- Πόντοι
- 1,788
Λοιπόν , κάτι που με απασχολεί (όχι ότι έχασα και τον ύπνο μου), αλλά εν πάσει περιπτώσει το σκεφτόμουν.
Εγώ , προσωπικά παίζω και ακούω (λέμε τώρα) Blues και Rock.
Ακούω πολύ jazz και παίζω λίγο.
Δεν ακούω πολύ…και δεν παίζω καθόλου κλασσική μουσική.
Ερωτάται:
Πόσο μπορώ να κατανοήσω, να εκτιμήσω και να κρίνω το μουσικό style που δεν παίζω και ακούω λίγο;
Πόσο μπορώ να κατανοήσω, να εκτιμήσω και να κρίνω το μουσικό style που ακούω πολύ αλλά παίζω λίγο;
Υπο-ερώτημα:
Μπορώ να κατανοήσω, να εκτιμήσω και να κρίνω οιαδήποτε μουσική αν δεν είμαι μουσικός στο ίδιο επίπεδο με ένα μουσικό;
Για να δούμε…
Προσωπικά, με την επιφύλαξη της ποίο αναλυτικής ανάπτυξης επιχειρημάτων στη συνέχεια πιστεύω:
1) Κανένας μη μουσικός δεν μπορεί να κατανοήσει, να εκτιμήσει και να κρίνει τη μουσική όσο ένας μουσικός,
2) Είναι πιθανότερο ένας παίχτης jazz να κατανοήσει, να εκτιμήσει και να κρίνει
Τη jazz καλλίτερα από ένα μουσικό της rock, και το αντίθετο.
Ναι, ξέρω υπάρχουν και οι εξαιρέσεις (που επιβεβαιώνουν τον κανόνα)
(το ίδιο θέμα μπορεί να τεθεί με έναν που παίζει μπάλα , έστω και στην Δ’ κατηγορία …σε σχέση με κάποιον που δεν ξέρει που πέφτει το γήπεδο etc. etc.- και ίσως θα ήταν καλλίτερο ( για την πρόοδο της συζήτησης – αν υπάρξει) να μη συγκρίνουμε εντελώς ανομία πρόσωπα (π.χ έναν αντικειμενικά (βλάκα) – αν υπάρχει / με έναν αντικειμενικά ιδιοφυή (αν υπάρχει).-
Εγώ , προσωπικά παίζω και ακούω (λέμε τώρα) Blues και Rock.
Ακούω πολύ jazz και παίζω λίγο.
Δεν ακούω πολύ…και δεν παίζω καθόλου κλασσική μουσική.
Ερωτάται:
Πόσο μπορώ να κατανοήσω, να εκτιμήσω και να κρίνω το μουσικό style που δεν παίζω και ακούω λίγο;
Πόσο μπορώ να κατανοήσω, να εκτιμήσω και να κρίνω το μουσικό style που ακούω πολύ αλλά παίζω λίγο;
Υπο-ερώτημα:
Μπορώ να κατανοήσω, να εκτιμήσω και να κρίνω οιαδήποτε μουσική αν δεν είμαι μουσικός στο ίδιο επίπεδο με ένα μουσικό;
Για να δούμε…
Προσωπικά, με την επιφύλαξη της ποίο αναλυτικής ανάπτυξης επιχειρημάτων στη συνέχεια πιστεύω:
1) Κανένας μη μουσικός δεν μπορεί να κατανοήσει, να εκτιμήσει και να κρίνει τη μουσική όσο ένας μουσικός,
2) Είναι πιθανότερο ένας παίχτης jazz να κατανοήσει, να εκτιμήσει και να κρίνει
Τη jazz καλλίτερα από ένα μουσικό της rock, και το αντίθετο.
Ναι, ξέρω υπάρχουν και οι εξαιρέσεις (που επιβεβαιώνουν τον κανόνα)
(το ίδιο θέμα μπορεί να τεθεί με έναν που παίζει μπάλα , έστω και στην Δ’ κατηγορία …σε σχέση με κάποιον που δεν ξέρει που πέφτει το γήπεδο etc. etc.- και ίσως θα ήταν καλλίτερο ( για την πρόοδο της συζήτησης – αν υπάρξει) να μη συγκρίνουμε εντελώς ανομία πρόσωπα (π.χ έναν αντικειμενικά (βλάκα) – αν υπάρχει / με έναν αντικειμενικά ιδιοφυή (αν υπάρχει).-