Βρεγμένο ξύλο πλέον δεν νομίζω πως παίζει, δεν αξίζει το κόπο να μπουν στη διαδικασία αυτή, που δεν είναι και τόσο απλή όσο φαντάζει ''βρεγμένα ξσύλα'' ;D ;D ;D
Βρωμάει ο τόπος από Βουλγάρικα κυβισμένα σε παλέτες, πρόσφατα, άρχισαν να το κάνουν και οι δικοί μας ξσυλέμποροι.Όχι ότι δεν μπορούν να σε κλέψουν και στον όγκο, αλλά γι αυτό είπα Πράκτικερ, που ελέγχει τι παραλαμβάνει.
Τα στεγνά ξσύλα, είναι τα περσινά κομμένα ξσύλα, τα ΦΕΤΙΝΑ κομμένα ξσύλα, που εξακολουθούν ακόμη και σήμερα που μιλάμε να κόβουν στα βουνά και να κατεβάζουν, είναι τα βρεγμένα ξσύλα.Οι υλοτόμοι και οι ξσυλέμποροι και τα Δασαρχεία, ΠΑΝΤΑ υπολογίζουν τη ξσυλία σε κυβικά, ποτέ σε κιλά, κάτι παραπάνω ξέρουν αυτοί και καλά έκανε ο νομοθέτης και απαιτεί πλέον τιμή κυβικού.
Τα ''βρεγμένα'' ΦΕΤΙΝΑ ξσύλα, είναι υγρά καθότι ζωντανά, άρα βαριά.
Ανάλογα με το ξσυλοθερμαντικό σώμα που έχει ο καθένας, δεν είναι κακό να έχει συνδυασμό ξσυλίας φρέσκιας- μπαγιάτικης, αλλά και διαφορετικής ράτσας και μεγεθών
Τα βρεγμένα αργούν να καούν και φράζουν τις καπνοδόχους, τα στεγνά καίγονται στο φτερό, με εξαίρεση τη ελιά.
Η οξιά είναι για να δώσει γκάζι, η δρυς διάρκεια, η ελιά σιγοκαίει για να πιείς κανά τσίπουρο ..................
Αν Ρέι τα καυσόξσυλα, τα θες για τσίπουρο δεν τρέχει κάστανο, αν τα θες για θέρμανση, πάρε Πέλετ, ακόμα κι εδώ που τα ξσύλα τα έχω τσάμπα η θέρμανση ενός σπιτιού με πέλετ, είναι απείρως πιο συμφέρουσα-καθαρώτερη-αποδοτικότερη-πρακτικώτερη.
Παράγκας, Dr phd ξσυλολογίας ;D