Κακή ακουστική

ParadiseCityGR

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπέρα.Είμαι από Ξάνθη και πρόσφατα ξεκίνησα την δική μου μπάντα.Διαθέτω ένα υπόγειο στο οποίο θέλω να κάνω τις πρόβες αλλά η ακουστική είναι κάκιστη προφανώς λόγω του ότι είναι κλειστός ο χώρος.Δηλαδή όταν παίζουν τα ντραμς δεν ακούγονται ούτε κιθάρα ούτε φωνή.Θα ήθελα προτάσεις και ιδέες για το τι μπορώ να προσθέσω στον χώρο για να πετύχω καλύτερη ακουστική.Ευχαριστώ!

Αν ο ντράμερ βαράει σαν καννίβαλος, τίποτα δε σε σώζει. Εκτός από την αλλαγή ντράμερ.

Πιστεύω το πρόβλημα δεν είναι αυτό...Γιατί και στο στούντιο με την ίδια ένταση όλα ακούγονται νορμαλ.

ParadiseCityGR είπε:
Πιστεύω το πρόβλημα δεν είναι αυτό...Γιατί και στο στούντιο με την ίδια ένταση όλα ακούγονται νορμαλ.
Μηπως εισαι ο ντραμερ?? ;D

Λοιπον 2 ειναι τα βασικα θεματα.

Το ενα το λενε ηχοαπορροφηση και το αλλο το λενε

παω για προβα και οχι

Τζαμαρωναβγαλωτοαχτιμουμηπωςτηνβρωαφουιδρωσωκιολαταλυωσω

Βέβαίως και μιλάμε για το πρώτο!(Σε σπάνιες περιπτώσεις το 2ο αν μας πιάσει καμία μανία εκείνη την ώρα  ;D )Καιι πως μπορεί να επιτευχθεί μία σωστή ηχοαπορόφηση?

Θα κανεις τα εξης

Θα βρεις ενα σαιτ που το λενε νοιζ

Μετα θα πας στο

Αναζητηση> και θα γραψεις ηχοαπορροφηση.

Αφου διαβασεις οοοολο το κατεβατο θα δεις ποιο απ ολα ταιριαζει με την περιπτωση σου.

Μετα θα ξανανοιξεις θεμα η θα συνεχισεις εδω με σαφεις ερωτησεις.

Π.Χ. Πως καρφωνω τον υαλοβαμβακα στα υαλοτουβλα ;)

Καλη διασκεδαση.

digisilence είπε:
Θα κανεις τα εξης

Θα βρεις ενα σαιτ που το λενε νοιζ
noiz......το λενε οχι "νοιζ" αγρραμματτεε  ;D ;D

επισης οταν κανεις αυτο που ειπε ο digisilence και ξαναερθεις εδω για ερωτησεις..κανε μας και μια περιγραφη του χωρου (μια κατοψη θα ηταν ακομα καλυτερα) για να μπορεσουμε να σου δωσουμε παραπανω πληροφοριες :D

messalion είπε:
noiz......το λενε οχι "νοιζ" αγρραμματτεε  ;D ;D
Eεεε... Ζητω ταπεινα συγγνωμη :'(... Θα αυτομαστιγωθω παραυτα... :-X

digisilence είπε:
Τζαμαρωναβγαλωτοαχτιμουμηπωςτηνβρωαφουιδρωσωκιολαταλυωσω
;D ;D ;D

Φιλε μου καλως ηρθες!

Πιθανολογω οτι συμβαινουν καποια απο τα παρακατω:

-O χωρος ειναι γυμνος εντελως(ντουβαρια)και εχει τετοιες ανακλασεις που δημιουργειται συνοθυλευμα συχνοτητων.(Μηπως ειναι και μεγαλουτσικο υπογειο?)

Αν ναι,βαλτε χαλια,κρεμαστε κουρτινες,φτιαξτε προχειρα πανελ με υφασμα γυρω σας.

-Εχετε κακη διαταξη στους ενισχυτες(κοιτανε καθολου προς τους παιχτες ή προς τον ντραμμερ?)

Αν ναι,γυριστε τους περισσοτερο(οσο γινεται)προς εσας και μην ''βλεπουν'' στα ποδια σας.

-Ειναι τρανζιστορ οι ενισχυτες (πχ Line6 spider :P)και δεν ''κοβουν''(ακουγονται) καθολου στην ακουστικη του συνολου της μπαντας

Αν ναι και οχι,δοκιμαστε αλλους ενισχυτες αν ειναι διαθεσιμοι για να δειτε αν συμβαινει και παλι.

-Παιζετε πολυ δυνατα.

Παιξτε ενα ΠΟΛΥ απαλο τζαμ κομματι.Αν οι κιθαρες δεν ακουγονται και παλι,ισως χρειαζεστε μεγαλυτερους ενισχυτες(watt)ή...παιξτε μονο μπαλαντες... ;D

Κατεβαστε τις εντασεις σας και βρειτε μεχρι που σας παιρνει για να ακουτε.

-Oλα ισχυουν και για τη φωνη και φυσικα αν ο τραγουδιστης ειναι ''ψιθυριστης'' θελετε ΜΕΓΑΛΟ συστημα για να τον ακουσετε...ή..χαμηλωστε...δις.. ;)

Καλη συνεχεια!

Trending...

Νέα θέματα

Back