει, και κατι σημαινει αυτο.

Οσο για το "αρμονιο", το να μπερδευεις ενα Hammond Organ με ενα "αρμονιο" ειναι το ιδιο ακυρο με το να μπερδευεις ενα πιανο με ενα, πχ, ακορντεον. Καμια σχεση τα μεν με τα δε.
glasses2.png

Καλο να διευκρινιζουμε λοιπον καποια πραγματα, σε Τεχνικο μουσικο φορουμ γραφουμε.

Waterfall-K είπε:
Οσο για το "αρμονιο", κανεις απ'τους δυο_Lord & Emerson_δεν επαιζε αρμονιο. Hammond Organ λεγεται αυτο που θεωρεις αρμονιο. Προφανως το μπερδευεις με καποιο δισκαλο αρμονιο που εχεις δει καπου. Μιλαμε ομως για δυο εντελως διαφορετικα οργανα. Το αρμονιο ειναι κυριως ενα digital πληκτροφορο με πολλους ηχους, ετοιμους ρυθμους και ακομπανιαμεντα και προοριζεται για χρηση στο σπιτι.
Εδω λεει "with its additional harmonic percussion feature" αρα ειναι και αρμονιο. Αφου παιζεις αρμονιες πανω σε αυτο. Και συνθετεις μουσικη πανω σε αυτο αρα ειναι και συνθεσαιζερ.  ::)
Υ.Γ. Jon Lord  :)

VangelisV είπε:
Εδω λεει "with its additional harmonic percussion feature" αρα ειναι και αρμονιο. Αφου παιζεις αρμονιες πανω σε αυτο. Και συνθετεις μουσικη πανω σε αυτο αρα ειναι και συνθεσαιζερ.  ::)
I give up....

Μπηκα στο wiki και λεει μεταξυ αλλων και αυτα

"with organ and synthesizers played by Lord."

"Instances of his Deep Purple synthesizer use"

Και επισης ειδα οτι επαιζε πιανο, και συνθεσαιζερ και χαμοντ. Και επειδη ειμαι ανοιχτομυαλος θα πω οτι ηταν πληκτρας που τα πιανει ολα αφου κολλας στο αρμονιο

Θα έχει πάει να αλλάξει τα νερά τώρα, αλλά θα επανέλθει δεν τίθεται θέμα, μην του μιλάτε για Χαμούνδ θα σας κάνει κομμάτια λαίμαι. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΚΛΕΙΔΟΚΥΜΒΑΛΟ πλην Χαμούνδ, πριν, ή μετά την ανακάλυψή του, ΤΑΙΛΩς λαίμαι αλλόθρησκοι επαίτες, μόνο τα μοοοοοοοοοοοοοοοοοοοουγκ κοντράρονται στα ίσα, αλλά είναι χάλια, δεν τα γουστέρνει και μη τύχει και του πείτε τπτ για μοοοοοοοοοοοουγκ, σας έστισε, στο Γουδί, αγκαλιά με κυπαρίσσια λαίμαι.

ΥΓ, υπάρχει πιθανότης να φτιάχνει μακαρονάδα, μόνο ταύτη ξεύρει ο γιαραμπής και τη τρώει μετά τις 3 το πορνό, γνωστός υγιεινιστής σωματέμπορας, νυχτοφύλαξ     

Waterfall-K είπε:
Το να μιλαμε για "αρμονια" σε ενα ποστ με τον Emerson
Δεν μιλάγαμε για αρμόνια, αλλά για καραγκιοζιλίκια.

Το "καραγκιοζιλίκια" δεν έχει τεχνικό περιεχόμενο.

Άμα θεωρείς εθνικό καθήκον σου να γράψεις μία κακία, γιατί δεν έγραψες και για το "πιάνα"; Ή δεν απασχολείσαι με το πόσο στριμμένος ήταν με τα πιάνα ο μακαρίτης;

8)

Τρια ποστ στη σειρα, το ενα πιο ασχετο απ'το αλλο. Οτι θελει γραφει ο καθενας, και νοημα δεν βγαινει.

@VangelisV, αστο...

@Trolley, "καραγκιοζιλικια" τα βλεπεις εσυ. Αλλα περα απο αυτο, ναι, μιλαγαμε για "αρμονια". Δεν εχω ιδεα αν ο μακαριτης ηταν "στριμενος" με τα πιανα. Κι αν ηταν? So what? Κλεμενα τα ειχε? :P

@Samie, το δικο σου ποστ ειναι παραδοξως το πιο νορμαλ. ;D Ειναι το μονο που βγαζει νοημα, ασχετα αν αυτο δεν εχει καμια σχεση με το θεμα.
happy_tomato_3.gif
happy_tomato_3.gif

ΥΓ:

δεν εφτιαξα μακαροναδα, εφτιαξα ομως τις βαλιτσες μου (ενα "αρμονιο" και ενα synth :P) για το αυριανο live. Και μετα παραγγειλα πιτες με σουβλακι και κοτοπουλο.
rrr.gif

Waterfall-K είπε:
@Trolley, "καραγκιοζιλικια" τα βλεπεις εσυ.
Ε.. ναι. Αυτό λέμε. Μιλούσα (και απάντησες, άρα μιλούσαμε) για τα καραγκιοζιλίκια.

Ξέρεις, μπορεί να σου είναι προσωπικώς αδιάφορο, αλλά κανείς έξω από το κόσμο των πληκτράδων δε δίνει μία δεκάρα τσακιστή για τα χάμοντ του Έμερσον. Οπότε οι απόψεις σου είναι φύσει και θέσει οπαδικές. Φάση έχουν, αλλά να θυμάσαι ότι οι δικές μου (και της συντριπτικής πλειοψηφίας των προσώπων στον πλανήτη) δεν είναι.

trolley είπε:
Ε.. ναι. Αυτό λέμε. Μιλούσα (και απάντησες, άρα μιλούσαμε) για τα καραγκιοζιλίκια.
Last year Trolley, last year. Εχεις χασει ποστΣ, διαβασε και καμια προηγουμενη σελιδα...
eyeroll.gif

Φάση έχουν, αλλά να θυμάσαι ότι οι δικές μου (και της συντριπτικής πλειοψηφίας των προσώπων στον πλανήτη) δεν είναι.
Εκανες καποιο γκαλοπ στο οποιο απαντησε η "συντριπτική πλειοψηφία των προσώπων στον πλανήτη" και εβγαλες και συμπερασμα για την αποψη τους? Τι γραφεις ωρε Trolley βραδιατικα?
Tea_Blue.gif

Waterfall-K είπε:
Είναι η πόρνη και τελευταία φορά που σε συγχωρώ δια την ανόητη συγγραφή του ονόματόσενε μου, στην επόμενη θα σε σπάσω το Χαμούνδ και θα το ρίξω στο Αιγαίο κανάγια, όχι στον Εύριπο και αλαού αλ ακ μπαρ λαίμαι.

ΥΓ Άκου Χαμουνδ, υπάρχουν ακόμα άνθρωπες που το παίζουν με Χαμουνδ , ημαρτόνε δλδ, πιο οπισθοδρομικοί κι από μπουθαρίστες

Waterfall-K είπε:
Last year Trolley, last year. Εχεις χασει ποστΣ, διαβασε και καμια προηγουμενη σελιδα...
eyeroll.gif
Τρίχες.

Εκανες καποιο γκαλοπ στο οποιο απαντησε η "συντριπτική πλειοψηφία των προσώπων στον πλανήτη" και εβγαλες και συμπερασμα για την αποψη τους? Τι γραφεις ωρε Trolley βραδιατικα?
Η δημοφιλία των ELP είναι στο ναδίρ της, από την εποχή του Love Beach. Δεν χρειάζεται κανένα γκάλοπ, ούτε βραδυνό, ούτε πρωινό. Άρα - για να μην ξεχνιόμαστε - οι απόψεις σου είναι οπαδικές.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back