Δασκαλος ηλεκτρικης κιθαρας

triangle

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Καλησπερα.Κανενας καλος δασκαλος στα βορεια προαστια υπαρχει?θα εκτιμουσα οποιαδηποτε προταση με μηνυμα δεν με πειραζει.Βαρεθηκα να σου μαθαινουν μονο να παιζεις κομματια,θελω το κατι παραπανω,αργα δεν βιαζομαι αλλα δειξτο ,ανελυσετο .Μια φορα να κανουμε το ιδιο πραμα πανω απο μια φορα,ποτε......Λες και μας κυνηγαει κανεις.Δεν εχω βρει καποιον με μια μεθοδο που να λεει θα κανουμε αυτο και εκεινο ,τοτε,ετσι αλλιως.Οτι ναναι ,παμε και βλεπουμε.Τελικα οσο καλος μουσικος και να εισαι η μεταδοτικοτητα και να μπορεις να εξηγησεις στον αλλον αυτο που θες να πεις ειναι πολυ δυσκολο πραμα.Το ποιο δυσκολο θα ελεγα.Αυτα,το εβγαλα απο μεσα μου λκαι ηρεμησα.Καθε προταση δεκτη,με μηνυμα να μην θεωρηθει διαφημιση η οτιδηποτε αλλο.

Βαρεθηκα να σου μαθαινουν μονο να παιζεις κομματια,θελω το κατι παραπανω,αργα δεν βιαζομαι αλλα δειξτο ,ανελυσετο .Μια φορα να κανουμε το ιδιο πραμα πανω απο μια φορα,ποτε......Λες και μας κυνηγαει κανεις.Δεν εχω βρει καποιον με μια μεθοδο που να λεει θα κανουμε αυτο και εκεινο ,τοτε,ετσι αλλιως.Οτι ναναι ,παμε και βλεπουμε.Τελικα οσο καλος μουσικος και να εισαι η μεταδοτικοτητα και να μπορεις να εξηγησεις στον αλλον αυτο που θες να πεις ειναι πολυ δυσκολο πραμα.Το ποιο δυσκολο θα ελεγα
Χωρίς να διαφωνώ σε όσα λες, δεν κατάλαβα τι ακριβώς ψάχνεις από τον δάσκαλο. Να μη διδάσκει κομμάτια, να αναλύει όσα διδάσκει ώστε να γίνονται κατανοητά και τι άλλο;

Η μουσική εν γένει αλλά και η ταστιέρα συγκεκριμένα έχει μια απλή αλήθεια που αν την καταλάβεις τα πράγματα βγάζουν νόημα. Δυστυχώς οι μέθοδοι διδασκαλίας που έχω υπόψη μου επικεντρώνονται στο προϊόν αυτής της αλήθειας χωρίς να πηγαίνουν καθόλου στο γιατί είναι έτσι τα πράγματα, κάνοντας τα όλα να φαίνονται περίπλοκα.

Ένας λόγος που καταλήξαμε έτσι είναι γιατί τη θεωρία της μουσικής την έχουν δομήσει μουσικοί που έχτιζαν προσπαθώντας να μην καταστήσουν τα ήδη υπάρχοντα παρωχημένα, προχωρώντας έτσι έγινε λίγο γρίφος η φάση

Χωρίς να διαφωνώ σε όσα λες, δεν κατάλαβα τι ακριβώς ψάχνεις από τον δάσκαλο. Να μη διδάσκει κομμάτια, να αναλύει όσα διδάσκει ώστε να γίνονται κατανοητά και τι άλλο;
Φαντασου ενα μικρο παιδι που χωρις να του μαθουν την αλφα βητα του μαθαινουν να διαβαζει ,πως.Οταν πρωτοπαω ,οταν σε ρωταει ο δασκαλος τι θελεις ακριβως ,αυτο που λεω ειναι οτι μαρεσει ο αυτοσχεδιασμος πολυ.Εννοειται πως θελω να μαθω να παιζω κομματια,τα μαθαινω πλεον ευκολα ακομα και τα δυσκολα,αλλα μαρεσει να αυτοσχεδιαζω,θελω να μαθω να μην παιζω τα ιδια και τα ιδια,ισως να μην εχω φαντασια,ισως να μην τοχω γενικα,πολυ πιθανον ,αλλα το μαθημα δεν παει προς αυτη την κατευθυνση ποτε,ουτε μου λεει καποιος,μεγαλε για να φτασεις εκει πρεπει να περασεις απο εδω,να πω μαλιστα εδω ειμαστε και ας κανω 10 χρονια να τα μαθω.

Η μουσική εν γένει αλλά και η ταστιέρα συγκεκριμένα έχει μια απλή αλήθεια που αν την καταλάβεις τα πράγματα βγάζουν νόημα. Δυστυχώς οι μέθοδοι διδασκαλίας που έχω υπόψη μου επικεντρώνονται στο προϊόν αυτής της αλήθειας χωρίς να πηγαίνουν καθόλου στο γιατί είναι έτσι τα πράγματα, κάνοντας τα όλα να φαίνονται περίπλοκα.

Ένας λόγος που καταλήξαμε έτσι είναι γιατί τη θεωρία της μουσικής την έχουν δομήσει μουσικοί που έχτιζαν προσπαθώντας να μην καταστήσουν τα ήδη υπάρχοντα παρωχημένα, προχωρώντας έτσι έγινε λίγο γρίφος η φάση
Δεν διαφωνω,οπως καποιος που εχει ταλεντο προχωραει ανετα,οι υπολοιποι ?καπως πρεπει να τους δειξεις το δρομο ,λιγο λιγο,σιγα σιγα σιγα, βλεπεις τουλαχιστον το παιξι μο σου να αλλαζει,να εμπλουτιζεται....

Δεν διαφωνω,οπως καποιος που εχει ταλεντο προχωραει ανετα,οι υπολοιποι ?καπως πρεπει να τους δειξεις το δρομο ,λιγο λιγο,σιγα σιγα σιγα, βλεπεις τουλαχιστον το παιξι μο σου να αλλαζει,να εμπλουτιζεται....
Γενικά, δεν ξέρω αν είναι θέμα δασκάλου αυτό που σε απασχολεί. Δες το προτελευταίο βίντεο του Θοδωρή του Ζήρα, του κάνω μια ερώτηση για δασκάλους και μου απαντάει ότι είναι 10% ο δάσκαλος και 90% η προσωπική σου ενασχόληση αυτό που θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις

Γενικά, δεν ξέρω αν είναι θέμα δασκάλου αυτό που σε απασχολεί. Δες το προτελευταίο βίντεο του Θοδωρή του Ζήρα, του κάνω μια ερώτηση για δασκάλους και μου απαντάει ότι είναι 10% ο δάσκαλος και 90% η προσωπική σου ενασχόληση αυτό που θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις
Ενδιαφερον αυτο ,δεν πρεπει να ξερειες με τιν να ενασχοληθεις ομως?καταλαβαινω οτι λες να ασχολησε με την ξιθαρα και το κανω αυτο ,αλλα ολο με τα ιδια και τα ιδια,πως να το πω ,θελω να εχω εναν στοχο να φτασω,να ξεκινησω απο το α σημειο και να παω στο β μετα στο γ ,μονος μου ,τουλαχιστον εγω,δεν μπορω.Το βιντεο στο σαιτ του λες ?ειναι καποιο συγκεκριμενο?

Ενδιαφερον αυτο ,δεν πρεπει να ξερειες με τιν να ενασχοληθεις ομως?καταλαβαινω οτι λες να ασχολησε με την ξιθαρα και το κανω αυτο ,αλλα ολο με τα ιδια και τα ιδια,πως να το πω ,θελω να εχω εναν στοχο να φτασω,να ξεκινησω απο το α σημειο και να παω στο β μετα στο γ ,μονος μου ,τουλαχιστον εγω,δεν μπορω.Το βιντεο στο σαιτ του λες ?ειναι καποιο συγκεκριμενο?

Φιλε μου,οτι και να πω θα ειναι λιγο.Ειχες απολυτο δικιο ,αντε 90 %, στο οτι ποιο πολυ εχει να κανει με μενα,τελικα και λιγοτερο με το δασκαλο,χωρις αυτο να αναιρει το οτι θα επρεπε να γινεται ποιο <<σωστα>> το μαθημα.Τα ειπε ολα ο θοδωρης πρεπει να το δω υπο αλλο πρισμα αφου τελικα σοβαρο θεμα δεν εχω με τον συγκεκριμενο και να το δουλεψω ποιο πολυ και με διαφορετικο τροπο.Σευχαριστω οι ερωτησεις και το βιντεο ηταν πραγματικα οτι χρειαζομουν ,βοηθησες παρααα πολυ !!

Εξαιρετικός μουσικός ΚΑΙ δάσκαλος.
"Αν μπορείς να μετρήσεις μέχρι το 13, τόσο είναι και η μουσική θεωρία."
(εννοεί όλες τις 13 νότες που έχει μέσα μια οκτάβα)

Ο πρώτος και καλύτερος δάσκαλος είναι το αυτί μας .
Λόγο του τεράστιου όγκου διαδυκτιακών πληροφοριών, πλέον δεν μαθαίνουμε αρκετά μέσω του ήχου, αλλά περισσότερο μέσω της εικόνας.
Η μουσική ως γνωστόν βασίζεται στον ήχο.
Τα μωρά και τα παιδιά πρώτα μαθαίνουν να μιλάνε, όχι να διαβάζουν.
Υπάρχουν σήμερα πολλοί μουσικοί οι οποίοι διαβάζουν ( είτε ταμπλατούρα , είτε παρτιτούρα ) αλλά δεν μπορούν να παίξουν χωρίς.
Η θεωρία είναι πολύ καλή και χρήσιμη για να σε οδηγήσει σε άλλα μονοπάτια, αλλά αν δεν υπάρχει εκπειδευμένο αυτί η μουσική είναι σχεδόν μηχανική.
Αυτοσχεδιασμό έκανε ο Hendrix χωρίς να γνωρίζει ούτε μια νότα, έκανε και ο Miles Davies που μελετούσε και Stravinsky.
Και οι δύο κορυφαίοι στο είδος τους, κοινό χαρακτηριστικό έπαιζαν ότι άκουγαν με το αυτί .
Απο τα αρχαία χρόνια το transcribing είναι το απόλυτο ¨εργαλείο¨.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back