- Πόντοι
- 38
Και αν 8ες να την ξε-ρελικάρεις? 

Πακέτο έφαγες... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:Και αν 8ες να την ξε-ρελικάρεις?![]()
Γεια χαρα' date=' ποιον θεωρειτε τον πιο ενδεδειγμενο και ασφαλη τροπο να καθαρισουμε την ταστιερα της κιθαρας? Στο manual που εχω αναφερει πρωτα καθαρισμο με αμμωνια και μετα με λαδι-λεμονι για να γυαλισει. Αναφερει δε window cleaner. Δεν ειναι λιγο επικινδυνο αυτο να καθαρισεις με Azax?[/quote']
azax overlay εγω δεν θα βαλω ποτε... για το λιπος που μαζευεται στην ταστιερα χρησιμοποιω καθαρο οινοπνευμα και μετα το περναω παρα πολυ ελαχιστα λαδι-λεμονι ετσι για το γυαλισματακι αλλα λαδι οχι σε καθε καθαρισμα.. 8)
Σου έχει μπουκώσει ξύλο από overlay? Ήταν αυτό με τη λαβή? :lol: :lol:
Δεν λέω ότι είναι ΟΚ να βάζουμε πάνω στα όργανα ό' date='τι χημικό μας πέσει στα χέρια. Μπορεί πράγματι κάποια βερνίκια να επηρρεάζονται. (Αν και τα σύγχρονα βερνίκια .... δεν μασάνε τίποτα. )
Δεν αποκλείω φυσικά το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο προϊόν να είναι τελείως ακατάλληλο.
Αλλά από το "μπορεί να σου χαλάσει το φινίρισμα" μέχρι το .... "δολοφονεί τον ήχο" και "μπουκώνει το ξύλο" υπάρχει μια απόσταση. Ας διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. :wink: Δεν θα έρθει κανένας μανιακός να ψεκάσει τις κιθάρες με μπουκωτικά spray :lol:[/quote']Τα λόγια αυτά,που είπα πριν,ανήκουν στον Ζοζέφ(τον μπαμπά που δεν ζει πια).Για όσους δεν ξέρουν ήταν ίσως ο καλύτερος κατασκευαστής μπουζουκιών. :wink:
1) Για rosewood. O έβενος δεν απορροφά το λεμονέλαιο.Kostas019 είπε:1)Το Dunlop lemon oil 65 κανει και για ebony ταστιερες η μονο rosewood??
2)την βρωμια που εχει η ταστιερα πως μπορω να την απομακρυνω??καπου διαβασα οτι φευγει αν την τριψω με λιγο οινοπνευμα
Όχι αρχηγέ μου, δεν κάνει δουλειά, και εξατμίζεται και αμέσως.Kostas019 είπε:το οινοπνευμα κανει δουλεια??
για τον εβενο,μπορω να κανω μονο στεγνο καθαρισμα?
ευχαριστω φιλε μουSuperfunk είπε:Ζιπελαιο & οδοντοβουρτσα για καθαρισμα και φυσικα lemon oil (μια χαρα αποροφαται και απο τον εβενο)