αγορα ηλεκτρικης κιθαρας για εκμαθηση

για μένα ναι αλλά είναι μια προσωπική άποψη . Ότι στα entry level αξίζουν περισσότερο γιατί τα είχα κιόλας

απλά ο line 6 ίσως σε ευχαριστήσει περισσότερο λόγω εφε και μεγαλύτερης ποικιλίας ήχων .

Μην παρεις για αρχη κιθαρα με 3 μονους μαγνητες. HSS ή HSH για ποικιλια σε ηχους, ωστε να δεις τι σου αρεσει.

Το πακέτο με την Yamaha είναι ιδανικό για αρχάριο. Μακάρι να έπαιρνα και εγώ τέτοιο όταν ξεκινούσα

Είναι πλήρες δεν θα χρειαστείς τίποτα άλλο για αρκετό διάστημα

Μια ακομα ερωτηση για οποιον ξερει. Για να βγαλει η κιθαρα αυτον τον ηχο που ειναι σαν  του moore,  που παιζει αυτος στο βιντεο , πρεπει να αγορασω καποιο πεταλι εφε κλπ ?  η ειναι θεμα κιθαρας και ενισχυτη?

Μου θυμιζεις τον εαυτο μου λιγο καιρο πριν, οταν πρωτοξεκινησα. Ειχα αυτον τον ηχο στο νου και εψαχνα να δω πως θα τον βγαλω. Σπαταλησα πολλα χρηματα αγοραζοντας αρκετο εξοπλισμο, νομιζοντας οτι ειναι κατι το πολυπλοκο, μια αποκρυφιστικη συνταγη για εναν ηχο απο τον κοσμο των θεων. Τοτε ειχα πολυ πολυ χαλια ενισχυτη και πολυεφε. Δεν ηξερα και να τα χρησιμοποιω.

Για να μη τα πολυλογω, τα πραγματα ειναι πολυ πιο απλα.  Χρειαζεσαι το χερι, μια κιθαρα κατα προτιμηση με humbucker στη θεση neck, μπολικο marshalοειδες gain, και αρκετη ενταση. Τα βασικα ειναι αυτα και, εκτος το χερι, ειναι σχετικα ευκολα προσβασιμα στη σημερον ημερα.

φυσικα χρειαζεται το χερι , και Ενοειται πως δεν περιμενω στο αμεσο χρονικο διαστημα (τουλαχιστον 1 χρονο και βαλε)  , να παιζω αυτον τον ηχο που ακουω στο βιντεο οσο καλη κιθαρα και ενισχυτη και αν εχω ...

Αλλα επειδη τωρα  ειναι που αγοραζω την κιθαρα και τον ενισχυτη ειπα να ρωτησω, επειδη πιο πολυ αυτον τον  ηχο εχω στο μυαλο μου που μου αρεσει και θελω να βγαλω , μηπως και πρεπει να προσεξω κατι στην αγορα για να μην κλαιω τα λεφτα μου μετα ...

οποτε για να μην το κουραζω πολυ , παιρνω μια squier Bullet Strat  η μια yamaha eg112 ,

και εναν ενισχυτη marsall οπως ειπε ο φιλος παραπανω η τον line 6  spider 15 με τα εφε  και με εξασκηση καποια στιγμη θα βγαλω αυτον τον ηχο που θελω?

Οταν λεω marshallοειδες gain, δεν εννοω να εχεις ντε και καλα marshall ενισχυτη. Μπορεις να δουλεψεις στο καθαρο καναλι ενισχυτη με ενα πεταλακι που εχει σουπερ ηχο marshall. Ή μπορει ο ενισχυτης να εχει μεσα ηχους marshall.

Προσοχη, οι line 6 spider ναι μεν εχουν πολλους ηχους και πολλα εφε ενσωματωμενα, αλλα το καθαρο καναλι δεν προσφερεται για μελλοντικη χρηση με πεταλια. Ειναι εντελως ακαταλληλο για πεταλια.

Bill777 είπε:
Μια ακομα ερωτηση για οποιον ξερει. Για να βγαλει η κιθαρα αυτον τον ηχο που ειναι σαν  του moore,  που παιζει αυτος στο βιντεο , πρεπει να αγορασω καποιο πεταλι εφε κλπ ?  η ειναι θεμα κιθαρας και ενισχυτη?

ελπίζω να εννοείς μόνο τον ήχο από το βίντεο.

Οπότε διόρθωση.

Αυτός βγαίνει γρήγορα.

Ελπίζω επίσης να μη ζήλεψες και το παλικαράκι που παίζει, αν και μάλλον είναι πιό μπροστά από σένα.

Ό ήχος είναι 95% (και λίγο έβαλα) το χέρι του παίκτη.

Τα άλλα είναι κιθάρα και μηχανήματα.

Και δυστυχώς το χέρι ούτε αγοράζεται ούτε αποκτάται από τη μια μέρα στην άλλη.

Γιατί το λες αυτό?  Εννοείς ότι δεν έχει σωστή τεχνική?

Οσον αφορά για τον ενισχυτή, Ο line 6 μπορεί να βγάλει τον ήχο του marsall που λέμε? Η θα χρειαστεί αγορά έξτρα πετάλι?

Σωστα, η τεχνικη του δεν ειναι ακομα σε υψηλο επιπεδο.

Ο line6 λογικα εχει τον ηχο που θες. Ειναι μια καλη αρχη καθως εχει μεγαλη παλετα ηχων.

Αλλα τον θεωρω χαλια επενδυση καθως δεν μπορεις να τον χρησιμοποιησεις για κατι πιο προχωρημενο. Στη θεση σου ισως να μην τον αγοραζα. Θα προτιμουσα εναν φτηνο και καθαρο ενισχυτη (fender 10, vox pathfinder 10 κλπ), οπου θα εβαζα ο,τι πεταλι θελω. Ο ηχος θα ειναι ανωτερος του line6. Και μιλαμε για πεταλια απο 30 ευρω. Με 1-2 τετοια μπορεις να ξεκινησεις και να βγαλεις γουστα. Και μετα απο χρονια ενασχολησης, θα καταληξεις παλι στα 1-2 πεταλια για τον βασικο ηχο, απλα με καλυτερο ενισχυτη και κιθαρα.

Σε προχωρησα λιγο, αλλα πρεπει να τα γνωριζεις αυτα για να μην εισαι ενας ακομα στις αγγελιες τον line6 αργοτερα....

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω ποιος είναι ο πιο φθηνός ενισχυτής που μπορώ να βρω που να προσφέρει και ήχους drums , λουπες, σύνδεση με υπολογιστή  εφέ κλπ?

Μπορείς μ' ένα 50άρικο περίπου να πάρεις έναν 10watt ενισχυτή που θα έχει βοηθητική είσοδο για backing track.

Επειδή δεν ξέρω από αυτά θα ήθελα να μου πρωτεινετε μοντέλα.

Δηλαδή καλύτερα να τον αφήσω τον line 6?

Kιθάρα πάρε όποια σου αρέσει οπτικά με ενα καλό σεταπ είναι όλες τίμιες...

Ενισχυτή πάρε κάποιον φθηνό για αρχή... Στις αγγελίες θα βρείς και σε καλές τιμές

με λίγη υπομονή. Συμβουλεύσου και τον δάσκαλό σου... Αν δεν έχεις αρχίσει μαθήματα

θα σου έλεγα μην παίρνεις ακόμα τίποτα.

Συγνωμη αν κουραζω ,

ηθελα ακομα να ρωτησω τις epiphone Les Paul να μην τις κοιταζω καθολου? επειδη κανεις δεν μου τις προτεινε...

πχ την  https://www.skroutz.gr/s/3085302/Epiphone-Les-Paul-Special-II-Vintage-Sunburst.html

Ειναι χειροτερη απο την squier stratocaster ?

Οσον αφορα στην ευκολια για αρχαριο εχει καμια διαφορα?

Οι φτηνες squier θυμιζουν λιγο fender στην αισθηση και στο παιξιμο. Και στον ηχο επισης θυμιζουν φεντερ.

Οι φτηνες epiphone δεν εχουν καμια σχεση με τις ακριβες epiphone, ποσο μαλλον με gibson. Δεν θα αγοραζα epiphone κατω των 300 ευρω (les paul studio και κατω).

Trending...

Νέα θέματα

Back