Keith Emerson RIP

dimsonic είπε:
πάντως έχει ενδιαφέρον να ανατρέξετε πίσω στα σχόλια στο βιντεο του takrus με την Emerson Band...πριν από 1-2 μήνες.

Μερικά είναι πολύ σκληρά για την κατάσταση του χεριού του....
Παντα θα υπαρχουν ΖΩΑ που θα γραφουν μαλακισμενα σχολια. Λες και εφταιγε ο Emerson για το προβλημα υγειας που ειχε. Εγω ξερω κατι μουσικους που δεν μπορουν να παιξουν πια οχι λογω καποιου προβληματος υγειας αλλα επειδη εχουν αραξει στα πλουτη τους και τα "ξυνουν" ολη μερα και πιανουν το_μουσικο_οργανο τους καθε 10 χρονια, οταν κανουν καποια αρπαχτη. 

Το κακο ειναι οτι δυστυχως ο ιδιος o Emerson επαιρνε αυτα τα ασχημα σχολια πολυ σοβαρα, και αυτο ισως του στοιχισε τη ζωη. Αυτο δειχνει και ποσο ευαισθητος ηταν. :(

πάντως (επειδή δεν υπάρχουν καλά παλιά βίντεο της εποχής) βλέποντας εδώ τον Keith

κάνεις παιχνίδια με την φαντασία πως θα ήταν ο Keith το 73...

Βέβαια στο παραπάνω βίντεο είναι σχεδόν 70 και παρ όλο το ζόρι του βγαίνει στη σκηνή (εντάξει και με έναν κιθαρίστα παραπάνω) και το λέει η ψυχή του αλλά πολύ θα ήθελα εκείνη την εποχή να είχα τη δυνατότητα, τα χρήματα και την τρέλλα να τον έβλεπα ζωντανά όταν έβγαζε αυτά τα πράγματα....

Παντως μια εξαιρετικη αποδοση του Tarkus υπαρχει στο "Welcome Back My Friends, To The Show That Never Ends" του 1974. Εκει το παιζει πιο γρηγορα απο το αλμπουμ, ειναι σε τρελη φορμα, κι αυτος αλλα και η μπαντα. Φανταζομαι οτι το εχεις ηδη βεβαια αυτο το live. Εχει και το 12λεπτο Piano Improvisations μεσα που τα σπαει. Απιστευτο διπλο live.

Για την_τυφλη_Rachel Flowers δεν χρειαζεται να πουμε κατι. Το βιντεο μιλαει απο μονο του. Ειναι και πολυ καλη κιθαριστρια btw, πριν κατι μηνες ειχα δει εδω ενα βιντεο απο ενα live με τον γιο Zappa και η Flowers επαιζε κιθαρα! ??? Απιστευτο ταλεντο η μικρη.

Αυτό του Ζάππα το έχω δει...

Ξέρω τι λες....

έχω πολύ καιρό να ακούσω το welcome...

ίσως σήμερα βρω ευκαιρία.

εκείνη την εποχή τριπλό βινύλιο.... (άσε που μας κάνανε τη χάρη και το κυκλοφόρησαν...)

5η Γυμνασίου ήμουν, και το αγόρασα δεύτερο χέρι από ένα φίλο του αδερφού μου γιατί θεώρησε τη ζωντανή ηχογράφηση υποδεέστερη από αυτή στο στούντιο και το κράτησε τρεις μέρες...

Εκείνη την εποχή τα τριπλα κοστίζανε όσο 20 χαρτζηλίκια....

Εγω το εχω σε διπλο CD. Θυμαμαι οτι οταν ακουσα πρωτη φορα το κομματι Tarkus απο στουντιο, σκεφτομουν οτι αποκλειεται να μπορουν να το παιξουν live. Μετα αγορασα το "Welcome Back...." και ακουω τον Emerson να το παιζει πολυ πιο γρηγορα και μου επεσε το σαγονι. :-X Θεωρουσα οτι το θεμα στο αριστερο του χερι δεν ηταν παιγμενο live αλλα γραμμενο με overdub. Ποσο εξω επεσα... :P Ο Keith ηταν τερας τεχνικης.

εξαιρετική είναι η μίξη που έχουν κάνει για το 5.1 dvdaudio του salad.

Φυσικά για τι μίξη μιλάμε.

Αντε όλα μαζί να είναι 5 όργανα....

Ακούς τον καθένα χωριστα σχεδόν...

Δυστυχώς έχω αποσυνδέσει το 5.1 σύστημα και έχω να το ακούσω από το 2003 ή κάτι τέτοιο....

O Emerson απο τα γραφομενα ενος στο video με την Emerson Band επασχε απο δυστονια των ακρων.Μια πολυ περιεργη ασθενεια που αντιμετωπιζεται πολυ δυσκολα .Αυτον τον κτυπησε στο δεξι του χερι.Ειναι βασικα ασθενεια του εγκεφαλου που αναλογα την π[εριπτωση δινει εντολες στον /στους συγκεκριμενο/ους μυς να υπερδραστηριοποιουντε και εχουμε κουρμπαρισμα  (μαζεμα ) η εκταση των ακρων ανεξελεγκτες.Αυτο αν διαβασετε προσπαθουν να το αντιμετωπισουν με διαφορους τροπους αλλα με οχι ικανοποιητικα αποτελεσματα παντα.Ειδικα για τους μουσικους και δει πληκτραδες ειναι διαδεδομενη σθενεια και οφειλεται σε παραγοντες πολυ κοινους οπως αλλαγη τροπου μελετης .υπερεντατικη μελετη,αλλαγη οργανου ,τραυματισμος , εγχειρηση σε λαθος σημειο κλπ.Αντε τωρα να εισαι ο ΕMERSON να το παθεις και να τρελαθεις ..οποτε μπαμ και τελος .Δυστυχως.Ανατρεξτε στο wikipedia/focal dystonia (υπαρχει και συλλογος στην Αμερικη που ασχολειται με την αρρωστια)

εγώ πιό πολύ βλέπω να γίνεται λόγος για σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα..

Καμμια τετοια περιπτωση!Το συνδρομο καρπιαιου σωληνα δεν εχει αυτα τα συμπτωματα και με μια καλη εγχειρηση θεραπευεται πληρως (πλην της ικανοτητας να σηκωνεις βαρη πανω απο 5-6 κιλα ανα χερι).Εγραψα να ανατρεξετε στο wikipedia /focal dystonia .Η στο google: δυστονια ακρας  χειρος  ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Waterfall-K είπε:
Εξαιρετικο live, το project λεγοταν Boys Club. Το live album βγηκε το 2009. Οπου το πετυχετε το αγοραζετε αμεσως.
Ουάοοο καταπληκτικό. Ο δε Hughes, απλά γαζώνει  8)

PICTURES OF AN EXHIBITION!!Απλα καθεσαι και ακους (παλια μονο ακουγαμε τους δισκους -τωρα τους βλεπουμε στον σωληνα!!)

Φοβερο το "Pictures At An Exhibition" στο παραπανω live, αν και η εκδοση του αλμπουμ ειναι λιγο καλυτερη και εχει ηχογραφηθει απο διαφορετικο live. Το παραπανω live το εχω σε βιντεοκασετα, :P το ειχα αγορασει το 90-91 και ειχα παθει σοκ. ;D Δυστυχως ο σκηνοθετης προσθεσε πανω στα solo του Emerson αλλα και σε αλλα σημεια διαφορα ψυχεδελικα/οπτικα εφφε και το γ@$%#ε εντελως το θεμα. Οπως και να'χει, ειναι μια καλη ευκαιρια να δει καποιος την μπαντα της εποχης εκεινης_αρχες 70s_σε top φορμα.

Συζητούσαμε χθες με το Γιάννη Σταυρόπουλο για τον Emerson - ο Γιάννης τον είχε πάντα πολύ, πολύ ψηλά - και μου είπε το πως πέθανε. Τι να πει κανείς.

Τεράστιο, αστείρευτο ταλέντο, γιγαντιαίο. Και αν σκεφτεί κανείς τι ακούγανε στα στάδια τα 70's και τι ακούνε σήμερα, σε πιάνει κατάθλιψη. Έχει αλλοιωθεί πλέον ο εγκέφαλος του ακροατή από την υπερέκθεση στις χαζομάρες...

Πολύ , πολύ μεγάλη απώλεια. Ό,τι κα να πει κανείς λίγο.

Sami Amiris είπε:
Και αν σκεφτεί κανείς τι ακούγανε στα στάδια τα 70's και τι ακούνε σήμερα, σε πιάνει κατάθλιψη. Έχει αλλοιωθεί πλέον ο εγκέφαλος του ακροατή από την υπερέκθεση στις χαζομάρες...
ακριβώς αυτό....

και όχι μόνο στα στάδια....και στο ράδιο θα έλεγα...

το πλυνήτριο δουλεύει πολύ καλά...

Δυστυχως ετσι ειναι αλλα το πλυντηριο πλενει και πολλα αλλα ακαταπαυστα!! ??? ??? ???

Κοιτατε τι γινεται στην Ελλαδα & στον κοσμο.Το πλυντηριο λοιπον ειναι σε διατεταγμενη υπηρεσια για πολλα απο τα τρεχοντα συμβαντα οχι μονο της μουσικης βιομηχανιας !!

εντάξει, εμείς εδώ μουσικό φόρουμ είμαστε, εκεί επικεντρωνόμαστε...

πχ δεν μπορεί να περάσει ασχολίαστο ότι τα ΜΜΕ στάθηκαν στο "εκκεντρικό" της παρουσίας του μακαρίτη και όχι στην απίστευτη προσφορά του...

dimsonic είπε:
δεν μπορεί να περάσει ασχολίαστο ότι τα ΜΜΕ στάθηκαν στο "εκκεντρικό" της παρουσίας του μακαρίτη και όχι στην απίστευτη προσφορά του...
Ε που αλλου θα στεκονταν? Μηπως τον ηξεραν κι απο χτες? Διαβασαν κατι ψιλα στα ξενα ΜΜΕ και το αναπαρηγαγαν. Ουτε το Lucky Man δεν θα ειχαν ακουσει.
Η Νανα Παλαιτσακη εκανε καμια νεα αποκαλυψη? Ρωταω γιατι δεν την παρακολουθησα αυτες τις μερες και θελω να μαθω αν εκανε καμια νεα δηλωση η Franka Wright και ο David Gilmour για τον Emerson, οπως τοτε με τον  Παντελιδη οταν αυτοι οι δυο_αλλα και ολα τα fun clubs των Pink Floyd_παρακολουθουσαν την κηδεια του ζωντανα στο 'Ε' channel. :P

Μιλαμε για τραγικη ασχετοσυνη και καταντια...
eyeroll.gif

Οπως waterfall !! +1000000000000 ;D ;D

Mα τι λετε τωρα αυτοι ειναι που ειναι παντα ''ενημερωμενοι'' απο ολες τις ''πηγες'' 8)

εμπρος/πισω /αριστερα /δεξια /πανω /κατω (Θεε μου μπαζουμε απο παντου ??? ???)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back