• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Καλώδια και jack για στήσιμο pedalboard

Status
Not open for further replies.
Το octobus το είχα και ήμουν πολύ ευχαριστημένος, δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα τον ένα χρόνο-περίπου αν θυμάμαι καλά-που το χρησιμοποιούσα.

Το θέμα είναι να είσαι σίγουρος ότι χρειάζεσαι switcher. Εκτός από το κόστος το οποίο ανεβαίνει, πολύ καλωδιομάνι όπως λέει και ο Σταύρος, τρώει ΠΟΛΥ χώρο από το board και ανεβάζει το βάρος.

Το octobus το είχα και ήμουν πολύ ευχαριστημένος, δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα τον ένα χρόνο-περίπου αν θυμάμαι καλά-που το χρησιμοποιούσα.

Το θέμα είναι να είσαι σίγουρος ότι χρειάζεσαι switcher. Εκτός από το κόστος το οποίο ανεβαίνει, πολύ καλωδιομάνι όπως λέει και ο Σταύρος, τρώει ΠΟΛΥ χώρο από το board και ανεβάζει το βάρος.
Το board που πήρα είναι αρκετά μεγάλο χωράει κ μένα που λέει ο λόγος.Το switcher βασικά θα μου λύσει τα πόδια:P μιας και με την άλλη μπάντα που παίζω οι εναλλαγές των πεταλιών είναι αρκετά συχνές σε κάθε κομμάτι και είναι πολύ βοηθητικό για μένα.Τωρα το καλωδιομανι αν είναι τακτοποιημένο είμαι οκ ?

Προσφάτως πήρα αυτά. Φιξαρισμένα, flat με εξαιρετική ελαστικότητα και μικρό αποτύπωμα. Για μένα που στήνω και ξεστήνω τα 5 πετάλια μου κάθε φορά και θέλω συγκεκριμένη διάταξη  χωροθετικά, είναι ταμάμ. Δεν ξέρω τι αντοχή έχουν στο χρόνο. Πάντα κουβαλάω 3-4 extra patch cables για παν ενδεχόμενο.

https://www.rockboard.de/en/Home--Article.html?article=D0444347001457501726A563&category=D0377260001498135443A68

OCD έχω κι εγώ στην πεταλιέρα μ, και ορκίζομαι σε αυτό. Βέβαια είναι χειροποιητη υλοποίηση από τον @alderbody didit pedals, με εξαιρετικό fuzzy χαρακτήρα όσο ανεβαίνει το gain. Eγώ το λέω OMG. Σουπερ τακτοποίηση δεν την αντέχω με αγχώνει με πιάνει ταχυπαλμία (OCD απ' την ανάποδη) και δεν βολεύει στις (μη) σκηνές που παίζω συνήθως.

Ακριβώς τα ίδια κι εγώ - αλλά προτιμώ τα EBS patchcables.
Κι όσο για το Sommer Spirit ΧΧL , είμαι 1000% με αυτά που γράφει ο Superfunk. Eχω δυο (κιθ->pedalboard και pedalboard->amp) που τα χρησιμοποιώ μόνο στα live, όχι σε πρόβες, ούτε καν στο σπίτι.

Ωραια τα επιστημονικα, αλλα καλυτερα να ακουσει καποιος μονος του τις διαφορες και να επιλεξει, γιατι στην πραξη για μενα δεν ισχυουν αυτα με βαση αυτα τα παραδειγματα.

Σαφώς και πρέπει να ακούσει καποιος και να επιλεξει....μια και ενα Monster Cable με....monster capacity θα ΜΙΣΗΘΕΙ απο εναν country/roots κιθαριστα και θα ΑΓΑΠΗΘΕΙ απο εναν hard rock/metal κιθαριστα.

Και εγω αλλωστε μετα απο ΑΚΡΟΑΣΗ επελεξα αυτα που επελεξα....

Παντως τα "επιστημονικα" ισχυουν: ΜΟΝΟ το capacitance κανει διαφορα στον ηχο και η  διαφορα αυτη γινεται ΜΟΝΟ για τους λογους που περιγραφω...δυστυχως η ΦΥΣΙΚΗ εχει ΝΟΜΟΥΣ απαραβατους ?

Και δεν εχει σχεση στο θεμα επιλογης, αν δοκιμαζεται το καλωδιο καρφι στον ενισχυτη. Ετσι ειναι πιο σωστη η δοκιμη κατα την αποψη μου ασχετα αν το καλωδιο θα παιξει σε πεταλιερα.

Αν ειναι να παιζεις καρφι εχει μεγαλη σημασια,αν ειναι να μπεις στο great equalizer των buffers δεν εχει...αλλα φυσικα υπαρχει και το πΣυχολογικο να ΞΕΡΕΙΣ οτι στη ΜΙΑ φορα στα δεκα χρονια που θα παιξεις καρφι θα γουσταρεις  :classic_biggrin:  

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν ειναι να παιζεις καρφι εχει μεγαλη σημασια,αν ειναι να μπεις στο great equalizer των buffers δεν εχει...αλλα φυσικα υπαρχει και το πΣυχολογικο να ΞΕΡΕΙΣ οτι στη ΜΙΑ φορα στα δεκα χρονια που θα παιξεις καρφι θα γουσταρεις  :classic_biggrin:  
Δεν εχει σχεση το ψυχολογικο με το θεμα.

Μιλαμε για το καλωδιο που επιλεγει καποιος για τα πεταλια του.

Ελεγα λοιπον οτι μπορει να το επιλεξει καλυτερα κατα την αποψη μου, δοκιμάζοντας το, παίζοντας καρφι στον ενισχυτη και μετα να το "κοψει" σε μικρα κομματια (τα οποια προφανως και δεν θα τα χρησιμοποιησει ποτε για να παιξει καρφι).

Δεν εχει σχεση το ψυχολογικο με το θεμα.

Μιλαμε για το καλωδιο που επιλεγει καποιος για τα πεταλια του.

Ελεγα λοιπον οτι μπορει να το επιλεξει καλυτερα κατα την αποψη μου, δοκιμάζοντας το, παίζοντας καρφι στον ενισχυτη και μετα να το "κοψει" σε μικρα κομματια (τα οποια προφανως και δεν θα τα χρησιμοποιησει ποτε για να παιξει καρφι).

OK, παντως αν ακους τη διαφορα μεταξυ Evidence Audio,George L & καλωδιου της λαϊκης ΜΕΤΑΞΥ των πεταλιων ειδικα οταν ειναι ΟΝ ή εχουν buffer εισαι ΣΙΓΟΥΡΑ ο

200px-Batman-BenAffleck.jpg

?

ΟΚ

Και για να παμε και σε πιο ουσιαστικο θεμα, παιζει σημαντικο ρολο και το οικονομικο.

Δηλαδη κατα ποσο αξιζει τα πολυ περισσοτερα χρηματα, μια μικρη ποιοτικη διαφορα (για οποιον μπορει και την ακουει τελος παντων).

Βεβαια δεν θα χρησιμοποιηθει και πολυ καλωδιο για τη συνδεσμολογια των πεταλιων.

Καλημέρες και πάλι! Ολοκλήρωσα την παραγγελία μετά από πολύωρη σκέψη και πολλές πράξεις μη τυχόν βγω εκτός μπάτζετ αλλά τελικά τα κατάφερα!Όταν με το καλό έρθουν τα πράγματα και τοποθετηθούν θα ανεβάσω φωτογραφίες να μου πείτε τη γνώμη σας! Ευχαριστώ πολύ φίλοι μου!

Χαχαχαχα 79 καλωδια και δεν εχει τα evidence και GL

τι είναι ρε παιδιά τα evidence

να πάρω και γω...

τι είναι ρε παιδιά τα evidence

να πάρω και γω...
Αν δεν σου περισσεύουν απο τα μπατζακια, ή δεν εισαι τοσο "αρρωστος",  νομιζω οτι βρισκεις κοντινη ποιοτητα και με πολυ λιγοτερα χρηματα.

Ιδιως με πεταλακια που πολλοι δεν καταλαβαινουν διαφορές.

Απλα ετυχε καποτε να παρω μια Taylor σειρα 8 και ο μαστορας που μου εβαλε το piezo, μου προτεινε το evidence the reveal και το πηρα (αλλες εποχες τοτε)
Οταν δοκιμασα την κιθαρα με καλωδιο που επαιζα τις ηλεκτρικες (GL) νομιζα οτι ... χαλασε η κιθαρα ή ο προενισχυτης.

Δοκιμασα το evidence και με την ηλεκτρικη και εσπερνε. Ε καπως ετσι δημιουργησα μια αποψη οτι αν και ακριβα ... δεν παιζονται.

Μια χαρα ειναι και τα sommer ομως, με το 10% της τιμης. Και οχι απλα μια χαρα.

ΥΓ Μιλαω για δοκιμη οχι στο σπιτι αλλα σε stage απαιτησεων, με εξοπλισμο αναλογο κλπ

Δεν ξερω αν καταλαβαινεις πως ειναι να χρειαστει να παιξει μια κιθαρα και μια φωνη σε 5000 κοσμο και να γεμιζει το θεατρο κιθαρα και οχι τζιγκι τζιγκι. Μετραει και η παραμικρη λεπτομερεια.

προφανώς και δεν μου περισσεύουν.

Γενικά είτε τα φτιάχνω μόνος μου είτε παίρνω τα vfm με ελάχιστο ψάξιμο στο δίκτυο ή στον θωμα

Μεγαλυτερες ειναι οι απαιτησεις, για τετοιες λεπτομερειες, σε ζωντανο ηχο ή κατα την ηχογραφηση? Που "πιανει τοπο" περισσοτερο ο premium αυτος εξοπλισμος?

Μεγαλυτερες ειναι οι απαιτησεις, για τετοιες λεπτομερειες, σε ζωντανο ηχο ή κατα την ηχογραφηση? Που "πιανει τοπο" περισσοτερο ο premium αυτος εξοπλισμος?
Και στα δυο, αλλα παιζει ρολο που γραφεις και που παιζεις λαιβ. Εννοω εξοπλισμο.

Αν πας να παιξεις λαιβ στην τραχανοπλαγια με Λεμ μικροφωνικη, το καλωδιο το χυμα θα χαλασει τον ηχο?

Οσο μεγαλυτερες οι εντασεις, τοσο μεγαλυτερες οι απαιτησεις. Κι επισης, επειδη ειναι αλυσιδα το πραγμα, οσο καλυτερα μηχανηματα παιρνεις, οσο καλυτερα παιζεις, τοσο φαινονται οι αδυναμοι κρικοι. Μια μετρια κιθαρα ας πουμε μπορω να την παιξω σε ενα solid state χωρις να με χαλασει, αν τη βαλω ομως σε εναν vintager princeton η twin καταστροφη. Το ιδιο και με τα vovox, αναλογα που παιζουν και με τι οργανο.

Εαν παιζω καρφι σε ενισχυτη, σε μεγαλη συναυλια, θα ειχε διαφορα με μια αρκετα πολυπλοκη αλυσιδα? Ή και στις δυο περιπτωσεις ο premium εξοπλισμος εχει την ιδια επιδραση στο αποτελεσμα?

Εαν παιζω καρφι σε ενισχυτη, σε μεγαλη συναυλια, θα ειχε διαφορα με μια αρκετα πολυπλοκη αλυσιδα? Ή και στις δυο περιπτωσεις ο premium εξοπλισμος εχει την ιδια επιδραση στο αποτελεσμα?
Οτι βγαζει ο ενισχυτης σου, αυτο ειναι το καλυτερο δυνατο που μπορει να δωσει εξω  ενα ποιοτικο PA.

Να στο φτιαξει σημαντικα, δεν μπορει (μπορει να κοψει ας πουμε καποια ενοχλητικες συχνοτητες κλπ).

Ενα μη ποιοτικο PA το μονο που μπορει να κανει, ειναι να στο χαλασει σημαντικα.

Οποτε σε μια μεγαλη συναυλια με ποιοτικο PA, η "υποχρεωση" σου ειναι να εχεις τις λιγοτερες δυνατον απωλειες ποιοτητας, σε μια πολυπλοκη αλυσιδα.

Και σε μικρη συναυλια αλλα με ποιοτικο PA, το ιδιο ισχυει, απλα στη μεγαλη ολα τα καλα ακουγονται καλυτερα και ολα τα κακα ακουγονται χειροτερα.

Ξεκίνα με έναν καλό ενισχυτή.

Χίλιες φορές μια κακή κιθάρα σε έναν καλό ενισχυτή παρά μια καλή κιθάρα σε έναν κακό ενισχυτή.

Επιμένω ότι τα περί "μαγικών καλώδιων που φτιάχνουν τον ήχο" είναι παραμύθια της Χαλιμάς (ναι τα έχω δοκιμάσει όλα από VOVOX ,Mogami,Monster και Evidence μέχρι Canare,BELDEN,Bill Lawrence,GL ,Klotz και SOMMER)

Κανένα καλώδιο δεν ακούγεται "καλύτερα"από ένα άλλο, απλά αφήνει περισσότερα η λιγότερα από τα ΦΥΣΙΚΑ πρίμα της κιθάρας να περάσουν , από εκεί και πέρα αν σου αρέσουν η όχι είναι προσωπικό γούστο.

Οι διαφορές ειδικά με πετάλια, ενισχυτές και ΜΙΚΡΌΦΩΝΑ και μέσα στη μπάντα είναι μηδενικές πάνω στη σκηνή η το στούντιο.

Μη ξεχνάς άλλωστε ότι μετά από ένα buffer το σήμα μετατρέπεται σε low impedance οπότε τι σημασία έχει πλέον το καλώδιο;

Επίσης σου ξανα-λεω ? ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ηχογραφήσεων η συναυλιών τεράστιων ονομάτων που έχεις δει παίζουν με BELDEN και CANARE δύο καλώδια που έχουν... ηττηθεί κατά κράτος σε όλα τα cork sniffing cable tests όλων των κιθαροπεριοδικων και site...

Επίσης όλο το classic rock μέχρι και τα 80s με τρισαθλια coiled cables του δεκαρικου (το 20μετρο) έχει γραφτεί... ?

Ο SRV πχ που κάποιοι θεωρούν επιτομή του ήχου έπαιζε με καλώδια από το Radio Shack ?

O Eric Johnson , άλλος ψυχακιας που ακούει μέχρι και τη διαφορά στις.... μπαταρίες ... ορκίζεται στα GL.

Ο Santana χρησιμοποιεί πάντα ένα... αρχαίο ... 30μετρο Canare ,o Albert Collins έπαιζε με ένα BELDEN 50 μέτρων (!)....

Είναι λοιπόν καθαρά θέμα γούστου.

Επίσης μη ξεχνάς και το θέμα του ΜΗΚΟΥΣ του καλωδίου...που παίζει δραματικά μεγαλύτερο ρόλο στις απώλειες των πριμων για δέκα πόντους μήκος καλωδίου είναι αστείο να μιλάμε για διαφορές...

Κατατοπιστικοτατοι και οι δυο!!

Τωρα που λεμε για καλωδια, παιζουν και καλωδια με πλεξη, οπως στα hifi, για να ελεγξουμε τα πριμα, ή αρκει το μεγαλο μηκος και η διαφορετικη ποιοτητα του καλωδιου για το σκοπο αυτο?

Status
Not open for further replies.

Trending...

Νέα θέματα

Back